2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Canim bunlar guzel ama bana cok pahali geldi. Siradan ustu guneslikli bir urun de gayet isini gorur sanki. Tabi ki sen bilirsn ama biz oyle yaptik.
 
Kizlar bebisleriniz nasil tatli masallah :)) bizim oglan her konuda oldugu gibi konusma konusunda da tembel :)) sadece yemek gordugu zaman mammamma diye bagirmaya basliyor :)

yurumeye basladigindan beri saniye durmuyor. Ozellikle merdiven inip cikmaya bayiliyor. Simdi tatildeyiz, 50cm bebek havuzunu tavaf ediyoruz butun gun yuruye yuruye. Sudan cikmak istemiyor.

Sanirim yine bir dis krizi yasiyor, meme agzindan dusunce aciyor gozunu iki gecedir. Yoruldum saatlerce emzirmekten ama bir donem diyerek sabretmeye calisiyorum.
 
Bende cok yoruldum. Akşam yatıp deliksiz uyuyarak sabah uyanmayı ozledim. Allah sana sabır versin. İkisi birden daha zor...
 
maşallah bebeğine cnnm.
bizim oğlan aye(anne oluyor) baba, dede, durmadan kokko(ne olduğu belli değil), mama, ye, gel, uhuh(maynun dili biliyoruz) kendi gelişim doktorumuz çok fazla konuşmamasının nedeninin çok erken yürümesi olarak yorumluyor. çok nadir bebekler 10 aylık yürürmüş. beyin otomatik olarak herşeye kendi ulaşabildiği için anneye ve dış etkene gerek duymuyor, bir şey istemek için zorlanmıyor olması dedi. çok fazla takmıyorum artık kafaya. uyuma problemimiz yok çok şükür. gece 15 aydır hiç oynadığını bile hatırlamıyorum. kesintisiz uyuyor.
30 eylül sünnet olacak Allahın izni ile (dar delikli)
Uzun zamandır her şeyi anlıyor. yastıkları getirir misin diğer odadan diyorum yastıkları bana taşıyor. makinadan eşyaları çıkar annem diyorum. çamaşır makinasının kapağını açıp yere indiriyor hepsini. oyuncakla oynamıyor. fisher price dünya küresi var onun dışında. 3 ana 2 ara öğün yiyor ama tükürmeyi çok seviyor. 6 aydır kilo almıyor boyu çok uzun. süt ürünlerini her gün çok yiyor. daha kaka ve çişin anlamlarını öğrenemedi. alıştırmaya çalışıyoruz ama ilk öğrenmesi lazım ne olduklarını farkında değil yaparken bile.
 
Biz de daha bugun konustuk esimle.. nasil olacak iki bebek birden diye.. zor olacak ama yapacak birsey yok :)
Size acayip saygı duyuyorum canım. Gerçekten büyük cesaret. Bende ikinci olsun birlikte büyüsünler diyordum ama hem iki yıl yasak bana zordu hamileliğim çünkü hemde şimdi birisiyle zor başediyorum gün boyu yanında olduğum halde. Kucağımda başka çocuk görünce kendini yere atıp ağlamaya başlıyor evde ikinci bir bebek düşünemiyorum o yüzden.
Rabbim size kuvvet versin
 
Allah yardımcın olsun hamilelikte daha zor.
Meme konusu bizde de aynı.uclari çok acıyor artık...
 
Biz de daha bugun konustuk esimle.. nasil olacak iki bebek birden diye.. zor olacak ama yapacak birsey yok :)
Valla bunları yaşayan birisi olarak söyleyeyim ki gercekten maalesef zor .Bazen için daralır ,sabretmekten içinin tükendiğini hissedersin,bunalirsin ama sevgileri herşeye değiyor.ikinci bebek ilk doğduğu dönemlerde daha zordu ama çok çabuk geçti gitti .Şimdi 15 aylık oldu bile .:)
 
Benim kızda pek konuşma taraftarı değil:) sürekli annee,meme (çok iyi bildiği şeydir),aç aç ,kuuu(kuş),uuff vb şeyler. varsa yoksa devamlı bir taklit peşinde.ablasi ne yaparsa anında ve tipkisini yapıyor çok tatlı oluyor:) ablasi gibi bebeklerini uyutup onları bulduğu bir şey e sarıyor yatağa yatırıp üstünü örtüyor birde parmağıyla sus yapıyor uyanmamasi için:) acayip komik oluyor:))
Yemek konusunda çok sikintiliyiz yemiyor ağzına verdikleromi tutuyor yutmuyor bu yüzden çok sıkıntı çekiyorum.insallah biran önce düzelir .
 
Senin bebeğine de maşallah canım. Benimki de önce istahliydi. Yurudukten sonra pek iştahı kalmadı. Oturmamak için yemiyor. Nasıl bir yürüme sevdası ise...

Kızım çiş diyor, yapacaginda belli ediyor çoğu zaman ama şuan cok erken. Sadece wc yi tanıtım. Bezsiz dolaşıyor, rahatlığını görsün diye. Bi zaman sonra kendi rahatsız olcak ve isteyecek diye düşünüyorum inşallah :)
 
Hepinizin bebeklerine maşallah
Benim yavru bu aralar ilk adımlarını atmaya başladı şükür sonundaşimdilik sadece babasıyla benim aramda bir kaç adım gidip geliyor o kadar :)
 
kızlar henüz çok erken belki ama fikrinizi almak istedim kızım için silinebilir boya almak istiyorum mum boya olabilir yada farklı ne varsa şuaralar kalem alıp etrafı çiziyoruz defter karalıyoruz sizce boya için erken mi biraz daha zaman geçmelimi küçük masal kitapları resimli olanlardan kısa masallar uyduruyoruz içindeki hayvanlara bakıp isimlerini seslerini söylüyoruz.
 
Şuanda kalem kağıt verdiğinde amaçlı bir şekilde karalama yapmaları gerekir canım. Gayet zamanı yani...
 
Ağzında tutma bizde de var. Yemek istemediginde ya da lokmayı cok aldığında/verdiğimizde yapıyor.
 
Magic water diye bişey var canım hiç rastladın mı bilmiyorum. Kalemi var su dolduruyorsun kitabına sürdükçe resimler ortaya çıkıyor kuruyunca geri kayboluyor istediğin kadar tekrar tekrar boya. Bebeklerin çok hoşuna gidiyormuş. Ben de düşünüyorum şu ara. Henüz almadım sen sorunca aklıma geldi.
 
Çok iyiymiş bu. Bizimkide kalem görünce saldırıyor hemen bende alayım bari
 
Kızlar oğlum ishal oldu çok sık yapınca acile götürdük. Su kaybı için küçük serum taktılar. Doktor antibiyotik yazmış. İlk kez antibiyotik kullanacağım. Tüm zararlı ve yararlı bakterileri öldürecekmiş antibiyotik bitince kullanmak için de yararlı bakteri verdi. Sizce kullanmalı mıyım emin olamadım. Kullanan var mı bu şekilde sorun yaşayıp
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…