2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Eminim çok zordur, bol sabır diliyorum...

Kızım istedi gene, bitmiş annem dedim. Baktı kendi yok, bitmiş dedi bıraktı. Sanırım tamamen kapandi bu mevzy. Şimdi tuvalet alışkanligina baslicam sonra odasını ayiracagim. İnşallah hepsi kolay olur...
 
Senin durumun farklı canım. Şartlar olgunlaşınca basarirsiniz inşallah. Ama şu da var büyüdükçe zorlaşıyor.

Bırakma meselesi zaten ruhsal açıdan bakınca o acıyı uzuntuyu yaşamasını istiyoruz. Acı sürmek memeye, bir nevi sorunun kendisinden kaçmak gibi. Aslında orada çocuk için çözülmemiş bir sorun oluyor. Acıyı üzüntüyü yaşaması ileride problemler karşısında gücünü artıran bir şey. Tabi acıya maruz bırakmak değil dediğim şey, bunu da doğru yapmak gerekiyor. Örneğin sen bitmiş diyemezsin çünkü kardeşini görüyor. Yalan asla olmammali. Sen büyüdün artık da doğru değil, fazla sorumluluk veriyoruz böyle. Ama sen bebek değilsin diyebilirsin. Bebekler emer kardeşin bebek. Ve kararlılık en önemli olan. 2 gün zorluğu var sonra kabul edecektir.
 
Tebrik ederim canım gözünüz aydın. Tuvalet eğitimine bende başlamayı düşünüyorum uzun zamandır ama bir türlü karar veremedim. Yaptıktan sonra söylüyor çünkü. Annecim yapmadan haber ver çamaşırını ıslanmasın diyorum yok. Biraz parka çıktığımız zamanlardada ne yapmak gerekiyor onuda çözemedim. Kimisi alıştırma kilosu öneriyor kimisi onunda öğrenmeyi geciktirdiğini söylüyor. Zor bir süreç başarırız inşallah hepimiz
 

Evet canım bitti Yok ya da büyüdün diyemiyorum ya benim oğlum bir mucize ameliyattan sonra emmeye başlarsa ben zaten yattı balık yan gitsin hesabı kızımı devam edeceğim emzirmeye az daha zaman geçsin öyle düşüneyim artık benim hayalim hep tandem emzirme idi nasip olmadı

Hadi wc ve oda ayırma konusunda başarılar sana kolayca atlatırsınız inşallah
 
Güzel anneler, anneler günümüz kutlu olsun
vorones M miumao nasıl gidiyor iki bebekli hayat:) artık 2 yaş olduklarında bebeklikten çıkacaklar:) iki bebekli hayat tabirini de çok seviyordum:)
Canim senin ve butun annelerin anneler gunu kutlu olsun :)

Iki bebekle hayat bazen cok yavas bazen cok hizli :) eskisi kadar aktif de giremiyorum zaten buraya.. ama herseye deger..

Kucuk bebegi cok ozlemisim, kizima bakarken onu farkettim. 21 gunluk oldu bugun. Oglum da alismaya basladi sanki kardesine, onu kardesini severken gormek paha icilemez :)

Bu arada oglum bana anneler gunu hediyesi olarak anne demeye karar verdi :) annnene dedigi her seferde icimin yaglari eriyor..
 
Güzel anneler, anneler günümüz kutlu olsun
vorones M miumao nasıl gidiyor iki bebekli hayat:) artık 2 yaş olduklarında bebeklikten çıkacaklar:) iki bebekli hayat tabirini de çok seviyordum:)
Canım sağol hatirlanmak güzel. Valla bol kosusturmacali gidiyor hayat. Yavrum benim çok ilgi istio ya. 2 yaşı gcesede hep bebek olacak gibi. Zor
 
herkese iyi haftalar dilerim. oğlumun odasında yalnız yatmasının üzerinden 3 hafta geçti. tamamen bağımsız bir şekilde uyuyor. ben de onsuz uyumaya alıştım artık. zor bir süreçmiş onu anladım. 2 gündür. akşamları odasını işaret edip ıhıh diyerek uyumak istediğini söylüyor. pijamasını giyip sütünü eline veriyorum ve bana kapıyı göstriyo. yalnız mı uyuyacaksın annem çıkıyım mı diyorum ays iye cevap veriyor (evet demek :) ) yani iki gecedir kapısını kapatım uyuyor. bir saat snra odasına girdiğimde üzeri açık popo havada yüz üstü uyumuş buluyorum. çok şükür yalnız uyuma olayımız düzene girdi. tuvalet eğitimini ben de istiyorum ama yaptıktan sonra eliyle gösteriyo hem kakayı hem çişi, biz aferin çiş mi yaptın dediğimiz için hemen alkış yapıyo :) en büyük dez avantajımız da hala konuşamaması doktorumuz tuvalet eğitimi için ilk önce çiş ve kakanın ne olduğunu bilmesi gerekiyor demişti. çiş ve kakayı gösteriyor ne olduğunu biliyor, cuma günü doktorla görüştüğümde de, anlamlarını biliyor ama maalesef ki henüz konuşamıyor. o yüzden sizin için tuvalet eğimi erken dedi. anne çiş yaptım veya kaka yaptım demesi gerekiyormuş. eliyle göstermesi eğitim için çok erken diyor. tuvalet eğitimi verecek olan annelere başarılar dilerim. inşallah biz de kısa sürede başlayabiliriz.
 
Teşekkür ederim canım. Henüz başlamadım. Önce kakasıni tanıması gerekiyor. Tuvaleti gelince farkında olması gerekiyor . Bez olmadan rahat olduğunu anlasina diye evde bezsiz durmasına izin veriyorum. Yani canım aşama aşama gitmek iyidir. Hem çocuğa karmasik gelmez kolay anlar hem başardığını gördükçe motivasyonu artar. Ayrıca anne için de çocuğunun her aşamayı başardığını görmek bu işi kolaylaştırır. Anneler çok yipraniyor. Bu anlamda bu işi nasıl yapılandıracagin senin bileceğin bir sey . Ama unutma minik minik adımlar atmak gerek. Hazır olduğunda gece gündüz hiç takmamalisin. Biz henüz farkındalık aşamasındayız :)
 
Teşekkür ederim canım ... Hepinize bol sans...
 
tuvalet mevzu çok sıkıcı geliyo bana meşke kendiğilinden öğrenseler şuan bize erken ama 2.5 olsun o zaman başlarım sanırım
 
Canım tanıma aşamasını ve bezsiz rahatlığı anlama kısmını başardık aslında. Gece bezi kuru yada çok az ıslak uyanıyordu ama iki haftadır gece bezimiz doluyor bazen sızdırıyor bile bu sebeple biraz askıya aldım. Herşeyi konuşuyor bizim yaramaz şükür ama çişikakayı yaptıktan sonra haber veriyor demekki biraz daha beklememiz lazım
 
Bence senin oğlun hazır canım. Sen karar ver sonra surdur. Yani başlayıp bırakma sakın. Sen de hazır olunca emin ol çok hızlı ilerliceksiniz.

Ben alıştırma için lazimlik aldım. Ne olduğunu kızıma tanittim. İlk oturmak istemedi şimdi arada gidip oturuyor cis dio :) acelemiz yok yavaş yavaş :))
 
Canım fizyolojik olarak 2 yasinda hazır oluyorlar. Senin bileceğin bir şey gerisi... İnşallah kolayca geçiririz bu dönemi de...
ya yaparken söylüyor yapınca söylüyor bir kaç kere kendisi büyük abdestinin geldiğini ve tuvalete yapmak istediğini söyledi yaptırdık sanırım merak etti tuvaleti öyle yani bakalım :)
 
Kizlar tuvalet egitimini konusmussunuz ama benim sut danam hala konusmadigi icin ne yazik ki hala beklemedeyiz. Konusmayi gectim, popisi konusunda herhangi bir rahatsizlik belirtisi de vermiyor. Dolayisiyla daha detayli arastirma geregi duymadim bu konuyu. Zamani gelince sizlerden fikir alirim artik :)

Yalniz 15 gun icinde oglumda baya degisiklikler farkettim. Esyalari saga sola atmayi birakti. Oyuncaklariyla oynamaya, oyun kurmaya ve bu oyunlara bizi dahil etmeye basladi. Kendi kendini oyalama ve dikkat suresi uzadi. Sanki buyudu bir anda.

Sizinkilerde de oldu mu boyle aniden buyuduklerini farkettiginiz donemler merak ettim :)

Bu arada kizimi usur diye fazla giydirmisim, cok fena isilik oldu.. sanki ilk cocuk da acemiymisim gibi. Her gun ilik dus haricinde 1 aylik kizceme ne yapabilirim, oneriniz var mi??
 
Annem de ayni yontemi onerdi biliyor musun :) lazimlik al, onu tanisin korkmasin dedi. Her tuvalete girdiginde onu da gotur hadi cis yapalim diye onu da oturt filan diye devam etti. Ama soyle bir durum var ki gunduz yuvada aksam benimle. Dediklerimi cok iyi anliyor ama konusmadigi icin bana cevap vermiyor. Bu durumda biraz daha beklemek mantikli geliyor bana. Zaten onumuzdeki en az iki yil daha bez degistirecegim, oglum bezi ha 6 ay once ha 6 ay sonra birakmis cok da onemli degil :)
 
Canım benim oğlum söylüyor, klozet adaptörü aldım oturunca çişini yapıyor ama çamaşır giymek istemiyor bez bağla diye ağlıyor ısrar ediyor iki gündür. Anlattım ama kabul etmiyor başlayamadım bir türlü anlayacağın.
Geçmişolsun kızına kıyamam ben ona korkuyoruz işte üşür diye ama fazla gelmiş demek. Biz isilik yaşamadık hiç ne yapılır bilmiyorum yani ılık duş dışında. Bir an önce atlatır ufaklık inşallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…