- 1 Ağustos 2013
- 575
- 875
- 303
Çooook teşekkür ederim:) içimi rahatlattınçatı muayeneni ol, uygunsa normal yapmanı tavsiye ederim. ben 2 yıl önce normal yaptım doğumu. sancı araları kısaldıkça sancıların artıyor, kademeli olarak. tabi çok kolay da değil ama milletin anlattığı, korkuttukları gibi de değil. sıkıntı çıkmazsa bunu da normal istiyorum. doğum anında kesi de attı dr um, 2 dikiş içte, 3 dikiş de dışta vardı benim kesimde. ama doğum bittikten sonra kesiyi de dikişleri de hissetmedim hiç, yani korkulacak birşey değildoğum bittikten sonra aynı günün akşamı eve geldik, yakın arkadaşlar vardı, oturduk. yani doğum bitince ağrı sızı kalmadı pek. dikişler için ağrırsa parol yazmıştı dr um, onu bile pek kullanmadım. sezaryenn olduğunda ise bütün sancılar sonrasında başlıyor.
çatı muayenesinde de korkulacak birşey yok. kendini rahat bıraktığın zaman az hissediyorsun, sıkmamalısın kendini. insan bebeğini kucağına alınca ağrı sızı kalmaz zaten, tarifsiz bir duygu. sadece bebeğini düşün, çooook kolay bir doğum yapmanı dilerim
ben ne kayısılar yiyorum ama bana mısın demiyor, kabızlık forever :))))
kabızlık için düzenli şurup da içiyorum dr verdi ama yok fayda etmiyor benim yediklerim içtiklerim, anca fitil.. çünkü hamilelikten önce de kronik sayılabilecek kabızlığım vardı zaten birkaç yıldır, hamilelikte de hemoroid pörtledi işte, ve son 1 ayda arttı.. şuan canımı yakmıyo pek, ama zaten onları çıkaran şey ıkınmak ve normal doğumda booolca ıkınacağımdan daha da azmasından korkuyorum, doğumdan sonra oturmama kalkmama engel olmasından :/
doktoruma sormuştum, anlamazsam diye korkuyorum demiştim, o da keşke anlamayabilirsin diyebilsem ama emin ol anlicaksın deyip gülmüştü :))))
gerçi bazı hatunlar da anlamadım ben hastaneye bi gittim doğuruyomuşum falan diyolar ama ne bilim amaaann :))
ay onu ben de merak ediyorum :))) nasıl boşalıyo nasıl oluyo nasıl nasıl nasıl :)))))
Canim bebeğe geçmeden alıyorlar zaten.. spinalde çok iyi anestezi doktoru lazım .. ve sonrası baş ağrıları çok oluyorrica ederim:) ben bu sezeryan işini çözemedim.hangisi iyi bilemedim artık.spinalle epidural hangisi daha avantajlı sence? genel olunca ilaç bebeğe de geçiyor diyorlar.
Slm arkadaşlar burayı yeni görüyorum anestezi için araştırma yaparken sizin yazdıklarınızı gördüm bende mart annesiyim ama bu cuma doğum yapıcam genel anestezi istedim spinal istemedim bende stresliyim hepimiz sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız inşallah
Şöyle ki; önce tek parmak eğer açılma varsa ikinci parmağı içeri sokuyor. Sonrasında işaret ve üçüncü parmağını açıp açıklığın ölçüsünü tahmini olarak belirtiyorIyi aksamlar bayanlar.simdi acilma var mi diye bakiliyormus ya.ona nasil bakiliyor cati muayenesi gibi elle mi yapiliyor yoksa soyle bi bakiyolar mi
Ailedeki dpğum durumları nasıl? Genelde soya çekim olduğu için bir bakmanı tabsiye ederim. Ha illa onlara benzicek değil elbette. Ama benim annem çok kolay doğum yapmış. Ben ondan da kolay doğum yaptım.Benim öncesinde kabızlık problemim yoktu hamilelikle de sadece az kabızlık yaşadım onda da hemen şişlik oluştu işte. Valla daha beter olmaz inşallah dediğin gibi doğumda ıkınırken falan.
Herkesin acı eşiği , doğumu yaşama şekli farklı işte. Benim doktorum da korkma çok acı çekmiyorsun, çektirmiyoruz biz öyle dedi rahatlatmak için beni ama:) hatta kendini epidurale şartlama epiduralsiz bile doğurabilirsin dedi kiiii ben hiç sanmıyorum ama bakalım yaşayıp göreceğiz
Hmm anladim cok tesekkurler cevap icinŞöyle ki; önce tek parmak eğer açılma varsa ikinci parmağı içeri sokuyor. Sonrasında işaret ve üçüncü parmağını açıp açıklığın ölçüsünü tahmini olarak belirtiyor
Çatı muayenesi nasıl olduğunu bilmiyorum. Ben çatı ve açıklığı doğum anımda olmuştum. Ama açıklığa bakarken söyledi bakıyorum diye
Hayırlı olsun bol sutun olsun canımKızlar Günaydın dün sabah prensesim doğdu çok güzel bir duygu Rabbim isteyen herkeze nasip etsin dün biraz sancılı geçti Spinal oldum çok rahatti.KUMSAL hanim da çok iyi sütüm hemen geldi cokur cokur emdi çok sukur 3.350 doğdu aynı ben :))kendimi yapmışım :))bugunde cikacaz inşallah evimize gidecez hepinizi öpüyorum herkeze hayırlı doğum lar olsun insallah
Canm bn normalde adet sancısı hıc yasamadıgım için nasıl anlıycam adet sancısu dedıgnz şey kasık agrısı mı oluyodoğum sancıları düzenli oluyor canım. benim gece 4 te falan başlamıştı hafif hafif, adet sancısı gibi. gözüm saatte 8 dk bir sancı olup geçiyordu. çok olmadığı için biraz uyudum. sabah 6 gibi fala 6-7 dk bir sancı gelmeye başladı. duş aldım doğum sonrası daha temiz kalayım diye. nişan denilen kan da geldi bu arada. eşimi uyandırdım bebek geliyor diye, eşim yüzüme baktı ve daha gelmiyordur dedi,döndü yattıtabi alışmışlar filmlerde kadınlar bağırıyor ya aaaay doğuruyorum diye.beni de sakin görünce inandırıcı gelmedi. yarım saat sonra bir daha uyandırdım...
Çok güzel olmuş canım bugünmü doğum allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah bize ayrıntıları yazarsın müsait olunca bol sütün olur inşallahKızlar hastaneyi süsledi evime geldim son hazırlıklarımı yapıyorum merak edenler için odayı atiyorum.. hersey kendi el emeği :)) dualarinizi esirgemeyin 9 saat sonta benim için büyük gun
Çok güzel olmuş canım bugünmü doğum allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah bize ayrıntıları yazarsın müsait olunca bol sütün olur inşallah
Aa süte de faydası var mı, ben sevdiğimden yiyorum şimdiye kadar beklememin sebebi de doğumun başlamasına etkisi olması, süte de yarıyosa oh ne âlâ
Kizlar bu aksam saat 10-12 arasinda surekli bi sancim oldu üstüne bi de ishal ve mide bulantisi Hastaneyi aradik gelin dediler Ilk defa nst ye baglandim Cin iskencesi gibi biseymis sırtüstü uzanmak Bi ara kalkip gidecektim Nst de sancim cok cikmadi ama zaten hastaneye gittigimizde sancim gecmis gibiydi yine de magnezyum verdi doktor.Acilma var mi diye bakti Bu arada acilmaya elle mi bakiliyor benim ilk defa bakti ve elle muayene etti Acilma yoktu cok şükür Boyle stresli bi gece atlattik
Canım burda en çok normal doğum diye diretenlerden biriydik biz. Ama bak benimki de olmadı. Nasipten ötesine çare yok. Çok direndim. Suni almak istedim. 8 saat çekersin açılman yok cunku. Ve sancıdan sonra da sezeryana alınabilirsin dedi. Onu da kabul ettim. O kadar istiyordum sezeryanı. Sonra bu kadar suni sancıya bebek dayanırmı bilmiyorum dedi ( nst de kalp atımı istediği gibi çıkmadı ya) işin içine yavrum girince tehlikeye atmak istemedim. Genel anestezi istedim. Yemek yediğim için oda olmadı. Spinal oldum. Sontayı uyuşturur uyuşturmaz taktılar bana. Öncesin de istemedim çünkü. Bi aksilikte olmadı. Saniyelik iş zaten. Spinale hiç sıcak bakmıyordum ama bebeğinin çıkış anını, sesini, kokusunu o an duyabiliyorsun. Bu açıdan düşün ve korkma. İnan dedikleri gibi de konuşarak rahatlatıyolar. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah.Hayırlısı olsun inşallah hepimiz için ..
Benim zaten 3 mart son günüm, o günde alıcaklar, spinal sezeryanı seçtim ben o şekilde olucak doğum, bende de korku var ama bebeğim için stres korku yapmamam lazım kafamdan uzak tutuyorum o kısımları sürekli :) anestezi uzmanıyla falan da görüştüm pozitif İnsanlar, biz hep rahatlatıcaz merak etme diyip durdular bakalım Nasıl olucak, sondayı uyuşturan sonra takın dedim Bi güzel açıklamasını yaptı sağolsun, anesteziyi yaptıktan sonra hemen 5-10 dk içinde ameliyata başlayıp bitirmemiz lazım o yüzden sondayı sonraya bırakamayız Zaman kaybederiz, bebeğe anestezi ilacının gitme riski oluyo bu riski göze almıyoruz biz, zaten çok az Can'ın yanıcak merak etme dediler onu da kafamdan sildim, acısın biraz napim, bebeğim sağlıkla dünyaya gelsinde valla Nasıl olursa olsun modundayım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?