2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
erkek çocuğu öyle oluyor. sürekli birşeylerin tepesinde, buna insan tepesi de dahil :) mıymıy ve çok nazlı olurlar kızlar daha dirençli ve sağlam olur. erkek çocukları daha çabuk hasta olurlar. genel olarak hepsi değil ama çoğu erkek bebek böyle :) eskiden kızlar narin çiçekti şimdi erkekler mızmız.
 

Harbiden ya bi mızmız oldu bi sinirli oldu böyle şaşırıyorum vallahi:) çocuk emeklemiyor sanki evin içinde uçuyor
 
Harbiden ya bi mızmız oldu bi sinirli oldu böyle şaşırıyorum vallahi:) çocuk emeklemiyor sanki evin içinde uçuyor
Maşallah doğdu büyüdü bile... Olsaydı ne güzel şimdi benim de büyümüş olacaktı. Şimdi de hiç cesaretim yok! M miumao ile sana maşallah canım. En iyisini yaptınız. Hem de bı kız bı erkek :)
 
Harbiden ya bi mızmız oldu bi sinirli oldu böyle şaşırıyorum vallahi:) çocuk emeklemiyor sanki evin içinde uçuyor
evet. yürümeye başlasın sürekli koltuk tepesinde atlamalar, kendini atmalar iç güdüsel midir bilmiyorum yumruk atıyordu daha 8 aylıkken sonra bıraktı tabi ama bildiğin yumruk yani. kızlar öğrenme odaklı erkekler sanki şımarma ve sataşma (kendi oğlumdan bahsediyorum )
 
Aynı ben tipki ben. Bn de erteledim
 
Ben de onu yaşıyorm ikisi birden büyüyor lar. Zor mü evet ama zaman geçio bizim minnak büyüdü valla
 
Valla ben de kızım 6 aylık filan olsa da abisiyle oynamaya başlasalar diye bekliyorum :) Çok şükür ikisinin de uykuları vs düzenli, oğlumun da kızıma zarar verme teşebbüsü yok. En korktuğum şeydi olmadı.

En çok emzirme noktasında zorlanıyorum. Kardeşi doğmadan önce 3-4 günde bir emen oğlum, şimdi yenidoğandan farksız. Artık içime sıkıntı geldi, ne yalan söyleyeyim. Şöyle bir arkama yaslanıp oturayım dediğim an yanıma gelip yakamı çekiştirmeye başlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım, çaresizim resmen :)

Bizim kız da çok fena, eli kolu hiç durmuyor. 2,5 aylık, koyduğum yerde bulamıyorum sıpayı. Ya çırpına çırpına kendini kaydırıyor ya da dönüyor. Tam tur atamıyor ama kendini bi sağa bi sola sallandırıyor. Oğlum 3 ay marul gibi yatmıştı.. Kız ayaklandığı zaman allah yardımcımız olsun :)
 
Canım hiç öyle cesaretim yok diye kendini şartlama :) Yanlış hatırlamıyorsam eşin kızınız büyüyünce bir kardeş istiyordu değil mi? Bak benim de kız kardeşimle aramda 4 yaş var ama çok da güzel geçti çocukluğumuz :)
 
Valla ben artık kafa yormaktan yoruldum :) öyle mi doğru böyle mi doğru.. saldim gitti :))) Gelişimi gayet güzel. Varsın konuşmasın altına yapsın, ne yapayım. Elbet bir gün tuvalete gidecek, elbet bir gün konuşacak .

Bir de etraftan gelen "konuşmuyor mu, doktora götürdünüz mü?" soruları.. Sanki ben anası değilmişim, ya da yol yordam bilmeyen bir insanmışım gibi..
 
ben zaten çok fevri biriyimdir. işte bu baskılardan dolayı gittik biz de doktora (kayınvalidem ilk sırada) doktora gittiğimizde siz anne baba olarak bu çocukta ne gördünüz de geldiniz demişti. adam konuşmak istemiyor. anne de hayı baba de ıııı deyip safa sallıyo. susuyor kendi gidip alıyo. benden neden istemiyosun dediğimde bardağı yere bırakıyo ve içmiyo odasına gidiyo. daha ne kadar üstüne düşüp zorlamam gerekiyor. neden konuşmuyorsun dediğimde kafayı sallayıp hayı diyo. tamamen vücut diliyle konuşuyo desem yeridir. doktor konuşacak bekleyin dedi. 4 yaşa kadar zamanı var. konuşma tembelliği var dedi. konuşmak istemediğini açıkça hayı diyerek söylüyo işte.
 
Bizimki de aynı :) Beden diliyle istediği istemediği herşeyi gayet net söylüyor. Sayıları ve renkleri biliyor. Yeşil arabanı getir dediğimizde yeşil olanı getiriyor, turuncu topun nerede dediğimizde arayıp buluyor.

Üçe kadar sayınca tam üçte, ona kadar sayınca onda oyuncağını atıyor ya da oyundaki hareket neyse onu yapıyor.

Uykusu gelince elimden tutup yatağına götürüyor..

Yemeğini kendi yiyor..

Komutlarımızı anlıyor ama yapıyor ya da yapmıyor.. Nasıl işine gelirse artık :)

Tuvaletin klozete yapıldığını, arkasından sifon çekildiğini vs biliyor ama yapmıyor..

Yani seninle aynı durumdayım, ben bu çocuğa konuş diye ısrar etsem de fayda etmiyor ki.. Konuşmuyor işte.
 
Evet canım dogeu hatirliyorsun. Ama işte yaşım olmuş 32 yani o sorun...
 
Evet canım dogeu hatirliyorsun. Ama işte yaşım olmuş 32 yani o sorun...
Öyle düşünme, 35'e kadar yolu var :) 1 sene sonra hamile kalsan, bebek doğana kadar neredeyse 4 yaş olur araları. Sen de 34 yaşında doğurmuş, 35'inde hayatını yeniden düzene koymuş olursun.. Hayatınla ilgili planlama yapmış gibi oldum, kusura bakma lütfen. Sadece ikinci için geç olmadığını belirtmek istedim :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…