kızlar merhabalar,
kayınvalidem oğlumu bugün isadem'e götürmüş. bazı testler yapmışlar ve kalmış hepsinden. size sormak istedim. çünkü sinirden ağzıma geleni saydım. hepsine kaldı kaldı kaldı yazmışlar.
2 yaşında bir çocuk:
tek ayak üstünde durmalı (1 - 2 saniye)
kendi kendine bluzunu ve pantolonunu giymeli
elini yüzünü kendi kendine gidip yıkamalı. (biz sabah yıkarken yıka hadi annem dediğimizde yıkıyor kendince)
3 tekerlekli bisikletin pedallarını çevirip sürmeli
zıpla dediğinde zıplamalı (zıplamayı biliyor, yabancı biri dediği için zıplamamış orada)
7 tane kutudan kule yapmalı ( 4 tanesini koymuş kalkmış başka şeyle ilgilenmeye)
siyah beyaz figür göstermişler. kedi,köpek,kuşu göstermiş. uzay mekiğini sormuşlar gösterememiş. bundan da kalmış.
en az 50 kelime bilmeli ve 3 kelimeli cümle kurmalı (çocuk konuşmuyor 5 kelimeden başka birşey söylemiyor) bundan direkt kaldık zaten.
acil nörolog teşhisi. sırf konuşmuyor diye otizm teşhisi.
verilen her komutu yapıyor. adına bakıyor. tüm aile fertlerini resimde gösteriyor. camı kapat soğuk oldu dediğimizde perdenin altına girip cama uzanıyor. çiş kaka nereye yapılıyor, biliyor. yaşını gösterebiliyor. puzzle dizebiliyor, şekilleri. eğitim adı altında bir yer ama 4 yaşında bile çocukların yapamadığı özellikle giyinmek ve tek ayak üzerinde durma olayı sinirden güldüm. siz ne düşünüyorsunuz bu duruma