- 16 Temmuz 2015
- 367
- 174
Benim de öyleydi. Nts de sanci görünüyordu ama ben hissetmiyordum. 39+5 de Gece adet sancısı gibi sancım başladı.Sonra nişan geldi. Sabah 11 de eşimle hastaneye gittik. 1 cm açılma vardı. 11 Mart 20.00 gibi oğlum dünyaya geldi çok şükür. Stress yapmayın o zamanını bekliyor. Bol bol dinlenin sonrasında çok ihtiyaciniz olacakdoğum yapanların bebeklerine Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Darısı başımıza. Yarın benim de 40 haftam doluyor. cuma kontrolüm var. kendiliğinden gelmezse eğer 5 gün daha bekleriz en fazla dedi doktor. hiçbir belirtim yok ağrı, sancı vs.. nstde çıkıyor ama ben hiç hissetmiyorum. hayırlısı olsun herkes için.
canım bize doktor ev 24 derece olsun dedi biz de klimayı hep 24 te çalıştırıyoruz bilgin olsun, kendi giysimiz neyse ondan da 1 kat fazla giydirmemiz gerekiyormuş.Annesinin kuzusu uyanmak üzere, eller kollar fora, kımıl kımıl oğlum, dudişleri zaten yemelik, gözlerini acmaya calisiyo şuan ama uykusu izin vermiyo bi turlu:))
Uyansın kokliyim istiyorum özledim ama uyanirsa da en az 1-2 saat emişiyoruz :)) çok arsız bi oğlum var, memeden ayrılamıyor, dr normal diyor kilosu fazla oldugu icin kendini anca doyuruyodur diyo, bu arada sarilik icin yarin da kontrolumuz var dua edin teyzeleri nirmal sinirlarda ciksin yine, bu arada annem yarin gidiyo, sonra napicam bilmiyorum yaa surekli emdigi icin evin isine mi bakayim kocaya mi yoksa camasira bulasiga mi.. yandim ki ne yandim:)) amaann kuzum koynumda olsun saglikli olsun, ev kimin umrundaaa :))
Rezene ve kimyon icmeye basladim bugun, cunku onceki 2 gun karni cok agridi kuzumun, bugun daha iyi cok sukur insallah daha iyi olur :)
Babasiyla aramizda evin sicakligi soguklugu konusunda siddetli gecimsizlik var malesef.. ben usumesin diye ugrasiyorum cunku biliyorum usudugu icin burnu buz gibi oluyo karni gurul gurul gazdan, karni agriyo kivraniyo, ama babasi da tutturmus burasi cok sicak usumez usuyup usumedigi burnundan belli olmazmis bilmem ne, sistim yeminle..
Bu arada bi de benim kocam kendini kopyala yapistir yapmis caktirmadan :)) benim oglan babasinin kopyasi cikti :)
Firsat buldum azicik yazayim dedim, doğuran hatunlar ortaliktan kaybolmayin haaa gelin arada yazin siz de birbirimizden haberdar olalim :)
Bizim dr 22-23 dedi, 23 yapmaya calisiyorum ben ama giyisi konusu kafami karistiriyo, icine body ve alt, ustune tulum, en son da penye battaniyeye sariyorum, uyurken uzerine orgu battaniyesini ortuyorum yine de karni agriyo sanki.. bilemedim yaa bi de son gunlerde istanbul sogudu yine pöfffcanım bize doktor ev 24 derece olsun dedi biz de klimayı hep 24 te çalıştırıyoruz bilgin olsun, kendi giysimiz neyse ondan da 1 kat fazla giydirmemiz gerekiyormuş.
Göğüs ucu benim de yoktu, silikon göğüs kalkanlarından kullandım önce yine de sürekli ağlayarak emiyordu bebeğim. Sonra şırıngaya mama çekip bebek tam göğsümü emecekken ağzının kenarından azıcık sıktım ve göğsümü verdim, sonuç çok iyi! Önce silikon uçtan kurtulduk şırıngaya devam ettik, şimdi hem göğüs ucum çıktı hem de bebeğim bir şey yapmama gerek olmadan emiyor, deneyin gerçekten işe yarıyor. Bir de sürekli sağın süt çoğalıyor arkadaşlarCanım emin ol ki herkes aynı durumda. Bebeğim cuma günü doğdu. Önce sütum gelmedi çok ağladım. Gogsumun ucu yoktu çıkartmaya çalıştık. Şimdi emiyor çok şükür ama beş dakikada memede uyuya kalıyor. 15 dk sonra uyanıyor. Kafamda deli sorular... dogum da neymiş diyorum çocuk bakmanın yanında
Aynen canim valla katiliom dogum hicbirsey degilmisCanım emin ol ki herkes aynı durumda. Bebeğim cuma günü doğdu. Önce sütum gelmedi çok ağladım. Gogsumun ucu yoktu çıkartmaya çalıştık. Şimdi emiyor çok şükür ama beş dakikada memede uyuya kalıyor. 15 dk sonra uyanıyor. Kafamda deli sorular... dogum da neymiş diyorum çocuk bakmanın yanında
Canm bnde aksam sancı yasadım yanı vajınama bıcak batıyo ve dısarı cıkacak gbı bırsey hıssettım belımde agrıyo camasrımın arka kısmında nedense braz ıslaklık olustu.bnde yarın 12 de randewum var.haberleselm olur mu?Ay uyumamışsındır canım inşallah ben cumadan beri bekliyorum dr 2 güne s ancın sıklaşır demişti ama önce adet sancısı gibi ağrılarım oldu sonra o ağrılar tamamen kesildi . Ben bunalıma girdim tabi. Ama bugun göbüşümde büyük bi değişiklik var bebüş deli gibi hareket edip aşağıya baskı yapıyo hafiften kasıklarıma belime ağrı yapıyo. Midem bulanır gibi oluyo .mesaneme baskı yapıyo. Cok afedersin vajinamdan bişey cıkacakmış gibi hissedip her defasında kontrol ediyorm . Akşam 7den beri böyle.büyük bi huzursuzluk var. Halim kalmadıve bütün gün gram iş yapmadım. Anneme sordum bende doğum başladığında bebeğin hareketleri durur mu diye durmaz dedi . Yarın kontrole gitcem bakalım bende merak ediyorım sorcam tabi sabaha cıkarsam .bugun ki cok farklı cunki
Bak yine gece yakaladım seniCanm bnde aksam sancı yasadım yanı vajınama bıcak batıyo ve dısarı cıkacak gbı bırsey hıssettım belımde agrıyo camasrımın arka kısmında nedense braz ıslaklık olustu.bnde yarın 12 de randewum var.haberleselm olur mu?
Canım bugün doktorda idim ben de 40 haftayı beklerken doktor bugün sezeryan dedi bana hem de iki gün sonraya. 39+2 olucaz inşallah. Bebegin başı 102 mm ölçüldü ve doktor seni zorlar diyor 40 haftayı beklemeyi bile gerek görmedi sen beklemede misin hala.
hadi hayırlısı canım doktorun dan normal dogum konusunda emınsen artık gerısını ona bırak dusunme canım.onemlı olan ıkınıznde saglıklıca kavusmanız.belkı kendısı gelır cumaya kadar.Allah yardımcın olsun canımDoğum yapan arkadaşalaı tebrik ederim. Bekleyenlere de zamanında sağlıkla kucağına almasını dilerim. bana da bugün sezeryan yolu göründü. İki haftadır doktor normal olabilir çok iri olmazsa diyordu ama 39. Haftada yine sancım çıkmadı açılmam görünmedi ve bebeğin kafası şimdiden 102 mm ölçüldü doktor da beklemeye gerek yok cuma günü alalım dedi. Doktor aslında normal doğumdan kaçan biri değil ama nedense acaba normal de olabilirmi idi diye ic8mde kaldı. Bi de ben 23 unu beklerken 18 mart çok ani oldu. Galiba bu cuma bebeğimi kucağıma alacağım doktor hazırlıklı gel dedi. Sanırım 40 haftayı beklesek de sonuç değişmeyecek kilosun dan değil ama kafasından bebek sıkıntıya girer diyor bakalım kısmet ne olucak bi de cumaya kadar gelir se ya hayırlısı.
yenıdogan üşür derler canım.oglum sık sık hıckırırdı kv.üsüyor ondan derdı ama bılemıyorum.sen annelık ıc gudulerıne guven bence.cunku doktorlar kararsız kaldıgınız konularda içinizden gelen sesı dınleyın dıyor ben oyle yapıyorum.üşüdügünü düşünüyosan coştur kombiyiAnnesinin kuzusu uyanmak üzere, eller kollar fora, kımıl kımıl oğlum, dudişleri zaten yemelik, gözlerini acmaya calisiyo şuan ama uykusu izin vermiyo bi turlu:))
Uyansın kokliyim istiyorum özledim ama uyanirsa da en az 1-2 saat emişiyoruz :)) çok arsız bi oğlum var, memeden ayrılamıyor, dr normal diyor kilosu fazla oldugu icin kendini anca doyuruyodur diyo, bu arada sarilik icin yarin da kontrolumuz var dua edin teyzeleri nirmal sinirlarda ciksin yine, bu arada annem yarin gidiyo, sonra napicam bilmiyorum yaa surekli emdigi icin evin isine mi bakayim kocaya mi yoksa camasira bulasiga mi.. yandim ki ne yandim:)) amaann kuzum koynumda olsun saglikli olsun, ev kimin umrundaaa :))
Rezene ve kimyon icmeye basladim bugun, cunku onceki 2 gun karni cok agridi kuzumun, bugun daha iyi cok sukur insallah daha iyi olur :)
Babasiyla aramizda evin sicakligi soguklugu konusunda siddetli gecimsizlik var malesef.. ben usumesin diye ugrasiyorum cunku biliyorum usudugu icin burnu buz gibi oluyo karni gurul gurul gazdan, karni agriyo kivraniyo, ama babasi da tutturmus burasi cok sicak usumez usuyup usumedigi burnundan belli olmazmis bilmem ne, sistim yeminle..
Bu arada bi de benim kocam kendini kopyala yapistir yapmis caktirmadan :)) benim oglan babasinin kopyasi cikti :)
Firsat buldum azicik yazayim dedim, doğuran hatunlar ortaliktan kaybolmayin haaa gelin arada yazin siz de birbirimizden haberdar olalim :)
gözunaydın canım allah saglıklı huzurlu uzun omurler versın bebısıne....evet hayırlı olan buymus demekkı uzme kendını.sen elınden gelenı yapmıssınherkese merhaba. ben de 9 mart çarşamba günü tam 40+0 da spinal anesteziyle sezaryan olup oğlumu kucağıma aldım şükürler olsun. hala inanamıyorum. hamileliğimi de şimdiden özlemeye başladım itiraf ediyorum :) onca endişe, heyecan hepsi geride kaldı. ne kadar şükretsem az... inşallah bekleyen herkes sağlıkla evladına kavuşur. bu arada benim bebeğim normal doğuma uygun pozisyonda olmasına rağmen kanala girmemişti, açılma vs yoktu, sancım yoktu ve suyum riskli sınıra inmişti. kaç doktora gittiysem aynı şeyi söyledi. bebek kendi kendine gelmeye hiç niyet etmeyince, nst de kötü çıkınca çok çok üzülerek sezaryanı kabul ettim. hayırlısı böyleymiş diyorum.
ya boyle guzel dogum hıkayelerını okuyunca nasıl cesaretlenıyorum ınsallah bızde kolaycacık kısa zamanda dogururuz.bol sutlu gazsız gunler canım.suyunu patlatınca noluyomuskı canım sancıyımı arttırıyo merak ettım.Merhaba kızlar doğum yapanlar hayırlı olsun rabbim hayırlı evlat eylesin inş yapmayanlar bol bol dinlenin sonra pek mümkün olmuyor:) biz 15 günlük olduk bile çok şükür ne çabuk geçti anlamadım koşturmaca olunca malum ay bide 2 buçuk yaşında bir prenses olunca evde :) bende anlatayım bati nasıl doğurduğumu :) :) malum doktor cumartesi açılmama baktı kanamam var vs deyip duruyodum 2 cm açılmamda vardı 3 gün müddet vermişti olmazsa gel alalım bebeği demişti kanamam durmuştu aslında çağırdı gün salı sabağında bi kanama gördüm nişanmıydı bilmiyorum neyse sabah hastaneye gittik yatışımızı uaptık direk açılmam artmışmı diye bakıldı ve ebe suyunu patlatcam suni vermek istemiyorum dedi ben 40 küsür düm zaten bikaçgünde önden gidiyordu bebek mecbur yani neyse odaya yatış yapılıp nst ye bağlandı sancıya nakıldı gene ççok az suni verilmesine karar verildi sonra hemen sancım başladı ve dürekli nst de bağlı kaldım ama suni faslı çok kısa sürdü bebeğin kalp atışları hızlandı çıkarttılar iki kez alttan bakıldı bi dört bi altı dendi sonra doğumhanye gidyosun doktor muane edicek dediler giriş o giriş doğurttular 10ödakikakda çıktım çok şükür ay bide ne esprili geçti doktorumla artık arkadaş gibi olduğumuzdan sancı anında bile şakalaştık yok ben daha doğurmıcam diyorum o diyor 4 tane yapcaktın hani tekini bana vercektin çok tatlı oluyolar çünkü vs neyse öle böle daha birçok espri yaptık doğuruuom güya :) ay bide suya ot koymuştuk açılma olsun diye doğum biter bitmez hemşireler çiçeği çıkarsınlar diye konuşuyolar oda numarasını sölüyolar ay benim oda numaram ne çiçeği kim çiçek almış bana diyorum ne güldük hep birlikte meğer otmuş o halimde çiçek düşünüyom :) velhasıl 3820 gr 50 cm bir oğluşumuz oldu çok uzun oldu heralde aslında anlatcak çok şey varda kısa kestim güya :))
gunaydın canımGünaydınlar
Hergümn nolur bugün gelsin diye dua ediyorum dün 8 km yol yürüdüm artık aşşağıya insin diye ama yok inmiyorum sanırım inmedi diye sezaryan olucam istemeye istemeye
gecmiş olsun canım inşallah bı sıkıntı cıkmaz.bende oglumda topuk kanında baya problem yasamıstım kac kere gıdıp gelmıstık ve hep yuksek cıkmıstı.allaha sukur problem olmadı.moralını bozma.gazı için damla falan kullanıyomusun yada sen bısyler ıcıyomusun canım rezene kımyon gıbı...Şuanda mememe yapışık olan oğlumla yazıyoruz teyzeler :) Gaz problemimiz maalesef ki çok. Emerken bile ıkınıyor, kızarıyor yavrum. Gazı olduğu içinde sürekli memede. 4-5 kez çekiyor, uykuya dalıyor. Kucağımdan indirince de başlıyo ağlamaya. Kucağa da alıştı sanırım.
Dün doktora gittik. 24 günlüğüz. Sarılığımız maalesef geçmedi. 5 günlükken gittiğim de 11.8 di , 9 günlükken gittiğim de 15.8 di. Sonra yine çağırdı ama gitmedim. Sürekli delik deşik ediyolar oğlumu. Ve morarırcasına ağlıyor. 15 gün üzerine dün gittim işte geçmeyince. Değerimiz 14.4 cıktı. Ama doktor doğduktan 15 gün sonra 10 nun altına düşmesi beklenir. Uzamış sarılık sizinkisi ve bir kaç tahlil gerekiyor dedi. Moralim cok bozuldu. Troid, idrar, sorunu olabilirmiş %98 temiz cıkıyor ama biz yinede tahlillerimizi yaptıralım içimiz rahat etsin dedi. Yarın yaptıracağız inşallah. Topiğe girip okuyorum fakat yazmaya pek fırsatım olmuyo. Aklımdasınız. Takipteyim sizi. Doğum yapanlara göz aydınlığı, yapacak olanlara kolaylıklar dilerim. Öpüyorum hepinizi.
Kimyon kullanıyorum canım yemeklerim de. Şuan da kafam o kadar karışık ki. Şu sarılık çok moralimi bozdu. İnşallah tahlillerimiz temiz çıkar.gecmiş olsun canım inşallah bı sıkıntı cıkmaz.bende oglumda topuk kanında baya problem yasamıstım kac kere gıdıp gelmıstık ve hep yuksek cıkmıstı.allaha sukur problem olmadı.moralını bozma.gazı için damla falan kullanıyomusun yada sen bısyler ıcıyomusun canım rezene kımyon gıbı...
Ay valla içime su serpildi biraz, hiç sancım olmadan gidersem kesin sezaryene girermişim gibi bi his oluyo çünkü içimde. İnşallah o bıçak saplanması şeklinde 4-5 kez yaşadığım şey açılmadır, ben de normal doğurabilirimArkadaşlar nacizene azcık tavsiyede bulunam size kesinlikle yamlış anlamayın daha 23 yaşında iki çocuk annesiyim ama deneme yanılma demişlerya belki faydam olur :) ben ilk çocuğumuda ilincisinide sancısız bi şekilde hadtaneye gittim ve doğurdum geldim çok şükür hep korkardım ya sancım başlarda kimse olmazsa ya suyum saçma sapan biryerde gelirse diye herşeyde bir hayır var derler ya şükürler olsun korktuğum gibi biley olmadı ilk doğumumda 4 santime yakın açılmam vardı ama sancımı hissetmiyordum buda normalde adet sancım çok olduğundan kaynaklıymış suni verdiler hiçde pişman olmadım ilincide 41 haftalık olduk nerdeyse gelmeuince mecbur sancısız gittim doğurdum geldim :) ama ikisindede nırmal doğum yaptım ve şöleki demek istediğim herşey beyinde bitiyor bana sumi çok zor diyenler vardı çok korkmuştum ama kafamda hayır hiçde zor değil diyerek yendim ki değide gerçekten sadece hızlanmış birşekilde oluyor doğum ya kötüde olsa inanın benek doğup eşi çıkmadan bile samiyeler öncesinde sancı çeken benmiydim diyorsunuz korkmayın hiçbir şekilde hiçbirşeyden sonucunda çok güzel bir mutluluk var gelelim doğum sonrasına doğumdan sonra karnınızı kasıklarınıza doğru sürekli ovyn elinize bir setlik gelmesi çok önemli rahmin toparlanması için hım bide öle sürekli yatmayın kalkıp gezinki içerdeki kan dışarı aksın yoksa pıhtı oluşuyor ben bu sefer bunu yaşadım ve ilaç vs derken ve o kan kaybının verdiği uykusuzluk halsızlikden bebeğimi emziremedim oda inat etti emmicem diye sarılık olduk kontrole gittiğiöizde farkettik hiç emmek istemiyordu yani hemde 16.2 de ertesi gün tekrar test yapılcak bolca emzir dendi çok uğraştım ama sonuç 16 daydı hiç düşmemişti ertesi gün bidaha uğraş verdim zorla emzirmek için ve ne denedim biliyomusunuz hurma yalattım ki ben çocuk beslenmesi konusunda çok titiz davranan biriyim ama peygamber efendimizin sünnetiyse bu vardır nir mucize yalattim emzirdim ve test sonucunda 11 çıktı doktorlar şok oldu bu kadar düşermi bi gecede diye rabnimin mucizesi hatta farklı bir hastanede yaptırıp ilk yaptırdığım yeri aradım doğru değildir diye inanamadı medicalpark gibi biryer yanlış sonuç vermez heralde :) şuan hafifden var eğer geçmez ise farkli testler denecekmiş inş gerek kalmaz öle yani :)) ay gene çnem düştü beniş uyanıyor yoksa durmazdım heralde hakkınız helal edin :))
Saol canim valla cok rahatlattin beniBebegine bisey olmaz canim benim niye korkuyosun, anliyorum seni ben hamileligin son zamanlarinda da cok icleniyodum herseye, simdi de oyleyimsurekli agliyorum, bazen alinganliktan bazen duygusalliktan, normal seninki de ama sana tek tavsiyem korkudan aglama, keyfini cikar bebeginin, dogmadiysa karnindaki son gunleri, dogduysa da zaten her ani muhtesem.. o mucizenin verdigi mutlulugu dusun ki, o da sendeki korkuyu hissedip korkup gerilmesin, ona da yazik annesi.. ikiniz de mutlu olun..
Canim bizim bebislerin gelmeye niyeti yok ben bulgaristandanim buraz bu gunlerde biraz soguk bebisim herhalde havalar isinsin die beklioDoğuramadığım bir günden selamlarsabah 6da uyandım gaz sancısı gibi Ağrı'yla, tabi geçti yine. Ama dün gece ve bu sabah bi kaç saniyelik bıçak kesmesi gibi acı oldu yine vajinada. Acaba açılma mı oluyor diyorum ama Başka hiç bişey yokken açılma gerçekleşir mi bilmiyorum cumartesi doktor amcaya gidicez sanırım o vakti beklemeye niyetli kızçem