2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canım öncelikle sağlıkla sıhhatle al bebeğini kucağına inşaallah.Bu benim 2. sezaryanım olacak bende haftaya cuma olacağım Allah nasip ederse.Bence genel olma bende ilkinde genel istemiştim ama genel senin için de bebek için de çok sağlıklı olmuyormuş beni ameliyata girerken spinale ikna etmişlerdi ve çok daha rahat oldu gerçekten.Doğumdan hemen sonra bebeğinle ilgilenebiliyorsun spinalde ama genelde kendine gelmen zaman alıyormuş ve ayılır ayılırmaz ameliyat yerinin acısını duyuyorsun , spinalde 4-5 saat rahatsın.ameliyata girerken de değiştiriyorlar anestezi şeklini sen istersen.Yine de sen bilirsin canım ben sadece tecrübemi paylaşmak istedim.

Gunaydin kizlar yarin tekrar kontrolum var ben kesin sezeryan olacam karar verdik birsey sorcam dr sezeryani kesin olan birine neden acilma var mi diye bakar

Mrb hanımlar ne zamandır giremedim hiç bakıyorum herkes bebislerine kavuşmuş allah sağlıklı huzurlu bi ömür nasip etsin inş. Artık bende beklemekten çok sıkıldım gelse artık oğlum diyorum ama pek niyeti yok gibi ara sıra sancılar gelip geçiyo ama nst ye girdiğimizde hiç bu sancimiz çıkmiyo o yüzden doktorumuz bisey diyemiyo kuzum basasagi birde . bugün bakalım nolcak ne dicek dualarinizi eksik etmeyin arkadaşlar artık bende kavuşayım minik kuzuma

Kizlar siz benim yerimde olsanız ne yaparsiniz ?
Gecen ayki kontrolde boynunda 1 tur kordon vardi normale engel degil dedi dr bu ay gene var çözememis yavrum dr yine engel değil diyor ama aşağı inmesi geç olur doğum esnasında kalp atışları yavaslayabilir diyor ayrica kilosu 2800lerde ama 2600 2700 de olabilir dedi çatı muayenesi yapti af edersiniz üst kemik biraz basık ama normal olabilir dedi 10 gün sonra gideceğiz tekrar ama içim hiç rahat değil normal doğum yapamam mi ben şimdi bebeğimin sağlığı herseyden önce gelir tabiki ama korkuyorum

Doktorun sezaryen mi diyor? Ben yine de normal denerdim sanirim,gerci bunda doktorumun aşırı normal dogum yanlisi olmasinin etkisi var. Sonuçta herhangi bi aksilikte acil sezaryen diye guzel bi çıkış yolu var. Bosuna mi sanci cekip sezaryene giricem diye de düşünme,o cekilen sancinin annenin dogum sonrasi kendini toparlamasina,sutunun tez zamanda gelmesine faydasi var. Tabii bu isin bence si:)

Normal gözüyle bakıyor oda ama bebek kanalda da değil ben riske atar miyim bilmiyorum son anda sezeryan olur mu ki son ana kadar beklemeyi düşunuyorum kordonu sokebilir mi ki bundan sonra

Tam da senin yerindeydim iki ğç hafta önce.
Bizde iki tur vardı. Sezeryana yönlendirecek diye dpktorumu değiştim hastnemi değiştim. Hatta sonunda şehrimde değiştirdim.sırf normal doğurmak için.
Son muayenemde kordon yoktu ama doktora engel değildi olsaydı da.
Haa çatı için birşey diyemem ama kordon için normalden vazgeçme derim

İlk duyduğumda çok korktum yanlış bi hareket yaptım biyerini incittim diye sonra baktım onun hareketleriyle oluyor bu sesi

Doktorun bana açıklaması, sert Bi şekilde ani hareket yapıyorsa su sesidir :)))) bende ısrarla hayır su sesi değil çıt diye ses geliyo diyorum, bacaklarına kollarına bakın dedim hatta geçen hafta, acaba kırıldı mı bişey mi oldu diye Allah korusun :) böyle bişey imkansız Dedi içim rahatlasın diye baktı bişey çıkmadı tabi, ne sesiyse o artık :))))

Iyi aksamlar bayanlar.simdi acilma var mi diye bakiliyormus ya.ona nasil bakiliyor cati muayenesi gibi elle mi yapiliyor yoksa soyle bi bakiyolar mi

Çatıya da, açılmaya da, rahim ağzındaki yumuşamaya da alttan bakıyo canım, 2 parmak sokuyo genelde ittiriyo ileri rahim ağzına kadar ulaşmaya çalışıyor o ara zaten çatı kemiklerine falan bakmış oluyo, açılmayı da parmaklarıyla bakıyolar tahmini ölçü veriyorlar .. Doğum kanalına girip girmediğini ve rahim boyunu falan sadece ultrasonla bakıyo ..

Aynen öyle canım neye niyet neye kısmet olayını yaşadık resmen yaşicam bende yani, kesinlikle ne 1 cm bile açılmam ne rahimde yumuşama var, ne yaptıysam boş oldu yani, kilosu da geçti zaten artık, 3 marta kadar beklesin içerde beyfendi .. Spinal sezeryan olucam bende, normali yapamadık bari bebeğimin çıktığı anı falan ben göriyim ilk sesini ben duyuyum ..

Herkesin derdi ayrı valla doğru diyorsun canım, bu durumda da doktora güvenmekten başka çare yok tabi, sonraki kontrolde belki kordonu çıkarır boynundan Can'ım pozitif düşün Yinede ..
Bende burda şakaya vuruyorum ama artık gerçekten korkuyorum, 1 hafta daha var doğuma tam 39 hafta dolmuş olucak tamam riskli falan değil 42 haftalarda doğuranlar var ama ne biliyim Yinede korkuyorum Bi anda bişey olursa 1 hafta içinde diye ..
Bu hafta zaten hiç geçmedi, şimdi 1 hafta daha beklicem kafamda kurucam hep durmadan hareketlerine bakıp duruyorum falan ..
Hayırlısıyla doğsunlar da valla Nasıl doğarlarsa doğsunlar

Teşekkür ederim canim ayin 4 unde kontrol var yine ayni olursa başka bi dr a daha gitmeyi düşünüyoruz eşimle yine de olmaz derlerse yapacak bişey yok hayırlısı olur inş

Herkese günaydın dün kocama diyorumki sezaryende sonda, normalde lavman, ben vazgeçtim 3. Bi yöntem yok mu doğuracak

Bende deli ediyom adamı böyşe sorularla
sezeryanda karından 7 kat kesik dikiş, normalde alttan dikiş? Sezeryande ağrısız kavuşcaz bebeğe ama sonrası hep bi iz olacak normald doğumda o gün çekecem bitecek ama sonra çişimi kaçırabilirmişi diyorum böyle bakıyor başka yolu yokmu bu işerin diyor hee vardır olmazmı leyleklar getirir belki

Hayırlısı neyse o olsun canım dr da dedi cumaya kadar fikrin değişebilir spinal de olabilirsin dedi hayırlısı neyse o olsun artık napalım

Normal gözüyle bakıyor oda ama bebek kanalda da değil ben riske atar miyim bilmiyorum son anda sezeryan olur mu ki son ana kadar beklemeyi düşunuyorum kordonu sokebilir mi ki bundan sonra

Canim ben saglikciyim oyle cok dogurttuk yalan yok. Boynunda 3 tur kordonla dogan vardi,buyuk oranda hicbir sorun olmuyor hattta ben hic gormedim sorun olan. Tabii saglikta hicbir zaman 2+2 dort etmez bence doktorun ne derse onu takip et, sonucta hicbir hasta onun kadar bilemeZ, eger guven sorunun varsa baska doktorlara da danisabilirsin.

Canım ben kızımda son ana kadar beklemiştim son anda benimde kordon dolanması var denildi kalp atışları yavaşlayınca doktor riske atmayıp sezeryana aldı senin daha vaktin var bebeğin kordonu çözebilirde benim son dakika anlaşıldı kordon dolanmasının olduğu ben olsam beklerdim yinede sen ve eşin iyice düşünün derim

Aynen öyle canim umarim sağlıkla aliriz kucağımiza tabi arada stres yapiyoruz böyle ama umarim sonu güzel bitecek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…