2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben de denedim pışpışlamayı su verdim ama yok illa meme..emzik niyetine kullanıyor sanırım
Canım eskiden ben gece bile sallardım gözümden uyku akardı ama sallardım. . Sonra eşim içindeyken sıktık dişimizi uykusuz kaldık, ağlamasına dayandık birkaç günde unuttu alıştı gece sallanmadan uykuya devam etmeye. Sizde uygun bir zamanda yapın bunu. Başka türlü zorlar. Yada sütten kesilince zaten yavaş yavaş alışacak. Ben mama verdiğim için kestim. Emziriyor olsam kesmezdim belkide bilmiyorum.

Ben de denedim pışpışlamayı su verdim ama yok illa meme..emzik niyetine kullanıyor sanırım
emzik alan bebekler genel anlamda söylüyorum, yine de her bebek aynı değildir muhakkak. ama emzik alan bebek emzik almayan bebeğe göre daha sakin, dingin oluyor. izlenimlerim bu yönde oldu. emzik alan ve almayan arkadaşlarım var. iş yerinde 4 bayanız peş peşe doğum yaptık bir kaç gün arayla. 3'ümüzün ki emzik alıyor diğerinin almıyor. emiyor ve annesini emzik gibi kullanmak istiyor doğal olarak ağızlarında meme istiyorlar. emzik hiç sağlıklı birşey değil. anneyi kurtaran bir araç. diğer anne hep bizimkiler ile kıyaslıyor bebeğini beni tüm gece uyutmadı, sürekli memem ağzında, uyuyamıyorum, siz çok rahatsınız vs.vs. çözümü yok heralde anladığım kadarıyla. emzik gibi kullanmaya devam edecekte bana göre(en az 2 yaşına kadar) çoğu bebek emziği 3 yaşına kadar istermiş. ben bile 3 yaşında komşuda unuttuk diyerek bırakmışım. biz daha hastanede tanıştırdık emzik ile. diğer odalardaki anneler senin bebeğin hiç ağlamıyor derlerdi bana koridorda dolaşırken.

Kesinlikle katılıyorum..evet sağlıklı bişey değil ama ben de ilk günden verdim almayınca 6 çeşit denedik hiçbirini almadı ve ben bütün bu huzurluzluklarını emzik almamasına bağlıyorum..

inanırmısın hergün akşam o kadar mızmızlık yapıyor ki ağlıyor ama gözyaşı yok..emzik olsa ağzında kendini oyalardı o şekilde ve uykuda da memem yerine emzik emerdi ..

Bende denedim emzik vermeyi almayı düşünüyorum hatta biberonla bile besleyemedim hastalandı emmemedi sütü sahip vereyim dedim biberonla içmesi bardakla içti. Şimdi işten dönünce beni bekliyor eve vardığımda yemek yiyor dahi olsa bırakıp emmeye başlıyor gece uyurken emerek uyuyor sallattirmiyor artık gecelere iki kere uyanmadan emiyor yoksa uyurken ağlıyor ve biz alerjiden dolayı bir süre daha memeden ayiramayacagiz

emen bebekler galiba emzik ihtiyacı duymuyorlar, bana göre. çünkü anne memesi hazırda var niye emzik alsın dimi :S he anneyi emip emzik alan bebekler de muhakkak vardır. ama emzik can kurtarıyor. oğlumun onsun duramaz heralde uzun bir süre daha. emziği aldığı an başlıyor ıııı ıııı ninni çekmeye. oyun oynarken bazen istiyo emziği ve hemen başlıyo ninniye. biz de hemen alıp uyutuyoruz. öyle anlıyoruz uykusu geldiğini.

6 çeşit mi. biri bile beğenmedi mi. bizim oğlan da akşam saat 9dan sonra çok mızmızlanıyor her yere sataşıyor anlıyorumki emziğini istiyo. veriyoruz. ağzına artık bitirmek bilmiyo ninni ıııııııııııı insan dayanamıyo işten gelince. ben de uyutuyorum hemen 2 sallamada bayılıyo. 10 dakika da uyuyo hemen. ama emzik sadece uyku zamanı verilmeli. çünkü bana göre çocuğu pasifleştiriyo, sakinleştiriyo çok. o ağzındayken hiç birşey yapmıyo. kayınvalidem sağolsun koyduğum her kurala uyuyo. buzdolabı notlarla dolu. bunu yap şunu yap diye. yiyeceği yemeye kadar not yazıyorum. o da uyguluyor. emzik uyku dışında ağza alınmayacak diye not var :) vermiyorum diyo, ne kadar doğru bilemem ama ama vermiyorum diyo yani. yalan söylemez gerçi hiç. akıllı bir bayandır.

Sorma canım hiçbirini beğenmedi midesi bulanıyodu .. güzel düzen tutturmuşsun maşallah k.valdenin de söz dinlemesi iyi bazıları ne dersen de bildiğini okuyor

Bizde memeyi 1 yasinda biraktik.ben hamile oldugumu ogrenince biraktim ki oglumda buna hazirmis iki gunde unuttu memeyi. Ki emzik gibi butun gece agzinda dururdu ustum acikta heryerim tutulurdu benimde
gerci hamileligim dusukle sonlandi ama kismeti bu kadarmis demekki dedim bende

Oglum sabah 7de calar saat gibi uyanir
Kahvaltisini yapar tekrar uyku
oglen corba yogurt
ogleden sonra uyku
unaninca meyve sonrasinda park
Artik zor zaptediyorum bazen sabahtanda cikariyorum serin oluyo sabahta9 gibi

19 da aksam yemegi
20 de 200 cc inek sutu icer
20.30 9 gibide uyur

Doktorum gunde 200 cc yi gecmesin inek sutu dedi aslinda versem 1 kilo icer heralde

Kahvaltida icecek olarak ne veriyorsunuz
biz su ile yapiyoruz kahvaltiyi
ona sekersiz komposta falan verdim ama sevmedi

Maşallah canım ne güzel düzen oturtmussun bizim çok düzensiz

Kızlar ilk mensten sonra gününde mi oldunuz? Düzene hemen giriyor mu? Benim 3 gün geçti de sürpriz olabilir mi ki:)

biz de bu şekilde düzen ile devam ediyoruz. hemen hemen aynı. öğlen çorba içiyo bir saat sonra sütlaç veya meyve, dondurma vs. şeklinde aparatif muhakkak vardır. bizim de günde 200 cc dedi ama biz akşam bir saat önce 200, sabah uyanınca 200 ( 400 ) :)
sabah kahvaltıda katkısız meyve suları bazen alıyo kayınvalidem çocuk için. yurt dışından getirtiyor kayınpederime arasıra. komposto veya sıcak su içiyo çay niyetine. bizi içerken görüyor. hemen bir yudum damlatıp suyun rengi sarı oluyo içiyo kandırmaca :)

Kızlar ilk mensten sonra gününde mi oldunuz? Düzene hemen giriyor mu? Benim 3 gün geçti de sürpriz olabilir mi ki:)
Canim ben 4.aydan beri adet goruyorum son 3 aydir duzene girdi. 31 gunde oldugum da oldu 20 gunde oldugum da. Bi test yap istersen belki vardir surpriz :)

Himm... tamamdir canım cok mersi. İstiyordum evet ama niye ise şuan cesaret edemiyorum teste :)
Insan oyle oluyor :) ben de cok istiyorum ama her ay resmen korkuyla bekliyorum reglimi. Korunmuyoruz biz ama bebis olsun diye de ugrasmiyoruz. Hem istiyorum hem korkuyorum :)

Maşallah güzel düzen kurmuşsun.
Sabah 8-8.30 arası uyanıyor. Kahvaltı yapıyoruz. Malesef öyle doyurucu kahvaltı yapmıyor artık. Herşeyi yiyor ama az bir süre sonra kalkmak istiyor. Yarım yada bir saat sonra 175 ml süt veriyorum. 11 gibi bir saat kadar uyuyor.
Uyanınca çorba, salatalık, biber vs.
Arada meyve ve yoğurt birlikte değil yaklaşık birer saat arayla.
Sonra yine 150 ml süt yada mama ( kakasının durumuna göre değişiyor. Süt biraz zorluyor bizi bu konuda)
4 gibi uyku bir yada bir buçuk saat.
Kalkınca atıştırmalık birşeyler veriyorum.
Akşam bizimle çorba, yemek, pilav vs ne varsa işte.
Saat 20-21 arası mama veriyorum 180 ml
22-22.30 gibi uyuyor.
Kendim uyumadan öncede yine biraz mama veriyorum az ama.
Önceden sabaha karşı da veriyordum mama onu kestim şimdi. Buna iyice alışsın gece verdiğimide keseceğim inşallah.
Sabah kahvaltısında ben meyve suyu veriyorum canım bazen içiyor bazen içmiyor. Evde ne meyve varsa sıkıyorum hemen bir tane yada ıhlamur haftada iki kereyi geçmiyorum ama ve 50 ml bile içmiyor.
Yemek işi zor zaten bu ara eskisi gibi ciddiyetle yemiyor. Oyun istiyor. Evde kendi kendimize iyiydik. Yaz geldi, dışarıyı öğrendi tüm düzen altüst oldu anlayacağın

Himm... tamamdir canım cok mersi. İstiyordum evet ama niye ise şuan cesaret edemiyorum teste :)
Ben biraz büyüyenne kadar düşünmüyorum valla. Eskiden olsun ikisi birlikte büyüsün istiyordum ama zor benim oğlumla uğraşmak. Başkasının bebeğini kucağıma alınca ağlıyor sanki canı yanmış gibi evde bir bebek hayal edemiyorum o yüzden

Bu sabah bende uyaninca senin gibi once sut verdim 1 saat sonra kahvalti
sabah uykusu daha iyi oldu sanki
sanirim sade kahvalti yetmiyordu
aslinda herseyi yiyor ama sut ariyormus demekki bunuda ogrenmis oldum tesekkurler :)

Bu sabah bende uyaninca senin gibi once sut verdim 1 saat sonra kahvalti
sabah uykusu daha iyi oldu sanki
sanirim sade kahvalti yetmiyordu
aslinda herseyi yiyor ama sut ariyormus demekki bunuda ogrenmis oldum tesekkurler :)
rica ederim cnm :)
süt olmazsa olmaz. biberonu gösteriyo mutfağa gidip uhuh diyo hemen.

maşallah bebeğine. cnm süt mama 13,5 aylık bebek için çok değil mi bu şekilde. bilmediğim için soruyorum. biz sadece sabah uyandığında ve akşam uyumadan en geç bir saat önce süt içiyor o kadar. :S

Insan oyle oluyor :) ben de cok istiyorum ama her ay resmen korkuyla bekliyorum reglimi. Korunmuyoruz biz ama bebis olsun diye de ugrasmiyoruz. Hem istiyorum hem korkuyorum :)
Ooo 4.ay mi!.. sen
Ooo 4ayliktan beri mi!.. Nasip işte canım ya. Zamanı var demek ki...

Kızım büyüdükçe bu fikirden uzaklaşıyorum sanki...

Ooo 4.ay mi!.. sen

Ooo 4ayliktan beri mi!.. Nasip işte canım ya. Zamanı var demek ki...

Kızım büyüdükçe bu fikirden uzaklaşıyorum sanki...
Ben de şaşırdım, çok aktif emzirmeme rağmen 4. ayda başladım regl olmaya. Oğlum 8-9 aylık olduğundan beri saldım çayıra şeklinde devam ediyoruz. Bazen korunuyoruz, bazen korunmuyoruz.. Kısmet dediğin gibi.

Kardeşimin bir kızı var, 3 yaşında olacak 2 ay sonra. Bana sabret abla, 6 ay sonra çok rahatlayacaksın dedi :) Sabrediyorum. O yüzden ikinci bebek fikri beni korkutmakla beraber hala sıcak bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…