2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar çocuklarınızı kontrole her aymı götürüyosunuz. Bizi doğumdan sonra çağırdı dr gittik 1 ay sonra gelin dedi 1 ay dolmasına 1 hafta kala gaz sancısından acile gittik çok şükür muayenede bı sıkıntı çıkmadı gazdan başka bidaha şu zaman gelin demedi bende o teşlaşlA sormayı unutmuşum yani sıkıntı oluncamı götürücez yoksa heraymı siz nasıl yapıyorsunuz?

Biz universite hastanesine goturuyoruz ilk oglumda da oyle yapmıştık. Saglik ocağına hic goturmuyorum ordaki hemsiremizin telefonu var her kontrolden sonra bilgilerini arayip soyluyorum. Her kontrolde bir sonraki kontrolun randevusunu veriyorlar ilk zamanlar ayda bir oluyor cocuk buyudukce arasi aciliyor. Boy kilo bascevresi bakiliyor genel bir muayene ediyor cocuk doktoru. Sonra asilari oluyor. Bu arada istenen ek tetkikler olursa onlari istiyorlar onlari yaptiriyoruz ( mesela kalca ultrasonu,gerekirse kan sayimi vs gibi). Her isimizi tek merkezden halletmis oluyoruz.

Canımm hayırlı olsun allahım bol sıhhat sağlık süt versin ikinizede :) ya bu emzirme olayını ben daha yeni çözdüm kahverengi bölümü ağzına komple vermeden iyileşmiyo o yaralar biz 23 günlük olduk ben daha yeni düzeldim sayılır. Bide oglusub poposu icin sudocrem diye pişik kremi almıştım. Silme derdi olduğu için bi kezcik onu sürdüm . Acayip iyi geldi benim gibi üşenmezsen denemeni tavsiye ederim
Cok tesekkur ederim Ben goguslere zeytinyagi suruyorum cok rahatlatti bi de kahverengi kismin tamamini vermeye calisiyorum sadece sag gogsumde yakalayamiyo tam ama yinede zamanla alistikca acisi azaliyor

Arkadaşlar çocuklarınızı kontrole her aymı götürüyosunuz. Bizi doğumdan sonra çağırdı dr gittik 1 ay sonra gelin dedi 1 ay dolmasına 1 hafta kala gaz sancısından acile gittik çok şükür muayenede bı sıkıntı çıkmadı gazdan başka bidaha şu zaman gelin demedi bende o teşlaşlA sormayı unutmuşum yani sıkıntı oluncamı götürücez yoksa heraymı siz nasıl yapıyorsunuz?
Benim kızımda aynı bende nurse harveys gaz şurubu veriyorum pek işe yaramıyo diğer gaz ilaçlarınıda deneyim diyoeum rezene çayı kimyon masaj hepsini denedim ama yok yok kızım çok huysuz

Kızlar bebeğim banyoda çok ağlıyo ya ben yaptıramıyorum banyosunu annem yaptırıyor ama öyle bi bağırıyor ki özellikle kafası yıkanırken boğulucak gibi oluyo korkuyorum bende o yüzden siz kafasını nasıl yıkıyosunuz bebeğinizin kolay bi yöntem var mı biz arkasınjnçevirip elimizde arka dan su dökerek yıkıyoruz
40 ı cıkana kadar annem yıkayacak sonra ben esımle yıkarım ınsallah.once vucudunu yıkıyor annem sonra ters cevırıp bı elını alnına kouyor yuzune su gelmesın dıye perdelıyor.ben su dokup basını sabunluyorum duruluyorum .sonra annem elıne su alıp yuzunu yıkıyor banyo bıtıyor.:KK39::KK39:

ılk bebegımde goturmustum her ay saglık ocagına boy kılo kontrolu ve aylık aşıları için.
cocuk doktoruna da her ay gıttık hasta olmasada gıttık.sımdı kızımda gıtmem dıyordum ama bazı rahatsızlıkları var oyuzden gıdecegız yıne.hamıleyken bobreklerınde genısleme cıkmıstı dogumdan sonrada takıp edılmesı gerekıyor.ınsallah bı problem olmaz

Kızlar mesajlarınızı okudukça ilk bebeğim geldi aklıma bu sikintilarin hepsi geçecek aman dikkat edin lohusalık depresyonuna gitmeyin gözünüz aydın darısı bana
ılk bebegımde gırmıstım lohusa depresyonuna hemde cok fenaydı.allahıma bın sukur bunda neyle karsılasacagımı bıldıgımden fazla etkılenmedım.uykusuzluktan,uzuuun emzırme seanslarından,gogus ucu yaralarından......gaz sancılarından....ama yınede normal bı ınsan gıbı normal bı yasantım olacakmı dıye dusunmeden edemıyorum.bu aksam arkadaslarım alt komsumda bulusacak benıde cagırdılar ama gıdebılırmıyım,gıtsem ıyı olur dıyorum,benım ne ısım var dıyorum kafam bi milyon:KK14:

kızlar ıkı saatte bır emzırıyoruz ya ne zamana kadar boyle devam edecek.gece saat kuruyorum ben bazen kızım 3 saatte uyanıyo ac kalmasın dıye ıkı saate bır kalkıyorum.daha 16 gunluguz

bu arada ben cok acıkıyorum kızlar fırsat bulup hızlı hızlı yıyorum ne yedıgımı ne kadar yedıgımı bılmıyorum ama canım acayıp tatlı ıstıyo.ben bu kıloları nasıl verecem hamılelık kılolaıma emzırme kılolarım da eklenecek yaz gelınce yuruyus falan yaparız artık ama kendıme hakım olamıyorum hıc

7.5 aylık kızımı bugün sümüksü kaka şikayeti ile hastahaneye götürdüm amip kisti teşhisi konuldu. sabahtan beri araştırma yapıyorum. her okuduğum yazıda daha çok üzülüyorum çünkü bu bebeğimin gelişimini etkileyecekmiş. dr flagly verdi 10 gün kullanıcaz.
aynı rahatsızlığı benim arkadaşımın bebeği de 4 aylıkken yaşamış.aynı şurubu vermiş 3-4 günde düzeldi dedi. nerden bulaşmış olabileceğini sorduklarında doktor emziğini musluk altında yıkamış olmanızdn kaynaklanabilir demiş. ben kendim hasta oldum bana bunun hapını verdiler. bebeğime geçer diye çok korktum ama şimdilik bir şey yok çok şükür.mama ile destekleyerek emzirdim çünkü sütten geçer dediler ama 2 doktor da emzse daha iyi mikrop varsa tedavi eder dedi. ben de emzirdim ilaç kullanırken zaten 5 gün kullandım. banyo suyundan bile geçebiliyormuş. o arkadaş o kadar dikkat eder ama olacağı varsa oluyor. ilacınızı kullanın ve takip edin.banyo suyunu kaynatıp ılıtıp yapın. Rabbim şifa versin.

Benim kizimda ayni Dun gece 2 den sabah 7 ye kadar memedeydi Doktor dogum kilosu fazla olan bebegin daha cok emmek istedigini soyledi
Aynen canim, ilk zamanlar dr iri dogdugu icin midesini doldurmak icin surekli emmek istedigini soyluyodu, ama emip emip kustuğu icin midesinin fazlasoyla doldugunj anliyoruz ve işi şımarıklığa vurduğunu düşnüyoruz doktorumuzla:))
Ben 2 emzirme arasina en azindan oyalamaya calisip 1 saat koymaya calisiyorum ama bazen mumkun olmuyo cok agliyo ve saatlerce emiyo, cok emdigi icin de gazi cok oluyo haliyle ilaclar da ne kadar fayda ediyo anlayamiyorum, öyle işte..

bu arada ben cok acıkıyorum kızlar fırsat bulup hızlı hızlı yıyorum ne yedıgımı ne kadar yedıgımı bılmıyorum ama canım acayıp tatlı ıstıyo.ben bu kıloları nasıl verecem hamılelık kılolaıma emzırme kılolarım da eklenecek yaz gelınce yuruyus falan yaparız artık ama kendıme hakım olamıyorum hıc
Bende acıkıp deli gibi yemek istiyorum ya hiç iştahim yok 43 kiloyla hamile kaldım 58olmuştm en son doğumda. Ne güzel biraz kilom kalır diyodum yine 50ye düşmüşüm ve hiç bişey yiyemiyorum tatlılar haricin de yediklerim hep zorla yiyorum:KK43: fena kilo veriyorum. Yesek bi dert yemesek bi dert valla

Aynen canim, ilk zamanlar dr iri dogdugu icin midesini doldurmak icin surekli emmek istedigini soyluyodu, ama emip emip kustuğu icin midesinin fazlasoyla doldugunj anliyoruz ve işi şımarıklığa vurduğunu düşnüyoruz doktorumuzla:))
Ben 2 emzirme arasina en azindan oyalamaya calisip 1 saat koymaya calisiyorum ama bazen mumkun olmuyo cok agliyo ve saatlerce emiyo, cok emdigi icin de gazi cok oluyo haliyle ilaclar da ne kadar fayda ediyo anlayamiyorum, öyle işte..
Seninki kusuyosa fazla yiyodur dogru Benimki kusmuyor Gaz konusunda sikintimiz yok hepsi alttan cikiyo:)) ben rezene isirgan karisimi bi cay iciyorum belki o ise yariyodur

Bende acıkıp deli gibi yemek istiyorum ya hiç iştahim yok 43 kiloyla hamile kaldım 58olmuştm en son doğumda. Ne güzel biraz kilom kalır diyodum yine 50ye düşmüşüm ve hiç bişey yiyemiyorum tatlılar haricin de yediklerim hep zorla yiyorum:KK43: fena kilo veriyorum. Yesek bi dert yemesek bi dert valla
Senin kilon cok azmis boyun kac?normal dogum yaptin acaba pelvis küçük demediler mi Ben 51 kiloyla hamile kaldim 65 le kapattim yinede doktorum küçük olduğumu söylüyodu normal dogum icin Bebekte zaten iri geldi doguramazmisim normal

Ben de 58 le hamile kalıp 65 le doğuma girdim bir hafta sonra 59a düşmüştüm şimdi daha da düştüm hiç iştahım yok bol bol hurma yiyiyprum bide su içip şu steal tealrden içiyorum sütümü etkilemesin diye

Kızlar oğlum daha 38 günlük ve bronşit oldu :-( çok üzülüyorum. Çok küçük. Kalıcı mıdır bu bronşit. Bütün hayatını etkiler mi?

kızlar ıkı saatte bır emzırıyoruz ya ne zamana kadar boyle devam edecek.gece saat kuruyorum ben bazen kızım 3 saatte uyanıyo ac kalmasın dıye ıkı saate bır kalkıyorum.daha 16 gunluguz
Canım bana iki doktor ilk dogdugunda uc saat demsti sarilik diye ikiye indirdiler bi aylik olunca doktorumuz arrik dort saatte bir emzir dedi ona kiloya goremi karar veriyor bilmiyorum ama bence alakasi yok cunku daha uzun saatte emsin gazi oomasin yedigini hazmetsin ve guzelce uyusun diye uzun saat veriyor ben gayet mantikli bukuyorum her ne kadar her zamab uygulayamasamda :) cunku her zaman verdikce emiyor gazi var diye ememiyor agliyor gazi olmasa emerken uyuya kaliyor e ac oluyo tekrar emdigini hazmetmeden tekrar em tekrar gaz rn iyusi saatli vermek :) ve duzenli yenek her zaman daha iyi kilo duzenli uyku her zaman daha iyi gelisim demek :))

Kızlar iki gün önce kırkımız çıktı , kırkı çıktıktan sonra bebek biraz daha uslanır uykuları düzene girer diyorlardı. Benim oğlum iyice huysuz oldu iki gündür ne uyuyor nede susuyor sürekli ağlıyor. Böyle devam ederse çok zor. Kırkı çıkan arkadaşlar sizde nasıl oldu huyu değiştimi bebişlerinizin.

X