2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

herkese merhaba. ben de 9 mart çarşamba günü tam 40+0 da spinal anesteziyle sezaryan olup oğlumu kucağıma aldım şükürler olsun. hala inanamıyorum. hamileliğimi de şimdiden özlemeye başladım itiraf ediyorum :) onca endişe, heyecan hepsi geride kaldı. ne kadar şükretsem az... inşallah bekleyen herkes sağlıkla evladına kavuşur. bu arada benim bebeğim normal doğuma uygun pozisyonda olmasına rağmen kanala girmemişti, açılma vs yoktu, sancım yoktu ve suyum riskli sınıra inmişti. kaç doktora gittiysem aynı şeyi söyledi. bebek kendi kendine gelmeye hiç niyet etmeyince, nst de kötü çıkınca çok çok üzülerek sezaryanı kabul ettim. hayırlısı böyleymiş diyorum.
Hayirlisi olsun cnm.bebegini sag salim almissin kucagina onemli olanda bu.
bende dun saat 12 de spinal sezeryanla bebegimikucagima aldim.normal brkĺiyorduk ama acilmam ve sancim olmadi.
suni denedi dr ama bu seferde bebegin kalp atisi zayifladi.
Acil sezeryana aldilar.sah salim aldim kuzumu kucagima cok sukur.
cok duygulandim anne olmak bambaska bi duygu.rabbim bekleyenlere saglikka almayi nasip etsin.
sut emiyor ama henuz agiz sutu geliyo ve biraz gaximiz var.bu yuzden biraz uykusuz geciyo.insallah oda duzelecek...

Bende aynı durumdayım canım gelenden gidenden fenalık geldi her gelenden ayrı bi tavsiye sinir sistemim çöktü çocuğum kucağımda dururken alıp sevmeye çalışıyolar sinir oluyorum kimse çocuğuma dokunsun istemiyorum :KK43:
Uyuyan çocuğu beşiğinden alıp zorla uyandırıp seviyorlar deliriyorum bende bırakın rahat uyusun cocuk

Merhaba kızlar doğum yapanlar hayırlı olsun rabbim hayırlı evlat eylesin inş yapmayanlar bol bol dinlenin sonra pek mümkün olmuyor:) biz 15 günlük olduk bile çok şükür ne çabuk geçti anlamadım koşturmaca olunca malum ay bide 2 buçuk yaşında bir prenses olunca evde :) bende anlatayım bati nasıl doğurduğumu :) :) malum doktor cumartesi açılmama baktı kanamam var vs deyip duruyodum 2 cm açılmamda vardı 3 gün müddet vermişti olmazsa gel alalım bebeği demişti kanamam durmuştu aslında çağırdı gün salı sabağında bi kanama gördüm nişanmıydı bilmiyorum neyse sabah hastaneye gittik yatışımızı uaptık direk açılmam artmışmı diye bakıldı ve ebe suyunu patlatcam suni vermek istemiyorum dedi ben 40 küsür düm zaten bikaçgünde önden gidiyordu bebek mecbur yani neyse odaya yatış yapılıp nst ye bağlandı sancıya nakıldı gene ççok az suni verilmesine karar verildi sonra hemen sancım başladı ve dürekli nst de bağlı kaldım ama suni faslı çok kısa sürdü bebeğin kalp atışları hızlandı çıkarttılar iki kez alttan bakıldı bi dört bi altı dendi sonra doğumhanye gidyosun doktor muane edicek dediler giriş o giriş doğurttular 10ödakikakda çıktım çok şükür ay bide ne esprili geçti doktorumla artık arkadaş gibi olduğumuzdan sancı anında bile şakalaştık yok ben daha doğurmıcam diyorum o diyor 4 tane yapcaktın hani tekini bana vercektin çok tatlı oluyolar çünkü vs neyse öle böle daha birçok espri yaptık doğuruuom güya :) ay bide suya ot koymuştuk açılma olsun diye doğum biter bitmez hemşireler çiçeği çıkarsınlar diye konuşuyolar oda numarasını sölüyolar ay benim oda numaram ne çiçeği kim çiçek almış bana diyorum ne güldük hep birlikte meğer otmuş o halimde çiçek düşünüyom :) velhasıl 3820 gr 50 cm bir oğluşumuz oldu çok uzun oldu heralde aslında anlatcak çok şey varda kısa kestim güya :))

Mrb kızlar benim bebeğim de çok düzensiz ediyor uyuyunca uyanmıyor ve ağzı nı açmıyor ve emmiyor. Emzirdikten sonra da çok şiddetli kusuyor bu beni korkutuyor sizce normal mi bu.

Kizlarr bende bebeğime kavuştum sonunda ve normal doğum hepinize diyebilirim ki kordonla ve kanala gitmemesine rağmen acilma ve suni sanciyla normal normal kavustuk hicbiseyi kafaya takmayin.gelelim bizim doğum hikâyemize (suan hala hastanedeyiz)
Ayin 14 ünde kontrolumuz vardi ve hersey yolundaydi doktorumu en gec saliya kadar bekleyecekti dokrordan geldik bikac saat sonra once hafif ama sert ve aralikli agrilar başladı son bi kuafore gitmem gerekti annemle kivrina kivrina gittim onu da son dk hallettim eve geldim sicak dus aldim hemen eşimi aradim inanamadi tabi ciddi misin daha az önce bisey yoktu diyor garibim:KK49: cabuk gel dedim neyse esim geldi hastaneye geldik 3 cm acilma var kendi.sancimda var doktorum bebeği yormayalim suniye sabah baslariz dedi tabi kordonu olduğu icin..
Sabah 6 da suni sanci başladı ilk iki saat hersey az seviyedeydi dogruyu soylemek gerekirse sonrası birazcik zorlu gecti bi ara sezeryan bile düşündüm..
En son 8 cm acilmam vardi saat 15:00 ebeler geldi ikinma nobeti basladi basi göründü dediler vakit yok doğumhaneye yürüyerek gittim o an aklima geldikce gülüyorum icerde 3 ikinmada yavrumu gogsume yatirdilar hersey bitmişti aanki o sanciyi ceken ben degildim bi.anda eşimi gördüm iyimisin aşkım diye o an paha bicilemezdi:KK60: bebeğimin kordonunu babası kesti snra dikisler icin uyutuldm ama odaya girerken uyaniktm bebeğim geldi hemen Allahim bu güzel duyguyu herkese tattirsin her ani çok güzeldi Allah herkese de kolay doğum nasip etsin..bu arada 2900 doğdu pasam:KK33:
Canım maşallah gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün inş

Merhaba kızlar doğum yapanlar hayırlı olsun rabbim hayırlı evlat eylesin inş yapmayanlar bol bol dinlenin sonra pek mümkün olmuyor:) biz 15 günlük olduk bile çok şükür ne çabuk geçti anlamadım koşturmaca olunca malum ay bide 2 buçuk yaşında bir prenses olunca evde :) bende anlatayım bati nasıl doğurduğumu :) :) malum doktor cumartesi açılmama baktı kanamam var vs deyip duruyodum 2 cm açılmamda vardı 3 gün müddet vermişti olmazsa gel alalım bebeği demişti kanamam durmuştu aslında çağırdı gün salı sabağında bi kanama gördüm nişanmıydı bilmiyorum neyse sabah hastaneye gittik yatışımızı uaptık direk açılmam artmışmı diye bakıldı ve ebe suyunu patlatcam suni vermek istemiyorum dedi ben 40 küsür düm zaten bikaçgünde önden gidiyordu bebek mecbur yani neyse odaya yatış yapılıp nst ye bağlandı sancıya nakıldı gene ççok az suni verilmesine karar verildi sonra hemen sancım başladı ve dürekli nst de bağlı kaldım ama suni faslı çok kısa sürdü bebeğin kalp atışları hızlandı çıkarttılar iki kez alttan bakıldı bi dört bi altı dendi sonra doğumhanye gidyosun doktor muane edicek dediler giriş o giriş doğurttular 10ödakikakda çıktım çok şükür ay bide ne esprili geçti doktorumla artık arkadaş gibi olduğumuzdan sancı anında bile şakalaştık yok ben daha doğurmıcam diyorum o diyor 4 tane yapcaktın hani tekini bana vercektin çok tatlı oluyolar çünkü vs neyse öle böle daha birçok espri yaptık doğuruuom güya :) ay bide suya ot koymuştuk açılma olsun diye doğum biter bitmez hemşireler çiçeği çıkarsınlar diye konuşuyolar oda numarasını sölüyolar ay benim oda numaram ne çiçeği kim çiçek almış bana diyorum ne güldük hep birlikte meğer otmuş o halimde çiçek düşünüyom :) velhasıl 3820 gr 50 cm bir oğluşumuz oldu çok uzun oldu heralde aslında anlatcak çok şey varda kısa kestim güya :))
Canım maşallah allah herkese böyle güzel doğumlar nasip etsin. Siz de analı babalı sağlıcakla büyütün inşallah

Bugünde tık yok bende tosuncuk gelmiyecek gibi....2.hafta önce gelen mukus tıkacı jel gibi olandan sonra bu haftada çamaşırım sürekli ıslak.Doktor pazartesi alttan ilk defa baktı bi aletle suyum mu diye yok su değilmiş.Ama öyle böyle değil baya ıslanıyor .Ayağa kalkarken sanki bişeyler dökülüyo hissi oluyor.Bebek mesaneye baskıdan idrar kaçırıyorsun diyorlar.İnşallah öyledir.Suyum gelse sancıdan gelir sonuçta demi kızlar ?Netten araştırdım amino sıvıyı tesbit eden pedler varmış.Oturduğum yerde hiç bir eczanede yok.Çarşıya gitmek lazım medikalcılarda varmış.Şuan beklemedeyim bizimkinin kilosu bu haftada büyük ihtimal 4 geçecek.Olmazsa salı günü sezeryan olucam.
Canım bugün doktorda idim ben de 40 haftayı beklerken doktor bugün sezeryan dedi bana hem de iki gün sonraya. 39+2 olucaz inşallah. Bebegin başı 102 mm ölçüldü ve doktor seni zorlar diyor 40 haftayı beklemeyi bile gerek görmedi sen beklemede misin hala.

Doğum yapan arkadaşalaı tebrik ederim. Bekleyenlere de zamanında sağlıkla kucağına almasını dilerim. bana da bugün sezeryan yolu göründü. İki haftadır doktor normal olabilir çok iri olmazsa diyordu ama 39. Haftada yine sancım çıkmadı açılmam görünmedi ve bebeğin kafası şimdiden 102 mm ölçüldü doktor da beklemeye gerek yok cuma günü alalım dedi. Doktor aslında normal doğumdan kaçan biri değil ama nedense acaba normal de olabilirmi idi diye ic8mde kaldı. Bi de ben 23 unu beklerken 18 mart çok ani oldu. Galiba bu cuma bebeğimi kucağıma alacağım doktor hazırlıklı gel dedi. Sanırım 40 haftayı beklesek de sonuç değişmeyecek kilosun dan değil ama kafasından bebek sıkıntıya girer diyor bakalım kısmet ne olucak bi de cumaya kadar gelir se ya hayırlısı.

Yaa kizlar ben cok duygusallastim iki gundur aliyorum beklemekten sinirlerim bozuldu galba cok korkuyorum bebisime bisi olucak die :KK43:
Bebegine bisey olmaz canim benim niye korkuyosun, anliyorum seni ben hamileligin son zamanlarinda da cok icleniyodum herseye, simdi de oyleyim :KK53: surekli agliyorum, bazen alinganliktan bazen duygusalliktan, normal seninki de ama sana tek tavsiyem korkudan aglama, keyfini cikar bebeginin, dogmadiysa karnindaki son gunleri, dogduysa da zaten her ani muhtesem.. o mucizenin verdigi mutlulugu dusun ki, o da sendeki korkuyu hissedip korkup gerilmesin, ona da yazik annesi.. ikiniz de mutlu olun..:KK36:

Doğum yapan arkadaşalaı tebrik ederim. Bekleyenlere de zamanında sağlıkla kucağına almasını dilerim. bana da bugün sezeryan yolu göründü. İki haftadır doktor normal olabilir çok iri olmazsa diyordu ama 39. Haftada yine sancım çıkmadı açılmam görünmedi ve bebeğin kafası şimdiden 102 mm ölçüldü doktor da beklemeye gerek yok cuma günü alalım dedi. Doktor aslında normal doğumdan kaçan biri değil ama nedense acaba normal de olabilirmi idi diye ic8mde kaldı. Bi de ben 23 unu beklerken 18 mart çok ani oldu. Galiba bu cuma bebeğimi kucağıma alacağım doktor hazırlıklı gel dedi. Sanırım 40 haftayı beklesek de sonuç değişmeyecek kilosun dan değil ama kafasından bebek sıkıntıya girer diyor bakalım kısmet ne olucak bi de cumaya kadar gelir se ya hayırlısı.
Hakkinda hayirlisi canim, saglikla gelsin de artik sen de kavus bidigina :)

Tabii sürpriz olmadı daha önce bilgisini verdiler bize, eğer nöbetçi Dr yaptırırsa normal doğum fiyati olan 1000lirayi oduyosun sadece, eğer kendi doktorun doğuma gelsin istersen bu ücret harici doktor için ayrica 600 oduyosun, bi de dikiş için anestezi istedim 150ymis, 1750 oldu yani. Ama zaten çoğu yerde böyle diye biliyorum ben, bana normal geldi zaten, fazlamesai ücreti gibi :))
ben de özel hastanede yaptım doğumu, normal doğum 600, öğretmene %15 indirim vardı. gece bile olsa dr geliyor, ekstra falan yok yani. ayıp etmiş senin dr un, 1 saat bile yok mesaisinin başlamasına ve zaten dediğin gibi 7 buçuktan beri hastanedeymiş. ne paragöz insanlar var yaaa. neyse, bebişler sağlıklar yerinde olduktan sonra kimse parayı düşünmüyor çok...

Tabii sürpriz olmadı daha önce bilgisini verdiler bize, eğer nöbetçi Dr yaptırırsa normal doğum fiyati olan 1000lirayi oduyosun sadece, eğer kendi doktorun doğuma gelsin istersen bu ücret harici doktor için ayrica 600 oduyosun, bi de dikiş için anestezi istedim 150ymis, 1750 oldu yani. Ama zaten çoğu yerde böyle diye biliyorum ben, bana normal geldi zaten, fazlamesai ücreti gibi :))
ben de özel hastanede yaptım doğumu, normal doğum 600, öğretmene %15 indirim vardı. gece bile olsa dr geliyor, ekstra falan yok yani. ayıp etmiş senin dr un, 1 saat bile yok mesaisinin başlamasına ve zaten dediğin gibi 7 buçuktan beri hastanedeymiş. ne paragöz insanlar var yaaa. neyse, bebişler sağlıklar yerinde olduktan sonra kimse parayı düşünmüyor çok...

Annesinin kuzusu uyanmak üzere, eller kollar fora, kımıl kımıl oğlum, dudişleri zaten yemelik, gözlerini acmaya calisiyo şuan ama uykusu izin vermiyo bi turlu:))
Uyansın kokliyim istiyorum özledim ama uyanirsa da en az 1-2 saat emişiyoruz :)) çok arsız bi oğlum var, memeden ayrılamıyor, dr normal diyor kilosu fazla oldugu icin kendini anca doyuruyodur diyo, bu arada sarilik icin yarin da kontrolumuz var dua edin teyzeleri nirmal sinirlarda ciksin yine, bu arada annem yarin gidiyo, sonra napicam bilmiyorum yaa surekli emdigi icin evin isine mi bakayim kocaya mi yoksa camasira bulasiga mi.. yandim ki ne yandim:)) amaann kuzum koynumda olsun saglikli olsun, ev kimin umrundaaa :))
Rezene ve kimyon icmeye basladim bugun, cunku onceki 2 gun karni cok agridi kuzumun, bugun daha iyi cok sukur insallah daha iyi olur :)
Babasiyla aramizda evin sicakligi soguklugu konusunda siddetli gecimsizlik var malesef.. ben usumesin diye ugrasiyorum cunku biliyorum usudugu icin burnu buz gibi oluyo karni gurul gurul gazdan, karni agriyo kivraniyo, ama babasi da tutturmus burasi cok sicak usumez usuyup usumedigi burnundan belli olmazmis bilmem ne, sistim yeminle..

Bu arada bi de benim kocam kendini kopyala yapistir yapmis caktirmadan :)) benim oglan babasinin kopyasi cikti :)

Firsat buldum azicik yazayim dedim, doğuran hatunlar ortaliktan kaybolmayin haaa gelin arada yazin siz de birbirimizden haberdar olalim :)

Kizlar bebegimde tembel bebek sendromu vaardi emmiyordu cekmiyordu sutumu sagip veriyordum simdi bir haftadir emmiyo Allaha sukur ama emmidikten sonra sagdigimiz sutu biboronla verince sanki az once emen cocuk o degilmis gibi sapur supr icio acaba doymuyo mu sutum yetmiyo mu ne zormus bu emzirme isi ya
Canım emin ol ki herkes aynı durumda. Bebeğim cuma günü doğdu. Önce sütum gelmedi çok ağladım. Gogsumun ucu yoktu çıkartmaya çalıştık. Şimdi emiyor çok şükür ama beş dakikada memede uyuya kalıyor. 15 dk sonra uyanıyor. Kafamda deli sorular... dogum da neymiş diyorum çocuk bakmanın yanında :KK61:

Yok ya ayip etmedi, ben olsam ben de ekstrasiz gitmem ki, calisirken ben de 1 dk gec ciksam mesai ucretime eklenirdi prosedur boyle zaten is dunyasinda, yani bence normal, kaldiki bir de doktorlugun gecesi gunduzu yok, her gece birileri doguma cagirsa kadinin halini dusunsene :)))

X