• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Eşinin ailesi başka şehirde olanlar size bir sorum var. Bebeğe bakmaya kv geliyor mu? Gelirken yanında kp de geliyor mu? Gece gece bu saatte eşimle kavga ettik. Vay efendim kp yalnız kalamazmış. Ben günün yarısında ya emziriyorum ya sağıyorum. Kıyafetlerden göğüslerim belli oluyor. Burada kaldığı 10 gün küçük odalarda kan ter içinde emzirdim, hiç sağamadım. Şimdi aylarca hatta yıllarca kp ile yaşamamdan bahsediyor. Sen de hiç utanma duygusu mahremiyet yok dedim. Çok mu haksızım?
Benim kV ayrı şehirde ve yaklaşık 20 gündür bizde gitsin diye bekliyorum insanın kendi düzeni var asla kabul etme cnm kimse yardım etmesin sana ben bakarım de kV evinde kalsın KP de gelmek zorunda kalmasin. Ben kendim bakarım kimsenin yardımını istemem eşim hariç

Yavaş yavaş bıraktırabilirsin diye düşünüyorum Can'ım
Emzik alıyor mu uykudan önce sakinleştirip emzik verirsen uyuyabilir belki
Ben uyku saatinde yatağına koyuyorum karnı tok ise emziğini emerek uyuyakalıyor
Hayallerimdeki bebek :)

Canım ben birkaç kere yatılı misafir olarak gittim babynestini yanımızda götürdüm. Hem yerini yadırgamadı hem rahat oldu nerede yatacak derdi olmadı. Götürebilirsin gönül rahatlığıyla.
Bu babynest hazir mi aliniyo? Elde de yapanlar varmis sanirim sen birine mi yaptirdin canim?

Esim eve geldiginde kapi kilitli degilmis biri girdi cikti arkadaslar ne desem bilemiyorum kapi acildi 1 dk sonra esim aradi hatun geliyom bi istegin var mi diye ben de askim evde degil misin sen dedim hemen kalktim yatak odasini kilitledim sonra ses geldi evden sonra da esim geldi ben cikmadan odadan evi dolanmis iyice hatta elinde bicakla

Nasil olur aklim almiyor anahtar var birisinde kapiyi acti resmen

Eve bu kadar gec gelen kocami ben napayim simdi! Kac kere diyorum beni aksam yalniz birakma diye..
Gece gece fena aksiyon yasamissin gecmis olsun. Allahtan size bisey olmadi. Evden eksilen bisey var mi? Yoksa kesif yapmaya gelmistir muhakkak bi kre daha gelir :) tetikte olun.

Eşinin ailesi başka şehirde olanlar size bir sorum var. Bebeğe bakmaya kv geliyor mu? Gelirken yanında kp de geliyor mu? Gece gece bu saatte eşimle kavga ettik. Vay efendim kp yalnız kalamazmış. Ben günün yarısında ya emziriyorum ya sağıyorum. Kıyafetlerden göğüslerim belli oluyor. Burada kaldığı 10 gün küçük odalarda kan ter içinde emzirdim, hiç sağamadım. Şimdi aylarca hatta yıllarca kp ile yaşamamdan bahsediyor. Sen de hiç utanma duygusu mahremiyet yok dedim. Çok mu haksızım?
Hem de yerden goge kadar haklisin. Bizimkiler de sehir disinda. Kp cok anlayislidir tabi kv de surekli uyariyo muhtemelen. Dogumumda bile torununu gordu dondu kv kaldi o hic kalmadi ben rahat edeyim diye. Bazen 1 gece kaliyo ben baska odada emziriyorum. Salondaysam falan hic gelmez odasinda oturur. Kiyafet olarak 1 tane gomlegim var gogsumu belli etmeyen onu giyiyorum ama iki gun kalsalar ne giyerim hic bilmiyorum:))
Fakat sizinkiler sanirim biraz uzun geliyo. Bu durumda adama sen gelme aylarca yalniz dur da denmez ki. O haftada bir falan gelse olmaz mi? Ise mi baslayacaksin bu yuzden mi geliyolar? Degilse hic cagirma canim ya aylarca diyosun sana yardimdan cok kulfetleri olur.

Benim erkek iki yegenim var onlari
Kizlar bunlari yapabilmek icin evde bizden haric iki yardimci daha olmasi lazim. Biri yemek temizlik isine bakacak biri de biz sadece bebekle ilgilenecegimizden emzirirken alt degistirirken yikarken falan ihtiyaclarimiza kosacak getir gotur sunu uzat bunu ver vs.. Koca derseniz o kenarda facebookta twitterda takilacak.
esir ediom eve ellerine telefon dondurma rüşvet olarak ;))) getir götür islerini yapiolar azda olsa... ama tabi arada gelebiliyor... neyseki cok seviolar yegenlerini kizsalarda yapiolar islerini ;)

Doktoruna sor bakalım bir baksın ne var ne yok biz bugün 90 günlük olduk adet olmadım ufacık Bi kanama bile yok akıntı da yok hiçbi şey yok
Bende de hiç kanama olmadı henüz. Açıkçası beklemiyorum da, kuzenim 7 ay sonra oldu, arkadaşım 1 yıl sonra. İkisi de bol sütlüydü, prolaktin nedeniyle olmuyoruz sanırım.

Bu cocuk hep boyle uzun uyuyor ya. Yerine yatirsam uyaniyor aninda. Bende bi is yapamiyorum o uyudugunda. Ustumde uyuyor çünkü :KK43:
Bu pozisyonda yüzüstü yatır canım. Ama hemen uyanmasın diye kafasını yüzünü falan sıkıca tut 2-3 dakka. Yanağını yanağına daya, onun derdi senin kokun tenin.

@GlnU zeyzey3428 zeyzey3428

Ne yiyor ne içiyorunuz anacım bi yaziverin
Biz merakta kaldık sutumuz yaglansin.
Şu işi çözmeye çalışalım.

Ekmek yer misiniz? Ne kadar yersiniz? Kurabiye ya da hamur işi kek pogaca yer misiniz? Sabah ne yersiniz aksam ne yersiniz? Salata meyve hergün uer misiniz?
Ne icersiniz ayran? Meyve suyu? Çay? Komposto? Yoğurt?
Et kıyma tavuk balık ne sıklıkla yersiniz.

A Alwayshappygirl Sunny-day Sunny-day @nrcnmer ve ben cevap bekliyoruz.
Humana still cayi iciyorum hala ben ve bi kutusu 30tl surekli haftada bir onu aliyorum acaba cok ise yariyomu biraksam sutum azalirmiki? Gece cok az emiyo benim kiz hala ya cildircam :( gece sagmiyorumda gozumu zor aciyorum yorgunluktan

Canım haklısın tabi ki ama şartlara adapte olmak lazım.
Canım ya şu an dublex evde oturuyoruz. Böyle nispeten rahat ama bu ev benim iş yerime uzak olduğu için yakın bir ev aldık. İşe başladığımda taşınmış olacağız kısmetse. Onda 3 oda yan yana. Kreşe 3 yaşından önce vermek istemiyorum ama 3 yıl da eşimin ailesiyle yaşama düşüncesi beni çok geriyor. Zaten senelerce konuşmadık. Eşimin hatırına barışmıştım. Bunlara 1+1 mi tutsak diyorum ama bize yakın olanlar aşırı pahalı. Annem ben gelirim dedi de senelerce anneme de yazık. Bir de o zaman da sorun çıkaracaklar. Annesi orada biz neden gelemiyoruz diyecekler. Bir yandan da dediğin gibi bakıcıdan kat kat iyi. İznim bitene kadar annem kalsın, işe başlayınca dönüşümlü kalırlar diye düşünüyorum. Kreşe gidince nasıl oluyor? Kreşler tam gün mü?

Hem de yerden goge kadar haklisin. Bizimkiler de sehir disinda. Kp cok anlayislidir tabi kv de surekli uyariyo muhtemelen. Dogumumda bile torununu gordu dondu kv kaldi o hic kalmadi ben rahat edeyim diye. Bazen 1 gece kaliyo ben baska odada emziriyorum. Salondaysam falan hic gelmez odasinda oturur. Kiyafet olarak 1 tane gomlegim var gogsumu belli etmeyen onu giyiyorum ama iki gun kalsalar ne giyerim hic bilmiyorum:))
Fakat sizinkiler sanirim biraz uzun geliyo. Bu durumda adama sen gelme aylarca yalniz dur da denmez ki. O haftada bir falan gelse olmaz mi? Ise mi baslayacaksin bu yuzden mi geliyolar? Degilse hic cagirma canim ya aylarca diyosun sana yardimdan cok kulfetleri olur.
Yalnız zorlandım canım. Annesi ben gelirim dedi onun için gelsin dedim ama şimdi de babası olmadan gelemeyeceğini söyledi. Şimdi idare etsem de işe başladığımda ne olacak onu düşünüyorum. Benim kp o kadar düşünceli değil. Kv de değil. Yanına gideceğim zaman üstümü değiştiriyordum kv ne var canım rahat ol diyordu. Bir garipler.
Sen işe dönünce nasıl yapacaksınız canım?
Dediğin gibi benim onlara ihtiyacım 3-5 gün değil, aylarca kalmaları gerekecek geldiler mi.

Kızlar bu arada ben dünden beri sadece kendi istediğinde emziriyorum ve çok daha iyi doyuyor ve uyuyor. Doktorun dediği doğru çıktı. Eğer kilo alımı düşmezse böylesi benim için de çok rahat. Emzirdikten hemen sonra da sağıyorum. Pek çıkmıyor ama süt artarmış böyle yapınca.

Canım ya şu an dublex evde oturuyoruz. Böyle nispeten rahat ama bu ev benim iş yerime uzak olduğu için yakın bir ev aldık. İşe başladığımda taşınmış olacağız kısmetse. Onda 3 oda yan yana. Kreşe 3 yaşından önce vermek istemiyorum ama 3 yıl da eşimin ailesiyle yaşama düşüncesi beni çok geriyor. Zaten senelerce konuşmadık. Eşimin hatırına barışmıştım. Bunlara 1+1 mi tutsak diyorum ama bize yakın olanlar aşırı pahalı. Annem ben gelirim dedi de senelerce anneme de yazık. Bir de o zaman da sorun çıkaracaklar. Annesi orada biz neden gelemiyoruz diyecekler. Bir yandan da dediğin gibi bakıcıdan kat kat iyi. İznim bitene kadar annem kalsın, işe başlayınca dönüşümlü kalırlar diye düşünüyorum. Kreşe gidince nasıl oluyor? Kreşler tam gün mü?

Yalnız zorlandım canım. Annesi ben gelirim dedi onun için gelsin dedim ama şimdi de babası olmadan gelemeyeceğini söyledi. Şimdi idare etsem de işe başladığımda ne olacak onu düşünüyorum. Benim kp o kadar düşünceli değil. Kv de değil. Yanına gideceğim zaman üstümü değiştiriyordum kv ne var canım rahat ol diyordu. Bir garipler.
Dediğin gibi benim onlara ihtiyacım 3-5 gün değil, aylarca kalmaları gerekecek geldiler mi.
@9ay bir arkadaşım aynı senin durumunda kv ve kp getirtti sakaryadan ama ev tuttu onlara. İmkanın varsa tut mutlaka. İlla çok yakın olmanıza gerek yok. Araban varsa aynı şey. Üstelik haftasonu her iki aile de rahat eder. Onlar da dinlenir.
Ayrıca 3 sene artık geç gerçekten okul için. Bizimkiler folikler multivitaminler sayesinde süzme oluyorlar. 2 yaş ideal.

Canım işe başlayana kadar dublexte rahat edersin.
Değişik kiyafetler almayı denemelisin.
Kolsuz gömlekler içine emzirme tişörtü veya bluzu giyilebilir yelek gibi oluyo,
Hele desenli süslü bişey olunca altına tek bluz giyilio belli etmiyo yani atletsiz sutyensiz durulur.

Annen gelince de eşin rahat edemiyo ya bi de onu düşün. Dönüşümlü rahatsız olunacak, evlenirken aileler de evleniyor.

Kresler tam gün de oluyo yarım da sen nasıl istiyorsan ona göre buluyorsun. Sabah 9akşam 19 verenler oluyor.

@history1985 herkesin şartları farklı canım senin kv sevmeye geliyor, biraz bencil ya da gelişmek istemeyen bi tip olabilir, o yüzden rahatsız oluyorsundur. Sen de bencilsen gururuna dokunuyordur. Bencil degilsen biraz fazla yoruluyorsundur. Kv elini surmeyince. Bu duygulari yaşaman normal.
Biraz iş vermeyi çocuk baktırmayı hangi dille yaptıracağını çözmen gerekiyor

@9ay arkadaşımızın kv bakmaya geliyor. Belki kv yemek yaparken, anne işteyken bebeği kp e tutturur. 9ay arkadaş işe erken dönerse yönetici olarak döneceğini söylemişti. Bu yüzden yeni bir düzen oluşabilir diye düşünüyorum. Şimdi tek çocuk, ikinci de arkasına olursa (adet olursa hamile kalması gerektiğini yazmıştı) çok yardıma ihtiyacı olacak.
Niye çocuk yoğun sevgi ve şefkatten mahrum kalsın ki?
Beyni daha güzel gelişir, geleceği daha güzel şekillenir.
Çocuk olunca özel hayat pek az oluyor zaten

Kafası bozulursa 5-10dk kitler kendini uzanır sakinlesir.
Başka bir psikoloji mümkün yani.

Herşey yolunda diye kendine telkin etmek gerek. Zeka ve mantık kullanarak bi yol bulunur. Insanlar zamanla birbirine alışır.
Onlar da insan.

Bir hafta kargoda bekler diye biliyorum canım
Kargodan bilgi alın bence

Ben de artık süt sağıyor sayılırım
Oğlum günde iki üç kere kızım emerken gelip diğerinden 5-10sn çekiyor. Hangisinde azsa ona izin veriyorum
Opecem diye geliyord

Bakalım sütüm çoğalacak mı?
Çok tatlı ya kaç yaşındaydı

Bn sabah haslama yunurta domatew salatalik zeytin peynr helva su yada ev kompostosu iciyrm bazen cay
Oglen ne varsa o :)
Aksamlari hep olmasa da bukgurlu yogurt corbasi iciyiyrm gaz yapack hrseyden uzagim kola hamburger mercimek nohit fasulye dogurmadan 2 ay oncesnden beri yemiyorum
Hafta da iki kez yagsiz kizartma tavuk yiyorum
Haftada bi kere kofte
Suzme yogurt ve soda ile yapilms ayran icyrm
Hazir meyve suyu icmiyrm
Sutlu sekersz nescafe iciyrm
Kefir iciyorum
Makarna haftada bi yiyorum
Bnm duzensiz duzenim byle
Kefir yok gerisi aynı sayılır

Back
X