- 1 Ağustos 2013
- 575
- 875
- 303
Ben de çatı muayenesinden korkuyorum ama hayatta hayır diyemem yani doktora. Benim de haftaya cuma kontrolüm. Normal istediğimi söyledim doktora ama korkmuyor değilim bakalım çatı muayenesinde uygunsam sonrasını planlarız artık.Dr çıktı doğumdan muayene oldum cuma günü sezeryanla alırız dedi normalde 1 marttı doğum tarihi çatı muayenesi yapmak istedi çok korkuyorum olamam dedim biraz kızdı genel anestezi istiyorum sondayıda ozaman takarmısınız dedim takamam kusura bakma dedi sinir sistemim çökmüş durumda çok değişik duygular içerisindeyim arkadaşlar
Ahaha çok iyimiş:) hmm demek düzenli sancılar geliyor.uff bilinmezlik çok zor valla. Normal doğum mu yaptın canım sen? Çok canın yandı mı? Nasıl bişey biraz anlatsana normal istiyorum ısrarla ama canım da çok tatlı korkuyorum o yuzdendoğum sancıları düzenli oluyor canım. benim gece 4 te falan başlamıştı hafif hafif, adet sancısı gibi. gözüm saatte 8 dk bir sancı olup geçiyordu. çok olmadığı için biraz uyudum. sabah 6 gibi fala 6-7 dk bir sancı gelmeye başladı. duş aldım doğum sonrası daha temiz kalayım diye. nişan denilen kan da geldi bu arada. eşimi uyandırdım bebek geliyor diye, eşim yüzüme baktı ve daha gelmiyordur dedi,döndü yattıtabi alışmışlar filmlerde kadınlar bağırıyor ya aaaay doğuruyorum diye.beni de sakin görünce inandırıcı gelmedi. yarım saat sonra bir daha uyandırdım...
bizimki de sağlam duruyor. tırtılın ranzalar daha renkli ve hatta dolaplı, çalışma masalı falan olanları da var. biz van da yaşıyoruz, buraya getirmeyeceklerini düşündüm. dediğim gibi hepsiburadadan aldım. kurulumunu kendimiz yaptık.Aaaa gercektenmi cok uyguna almissiniz. Kalitesi nasil acaba dayanikli mi? Bizim ki nakit 2400 yataklar haric. Ama bayaa saglam biseye benziyodu yani.
gizem350 .!.:Cnm lavman mı diyolar yapmadılar mı ki kaçırdın o yapılınca bağırsaklar boşalmıyo mu
Beni anlatmışsın cnmBende öyle ilk 7 ay hiç çikolata yiyemedim şimdi dediğin gibi kızım içerden bağırıyor gece 3 te ağzıma nutella tadı geldi resmen kalkıp 2 kaşık aldım geri yatağa dönemedim doğuruyorum sandım sancım oldu eşim diyor napıyordun nutella yiyordum birden başladı dedim gülüyor :))
Ay aklımda olup kelimelere dökemediğimi sormuşsunKızlar haa birşey soracam aklıma hep geliyor da bi turlu firsatim olmadi.şimdi kızlar normal ya da sezayanla doğum yaptığımızda doğum esnasında ya tuvaletimiz gelirse ya gaz yaparsak ne olacak ? O kadar sağlık çinin yanında ...
Evet dolapli masali modelleride gordum canli olarakta. Ama bizim dolabimiz oldugu icin bu modeli tercih ettik. Butun mobilyalarim beyaz oglumun dolabida beyaz oldugu icin ranzayi renkli tercih ettim. Baza alsaydim ama beyaz dusunuyordum. Sizinkide cok uygunmus gule gule kullanin. Bakalim bizde ne zaman aliriz artik. Dogumdan sonraya erteledim benbizimki de sağlam duruyor. tırtılın ranzalar daha renkli ve hatta dolaplı, çalışma masalı falan olanları da var. biz van da yaşıyoruz, buraya getirmeyeceklerini düşündüm. dediğim gibi hepsiburadadan aldım. kurulumunu kendimiz yaptık.Eki Görüntüle 1781417
Allaaaaahhhh normal doğumdan iyice uzaklaştım şimdi benSezaryenle dogum yaparken cok cok gelmediyse buyuk tuvaletin,yapmazsin merak etme:)ikinmiyorsun sonucta.. ama endiselerini arttirmak icin soylemiyorum yanlis anlama ama normal dogumda olabilir.. benim ilk dogumumda oldu sahsen:) cunku bebek ciksin diye ikiniyorsun buyuk tuvaletini yaparken de ayni kas gruplari calisiyor yani o kasi kasayim bunu kasmayayim diyemiyorsun:) ben biraz utanmistim ama aslinda olagan bir sey bu,kendim de saglikciyim ve ben de cok gordum boyle vakalar. Hic de kaale almadim tiksinmedim de.. temizleyip devam ediyorduk isleme:)
çatı muayeneni ol, uygunsa normal yapmanı tavsiye ederim. ben 2 yıl önce normal yaptım doğumu. sancı araları kısaldıkça sancıların artıyor, kademeli olarak. tabi çok kolay da değil ama milletin anlattığı, korkuttukları gibi de değil. sıkıntı çıkmazsa bunu da normal istiyorum. doğum anında kesi de attı dr um, 2 dikiş içte, 3 dikiş de dışta vardı benim kesimde. ama doğum bittikten sonra kesiyi de dikişleri de hissetmedim hiç, yani korkulacak birşey değilAhaha çok iyimiş:) hmm demek düzenli sancılar geliyor.uff bilinmezlik çok zor valla. Normal doğum mu yaptın canım sen? Çok canın yandı mı? Nasıl bişey biraz anlatsana normal istiyorum ısrarla ama canım da çok tatlı korkuyorum o yuzden
Sezeryan için ve suni sancı verilmesi gerekipte anlaşmalı gidince zaten geceden bir şey yemiyorsun orda da lağma yapıyorlar ne gaz kalıyor ne içinde bir şey kalıyor doğumdan anca bir gün sonra gaz yapabiliyorsunAyyy cooook guldum :)
Ay ben de o lavmanı merak ediyorumSal gitsin okadar ıkınmaya herşeyolabilir :) :) saka bir yana normal dogumdada lavman yapiyolar bana yapilmisti hastaneye gittikten sonra birsey yiyip icmiyorsun zaten
Kızlar geldik doktordan, anca ailelere anlat haber ver derken bu saate anca yazabildim size de :)
Durumum hala aynı, açılma, yumuşama, bebeğin kanala inmesi, sancı .. Hiçbirşey yok, 1 cm bile açılmam yokmuş .. Sancılarımda resmen 5-10 arası çıktı dr bile şaşırdı bu çocuk doğmaktan vazgeçti diye ..
Neyse yarın sabahıydı hemen suni sancı verip deneyelim şansımızı Dedi bende kabul etmedim açılma bile yok, neyse o Zaman haftaya alalım sezeryanla, biraz daha kalsın o Zaman kilosu artsın Dedi hemde bu hafta alırsam zorunlu değil sen seçmiş olursun, haftaya zorunlu sezeryan olmuş olucaksın Dedi, kabul ettik
03.03.2016 doğum tarihimiz ..
Şu an kilosu 3900kg boy53 cm
Haftaya kaç olur Allah Kerim ..
Bu saatten sonra bol bol dinlenip stressiz beklicem günümün gelmesini ..
Bir aseton şişesi gibi yani bir tüp sıvı popodan boşaltıyor hemşire ondan sonra karnına şiddetli ağrı giriyor biraz dayanman lazım hemen tuvaletini yapmayacaksın 3 5 dakika gibi sonra WC'ye girip yapıyorsun için temizleniyor büyük abdestin ileAy ben de o lavmanı merak ediyorumbirisi mi yapıyor sana yoksa kendin mi uyguluyorsun? Fitil gibi bişi mi
ben ne kayısılar yiyorum ama bana mısın demiyor, kabızlık forever :))))Benim de çok kabızlığım yok ama hemoroid denen şey olmadı değilacı yok ama şişlik var o bölgede doktora şişlikten bahsedince bir krem verdi ama şişlik doğumdan sonra geçer ancak dedi umarım geçer. Bazen benim de senin dediğin gibi günde 3-4 oluyor. Yediklerimizden bence. Ben ne zaman kuru incir hurma falan yesem bol su içsem o zamanlar oluyor sanki
doktoruma sormuştum, anlamazsam diye korkuyorum demiştim, o da keşke anlamayabilirsin diyebilsem ama emin ol anlicaksın deyip gülmüştü :))))Benim de oldu geçtiğimiz perşembe akşamı. Aynen dediğin gibi. Ben de korktum noluyor diye sabahta doktor kontrolüm vardı sabahı zor etmiştim. Sabaha ağrım sancım geçmişti ama karnıma dokunamıyordum et kesmiş gibi acıyordu. Zor yürüdüm bir de.Doktoruma anlattım durumu normal dedi artık bu tarz sancılar olabilir dedi ama bu doğum sancısının bununla alakası yokmuş o sancı gelince anlarsın hemen doktoru araaa dersin dedi. Nasıl bişey acaba nasıl anlıcaz o sancıyı kafam da deli sorular
ay onu ben de merak ediyorum :))) nasıl boşalıyo nasıl oluyo nasıl nasıl nasıl :)))))Ay ben de o lavmanı merak ediyorumbirisi mi yapıyor sana yoksa kendin mi uyguluyorsun? Fitil gibi bişi mi
Aaaaaa bende oluyor bu işteee :) 2 haftadır, hareket ettikçe çıt çıt sesler duyuyorum, doktora dedim önce Bi garipsedi sonrada Bi kaç hastam daha söyledi bunu ama neden Nasıl oluyor açıklama yapamıyoruz Dedi :)) geçen oldu yine hatta eşimde duydu :) bildiğin çıttt diye ses geliyoKızlar çok tuhaf bi bendemi oluyor belki yanlış duymuşumdur dedim ama bu aralar çok sık duyuyorumbebek hareket ettikce kemik çıtlaması gibi çıt çıt sesler geliyor karnımdan sizdede oldumu hiç
hayırlısı olsun canım en azından tarihi belli oldu ne güzel bende hep 3.3.2016 istiyordum çok uyumlu bir tarif ama doktor ille 39 yapcam diyor sağlıkla al bebisini kucağına
İnternet de sancı gelmesi açılma olması için bazı masajlar var onları yapmayı dene. Eşinle bazı şeyler yasak değilse devam et açılmayı hizlandiriyormus.
evet ıkınırken ıkınırken durum çok sakat ama sanıırım normal doğumda da lağma yaptırılıyor. bi arkadaştan duymuştum bağırsak hareketlerini canlandıran bi sıvı gönderiyorlarmış sonra lavobaya gidip boşaltıyormuşşsun. eğer lağmayapılırsa böyle bi sorun olmazKızlar haa birşey soracam aklıma hep geliyor da bi turlu firsatim olmadi.şimdi kızlar normal ya da sezayanla doğum yaptığımızda doğum esnasında ya tuvaletimiz gelirse ya gaz yaparsak ne olacak ? O kadar sağlık çinin yanında ...
Lavman bir mucize ya :)Ay ben de o lavmanı merak ediyorumbirisi mi yapıyor sana yoksa kendin mi uyguluyorsun? Fitil gibi bişi mi
Aaaaaa bende oluyor bu işteee :) 2 haftadır, hareket ettikçe çıt çıt sesler duyuyorum, doktora dedim önce Bi garipsedi sonrada Bi kaç hastam daha söyledi bunu ama neden Nasıl oluyor açıklama yapamıyoruz Dedi :)) geçen oldu yine hatta eşimde duydu :) bildiğin çıttt diye ses geliyo
Çok teşekkür ederizz :) benim dr da illa bekleyelim sonuna kadar öyle alalım bebeği Dedi sonra kendi ayarladı tarihi de:) bende 03.03 istemiştim gönlüme göre olur inşallah ..
Teşekkür ederim mesajınız için öncelikle :) 2-3 haftadır zaten doktorumun dediği tüm teknikleri uygulamaları yaptım masaj vs dahil, rahimde 1 cm bile açılma yok, yumuşama bile yok .. 1 kilo hurma yedim yok .. Nst de sancım nerdeyse 0 çıkıcak ..
Yani bazen naparsanız yapın olmuyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?