2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de çatı muayenesinden korkuyorum ama hayatta hayır diyemem yani doktora. Benim de haftaya cuma kontrolüm. Normal istediğimi söyledim doktora ama korkmuyor değilim bakalım çatı muayenesinde uygunsam sonrasını planlarız artık.

Ahaha çok iyimiş:) hmm demek düzenli sancılar geliyor.uff bilinmezlik çok zor valla. Normal doğum mu yaptın canım sen? Çok canın yandı mı? Nasıl bişey biraz anlatsana normal istiyorum ısrarla ama canım da çok tatlı korkuyorum o yuzden

Aaaa gercektenmi cok uyguna almissiniz. Kalitesi nasil acaba dayanikli mi? Bizim ki nakit 2400 yataklar haric. Ama bayaa saglam biseye benziyodu yani.
bizimki de sağlam duruyor. tırtılın ranzalar daha renkli ve hatta dolaplı, çalışma masalı falan olanları da var. biz van da yaşıyoruz, buraya getirmeyeceklerini düşündüm. dediğim gibi hepsiburadadan aldım. kurulumunu kendimiz yaptık.

gizem350 .!.:
Cnm lavman mı diyolar yapmadılar mı ki kaçırdın o yapılınca bağırsaklar boşalmıyo mu

Yapildi ama okadar ikinmaya bazen olabiliyor. Allahtan çok olmadi tam bebis cikarken hafif kacirdigimi hissettim

Beni anlatmışsın cnm ben de acikiyorum bazen gece kalkıp ekmeğe nutella sürüp yiyorum
Ay aklımda olup kelimelere dökemediğimi sormuşsun cevapları merakla okudum anlaşılan her an her şey olabilir

Evet dolapli masali modelleride gordum canli olarakta. Ama bizim dolabimiz oldugu icin bu modeli tercih ettik. Butun mobilyalarim beyaz oglumun dolabida beyaz oldugu icin ranzayi renkli tercih ettim. Baza alsaydim ama beyaz dusunuyordum. Sizinkide cok uygunmus gule gule kullanin. Bakalim bizde ne zaman aliriz artik. Dogumdan sonraya erteledim ben

Allaaaaahhhh normal doğumdan iyice uzaklaştım şimdi benhiç benlik şeyler değil ben çok kasarım utanırım sezeryan olcam bu gidişle galibaaa

çatı muayeneni ol, uygunsa normal yapmanı tavsiye ederim. ben 2 yıl önce normal yaptım doğumu. sancı araları kısaldıkça sancıların artıyor, kademeli olarak. tabi çok kolay da değil ama milletin anlattığı, korkuttukları gibi de değil. sıkıntı çıkmazsa bunu da normal istiyorum. doğum anında kesi de attı dr um, 2 dikiş içte, 3 dikiş de dışta vardı benim kesimde. ama doğum bittikten sonra kesiyi de dikişleri de hissetmedim hiç, yani korkulacak birşey değil doğum bittikten sonra aynı günün akşamı eve geldik, yakın arkadaşlar vardı, oturduk. yani doğum bitince ağrı sızı kalmadı pek. dikişler için ağrırsa parol yazmıştı dr um, onu bile pek kullanmadım. sezaryenn olduğunda ise bütün sancılar sonrasında başlıyor.

çatı muayenesinde de korkulacak birşey yok. kendini rahat bıraktığın zaman az hissediyorsun, sıkmamalısın kendini. insan bebeğini kucağına alınca ağrı sızı kalmaz zaten, tarifsiz bir duygu. sadece bebeğini düşün, çooook kolay bir doğum yapmanı dilerim

Sal gitsin okadar ıkınmaya herşeyolabilir :) :) saka bir yana normal dogumdada lavman yapiyolar bana yapilmisti hastaneye gittikten sonra birsey yiyip icmiyorsun zaten
Ay ben de o lavmanı merak ediyorum birisi mi yapıyor sana yoksa kendin mi uyguluyorsun? Fitil gibi bişi mi

İnternet de sancı gelmesi açılma olması için bazı masajlar var onları yapmayı dene. Eşinle bazı şeyler yasak değilse devam et açılmayı hizlandiriyormus.

Aşk yeniden dizisini izleyen varmı kızlar gülmekten karnım kasıldı peş peşe zeynep hamile birden karnı ağrıyor bağrıyornağlıyor bebeğe bişey oldu diye acile gidiyorlar koştur koştur fatihlr bişey oldu sanıyor dr sakin olun falan diyor eşinizde gaz var gaz diyorayh nasıl güldüm hepimiz yaşamadıkmı bunları bende gaz sancısından koştur koştur acile gitmiştim

ıyı akşamlar..ben 2011 agustos annesi olarak dogumumu normal yaptım.ancak ne acılmam vardı ne bebek kanala girmişti ne de catım uygundu ...hatta bebek resmen midemdeydi...sabah sekizde suni sancı verildi akşam 6 gibi hafif sancılarım başladı bu arada şu sancıdan mı korkulurmus sancı dedikleri bumuymuş diye dalga gecerken gerçek sancılarım başladı nst den cıkıp odada netten öğrendiğim dogum eğzersizlerini yaptım. akşam sekiz gibi kanamam geldi catala cıktım sonra derin nefes tekniklerle ıkınmaya başladım ve inanılmaz bir rahatlama ve şımarıklık geldi bana başardım diye kendinle gurur duyuyorsun en sonunda ...ne guzel bir duyguydu..

Ay ben de o lavmanı merak ediyorum birisi mi yapıyor sana yoksa kendin mi uyguluyorsun? Fitil gibi bişi mi
Bir aseton şişesi gibi yani bir tüp sıvı popodan boşaltıyor hemşire ondan sonra karnına şiddetli ağrı giriyor biraz dayanman lazım hemen tuvaletini yapmayacaksın 3 5 dakika gibi sonra WC'ye girip yapıyorsun için temizleniyor büyük abdestin ile

ben ne kayısılar yiyorum ama bana mısın demiyor, kabızlık forever :))))
kabızlık için düzenli şurup da içiyorum dr verdi ama yok fayda etmiyor benim yediklerim içtiklerim, anca fitil.. çünkü hamilelikten önce de kronik sayılabilecek kabızlığım vardı zaten birkaç yıldır, hamilelikte de hemoroid pörtledi işte, ve son 1 ayda arttı.. şuan canımı yakmıyo pek, ama zaten onları çıkaran şey ıkınmak ve normal doğumda booolca ıkınacağımdan daha da azmasından korkuyorum, doğumdan sonra oturmama kalkmama engel olmasından :/

doktoruma sormuştum, anlamazsam diye korkuyorum demiştim, o da keşke anlamayabilirsin diyebilsem ama emin ol anlicaksın deyip gülmüştü :))))
gerçi bazı hatunlar da anlamadım ben hastaneye bi gittim doğuruyomuşum falan diyolar ama ne bilim amaaann :))

ay onu ben de merak ediyorum :))) nasıl boşalıyo nasıl oluyo nasıl nasıl nasıl :)))))

Kızlar çok tuhaf bi bendemi oluyor belki yanlış duymuşumdur dedim ama bu aralar çok sık duyuyorum bebek hareket ettikce kemik çıtlaması gibi çıt çıt sesler geliyor karnımdan sizdede oldumu hiç
Aaaaaa bende oluyor bu işteee :) 2 haftadır, hareket ettikçe çıt çıt sesler duyuyorum, doktora dedim önce Bi garipsedi sonrada Bi kaç hastam daha söyledi bunu ama neden Nasıl oluyor açıklama yapamıyoruz Dedi :)) geçen oldu yine hatta eşimde duydu :) bildiğin çıttt diye ses geliyo

hayırlısı olsun canım en azından tarihi belli oldu ne güzel bende hep 3.3.2016 istiyordum çok uyumlu bir tarif ama doktor ille 39 yapcam diyor sağlıkla al bebisini kucağına

Çok teşekkür ederizz :) benim dr da illa bekleyelim sonuna kadar öyle alalım bebeği Dedi sonra kendi ayarladı tarihi de:) bende 03.03 istemiştim gönlüme göre olur inşallah ..
İnternet de sancı gelmesi açılma olması için bazı masajlar var onları yapmayı dene. Eşinle bazı şeyler yasak değilse devam et açılmayı hizlandiriyormus.

Teşekkür ederim mesajınız için öncelikle :) 2-3 haftadır zaten doktorumun dediği tüm teknikleri uygulamaları yaptım masaj vs dahil, rahimde 1 cm bile açılma yok, yumuşama bile yok .. 1 kilo hurma yedim yok .. Nst de sancım nerdeyse 0 çıkıcak ..
Yani bazen naparsanız yapın olmuyor :)

evet ıkınırken ıkınırken durum çok sakat ama sanıırım normal doğumda da lağma yaptırılıyor. bi arkadaştan duymuştum bağırsak hareketlerini canlandıran bi sıvı gönderiyorlarmış sonra lavobaya gidip boşaltıyormuşşsun. eğer lağmayapılırsa böyle bi sorun olmaz

Lavman bir mucize ya :)
Ben sezeryan da olsam isteyecektim normalde olsa zaten yapıyorlar.
Doğum sonrası dikişlerim varken ıkınmak korkutuyordu beni. Nitekim doğumdan öncesi lavman yapıldı, eve çıktığımda ise ilk ginler çok katı beslnemeyip sıvı beslendiğim için tuvalete çıkmam da rahat oldu. Sanki ıkınsam dikişlerm acıycak gibi hissettim. Halbuki doktor sorun yok demiş olmasına rağmen

lavman yapılırken hiç de bir ağrı hissetmiyorsunuz.

Mart annelerinden başka doğum yapan varmı? En son 5 kişiydik diye hatırlıyorum. Melekten spnra doğum oldu mu?
Taze anneler neredeler :)

İlk duyduğumda çok korktum yanlış bi hareket yaptım biyerini incittim diye sonra baktım onun hareketleriyle oluyor bu sesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…