- 29 Eylül 2014
- 1.252
- 816
- 178
- 36
Günlük sayfayı takip edip okuyorum , herkesin sıkıntıs üç aşağı beş yukarı aynı.Bende gurbetteyim kimsem yok.Aniden sancım başlasa eşimden başka kimsem yok.Çalıştığımdan dolayı komşu olayınada giremedim yıllardır.Velhasil kendi memleketimde doğum yapmak istedim, ablam ,akrabalarım , kayınvalidemler bebeğimi görür hem bakımım daha kolay olur diye düşündüm.Kayınvalidem istemedi ,açık açık söylemedi ama bahaneler buldu yok dönerken çocuk üşütür saçma sapan şeyler.Sanki hemen doğum yapıp ertesi gün dönücem 40 .çıkana kadar kalmayı düşünüyordum ki evleri musait 5 odalı lüks dairede yaşıyorlar 3 kişi.Anladığım kadarıyla benim oraya gitmem akrablarıımın gözü aydına onların evine gelmesi , yani misafir ağırlamaktan kaçındı.Küçük hesaplar derdine düştü.Tamam gelmiyorum dedim bi mutlu oldular anlatamam.Bu kezde ablam baskı yapıyo gel ben de doğum yap diye.Uygun olmayacağını söyledim .Halbuki ne kadar güze bi an , herkesin birlik olması gereken bi durum aileye yeni bi üye geliyor ki kendileride hamileliği yaşamış anne olmuş insanlar kayınvalideleri anlamak güç.Sen de bu kadar sessiz olma canım..masuscuktan sancin varmış gibi yap.gitme.hamile hamile yol çekilmiyor.benim de hamileligim tasasız geçmiyor.ben de sikintilar yaşadım.KC hiç arayıp sormaz.nasılsın demez bi şeye ihtiyacın var mi demez.benim burada kimsem yok.yapayalnizim gurbet elde ben de ayda yılda bir gidiyorum KV me.o da bir bir buçuk saat oturup geliyoruz.eşime kizmiuorum ben burada bostan korkulugu miyim insan gelinini arayıp sormaz MÖ diyorum.adam da pek gitmiyor annesi gile.yorgunum ondan diyor.kız erkek milleti var ya karısına k.cina takmazlar ,ana babalarına ölürler .ana babaları ne dese yaparlar.valla hiç taviz verme.sancim var de..sancin varmış gibi inle bence