2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gaz sancısını emerek bastırmaya çalışıyor fakat emdikçe gazı daha da çok artar o yuzden 2 saatte bir emzirin bize doktorumuz emziğe alıştırın demişti o yüzden . bu arada açlık emmesinde memeye yapışır kıpırdanmadan emer ama bir yeri ağrıyor ya da gazı varsa memeye saldırır daha sert emer huysuzlanır memeyi ağzına alıp çıkarır tekrar saldırır sizde sütüm yetmiyor sanırsınız birde mama düşünmeyin daha çok gaz yapar. benim bildiklerim bunlar ama uzaktan söyluyoruz en iyi siz bilirsiniz gene kilo almazsa kontrolde zaten doymadığına kanaat getirirse doktorunuz o zaman mamayı kendisi tavsiye eder
2 saat bekletmek çok zor anca uyursa. Oyalamaya çalışıyorum en fazla 1 saat. Emziği de tam Tutamıyor düşüp duruyo. Mamayı hiç düşünmüyordum ama ellerini yiyince doymuyor diye düşünüyoruz. Icin gidiyor aç kalıyo diye :KK43: aynen hırçınlaşıyor memede gazı olunca. 3.730 doğdu 1 hafta sonra 3.300 e düştü. 1. Ayda 4 kilo. Doğum kilosu bakınca az ama 3 haftada 700 gr. Gaz sancısı çok fena sürekli ağlıyor gazdan :KK43:

Slm anneler bende sütümün yetmediğini düşünenlerdenim ilk doğduğunda kilo verdi sütüm gelmedi mama başlandı sütüm geldi ama az geldiğini doymadığını düşünüp mamaya devam ettim şimdide hem mama hem anne sütü alıyo. Gün içerisinde emziriyorum göğsüm boş gibi hissediyorum mama veriyorum iyimi yapıyorum bilmiyorum :KK43:

emmeyi tam olarak bilmediği için uzun süre emmek istiyordur 5-10 kez emip duruyorsa yoruluyordur çenesi daha çok küçük. 2 saatin bir saati emmeyle geçiyordu bizim zamanla emme süresi azalacak mama vermeyin mümkünse sağıp kendi sütünüzü kaşıkla verin aç kaldığını düşünüyorsanız biberonu tavsiye etmem ona alışmasın zahmeti normal emmeye göre az olduğu için biberon kolaylarına geliyor sonra da sizi emerken huysuzlanır bağırır. bu arada çok yediğinizde uykunuz daha ağır gelir mama da doymanın ötesınde bebeğin midesine oturuyor uyutuyor :). emzirirken gögüs hizasına kafası gelecek şekilde bebeğin altına yastık koyun ,sırtınızı da yaslayın bir yere, emzirin ilk 40 gün çok zor bütün günüm emzirmekle gaz alıp altını değiştirmekle geçiyordu yemek yemeye lavaboya gitmeye vaktim kalmıyordu .kaçıncı gün sizin inşallah yakında düzelir her şey
36 günlük benimki,ellerini yemesi açlık belirtisi mi

Merhaba kızlar epeydir yazamıyorum malum bebişten fırsat olmuyor. 35 günlük olduk. Bizimki baya gazlı bi bebek sürekli çıkarıyor ama yinede rahatlamıyor 3 gündür kaleidon gaz damlası kullanıyoruz. Sürekli emmek istiyor aranıyor çok emse bile ağlıyor . Sütüm mü yetmiyor bilemiyorum. O öyle arandıkça çok üzülüyorum mama takviyesi dusunur oldum. Medela nin sağma makinesini aldım arada ondan sağip veriyorum. Birde isilik oldu yavrum yüzü saç dipleri hep kırmızı noktalar pütür pütür. Bunlar ufak tefek sıkıntılar Allah bebişlerimize sağlık versin

36 günlük benimki,ellerini yemesi açlık belirtisi mi

Kızlar, kilo takibinden fikriniz olsun, yani son haftalarda kilo kaybı oluyosa mamaya başvurun, ki doktor da tavsiyede bulunur zaten, çok emmek istiyo diye doymuyo deyip mama vermeyin hemen, yani kilo takibini baz alın, sürekli aranmasından pay biçip üzülüp mamaya başvurmayın bence..
Emerken yutkunmasindan anlarsiniz zaten süt geliyo mu gelmiyo mu diye, yani bos mu emiyo yoksa sut mu emiyo yutuyo anlayabilirsiniz, ona gore göğsünüzle veya emzikle devam edersiniz.
Uzun emziren anneler.. emzirme yastigi cook ise yariyo, o yoksa da kolunuzun altina yuksek ve bebegin altina buyukce bi yastik koyun siz de kambur durmamis olursunuz.

Biz de 45 günlük olduk çok şükür bu arada, bi günümüz bi günümüze uymuyo ama olsun Allah ım eli ayağı düzgün sağlıklı bi kuzu nasip etti hatta hepimize güzel kuzular nasip etti, şükredelim:confused: bu arada böyle söylüyorum ama benim de halim hal değil, sıpam bütün dengemi alt üst etti o ayrı, şaftımız kayıyo valla hergün..ama işte geçecek diye bekliyoruz..

Kızlar, kilo takibinden fikriniz olsun, yani son haftalarda kilo kaybı oluyosa mamaya başvurun, ki doktor da tavsiyede bulunur zaten, çok emmek istiyo diye doymuyo deyip mama vermeyin hemen, yani kilo takibini baz alın, sürekli aranmasından pay biçip üzülüp mamaya başvurmayın bence..
Emerken yutkunmasindan anlarsiniz zaten süt geliyo mu gelmiyo mu diye, yani bos mu emiyo yoksa sut mu emiyo yutuyo anlayabilirsiniz, ona gore göğsünüzle veya emzikle devam edersiniz.
Uzun emziren anneler.. emzirme yastigi cook ise yariyo, o yoksa da kolunuzun altina yuksek ve bebegin altina buyukce bi yastik koyun siz de kambur durmamis olursunuz.

Biz de 45 günlük olduk çok şükür bu arada, bi günümüz bi günümüze uymuyo ama olsun Allah ım eli ayağı düzgün sağlıklı bi kuzu nasip etti hatta hepimize güzel kuzular nasip etti, şükredelim:confused: bu arada böyle söylüyorum ama benim de halim hal değil, sıpam bütün dengemi alt üst etti o ayrı, şaftımız kayıyo valla hergün..ama işte geçecek diye bekliyoruz..
Kilo kaybımız olmadı şükür inşallah mamaya gerek kalmaz. Seninki de gazman mı benimki gibi:KK70:
40 ı çıkınca düzelir diyorlar doğru mu:anneadayı:

Kilo kaybımız olmadı şükür inşallah mamaya gerek kalmaz. Seninki de gazman mı benimki gibi:KK70:
40 ı çıkınca düzelir diyorlar doğru mu:anneadayı:
Insallah canim, hem ne gazman, Allah im birkac gundur bi de kokuyo alttaki gazi var ya sanki buyuk adam pirtlamis :)))
Bizde duzelme olmadi ne yalan soyliyim, umudumuz 3 ayda, o da olmazsa 6 ay :))))))

Ya benim kizimin bünyesi asiri hassas hiçbirşey yokken bütün vücudu yine kipkirmizi benek benek olmuş hatta cogaliyo.. Napicam doktor krem verdi ama yetersiz geliyor.. Birde galiba benim yediklerimden aliyo.. Herşey zararli deniyo.. Zaten yemek yapmaya vakit yok olanlarda zararli ne yicem ben yaaa zararsiz.. Makarna patatesden gina geldi artik

Insallah canim, hem ne gazman, Allah im birkac gundur bi de kokuyo alttaki gazi var ya sanki buyuk adam pirtlamis :)))
Bizde duzelme olmadi ne yalan soyliyim, umudumuz 3 ayda, o da olmazsa 6 ay :))))))
Aynen o küçük bedenden o gazlar nasıl cikar yaa :)) bide çabuk geçti zaman o kadar oldu mu diyenlere sinir oluyorum:KK11: nasıl geçti bana sor 40 yıl gibi geçti. 3 - 6 aylar çok uzak geliyor. Olsun hamileykende ne zaman gelecekler diye bekliyoduk hepsi geçiyor. O zamanada duzeldiler diye konuşuruz inşallah.

Merhaba kızlar epeydir yazamıyorum malum bebişten fırsat olmuyor. 35 günlük olduk. Bizimki baya gazlı bi bebek sürekli çıkarıyor ama yinede rahatlamıyor 3 gündür kaleidon gaz damlası kullanıyoruz. Sürekli emmek istiyor aranıyor çok emse bile ağlıyor . Sütüm mü yetmiyor bilemiyorum. O öyle arandıkça çok üzülüyorum mama takviyesi dusunur oldum. Medela nin sağma makinesini aldım arada ondan sağip veriyorum. Birde isilik oldu yavrum yüzü saç dipleri hep kırmızı noktalar pütür pütür. Bunlar ufak tefek sıkıntılar Allah bebişlerimize sağlık versin
Canım anne sütünün sakinleştirici Özelliği varmış oda ağrısı oldukça memeye saldırıyo. Benim kide aynı her emdiğinde tekrar gaz doluyo. Bizimki bide memede uyuyo.Ben artık oyalamaya çalışıyorum uyanır uyanmaz meme vermiyorum. 2-2bucuk saat arayla emzirmeye çalışıyorum . Bide takip et bakalım benim oğluş ağrısı olduğunda memeyi daha sıkı tutuyo iki damağının arasına sıkıstırıp çekiyo. Surato kıpkırmızı oluyo eliylede ya göğsümü cırmalıyo yada üstümde ne varsa onu çekip ağlıyo. Eğer seninde bpyleyse doymadığından değil gazdandır.

36 günlük oğlum sünnet oldu bugün .
Canım merhAba . Son durumunuz nedir ? Bebeğim iyi mi? Bende cok istiyorum erkenden yaptırmayı oğluşumun sünnetini ama korkuyorum canı cok yanacak diye biraz bilgi verir misin ? Zor oldu mu ? Genel anesteziyle mi yaptılar ne kadar sürdü falan. Bide şeyi cok merak ediyorum anestezinin bebekte herhangi bi etkisi oluyo mu

Slm anneler bende sütümün yetmediğini düşünenlerdenim ilk doğduğunda kilo verdi sütüm gelmedi mama başlandı sütüm geldi ama az geldiğini doymadığını düşünüp mamaya devam ettim şimdide hem mama hem anne sütü alıyo. Gün içerisinde emziriyorum göğsüm boş gibi hissediyorum mama veriyorum iyimi yapıyorum bilmiyorum :KK43:
Canım bunun iyi yapmakla kötü yapmakla bi alakası yok ki . Bu tercih değil sonuçta tabiki de emzirsen daha iyi ama sütün yetmiyorsa veya öyle hissediyorsan cocugu aç bırakacak halin yok ki mecbur vericeksin. Ben de mamaya çok karşıydım ama sarılık olduğumuzda anladım ki mecbur kalırsan yapacak bişey yok bence hiç üzülme

Merhaba canım bende 19 gün önce sezeryanla doğum yaptım benimde göğüs uçlarımda sorun vardı doğumdan sonra hemşireler çok uğraştı ama bebeğim tutamadı memeyi silikonla denediler tuttu ama süt gelmedi memeyle uç arasında boşluk oluyorya yenidoğan bebek güçlü çekemediğinden süt gelmedi sağarak biberonla verdiker birde mama verdiler 3-4 bebek hemşiresi 3 gün uğraştı ama olmadı eve geldim uğraşmaktan dikişlerimin ağrısı arttı bende sağmaya devam ettim hala hergün uğraşıyorum pompayla ucu çıkıyor ama dediğin gibi bebeğim diliyle itince geri gidiyor çığlık çığlığa ağlıyor herkes çok karışıyor çok konuşuyor sağmak kolay işmiş bende kolayı seçiyorum gibi uğraş vazgeçme diyorlar daha dün 5 saat bebeğimi ağlattım vermiycem biberon alsın memeyi dedim sonunda bebeğim hasta oldu yorgun düştü neler almadımki göğüs ucu çıkrıcı emzirme yastığı kalkan yok yani denemediğim yol kalmadı olmuyor resmen psikolojim bozuldu bebeğim zorladığım günler çok huysuz ve hasta oluyor kafaya takmaktan bebeğimle kalteli vakit geçireniyorum çok üzülüyorum adaklar adadım resmen dualar ediyorum ama yok bazen diyorum bir daha zorlamıycam yazık bebeğimede banada onun sevgime ihtiyacı var ama biri sorunca yine kötü oluyorum keşke çaresi olsa çok uzun yazdım resmen en büyük derdim bu oldu bu arada bi kaç gündür uğraşmaktan zorlamaktan mı oldu bilmiyorum dikişlerim kızardı şişti sarı sıvı akıyor yarın doktora gidicem değermi acaba bu kadar yıpranmaya bilmiyorum :KK43:
canım benim Allah senin de yardımcın olsun.Yaşamayana kolay geliyor.Ben de denedim her şeyi.Bugün doktor ve ebe de bir sürü şey dedi açken ver makineyle çek ver falan.sanki ben hiç denememişim gibi.ama önemli olan anne sütünü alması canım üzme kendini.tam tersi makineyle sağmak daha zor insanlar bilmiyor.benim kendime ayıracak vaktim yok.çocuk uyuduğunda sağma işiyle uğraşıyorum.kahvaltı yemek vs.lüks benim için.

Canım anne sütünün sakinleştirici Özelliği varmış oda ağrısı oldukça memeye saldırıyo. Benim kide aynı her emdiğinde tekrar gaz doluyo. Bizimki bide memede uyuyo.Ben artık oyalamaya çalışıyorum uyanır uyanmaz meme vermiyorum. 2-2bucuk saat arayla emzirmeye çalışıyorum . Bide takip et bakalım benim oğluş ağrısı olduğunda memeyi daha sıkı tutuyo iki damağının arasına sıkıstırıp çekiyo. Surato kıpkırmızı oluyo eliylede ya göğsümü cırmalıyo yada üstümde ne varsa onu çekip ağlıyo. Eğer seninde bpyleyse doymadığından değil gazdandır.
Evet yazdığın tepkileri veriyor bi derdi var belli o da gaz genelde. Ellerini yiyip araninca herkes aç emzir diyor ama 1 saat emzirmiş oluyorum zaten 2 memeden de. O zaman da süt mü az? Bebek mi ememiyor muhabbeti oluyor :KK12:artık oyalayıp saatli vermeye çalışıyorum. Geceleri uyuyorsa kaldırıp emzirmiyorum artık 4-5 saat uyuduğu da oluyor

Canım merhAba . Son durumunuz nedir ? Bebeğim iyi mi? Bende cok istiyorum erkenden yaptırmayı oğluşumun sünnetini ama korkuyorum canı cok yanacak diye biraz bilgi verir misin ? Zor oldu mu ? Genel anesteziyle mi yaptılar ne kadar sürdü falan. Bide şeyi cok merak ediyorum anestezinin bebekte herhangi bi etkisi oluyo mu
Merhaba ,anlatayım.Pipisine önce uyuşturucu krem sürdüler,15 dk beklediler.Daha sonra iğne vurdular .Tamamen hissisleşti.Ben de çok korkuyordum doktroa hissedecek mi dedşm hayır tamamen uyuştu dedi pipisi.Duayla kesti doktoru dikişleri yapıldı.Sargıya sardılar ,sadece ucu açık .Her alt açmamda bol krem süreceğimi, sargınının 5 güne düşeceğinisöyledi.Bugün 4 gün yarın düşecek gibi duruyo.Banyo yaptıramıyorum.Vucudunu siliyorum.İlk gün anestezinin etkisi geçince ağladı huysuzlandı,acısını bastırmak için bizimki memeye sarıyor .Neyseki korktuğum gibi olmadı.Kesinlşkle bir an önce yaptırmanı tavsiye ederim .

Kızlar 40 çıkartma muhabbeti var, nasıl çıkıyor bu kırk.Kim çıkartacak.Ben inanmıyorum.Ama annem ve kayananm baskı yapıyot.Sonuçta kuranda böyle bişey yok.

Aynen o belirtiler ya gazi yada sinirlendigi bisey var bi agrisi var demek, ben şöyle diyorum; benimkinin memeyle savaşı başladı.. bildiğin kavga ediyo memeyle :)) kiyamam kuzuma yaa

selamlar, bebekleri sürekli emmek isteyen anneler gece uykularınız nasıl, bebeğinizi memeden koparıp uyutabiliyor musunuz? benim oğlum 4-5 saatlik uykudan sonra uyanınca sabaha kadar memede kalmak istiyor ne zaman beşiğe koysam 10 dk sonra uyanıyor.2-3 saat debelenmeden sonrs sabaha kadar da mecburen Memede tutarsk yanımda uyutuyorum ama bu da çok zor oluyor. ara ara emdiği ve meme ağzından çıktığıiçin uykumdan da bişry anlamıyorum. bu sabah kabus bile gördüm biri sürekli göğüslerimi çekiştiriyordu :)

X