Aynen buralarda soğudu bizimkiler bahar bebesi olmaya niyetliCanim bizim bebislerin gelmeye niyeti yok ben bulgaristandanim buraz bu gunlerde biraz soguk bebisim herhalde havalar isinsin die beklioo bicak kesme agrilari iki gundur bendede oluyo hep diyorum dogurucam galba artik die ama yokkk geciyo o agrilar ben cok duygusallastim son gunlerde hep bebisimin hareketlerini takip ediyorum bisi olucak die cok korkuyorum insalla kucaklarimiza aliriz en yakin zamanda artik :)
İnş canım hiç korkma rabbim normali nasip etsin inş sezeryana gerek kalmaz kalırsada hayırlısı buymuş deyip razı olmak gerek bebeğimiz sağlıklı olsundaAy valla içime su serpildi biraz, hiç sancım olmadan gidersem kesin sezaryene girermişim gibi bi his oluyo çünkü içimde. İnşallah o bıçak saplanması şeklinde 4-5 kez yaşadığım şey açılmadır, ben de normal doğurabilirim
Bebislerimiz ayni kiloda gidiyo canimAynen buralarda soğudu bizimkiler bahar bebesi olmaya niyetlibebişim anca popo iteliyo, tekme atamıyo artık gariban, yer kalmadı, hiç çatlamaysan karnım son haftada sağlı sollu çatladı. Geçen cumartesi 3300 dü şimdi buçuk olmuştur sanırım. Taşıyamıyorum valla, 4 kilo taşıyanlar Nasıl beceriyor bu işi bilmem
Hamileliğin başından beri var bende, tabi arttı artıkBebislerimiz ayni kiloda gidiyo canimsende akinti varmi ben iki haftadir akintiyla basa cikamiyorum yaaa
Kizlarr bende bebeğime kavuştum sonunda ve normal doğum hepinize diyebilirim ki kordonla ve kanala gitmemesine rağmen acilma ve suni sanciyla normal normal kavustuk hicbiseyi kafaya takmayin.gelelim bizim doğum hikâyemize (suan hala hastanedeyiz)
Ayin 14 ünde kontrolumuz vardi ve hersey yolundaydi doktorumu en gec saliya kadar bekleyecekti dokrordan geldik bikac saat sonra once hafif ama sert ve aralikli agrilar başladı son bi kuafore gitmem gerekti annemle kivrina kivrina gittim onu da son dk hallettim eve geldim sicak dus aldim hemen eşimi aradim inanamadi tabi ciddi misin daha az önce bisey yoktu diyor garibimcabuk gel dedim neyse esim geldi hastaneye geldik 3 cm acilma var kendi.sancimda var doktorum bebeği yormayalim suniye sabah baslariz dedi tabi kordonu olduğu icin..
Sabah 6 da suni sanci başladı ilk iki saat hersey az seviyedeydi dogruyu soylemek gerekirse sonrası birazcik zorlu gecti bi ara sezeryan bile düşündüm..
En son 8 cm acilmam vardi saat 15:00 ebeler geldi ikinma nobeti basladi basi göründü dediler vakit yok doğumhaneye yürüyerek gittim o an aklima geldikce gülüyorum icerde 3 ikinmada yavrumu gogsume yatirdilar hersey bitmişti aanki o sanciyi ceken ben degildim bi.anda eşimi gördüm iyimisin aşkım diye o an paha bicilemezdibebeğimin kordonunu babası kesti snra dikisler icin uyutuldm ama odaya girerken uyaniktm bebeğim geldi hemen Allahim bu güzel duyguyu herkese tattirsin her ani çok güzeldi Allah herkese de kolay doğum nasip etsin..bu arada 2900 doğdu pasam
alt tarafta bıçak batması yaşadım dün üç kez.bir de düzensiz sancılar.Acaba bende de açılma olmuş mudur?Yarın kontrol var bakalım2 cm acikligim varmis.bugun doktor kontrol etti.sanirim acilma esnasinda alt tarafa bicak atiyorlar gibi oluyor.fena bisey☺bekliyecegim.bakalim ne zaman gelcek kuzucukk☺☺☺☺haftaya carsamba sonnn yoksa suni sanci alacagiz.
sağ salim kavuşmuşsunuz ya ne güzel önemli olan o,hayırlı olsunherkese merhaba. ben de 9 mart çarşamba günü tam 40+0 da spinal anesteziyle sezaryan olup oğlumu kucağıma aldım şükürler olsun. hala inanamıyorum. hamileliğimi de şimdiden özlemeye başladım itiraf ediyorum :) onca endişe, heyecan hepsi geride kaldı. ne kadar şükretsem az... inşallah bekleyen herkes sağlıkla evladına kavuşur. bu arada benim bebeğim normal doğuma uygun pozisyonda olmasına rağmen kanala girmemişti, açılma vs yoktu, sancım yoktu ve suyum riskli sınıra inmişti. kaç doktora gittiysem aynı şeyi söyledi. bebek kendi kendine gelmeye hiç niyet etmeyince, nst de kötü çıkınca çok çok üzülerek sezaryanı kabul ettim. hayırlısı böyleymiş diyorum.
canım ya çok heyecanlıDoğum yapan arkadaşalaı tebrik ederim. Bekleyenlere de zamanında sağlıkla kucağına almasını dilerim. bana da bugün sezeryan yolu göründü. İki haftadır doktor normal olabilir çok iri olmazsa diyordu ama 39. Haftada yine sancım çıkmadı açılmam görünmedi ve bebeğin kafası şimdiden 102 mm ölçüldü doktor da beklemeye gerek yok cuma günü alalım dedi. Doktor aslında normal doğumdan kaçan biri değil ama nedense acaba normal de olabilirmi idi diye ic8mde kaldı. Bi de ben 23 unu beklerken 18 mart çok ani oldu. Galiba bu cuma bebeğimi kucağıma alacağım doktor hazırlıklı gel dedi. Sanırım 40 haftayı beklesek de sonuç değişmeyecek kilosun dan değil ama kafasından bebek sıkıntıya girer diyor bakalım kısmet ne olucak bi de cumaya kadar gelir se ya hayırlısı.
şu bıçak batmaları ve adet sancıları bende de var.ama gündüz kesiliyor akşam geliyor.yeter artık kızım gel diyorum nafileDoğuramadığım bir günden selamlarsabah 6da uyandım gaz sancısı gibi Ağrı'yla, tabi geçti yine. Ama dün gece ve bu sabah bi kaç saniyelik bıçak kesmesi gibi acı oldu yine vajinada. Acaba açılma mı oluyor diyorum ama Başka hiç bişey yokken açılma gerçekleşir mi bilmiyorum cumartesi doktor amcaya gidicez sanırım o vakti beklemeye niyetli kızçem
ya boyle guzel dogum hıkayelerını okuyunca nasıl cesaretlenıyorum ınsallah bızde kolaycacık kısa zamanda dogururuz.bol sutlu gazsız gunler canım.suyunu patlatınca noluyomuskı canım sancıyımı arttırıyo merak ettım.
allah şifa versin bebişine canım maaşallah ne güzel düşmüş değeri.aklımızda bulunsunArkadaşlar nacizene azcık tavsiyede bulunam size kesinlikle yamlış anlamayın daha 23 yaşında iki çocuk annesiyim ama deneme yanılma demişlerya belki faydam olur :) ben ilk çocuğumuda ilincisinide sancısız bi şekilde hadtaneye gittim ve doğurdum geldim çok şükür hep korkardım ya sancım başlarda kimse olmazsa ya suyum saçma sapan biryerde gelirse diye herşeyde bir hayır var derler ya şükürler olsun korktuğum gibi biley olmadı ilk doğumumda 4 santime yakın açılmam vardı ama sancımı hissetmiyordum buda normalde adet sancım çok olduğundan kaynaklıymış suni verdiler hiçde pişman olmadım ilincide 41 haftalık olduk nerdeyse gelmeuince mecbur sancısız gittim doğurdum geldim :) ama ikisindede nırmal doğum yaptım ve şöleki demek istediğim herşey beyinde bitiyor bana sumi çok zor diyenler vardı çok korkmuştum ama kafamda hayır hiçde zor değil diyerek yendim ki değide gerçekten sadece hızlanmış birşekilde oluyor doğum ya kötüde olsa inanın benek doğup eşi çıkmadan bile samiyeler öncesinde sancı çeken benmiydim diyorsunuz korkmayın hiçbir şekilde hiçbirşeyden sonucunda çok güzel bir mutluluk var gelelim doğum sonrasına doğumdan sonra karnınızı kasıklarınıza doğru sürekli ovyn elinize bir setlik gelmesi çok önemli rahmin toparlanması için hım bide öle sürekli yatmayın kalkıp gezinki içerdeki kan dışarı aksın yoksa pıhtı oluşuyor ben bu sefer bunu yaşadım ve ilaç vs derken ve o kan kaybının verdiği uykusuzluk halsızlikden bebeğimi emziremedim oda inat etti emmicem diye sarılık olduk kontrole gittiğiöizde farkettik hiç emmek istemiyordu yani hemde 16.2 de ertesi gün tekrar test yapılcak bolca emzir dendi çok uğraştım ama sonuç 16 daydı hiç düşmemişti ertesi gün bidaha uğraş verdim zorla emzirmek için ve ne denedim biliyomusunuz hurma yalattım ki ben çocuk beslenmesi konusunda çok titiz davranan biriyim ama peygamber efendimizin sünnetiyse bu vardır nir mucize yalattim emzirdim ve test sonucunda 11 çıktı doktorlar şok oldu bu kadar düşermi bi gecede diye rabnimin mucizesi hatta farklı bir hastanede yaptırıp ilk yaptırdığım yeri aradım doğru değildir diye inanamadı medicalpark gibi biryer yanlış sonuç vermez heralde :) şuan hafifden var eğer geçmez ise farkli testler denecekmiş inş gerek kalmaz öle yani :)) ay gene çnem düştü beniş uyanıyor yoksa durmazdım heralde hakkınız helal edin :))
canım bende hiçbir agrım sızım yokken paşa paşa gittim yattım.2cm acılmam vardı sunıyle normal yaptım.ınsallah bundada normal olur saglıklı olur dıye dua edıyorum.sende dua et ve inan normal yapacağınaAy valla içime su serpildi biraz, hiç sancım olmadan gidersem kesin sezaryene girermişim gibi bi his oluyo çünkü içimde. İnşallah o bıçak saplanması şeklinde 4-5 kez yaşadığım şey açılmadır, ben de normal doğurabilirim
canım senınde erken doğum rıskın var mıydı sankı oyle hatırlıyorumalt tarafta bıçak batması yaşadım dün üç kez.bir de düzensiz sancılar.Acaba bende de açılma olmuş mudur?Yarın kontrol var bakalım
inşallah yürüyüş fayda eder canım.başka bişey tavsiye etmedimi doktorun inmesi için.bide bı arkadas yazmıstı dogumda ındı bebegım dıye.oncesınde ınmemıstı onunki de.merhabalar bizimde dün kontrolümüz vardı ancak kızımız yukarıdaymış hala inmemiş günde 1 saat yürüyorum ama inmeyince inmiyor dr pazartesi günü kontrol edecek tekrar yine yukarıdaysa öğlen sezeryena alınacağım ama inmişse 1 hafta daha bekleriz dedi.
janjakrusso canım senınde erken doğum rıskın var mıydı sankı oyle hatırlıyorum
canım benimki 1 aydan fazladır kanalda.öncesinde de benim korkularım vardı erken olacak diye.ama erken gelmedi şükür.şimdi de gelmek bilmiyor
amin canım inşallah hepimizinkihay allahım yaaa demekkı kız erken gelır muhabbetı tutmuyor hayırlısı canım kolaylıkla saglıkla gelsınler
ne zaman geleceklerı bellı olmayınca bende kv.ye doguma yakın gel dedım sonra daha cok ıhtıyacımız olacak sana dedım.oda hergun arıyo nasıl uyudun, agrın sızın varmı dıye.annem desen, her arayısımda sancılandıgımı sanıp telaslı telaslı acıyo telefonu.yok arkadas kımseye demıycem bıdaha suram agrıdı buram kasıldı dıye
Ay benim annem de 15 gündür bende, her Ağrıda geliyor bu defa diyor kadın bi heves ama yok bizimki çokta fifiamin canım inşallah hepimizinkiben de annemi çağırdım.kadın 13 gündür bende.her sancılandığımda hadi kzıım ha gayret geliyor galiba diyor ona da yazık babamı evi özlemiş anneler panik oluyor evet
bizimkiler anneannelerine naz yapıyor galibaAy benim annem de 15 gündür bende, her Ağrıda geliyor bu defa diyor kadın bi heves ama yok bizimki çokta fifi
ay ne güzel yaa Allah bizide işini bilen hakkını veren ebelerle karsılastırsın inşallah çok önemlı çünkü.doktorum benım 8cm olunca gelmıstı baska bır annenın sezaryenındeydi.ara ara kontrole geldı ama en cok ebelerle muhattap oldum.mesela 3cm acılmam vardı suyum geldi sancım yoktu.aaa suyum geldi diyorum ebe ,yok yok çişini yapmıssındır dıyo ayaga kalktım ne önlük ne yatak kaldı suyuum gelmişti.bi süre sonra da wc ye gitcem dedim çişim geldi diyorum hasta bezi var ona yap diyo çiş değildir diyo falanebe çıkınca gittim yaptım tabii sinir etti beni.
allah şifa versin bebişine canım maaşallah ne güzel düşmüş değeri.aklımızda bulunsun
Senin ebede tuhafmış gerçekten ay ben doktorumdanda ekibindende çok memnunum Allah razı olsun hepsinden belimi ovup banyo yaptırmaya kadar ilgileniyolar hatta lavman yapılırken bile dayanamıyosan lavobaya götüriyim seni vs yok yok bitsin dediğimi bile hatırlıyorum :) doktorumda karnıma sürdüğü jeli bile kendi temizler önlüğü kendi giydirir hrrşeydir o :) teşekkürler Gamze baykan :) ve ekibi ne zaman doğurursam size gelicem
Bu arada teşekkür ederim bebek için inş tamamen geçer sarılık