• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sen de bu kadar sessiz olma canım..masuscuktan sancin varmış gibi yap.gitme.hamile hamile yol çekilmiyor.benim de hamileligim tasasız geçmiyor.ben de sikintilar yaşadım.KC hiç arayıp sormaz.nasılsın demez bi şeye ihtiyacın var mi demez.benim burada kimsem yok.yapayalnizim gurbet elde :KK43: ben de ayda yılda bir gidiyorum KV me.o da bir bir buçuk saat oturup geliyoruz.eşime kizmiuorum ben burada bostan korkulugu miyim insan gelinini arayıp sormaz MÖ diyorum.adam da pek gitmiyor annesi gile.yorgunum ondan diyor.kız erkek milleti var ya karısına k.cina takmazlar ,ana babalarına ölürler .ana babaları ne dese yaparlar.valla hiç taviz verme.sancim var de..sancin varmış gibi inle bence
Günlük sayfayı takip edip okuyorum , herkesin sıkıntıs üç aşağı beş yukarı aynı.Bende gurbetteyim kimsem yok.Aniden sancım başlasa eşimden başka kimsem yok.Çalıştığımdan dolayı komşu olayınada giremedim yıllardır.Velhasil kendi memleketimde doğum yapmak istedim, ablam ,akrabalarım , kayınvalidemler bebeğimi görür hem bakımım daha kolay olur diye düşündüm.Kayınvalidem istemedi ,açık açık söylemedi ama bahaneler buldu yok dönerken çocuk üşütür saçma sapan şeyler.Sanki hemen doğum yapıp ertesi gün dönücem 40 .çıkana kadar kalmayı düşünüyordum ki evleri musait 5 odalı lüks dairede yaşıyorlar 3 kişi.Anladığım kadarıyla benim oraya gitmem akrablarıımın gözü aydına onların evine gelmesi , yani misafir ağırlamaktan kaçındı.Küçük hesaplar derdine düştü.Tamam gelmiyorum dedim bi mutlu oldular anlatamam.Bu kezde ablam baskı yapıyo gel ben de doğum yap diye.Uygun olmayacağını söyledim .Halbuki ne kadar güze bi an , herkesin birlik olması gereken bi durum aileye yeni bi üye geliyor ki kendileride hamileliği yaşamış anne olmuş insanlar kayınvalideleri anlamak güç.

Kızlar ben bu kv ye nasıl kizmiyim şurda doğuma ne kaldi pazar günü koye çağırıyor bizi bi kez bile hamileligimin başından beri arayip sormadı kizim nasılsın diye kendi arabamiz da yok minibuslerde iki saat yol çekiyoruz mevlut varmismis eşim de hayir diyemiyo cuma kontrol var dr ne dicek ona gore bakariz dedi ama gitmek isticek büyük ihtimal bu nasil bi dusuncesizlik ya bu kiz koca gobegiyle o yolu nasil gelecek diyen yok ve cumartesi akşamdan gidiyoruz bn garaja yanliz gidiyorum oraya giderken eşim işten oraya geliyo vallahi biktim sanki ben hamile değilim torununu sormaz hic bi iğne bile almadi daha besiginden bebek arabasindan herseyini annem babam aldi bunlari gectim bi kez nasılsın demez sormaz vallaho sırf esimin hatrina susuyorum ama bigun cok pis patlicam:KK62:
Yanlis anlama ve etkilenme sakin ama ben kesinlikle gitmezdim boyle binkayinvalide cagirsa Esimde kusura bakmasin

Kızlar ben bu kv ye nasıl kizmiyim şurda doğuma ne kaldi pazar günü koye çağırıyor bizi bi kez bile hamileligimin başından beri arayip sormadı kizim nasılsın diye kendi arabamiz da yok minibuslerde iki saat yol çekiyoruz mevlut varmismis eşim de hayir diyemiyo cuma kontrol var dr ne dicek ona gore bakariz dedi ama gitmek isticek büyük ihtimal bu nasil bi dusuncesizlik ya bu kiz koca gobegiyle o yolu nasil gelecek diyen yok ve cumartesi akşamdan gidiyoruz bn garaja yanliz gidiyorum oraya giderken eşim işten oraya geliyo vallahi biktim sanki ben hamile değilim torununu sormaz hic bi iğne bile almadi daha besiginden bebek arabasindan herseyini annem babam aldi bunlari gectim bi kez nasılsın demez sormaz vallaho sırf esimin hatrina susuyorum ama bigun cok pis patlicam:KK62:
Aman yalandan sancim var diyin o gune kadar bikac kere daha olsun ama direk o gun sancim var derseniz suphe cekebilir:KK55:

Sana gaz vermiş gibi olmayalım ama bu keyfî birşey değilki, sağlık bu, benim dr.um iki saat minibüs yolculuğuna izin vermez mesela şuan, inşallah senin dr.un da aynı tarzdadır, ama sen mutlaka doktora kasık Ağrı'larım falan var de, milletin mevlidinde bu halinle ne işin var Allah aşkına yaa:KK47:

Canlar merhaba dr. randevum vardı.Ultrasyon bakmadı, geçen hafta bakmıştı.Nts bağladılar sancım çıkmadı.Bebeğinin hareketlerini takip et dedi.Sizin kontorllleriniz nasıl , her gitmenize bakılıyor mu ultrasyon.Nts girdiğim kattta 3 .tane doğum yapacak annne vardı , kolidorda geziniyolardı.29.şubat ta bebişlerine kavuşacaklar.Hatta biri arasıra çığlığı basıyordu.Normal doğumdan korkar oldum.Dün gece ağrım oldu kasıklarda, ama sabah nts bişey çıkmadı.Dr. çatı muayanesini sordum haftaya yapalım dedi.Ne bilim ben mi ısrarcı davranıyorum dr. ilgisiz.
Her dr.un tarzı değişiyor galiba ya, benimki her gittiğimde ultrasonla bakıyor en başından beri, 34ten beri zaten doktoru görmeden nst ye giriyorum, sonradan beklememek için çünkü asistanı zaten direk nst kaydını açtırıyor dr istediği için, nst de sancım çıktığı için de alttan bakıyo haliyle, yani kişiden kişiye ve doktordan doktora değişebiliyor galiba birazo_O

Canlar merhaba dr. randevum vardı.Ultrasyon bakmadı, geçen hafta bakmıştı.Nts bağladılar sancım çıkmadı.Bebeğinin hareketlerini takip et dedi.Sizin kontorllleriniz nasıl , her gitmenize bakılıyor mu ultrasyon.Nts girdiğim kattta 3 .tane doğum yapacak annne vardı , kolidorda geziniyolardı.29.şubat ta bebişlerine kavuşacaklar.Hatta biri arasıra çığlığı basıyordu.Normal doğumdan korkar oldum.Dün gece ağrım oldu kasıklarda, ama sabah nts bişey çıkmadı.Dr. çatı muayanesini sordum haftaya yapalım dedi.Ne bilim ben mi ısrarcı davranıyorum dr. ilgisiz.
Her gitmemde ultrasonda bakıyor suyu kontrol ediyor. 37. Haftada çatı muayenesi yaptı. Sancılarım olduğu için artık her gitmemde nst ye giriyorum. Normal doğumdan korkma herkesin farklı hikayesi var iyi veya kötü. İnşallah bizim için güzel bir anı olur. Hakkımızda hayırlısı

Sağolun kizlar ciddi anlamda bnde gitmek istemiyorum sanirim en guzeli dr a gidince sancim var demek ve azcik esime numara yapmak içime sinmiyo herifime üzülüyorum ama napimm yani bana da yazık doğurcam orda diyom yetiştiririz diyo bazen düşüncesiz olabiliyo malesef napimm bana başka çare birakmiyorlar :KK12:

Allah hepinizin kv.sine benimkinin kıyısından köşesinden nasip etsin ne diyim, Allah biraz akıl vicdan merhamet versin, her kv.nin farklı zorluğu var tabi ama yine de benimki iyi yaa, annesi gelmeyin oğlum kızın karnı burnunda evinde istediği gibi otursun kalksın dinlensin der sağolsun, oğlu beni zorla götürür uyuz (gerçi arabayla yarım saat ama olsun :KK51:), ama babası alttan alttan çağırır, yarın geliyo musunuz oğlum akşam geliyo musunuz oğlum onu alayım şunu pişirelim gelin der, benim de kocam anasının kuzusu babasının oğluşu, hemen koşa koşa gitmeye çalışır babası kırılıp üzülmesin diye, anne babası bize fazlaca düşkün ben de o ilgiden yapış yapışlıktan sıkılıyorum ama Allah var yukarda beni de çok seviyorlar ne istesem yapıyorlar, üzerimize fazla düşüyorlar vs vs amaaaann işte neticede bambaşka aileler, 20 30 yaşlarımızdan sonra yeni bir aileye onların tarzlarına alışmamız zor işte.. İdare etmekten ama yeri gelince de tavrımızı koymaktan başka çare yok..

Son düzenleme:
:anneadayı:gözümüz yolda kuzulari beklemeye devam :KK200:

Seninde son günün 3 mart :) dr ne diyor beklemeye devam mı ediceksin sende, benim 3 mart sezeryan olucak kilosu hızla arttığı için oğluşumun sağolsun ..

Merhaba kızlar üzülmeyin desek de insan aklına bazı şeyler takılıyor düşünmeden edemiyor. Gamsız umursamaz insanlara hayranım keşke herkes öyle olabilse. Hamileliğim boyunca birçok üzüntü yaşadım tek tesellim bebeğim Allah'ım sağlıkla kavuştursun bizleri o bir gelse tüm derdim tasam bitecek inşallah :KK200:

Aynen öyle valla hepimizin derdi aynı aşağı yukarı, napalım az kaldı bebişlerimiz gelsin de başka hiçkimse umarımızda olmasın artık :)))))

Ama canim bilmiyorum ki nisanmi sonra doktordayim

Gittin mi doktora canım ?
Sağolun kizlar ciddi anlamda bnde gitmek istemiyorum sanirim en guzeli dr a gidince sancim var demek ve azcik esime numara yapmak içime sinmiyo herifime üzülüyorum ama napimm yani bana da yazık doğurcam orda diyom yetiştiririz diyo bazen düşüncesiz olabiliyo malesef napimm bana başka çare birakmiyorlar :KK12:
Herkes yazmış zaten Can'ım, boşver sancım var de yat ne saçma ya yollara düşüceksin madalya mı takıcaklar sen Oray'a gidince, çok özlemişlerse onlar gelsin dicem ama gelemiyorlardır :)

melek__anne melek__anne amma düşüncesiz insanlar var. Senin son günlerin artık araba yolculuğu sarsacak acil bişi olsa bide köymüş nasıl müdahle edilcek. Sen bence doktorunla tek kalıyorsan ona yolculuk yapması yasak dedirttir. Benim doktor izin vermiyor artık, zaten açık açık da diyor neden gidiyorsun kayınvalideyse gidemez diyeyim istersin:)) komik bi dokorum var:))

canım bence de gitme oraya gittiğinde de canını sıkacak birşey derler zaten hassas dönem rahatsızım diyip gitme bence de

Esinle hic kötü olma.. Erkek milleti algilayamiyor.. Perşembe gününden ah uh diye inle biraz.. Cuma cumartesi sürdür hatta.. Bagirmayinca ah demedikce senin çektiğini anlamazlar eşin kendi gitsin seni birakip gidebilirse :)

aynenm cnım uzaktn gelecek anneannem de onda kaldığı için bi hafta öncesinden onun hazırlıklarını yapıp haftasonu ağbimimn onu teyzemlere götürmesi lazım teyzmin kızının da bi ameliyat durumu var onunnetleşmesini bekliyor ama her halikarda 12 mart gibi gelmeye çalışcam dedi, bebeğin kırkknı çıkarnayı planladığı için günler öncesinden gelmek istemiyor beklenen doğım tarhim 23 mart ya o tarihi de geçirirse diyor bi de ya biz gelmeden doğarsa diye de korkuyor benim hamile halimi merak ediyormuş :) acil bi durum için eşyaları hazırladı hemen biner gelirim diyor ama durumlar karışık, ben de haftaya 37 oluyorum çatı muayenesi az çok ipcu verir heralde kanala inip inmediği açılma başlayıp başlamadığı ona göre hareket ederiz dedim ben de sen oldun mu çatı muayensi normal doğum olucakmıymış rahim doğum hazırlıklarına başlamış mı ne durumdasın. herşey yolunda devam ederse inş beklenen doğum tarihimizden bir hafta önce gelseler yeter heralde
canım ben çatı muayenesini 35+0 ken oldum.Doktorum çok dar da değil geniş de değil.Bebek küçük olduğu için normal yapabilirsin dedi.Benim bebiş 2,5 kilo ancak doğarmış.Bir de 10 martta 38 haftalık oluyor.Doktor 10 Marttan sonra hazır ol dedi.Benim sancılar,kasılmalar,rahimde baskı da gösteriyor ki 38de yapabilirim ben.O yüzden annemi 10undan önce çağırmayı düşünüyorum.Benim babam da kalp hastası,kardeşim okuyor.diğeri de dersanede olunca kadın hangi birimize yetişsin.kaynanamın da kendine göre problemleri var.

:) :) :) bobreginin agrimamasi için her şeyi yapacam :KK70: valla doğru söylüyorsun biz alistirdik kocaları.evliligimizin ilk zamanlarında ben çok hevesliydim kadın iş yapar yemek ütü yapar modundaydim.eşime ara ara yaptirirdim. Sağolsun anası hiç iş yaptırmamış ogluna... Daha sonraları kalk birlikte yapalım dediğimde ev çok temiz.sen temizlik hastasisin psipsikolojin bozulmuş kim geliyor bize boş ver diyip sonra da tartışır dik.tartismalarimi zi koz olarak kullanıp kustum yapmıyorum moduna girerdi :KK70: ayy bi de temizlik yaptığı zaman yarım yamalak yapar paylaşmamak için kendimi zor tutarim.supersinuz harikasin canım kocacim sayende iş erkek bitti deyip gazı veriyom sonra da o bi yere gittiğinde ardından tekrar temizliyom :KK70: halıları supurgeye verir ,yerleri vermez zaten silinecek der :KK70: :KK70:
resmen söylediklerinizin aynısını yaşıyoruz :D

Kızlar göğüs kalkanı aldınız mı acaba lazım mı
Bence kesinlikle alinmali ben ilk 50lira deger mi demistim ama gerckten cok memnum kaldim emzirdikten sonra lansinoh krem sürüp onu takiyodum oyle.cok yara olmadi sadece tek gogsum hastanedeki pompa makinasindan yara oldu ama 1- 2 gun de gecti ben tavsiye ederim kizlar
Kızlar göğüs kalkanı aldınız mı acaba lazım mı

Back