2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada kızlar gece sık sık uyandıgımızdan galıba ben halısulasyon gıbı bısyler yasıyorum adı nedır bılemıyorum.bebegım besıgınde aglıyo ben sesını duyup kalkıyorum kendıme gelene kadar bebegımı kucagımda sanıyorum yatakda yorganın ıcınde ellerımle falan aroyorum sonra kendıme geınce besıkte oldugunu farkedıyorum alıp emzırıyorum.cok mu vahım durumdayım delırmeye ramak kaldı galıba:rolleyes::rolleyes:
canım sen iyisin yine ben kendi kendime bağırıp çağırıp duruyomuşum eşim söylüyo:KK70: kalkıp koca dilim pastayı Yiyip geri yatıyomuşum falan :KK70: allahtan oğluşu hemen beşiğe bırakıyorum yanımda falan yatırmıyorm yoksa ben onuda yerim :KK70: az kaldı az loğusaşığın bitmesine :KK70:

Bebeler ne kadar çok emerse o kadar çok süt üretiyo memeler yetmiyor diye bisey yok..zaten günde bi kere verilen mamanin kilo ya da tokluk anlamında bebeye hic bi faydası da yok.doydugu için değil midesine oturduğu için uyuyup kalıyor garibimler.
bencillik etmeyelim nolur.gece uyumuyor,sık sık uyanıp emmek istiyor diye mamayi dayamayalim.
geçecek bu günler her şey yoluna girecek elbet.sadece birazcık sabır.
25 günlük minigim nerdeyse bütün gün kucağımda.çalışmaya başlayınca istesem de bu kadar yakın olamayacagiz.tadını çıkarıyorum yani şu an..

offf offf ne zormus. doktorlara da kiziyorum. hemen mama takviyesi yapalim diyorlar. bi gecse su zor günler.

Kizlar 2 aylik kontrollerinizde boy ve kilo kac ?
Benim bebegim gece bizle yatip sabah bizle kalkiyor...
8 saate yakin uyuyor araliksiz...
Ne yaparssm yapayim uyandiramiyorum...
59 cm 5.800 gr cikti 2 ay 10 gunlukken...
46 cm 2.640 gr dogmustu...
Doktorum birak uyusun dedi ama benim icimde rahat degil...
Cok agir uykusu ya :KK43:
ayy ne güzel uyuyor kilosu da iyi masallah daha ne olsun. nazar degmesin.keyfine bak bence:)

bende sezeryan oldum.Sütüm gele
hayırlı olsun canım, iyi ki erken yapmışsın. biz de oğlumu erken yapmıştık. merak etme, bezli bebeklerde daha çabuk iyileşiyor.
pipisi sargıda her açmamda altını üzerime nişan alıyor ,üstüm başım çiş oldu.Ama iyi oldu ilk 5 saat huzursuzdu şimdi iyi.

Kızlar bişi sorucam ,şimdi benim kızçe 2 ayını doldurdu dışarı çıkıp ona birkaç parça elbise almak istiyorum gitmek istediğim mağazalarında hepsi AVM lerde ben şimdi kızımı avm ye götürsem acaba hatamı yapmış olurum ,mikrop almasından korkuyorum ,gerçi Bebek arabasından çok mecbur kalmasam çıkarmam üzerinedir yağmurluğunu örterim ama sizlerinde fikrini almak isterim
Bizim de 2. ayına girmek üzere bir kaç defa avm ye gittik ; ama haftasonu gitmenizi tavsiye etmem kalabalık oluyor hafta içi öğleden önce gayet sakin oluyor ben emzirme örtusunu de ana kucağının uzerinden örtüyorum bir nevi maske gibi hem de ısık gözünü almamış oluyor.siz gene de 1-2 saatten fazla kalmayın

Günaydın hanımlar ,benim sütüm yeterli mi değil mi anlamyorum.Bebeğim sürekli emmej istiyor.Uykuya dalamıyo ,bende 30 cc veya 60 mama veriyorum.3uykuya dalıyo ,mamadan sonra.Bu süre zarfında göysümden süt akıyO.Acaba ben emzirmeyi bilemiyorum bebeğim çekemiyor mu sütü.Emzirirken sırtım kopuyo.Kanmbur oldu belim .Ne yapmam lazım .Doğumdan sonra 15 gün sonra sütüm geldi mamaa-ya mı alıştı.

Merhaba kızlar epeydir yazamıyorum malum bebişten fırsat olmuyor. 35 günlük olduk. Bizimki baya gazlı bi bebek sürekli çıkarıyor ama yinede rahatlamıyor 3 gündür kaleidon gaz damlası kullanıyoruz. Sürekli emmek istiyor aranıyor çok emse bile ağlıyor . Sütüm mü yetmiyor bilemiyorum. O öyle arandıkça çok üzülüyorum mama takviyesi dusunur oldum. Medela nin sağma makinesini aldım arada ondan sağip veriyorum. Birde isilik oldu yavrum yüzü saç dipleri hep kırmızı noktalar pütür pütür. Bunlar ufak tefek sıkıntılar Allah bebişlerimize sağlık versin

Günaydın hanımlar ,benim sütüm yeterli mi değil mi anlamyorum.Bebeğim sürekli emmej istiyor.Uykuya dalamıyo ,bende 30 cc veya 60 mama veriyorum.3uykuya dalıyo ,mamadan sonra.Bu süre zarfında göysümden süt akıyO.Acaba ben emzirmeyi bilemiyorum bebeğim çekemiyor mu sütü.Emzirirken sırtım kopuyo.Kanmbur oldu belim .Ne yapmam lazım .Doğumdan sonra 15 gün sonra sütüm geldi mamaa-ya mı alıştı.
Belkide biberonun kolaylığına alışmıştır iyice çekemiyodur memeden ama memeyi tutması iyi bişey. Benimki de sürekli emmek istiyor 7/24 ama biberona sağip verince hemen doyuyor gözleri kapanıyor. Bir de şunu farkettim 2- 3 dk güçlü vakumlayarak emip sonra sadece ağzını oynatıyor ve memede uyuyo yani beni emzik gibi kullanıyor. Sürekli uyarıyorum o zaman daha iyi doyuyor. Benim bi göğsüm yara olunca onu dinlendirmiştim 7-8 saat ve göğsümden süt akmisti sürekli emzirdiğim göğsümde öyle bi sorun yaşamadım.

Sizinki de benimki gibi oburdur zor doyuyodur belki.ben de ayni durumdayim mama yerine emziriyorum az gelse de sutum.gunde 1 kez mama veriyorum ben

emmeyi tam olarak bilmediği için uzun süre emmek istiyordur 5-10 kez emip duruyorsa yoruluyordur çenesi daha çok küçük. 2 saatin bir saati emmeyle geçiyordu bizim zamanla emme süresi azalacak mama vermeyin mümkünse sağıp kendi sütünüzü kaşıkla verin aç kaldığını düşünüyorsanız biberonu tavsiye etmem ona alışmasın zahmeti normal emmeye göre az olduğu için biberon kolaylarına geliyor sonra da sizi emerken huysuzlanır bağırır. bu arada çok yediğinizde uykunuz daha ağır gelir mama da doymanın ötesınde bebeğin midesine oturuyor uyutuyor :). emzirirken gögüs hizasına kafası gelecek şekilde bebeğin altına yastık koyun ,sırtınızı da yaslayın bir yere, emzirin ilk 40 gün çok zor bütün günüm emzirmekle gaz alıp altını değiştirmekle geçiyordu yemek yemeye lavaboya gitmeye vaktim kalmıyordu .kaçıncı gün sizin inşallah yakında düzelir her şey

Merhaba kızlar epeydir yazamıyorum malum bebişten fırsat olmuyor. 35 günlük olduk. Bizimki baya gazlı bi bebek sürekli çıkarıyor ama yinede rahatlamıyor 3 gündür kaleidon gaz damlası kullanıyoruz. Sürekli emmek istiyor aranıyor çok emse bile ağlıyor . Sütüm mü yetmiyor bilemiyorum. O öyle arandıkça çok üzülüyorum mama takviyesi dusunur oldum. Medela nin sağma makinesini aldım arada ondan sağip veriyorum. Birde isilik oldu yavrum yüzü saç dipleri hep kırmızı noktalar pütür pütür. Bunlar ufak tefek sıkıntılar Allah bebişlerimize sağlık versin
gaz sancısını emerek bastırmaya çalışıyor fakat emdikçe gazı daha da çok artar o yuzden 2 saatte bir emzirin bize doktorumuz emziğe alıştırın demişti o yüzden . bu arada açlık emmesinde memeye yapışır kıpırdanmadan emer ama bir yeri ağrıyor ya da gazı varsa memeye saldırır daha sert emer huysuzlanır memeyi ağzına alıp çıkarır tekrar saldırır sizde sütüm yetmiyor sanırsınız birde mama düşünmeyin daha çok gaz yapar. benim bildiklerim bunlar ama uzaktan söyluyoruz en iyi siz bilirsiniz gene kilo almazsa kontrolde zaten doymadığına kanaat getirirse doktorunuz o zaman mamayı kendisi tavsiye eder

X