Ben kendime nevresim takımı götürdüm, bebeğime de çarşaf, ordakiler temiz bile olsa özellikle bebeğin yattığı yerdeki çarşaf içime sinmedi. Çarşaf olmasa bile penye bir battaniye de kullanabilirsinkızlar hastanede bebeğin beşiğine çarşaf falan götürdünüz mü? özel hastaneler bu konuda daha temiz oldukları için gerek ver mı acaba diye düşünüyorum? kendine nevresim bile götürenler oluyor siz ne yaptınız? bir de sezaryen yapıp depend tek kullanımlık külot kullanan var mı sıkıntı yarattı mı dikişlere acaba?
Doğumumdan 24 saat önce açılmam başladı, kanala da aynı zamanda girdi zaten.Kızlar bebeginiz kanala hangi haftada indi ve acilmaniz hangi hafta başladı
Ben de premium care 1 numara aldim 54lümüydü neydi, cumadan bugune kadar yetti, suan 5-10 tane kaldi galiba alicaz bugun, ayni numara bi paket daha gider, sonrasinda belki geceriz 2 numaraya, bence gayet iyi 1 numara dogru yapmissin :)Kızlar ilk doğduklarında bebek bezi kaç numara kullanıcaz? Ben 1 numara aldım ama sıfır alsaydın keske diyen de oldu. 1 numara büyük mü geliyor mesela 3 kilo doğmuş bir bebeğe??
Aa antibiyotik olayin bilmiyodum ben de dikisler yuzunden bir kutu kullandim bu sabah sonuncuyu ictim, gunde en az 2 3 kez sürüyoruz pisik kremini, Allah im esirgesin olmasin, seninkinin de cabucak bitsin kurtulsun kuzucukEvet neredeyse iki numaraları da geçecek.
Prematüreye yakın olmadığı sürece sıkıntı olmuyor canım.
Ay biz nerdyse kürdan bacaktık teyzesi onda bile sızdırma kaçırma olmuyordu
Pişik olmasanız bile pişik kremi kullanın arkadaşlarben çok çektim. Çekiyorum.
doğum sonrası dikişler için antibiyotik kullanmıştım. o bile hassaslaştırıuormuş pişiğe yatkın oluyormuş.
bilginiz olsun
Benimki sanci cekerken bile neredeyse hareket ediyodu, nisanim gelip sanci beklerken de zaten çılgın gibiydi :) o bi işaret değil yani en azindan herkes icin :)Merak edıyorum;bebek hareket ederse eger dogum için bir belirti yok mu demek?bnmkı başı asagıda ve hareketli.eklıyorum artık gelsın o kadar evde iş yapıyırum gelmıyobugun ayakta cok kalmaktan belım agırdı biraz o kadar
Oy masallah kuzuya da sana da, saglikla buyusun insallah, yavas yavas hepimiz aliyoruz artik kucagimiza cok sukur aylarca bekledik kavustuk :)Kizlarr bende bebeğime kavuştum sonunda ve normal doğum hepinize diyebilirim ki kordonla ve kanala gitmemesine rağmen acilma ve suni sanciyla normal normal kavustuk hicbiseyi kafaya takmayin.gelelim bizim doğum hikâyemize (suan hala hastanedeyiz)
Ayin 14 ünde kontrolumuz vardi ve hersey yolundaydi doktorumu en gec saliya kadar bekleyecekti dokrordan geldik bikac saat sonra once hafif ama sert ve aralikli agrilar başladı son bi kuafore gitmem gerekti annemle kivrina kivrina gittim onu da son dk hallettim eve geldim sicak dus aldim hemen eşimi aradim inanamadi tabi ciddi misin daha az önce bisey yoktu diyor garibimcabuk gel dedim neyse esim geldi hastaneye geldik 3 cm acilma var kendi.sancimda var doktorum bebeği yormayalim suniye sabah baslariz dedi tabi kordonu olduğu icin..
Sabah 6 da suni sanci başladı ilk iki saat hersey az seviyedeydi dogruyu soylemek gerekirse sonrası birazcik zorlu gecti bi ara sezeryan bile düşündüm..
En son 8 cm acilmam vardi saat 15:00 ebeler geldi ikinma nobeti basladi basi göründü dediler vakit yok doğumhaneye yürüyerek gittim o an aklima geldikce gülüyorum icerde 3 ikinmada yavrumu gogsume yatirdilar hersey bitmişti aanki o sanciyi ceken ben degildim bi.anda eşimi gördüm iyimisin aşkım diye o an paha bicilemezdibebeğimin kordonunu babası kesti snra dikisler icin uyutuldm ama odaya girerken uyaniktm bebeğim geldi hemen Allahim bu güzel duyguyu herkese tattirsin her ani çok güzeldi Allah herkese de kolay doğum nasip etsin..bu arada 2900 doğdu pasam
Kşiye göre degisiyo o, benim pembeli suyum ve nişanım geldikten sonra(öğlen) ertesi sabah kucagima aldim, insallah sen de en kisa zamanda alirsin saglikla..Kızlar bana bir yorum yapın, benden pembe kıvamlı akıntı geldi nişan geldi dediler, sonra hastaneye gittik ebe alttan muayene etti ondan sonra biraz kanamam oldu, sızım sızım su geliyor sanlı ama su hep pembe şeklinde geliyor, nişan geldi bebiş gelir dediler hala tık yok , doktor da bebiş gelir dedi ama 2 gün oldu tık yoksiz bu şekilde bir şey yaşadınız mı. Bizde sağlıcakla bi kucağımıza alsaydık ya
Ufff ewet canimbende heycanla beklıyorum artık ıyıce gerıldım son gunlerde herseye aglıyorumfazlasıyla kırılganım .. saglıkla alalım ınsallah kucagımıza 25 martta gelmezse yatısım yapılcak sunni denencek korkuyorumda ınsallah ona gerek kalmadan kendı sancımla dogururum
Ufff peki bu doktorum neden böle dedi bana yaDoğumumdan 24 saat önce açılmam başladı, kanala da aynı zamanda girdi zaten.
Aynen öyle oldu :))) ekstradan 600 lira geçirdi oğlum babasına
Benimkide pazar günü gelmez inşallah, tatilde ekstra istiyor doktor .Aynen öyle oldu :))) ekstradan 600 lira geçirdi oğlum babasına
Aynen öyle oldu :))) ekstradan 600 lira geçirdi oğlum babasına
Canim sagoll öperim seni, en son sancı bekliyodun noldu var mı gelisme ?Gasoline canım sana bakmak için girdim ve güzel haberlerini aldım. Ne mutlu sana artık bende almak istiyorum kızımıııı kucağıma . Müsait olduğunda ayrıntıları bekliyoruz.
Canimm mesajı şimdi bildirimlere bakarken gördüm, geçmiş olsun kuzucuga önemli bişey değildir inşallah dua et dicem ama tabi ne zordur suan durumun..Ben hala kizimi göremedim yoğun bakimda. Onu orda yalniz başına birakmiş gibi hissediyorum.. Çok zoruma gidiyor.. Bide bazen kızlar konuşurken acaba nasil oluyor dediğim göğüs acisini öğrendim gayet can yakıcı oluyor.. İlk defa esimden ayri yatiyorum.. Kocamı özledim :'(
Pazar olsa iyi, bizimki mesa saatinin dışında her halukarda ekstra :))Benimkide pazar günü gelmez inşallah, tatilde ekstra istiyor doktor .
Benimki mesai saati dışında cagirirsan ekstra 600 alıyo kendine, ogluşum cuma sabah 8,39da doğdu, Dr 7,30da geldi, mesai 9,30da başladığı için çatır çatır aldi ekstra kadın :)))Haftasonu farki mi oluyo canim bu?ne kadar vermis oldunuz toplam?
Canim sagoll öperim seni, en son sancı bekliyodun noldu var mı gelisme ?
Canimm mesajı şimdi bildirimlere bakarken gördüm, geçmiş olsun kuzucuga önemli bişey değildir inşallah dua et dicem ama tabi ne zordur suan durumun..neden yogun bakımda annesi? Rabbim tez zamanda çıkarsın onu ordan, kollarında olsun hep..
Pazar olsa iyi, bizimki mesa saatinin dışında her halukarda ekstra :))
Benimki mesai saati dışında cagirirsan ekstra 600 alıyo kendine, ogluşum cuma sabah 8,39da doğdu, Dr 7,30da geldi, mesai 9,30da başladığı için çatır çatır aldi ekstra kadın :)))
Çok şükür bi problem olmadı sabah erken yapınca doğumu akşam üzeri çıktık, kalma hakkınız var ister misiniz dediler, Doktorum da istersen çıkabilirsiniz dedi akşam cikmadan muayene etti, eşim de ben de kalmak istemedik o akşam döndük evimize çok şükür darısı herkesin başına :)Gözünüz aydın canım Allah analı babalı büyütsün ayyy ne çabuk gittin eve kalmamışsın süper birşey yaa tosununa da maşallah demekki 4 kiloda olsa doğabiliyorlar nasıl oldu ne kadar sürdü herşeyi anlat merak ediyorum bende paşanı öpüyorum :)
Tabii sürpriz olmadı daha önce bilgisini verdiler bize, eğer nöbetçi Dr yaptırırsa normal doğum fiyati olan 1000lirayi oduyosun sadece, eğer kendi doktorun doğuma gelsin istersen bu ücret harici doktor için ayrica 600 oduyosun, bi de dikiş için anestezi istedim 150ymis, 1750 oldu yani. Ama zaten çoğu yerde böyle diye biliyorum ben, bana normal geldi zaten, fazlamesai ücreti gibi :))Cok ilgincmis ya, gerci bastan anlasmaya vardiysaniz cok da dert degil ama sasirdim dogrusu, bu ekstra 600 tl disinda ne verdiniz peki?
Tabii sürpriz olmadı daha önce bilgisini verdiler bize, eğer nöbetçi Dr yaptırırsa normal doğum fiyati olan 1000lirayi oduyosun sadece, eğer kendi doktorun doğuma gelsin istersen bu ücret harici doktor için ayrica 600 oduyosun, bi de dikiş için anestezi istedim 150ymis, 1750 oldu yani. Ama zaten çoğu yerde böyle diye biliyorum ben, bana normal geldi zaten, fazlamesai ücreti gibi :))
Ahh keşke uyuyabilsem Bende uykusuzluk var ne gece ne gündüz uykudan bayilsam bile uyuyamiyorumDogum yapmayan hamisler iyi uyuyun vaktiniz varken uykusuz geceler sizi bekliyorsimdiden hepinize hayirli dogumlar