2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hayirli ugurlu olsun insallah.saglikla mutlulukla buyusun

Merhabalar,hamileyken hic gecmeyen zaman bebisler gelince hizla geciyor.biz 10gunluk olduk bile.bu 10 gun icinde karnimda buyudugu gunleride ozledim,cabucak geldigi icin tesekkurde ettim kizima.lohusalik halleri gebelikten betermis onu anladim ama :)ilk gunlerden deneyimlediklerimi paylasayim istedim sizinle.Gogus kalkaniniz yoksa mutlaka edinin cunku bu gunlerde en yakin arkadasiniz oluyorlar.hastaneden geldiginiz ilk gunler mesane kulodunu icat edene tesekkur ediyorsunuz.2 emzirme atleti yeter diyordum yetmiyormus.2 tane daha siparis verdim.o gunlerce ozenip tek tek utuleyip yerlestirdigim dolap varya simdi carsamba pazari gibi:)) hele surekli kusan bi bebeginiz olursa o herseyi takim giydiririm hevesleriniz askida kaliyor.benimkinin suan bi elinde beyaz bi elinde pembe eldiven var:)) az gelen su faturalarina yakin zamanda hasretle bakacagim cunku 10 gun icinde sadece bebegin 3 makina esyasi yikandi:)esyalarini hazirlarken aman ne cok almisim dedigim agiz mendillerini simdi iyiki o kadar cok almisim diyorum cunku mustafa keser misali elinizde hep bir mendille dolasiyorsunuz:)ben hamileyken gogus pompasi almamistim gerek olursa aliriz nasilsa diye.gecen aksam esim saat 9bucukta e bebek kapanmadan kosa kosa pompa almaya gitti.o kadar kampanyali zamanlarini kacirdim diyede hayiflanmadim degil:)evde dut kompostosu,incir kürleri,serbet tarifleri havada ucusuyor.anneler hangisi daha cok sut yapar yarisina girdiler bile.bide gogus ucu catlamasi var.dogumdan 1 ay once krem surmeye baslasam bile yinede ufak tefek catlamalar oldu.ama onun icinde tabiki anne-kayinvalide tavsiyesi uygulandi.modern cag bambaska oneriler sunsada bize eskilerin bildiklerine kiymet vermek lazimmis.uzun oldu biraz ama bebekli gunlerden nacizane tavsiyeler simdilik boyle.bebegini kucagina alan annelere hayirli olsun.bekleyenleride Rabbim bir avazda kurtarsin dedikleri dogruymus.benim avazlar biraz fazlaydi ama siz tek seferde kurtulun insallah:)

Gunaydinnnnn kizlarrr@Devitaminimm gozun aydin Allah anali babali buyutsun sütün bol olsun canim darisi bizlere ins.

Günaydın
Bugün sanırım son kontrolüme gideceğim
12.50 Prensesimle randevumuz var
Görüşmeden önce bir nst çektirip girecez doktor amcamızın odasına
Umarım herşey yolundadır da geriye sezeryan günümüzü beklemek kalır

Herkese günaydııııın saat 10da uyandım ben her gün 8 de uyanan ben 2dir böyle uyanıyorum, acaba vücut hadi son kez uyu bakalım dinlen mi diyor pazartesi doktor amcamıza gidicez, salı da ananemiz geliyor bugün de 37+0 olduk 38 E merhabaaaa. Yeni bebişlilere tebrikler, Allah biz bekleyenlere de kavuşmayı nasip etsin mis kokulularımıza

Günaydın ..benim da çarşamba günü randevum var.37+0 oluyorum o gün.hiç nsf ye girmedim...iki hafta önce doktora gittiğim de doğum seklimi soemustum.2 martta gel bakalım dedi.ama nstden bic bahsetmedi ,çatı dan bahsetmedi

Günaydın arkadaşlar. Ben hiç iyi Değilim. Bizim taa üçlü taramada nöral tüp defekti riski cıkmıstı. Ayrıntılı da sıkıntı yok dendi. Benim aralıklarla bu durum aklıma geliyor. İçim içimi yıyor. Geceleri ağlama krizine giriyorum. O kadar üzülüyorum ki. AFP değerimiz yüksek cıkmıstı. Nedensiz yükselme de olabiliyormuş. Gelişim geriliğinden de bu sıkıntı oluyormus ki benim bebeğim de bu gerilik mevcut. Haftama göre gelişimi bir hafta geriden geliyor.
Doğum yaklaştıkça kendime öyle dert ediyorum ki ya bebeğimbu rahatsızlıkla beraber doğarsa diye.
Rahmi besleyen damarlardan birinde direnc olduğundan hareketleri de yavaşlarmış bebeğin ki benim bebeğim sizin anlattığınız gibi Can'ımı acıtacak kadar oynamıyor. Bazen bunu omiriliğinde bir sıkıntı var da ondan mı az nhareket ediyor diye düşünüp kafayı yiyorum. Ha niye yazdım buraya. İçimi dökmek istedim sadece. Umarım sağ salim miniğime kavuşurum

Normalde 34. Haftadan itibaren girilmesi gerekiyor nst ye diye biliyorum ben. Benim doktorum 32. Haftada başladı hatta bizimki hadi erken başlıyor.
Gittiğinde sor bence nst yi cnm..

1 haftalık gerilik bişey değil üzme kendini okadar. Ayrıca benim bebeğim de canımı hiç acıtmıyor çok hareketli ama usturuplu:) seni düşünüp canını acıtmadan kibar kibar hareket ediyordur ayrıntılıda sorun çıkmadıysa boşuna üzülüyorsun.

Kendimi öyle teselli ediyorum ben de ama Bi anda aklıma geliyor. Sonra hayatı zindan ediyorum kendime

Iyi geceler kizlar,bende bu hafta hurma yemeye baslamayi dusunuyorum.Dogumu kolaylastirdigini cok duydum.Ve dogum cantama da koyucam bebegin damagina sivamak icin.Unutulmus bir sunnettir bu.Size de tavsiye ederim.
Bir damla zemzem ve biraz damağına değecek kadar hurma.
Şöyle de bir inanış var;
Damağına sürmeden ağızda biraz çiğnemek gerekirmiş.bunu çiğneyip bebeğin damağına sürecek kişinin dişlerinin sağlam olması istenir.

Hayatta kimsenin ,kendim dahil çiğnediğim şeyi bebeğime veremem ben bu adet benlik değil. Anne sütünden başka bişey de veremem .sütüm olmazsa da mama veririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…