Canım öncelikle geçmiş olsun. Kalıcı olmadığını biliyorum ben üzülme bence. Kuzenimin oğluda olmuştu ama iyileşti.doktor ne diyor.Kızlar oğlum daha 38 günlük ve bronşit oldu :-( çok üzülüyorum. Çok küçük. Kalıcı mıdır bu bronşit. Bütün hayatını etkiler mi?
Gaz problemi Olan bebekler ilk üç ay rahatlamıyor ama 6. Haftadan sonra gaz sorunu azalıyor.rezene ve kimyon çayı içmeyi ihmal etme..Kızlar iki gün önce kırkımız çıktı , kırkı çıktıktan sonra bebek biraz daha uslanır uykuları düzene girer diyorlardı. Benim oğlum iyice huysuz oldu iki gündür ne uyuyor nede susuyor sürekli ağlıyor. Böyle devam ederse çok zor. Kırkı çıkan arkadaşlar sizde nasıl oldu huyu değiştimi bebişlerinizin.
Boyum 1.59 canım ben minyoncuğum zaten ama doktorun hiç bakmadı pelvise falan sadece 4e yakın olursa normal olmaz dedi ama sanırım herkese aynısını diyolar . Hiç bakmadı bile . Şimdi sen diyince aklıma geldide benim oğluşun kafasında hematom vardı doğduğunda şimdi daha yeni geçti doğumda zorlanmadan olmuştur dedi doktoru. Acaba bununla alakası var mı ki:/ her geçen gün daha cok bileniyorum şu lanet hastaneye yemin ederim kundaklamak lazım orayıSenin kilon cok azmis boyun kac?normal dogum yaptin acaba pelvis küçük demediler mi Ben 51 kiloyla hamile kaldim 65 le kapattim yinede doktorum küçük olduğumu söylüyodu normal dogum icin Bebekte zaten iri geldi doguramazmisim normal
O steal tealer işe yarıyo mu ya ? Benim mis gibi sütüm cardı hastaneden cıktığımda . Sarıydı . Şimdi rengi beyaza yakın oldu ve azaldı. Göğüslerim hep yumuşak yumuşak. Boş gibi. Bende hurma yiyorum su içiyorum gerçi 2-3 gündür doğru düzgün boğazımdan bişey geçmedi amaBen de 58 le hamile kalıp 65 le doğuma girdim bir hafta sonra 59a düşmüştüm şimdi daha da düştüm hiç iştahım yok bol bol hurma yiyiyprum bide su içip şu steal tealrden içiyorum sütümü etkilemesin diye
Bana doktor yazdı biogaia sanki biraz faydası oldu önceden herzaman kıvranırken şimdi azaldı sanki ama geceleri uyku yok gene ağlama krizleri azaldı sadece bir haftadır kullanıyoruz biz 45 gunluguzKızlar bikaç bişey sormak istiyorum cok kafama takıldı. Şimcik bizim oğluş bu aralar gaz problemi yaşıyo. O yüzden gündüzleri uyumuyo hiç. Gecede gündüz yorulduğu için mecbur uyuyo . Haliyle gündüz uyymuadığı ve ağrısı olduğu için sürekli emmek istiyo emdikçede gaz oluyo. Bu böyle devam ederken akşama bi bakıyorum süt yok yada cok az . Yemek yemeyede zaman yok. Bizim yediklerimix ne kadar zamanda süt olarak geri dönüyo? Bide eşim biogaia diye bi damla aldı bugun kullansam mı kullanmasam mj kararsız kaldım var mı kullanan
Aynı boyumuz Bencede dogumda zorlamadan olmustur kafasi Bana da 3.1kg dendi bebek ondan normal basladik Bebek gelmedi acilma olmadi ve kalbi zayifladi diye sezaryen oldu Meger 3.9 kg mus Bizimkilerde kiloyubilemedi bir suru sanci cektimBoyum 1.59 canım ben minyoncuğum zaten ama doktorun hiç bakmadı pelvise falan sadece 4e yakın olursa normal olmaz dedi ama sanırım herkese aynısını diyolar . Hiç bakmadı bile . Şimdi sen diyince aklıma geldide benim oğluşun kafasında hematom vardı doğduğunda şimdi daha yeni geçti doğumda zorlanmadan olmuştur dedi doktoru. Acaba bununla alakası var mı ki:/ her geçen gün daha cok bileniyorum şu lanet hastaneye yemin ederim kundaklamak lazım orayı
Benimkide ayni canim duzelecegine dahada beter oldu ne istemediysem yapmam deyiysem yapiom kucaga alisti salliom yeterki sussun diye bu kolik fena bisi yaKızlar iki gün önce kırkımız çıktı , kırkı çıktıktan sonra bebek biraz daha uslanır uykuları düzene girer diyorlardı. Benim oğlum iyice huysuz oldu iki gündür ne uyuyor nede susuyor sürekli ağlıyor. Böyle devam ederse çok zor. Kırkı çıkan arkadaşlar sizde nasıl oldu huyu değiştimi bebişlerinizin.
Kızlar bikaç bişey sormak istiyorum cok kafama takıldı. Şimcik bizim oğluş bu aralar gaz problemi yaşıyo. O yüzden gündüzleri uyumuyo hiç. Gecede gündüz yorulduğu için mecbur uyuyo . Haliyle gündüz uyymuadığı ve ağrısı olduğu için sürekli emmek istiyo emdikçede gaz oluyo. Bu böyle devam ederken akşama bi bakıyorum süt yok yada cok az . Yemek yemeyede zaman yok. Bizim yediklerimix ne kadar zamanda süt olarak geri dönüyo? Bide eşim biogaia diye bi damla aldı bugun kullansam mı kullanmasam mj kararsız kaldım var mı kullanan
dogustan sanslı vucuda sahıpsınız bence metabolızman hızlı calısıyor demekkı canım.ama ıstahsızlık dogumdan sonramı oldu hep boylemıydın canım.sut arttırmak ıcın bol kopmosto tuket bence.bol su ıcmekde sut artırır ama sadece su olmaz dıyordu dıyetısyenın bırı.kalıtesı duser dıyordu.-yemeden olmaz yanı canım.tahın helvası ,tahın de sut arttırıyorBende acıkıp deli gibi yemek istiyorum ya hiç iştahim yok 43 kiloyla hamile kaldım 58olmuştm en son doğumda. Ne güzel biraz kilom kalır diyodum yine 50ye düşmüşüm ve hiç bişey yiyemiyorum tatlılar haricin de yediklerim hep zorla yiyorumfena kilo veriyorum. Yesek bi dert yemesek bi dert valla
hadı yaa bende bazen 3 saatte emınce ac kalıyor dıye uzuluyorum.bız doktora 5 gunlukken gıttık bır aylık olunca ne der bılemıyorum tabıı gelısımıne bakarak bısy soyler artık.evde tartıyoruz kucagımıza alarak.kılo almıs gozukuyor sevınıyorum kendımce.ama sıksık emmedıgı zaman gazı omuyo hakkaten.oglum sureklı emmek ısterdı ve gazlydı.2saatte bır emzırmemı onermıstı doktor cok zor olmustu uygulamak dayanamıyordu nasıl aglıyordu.ama cok ıse yaradı gazımız azaldı gece uykumuz duzene gırmıstı.ama annane babanne baskısıCanım bana iki doktor ilk dogdugunda uc saat demsti sarilik diye ikiye indirdiler bi aylik olunca doktorumuz arrik dort saatte bir emzir dedi ona kiloya goremi karar veriyor bilmiyorum ama bence alakasi yok cunku daha uzun saatte emsin gazi oomasin yedigini hazmetsin ve guzelce uyusun diye uzun saat veriyor ben gayet mantikli bukuyorum her ne kadar her zamab uygulayamasamda :) cunku her zaman verdikce emiyor gazi var diye ememiyor agliyor gazi olmasa emerken uyuya kaliyor e ac oluyo tekrar emdigini hazmetmeden tekrar em tekrar gaz rn iyusi saatli vermek :) ve duzenli yenek her zaman daha iyi kilo duzenli uyku her zaman daha iyi gelisim demek :))
Caylar ise yariyo ama bunun yaninda iyi beslenmen lazim findik fistik badem ceviz turu seyler yemeye calis bunlarda kalitelli protein ve sute yariyoO steal tealer işe yarıyo mu ya ? Benim mis gibi sütüm cardı hastaneden cıktığımda . Sarıydı . Şimdi rengi beyaza yakın oldu ve azaldı. Göğüslerim hep yumuşak yumuşak. Boş gibi. Bende hurma yiyorum su içiyorum gerçi 2-3 gündür doğru düzgün boğazımdan bişey geçmedi ama
Gece emzirmemek için?bebegin emme aralığında meme sut doluyo sabaha kadar çok ağrı yapmaz mi?hem sagdiginiz sütü biberonla verirseniz meme almada sikinti yaşayabilirsiniz sonrasında..Kizlar pompa kullanan var mi?ben aldim elektrikli Bugun basliyorum gece emzirmemek icin sagip dolaba koycam hazir kizim uyuyoken Tek korkum uyanirda sutum dolmus olmazsa Nasil ayarliycam bilmiyorum
Tabiki gece boyu emzirmemek degil demek istedigim Evet emzirmeyince agri yapiyo ama uzun 3 saatlik uykuya dalmadan önce karni ac oluyo ve ben strese giriyorum En azindan 3 saat uyuyabilirim belki Bi de ben lansinoh un pompasini aldim onla gelen bi biberon var anne meme ucuna cok yakin ve bebegin memeden vazgecmeyecegini iddia ediyo Bana kalsa siringa yada kasikla besliycem ama esim izin vermiyorGece emzirmemek için?bebegin emme aralığında meme sut doluyo sabaha kadar çok ağrı yapmaz mi?hem sagdiginiz sütü biberonla verirseniz meme almada sikinti yaşayabilirsiniz sonrasında..
Doğumdan sonraki ilk süt sarı olur zaten Bi hafta ancak öyle gelir ..O steal tealer işe yarıyo mu ya ? Benim mis gibi sütüm cardı hastaneden cıktığımda . Sarıydı . Şimdi rengi beyaza yakın oldu ve azaldı. Göğüslerim hep yumuşak yumuşak. Boş gibi. Bende hurma yiyorum su içiyorum gerçi 2-3 gündür doğru düzgün boğazımdan bişey geçmedi ama
Canım benim ilk günler göğüslerim taş gibi oldu dokunmadım canım cok yandı sonra sağmaya başladım ilk günler annem kaldı gece Avent in biberonu ile ısıtıp verdi ama bebeğim meme den vazgeçmedi merak etme bırakmaz göğsünü sıkıntı yapma kendine bos yere ben şuan da uyuduğu zaman bakıyorum uyanacak gibi değil hemen sağıyorum uyanırsa emziriyorum eğer göğsüm boşsa sağdıgımı veriyorum doluysa da dolaba atıyorum şöylede bişey var sağlıkça çoğalıyor sütümüzCaylar ise yariyo ama bunun yaninda iyi beslenmen lazim findik fistik badem ceviz turu seyler yemeye calis bunlarda kalitelli protein ve sute yariyo
Evet sagdikca cogalirmis hem anne icinde pratik Ben uyurken esim isitio verebilir Zaten cok yoruluyorumCanım benim ilk günler göğüslerim taş gibi oldu dokunmadım canım cok yandı sonra sağmaya başladım ilk günler annem kaldı gece Avent in biberonu ile ısıtıp verdi ama bebeğim meme den vazgeçmedi merak etme bırakmaz göğsünü sıkıntı yapma kendine bos yere ben şuan da uyuduğu zaman bakıyorum uyanacak gibi değil hemen sağıyorum uyanırsa emziriyorum eğer göğsüm boşsa sağdıgımı veriyorum doluysa da dolaba atıyorum şöylede bişey var sağlıkça çoğalıyor sütümüz