- 22 Ocak 2017
- 5.223
- 9.243
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.861
Herkesin ki farklıdır. Sen kendini nasıl yönlendirir motive edersen doğumun o yönde olur. Korkma. Ben normal yaptım ve inan avantajı cook fazla. Anne icin güzel yanı da kilo bence :) 2 ay sonra normal kiloma döndüm. Ayrıca hemen ayağa kalkıyorsun, benim gibi kendi isini kendin yapmayı seviyorsan bu önemli oluyor.Çok çok teşekkür ederim. Ama sizin açılmanız varmış sonrasında suni almışsınız. Benim hiç açılmam yok doktorum sancıyı çok uzun süre çekerim diye almadı doğuma. Sezeryanı acil durumlarda sevmeyen bir doktor o yüzden bekletiyor hala. Hiç açılmam olmadığı halde suni verirlerse ortalama ne kadar sancı evresi sürer ki? Çevrenizde tanıdığınız birileri varmı açılması hiç yokken suni alan? Birde suni sancı ve Epidural kullanılabilir mi? Yani açıklık 8-10 cm olduktan sonra Epidural yapılır mı ki.. Belki çok saçma bi sorudur diye utandım da soramadım doktora
bizim ki de suluğundan 4 tane bitiriyor günde. o kdr çok su içiyorki anlatamam. biberonu da bıraktı artık herşeyi pipetli ve bardantan içiyor. çok su içmesine rağmen hep aynı derecede çişli bezleri. çok terliyor ama. doktor normal bu kadar takma uğraşma çocukla dedi. doktoru aradığımda böyle dedi. annem de uğraşma çocukla yaparsa yapar dedi. öyle :)Kizlar ogluma son uc gundur Daha cok su iciriyorum daha az cisli bezi oluyor.asiri terlemeside yok terden gidiyor desek.Bu konu hakkinda fikri olan varim???
cnm 40+1 de, benim 9 cm açılmam oldu 1 cm de kestiler. 10 cm oldu. karnımı bastırdılar 40 dakika boyunca ama kanala girmedi bebek. suyun doğum esnasında patlaması daha iyi bebek ıslak kayarak gelecektir bu yüzden. öteki türlü daha önce patlasa bebek kuru kuru kanaldan geçecek ve daha çok acı verecek. suni sancı hiç verilmedi zaten sancım ve açılmam çoktu ama dediğim gibi kanala girmedi çok iri bir bebek diye. karnım kapkara katran gibi oldu. acil sezaryene girdim. hem sancı, hem sezaryen çektim ben. annem bana doğumhaneden çıkarken yürüyerek çıktım acı hoşuna gidiyor, bebeğini düşündükçe artık. bak bebek nasıl geleceğine karar verdi, sen istediğin kadar normal doğum iste dedi. yani hiç merak etme o gün geldiğinde, bebeğin karar verecek buna sen değil cnm :) normali dene, olmazsa sezaryene dönersin zaten.Merhaba hanımlar.Bu ayın 26'sında doğmalıydı oğluşum ama hala doğmadı. . . 40+3 oldum bugün. 4 gündür düzenli bir şekilde hastaneye gidiyorum. Açılmam yok, sancım yok, suyum gelmedi, nişan da gelmedi... Nst sonuçlarım güzel çıkıyor. Ultrason sonuçlarımda iyi.. Doktorum kendi sancınla gelmesini bekleyelim gelmezse pazartesi günü (3 Temmuz 2017) 'nde alırız bebeği dedi. Düşünüyorum da suni sancı mı kabul etmeliyim yoksa direk sezaryen mi diyeyim.. Tabiiki de en önemlisi bebeğim için sağlıklı olan hangisiyse o. Fakat ben ilk baştan beri heeeep normal doğum istiyorum.. Suni sancıyı saatlerce yiyip, fayda görmeden sonradan sezaryene girmekte kötü bişeyBen direk sezaryen mi diyeyim yoksa şansımı deneyip suni sancı mı isteyeyimm. ? Akıl verin bana.. Bebek doğum kanalına girmiş dediler bugün. Ne anlama geldiğini pek anlayamadım yaniii. Doğum yakın mı demek oluyor ??
Merhaba canım doğum yaptın mı bilemiyorum fakat bebek kanala girmişse şansın yüksek olabilir. Ben dediğin gibi hiçbir belirti yokken 41+0 da önce suni sancı alıp 18 saat sonra sezaryen oldum ama tık yoktu bende o yüzden başarısız olmasını da garipsemedim . Allah hakkında hayırlı olanı versin.Merhaba hanımlar.Bu ayın 26'sında doğmalıydı oğluşum ama hala doğmadı. . . 40+3 oldum bugün. 4 gündür düzenli bir şekilde hastaneye gidiyorum. Açılmam yok, sancım yok, suyum gelmedi, nişan da gelmedi... Nst sonuçlarım güzel çıkıyor. Ultrason sonuçlarımda iyi.. Doktorum kendi sancınla gelmesini bekleyelim gelmezse pazartesi günü (3 Temmuz 2017) 'nde alırız bebeği dedi. Düşünüyorum da suni sancı mı kabul etmeliyim yoksa direk sezaryen mi diyeyim.. Tabiiki de en önemlisi bebeğim için sağlıklı olan hangisiyse o. Fakat ben ilk baştan beri heeeep normal doğum istiyorum.. Suni sancıyı saatlerce yiyip, fayda görmeden sonradan sezaryene girmekte kötü bişeyBen direk sezaryen mi diyeyim yoksa şansımı deneyip suni sancı mı isteyeyimm. ? Akıl verin bana.. Bebek doğum kanalına girmiş dediler bugün. Ne anlama geldiğini pek anlayamadım yaniii. Doğum yakın mı demek oluyor ??
evet canım bebek doğum kanalına girmiş. Yarın sabah hastaneye gidicem yatışımı yapacaklar. Ben şansımı deneyeceğim yine . Normal doğum yapmayı daha çok istiyorum. Tabii Bebek için sonradan sıkıntılı bir durum söz konusu olursa sezaryen olucam mutlaka ❣Merhaba canım doğum yaptın mı bilemiyorum fakat bebek kanala girmişse şansın yüksek olabilir. Ben dediğin gibi hiçbir belirti yokken 41+0 da önce suni sancı alıp 18 saat sonra sezaryen oldum ama tık yoktu bende o yüzden başarısız olmasını da garipsemedim . Allah hakkında hayırlı olanı versin.
Canım bizimki iki bacak bir kol yapıldı aşımız bacağına yapılan çok yakar dedi onda biraz agladikızlar bugün gecikmeli 12 ay aşılarımızı olduk. ben iki bacağa bir kola sanıyordum. 3 aşıyı da bacaklarına yaptılar. sizin de öyle mi oldu. doktor fark etmiyor dedi. ilk kez aşı olurken ağlamadı. anlayamadan oğlum, 3ünü de birden yaptılar. 84 cm 11 kilo oğlum var. :) anne sütü almamasına rağmen gayet sağlıklı dedi ebemiz. çok iyi bakmış babaanne tebrik ederiz bile dediler. beraber gittik kayın validem ile. tiroidi çok az yüksek çıkmıştı tahlillerinde. korkulacak bir şey yok 6 ay sonra yine kontrol ederiz. gayet normal hiç takmayın dedi rahatlattı bizi.
Maşallah size canım. Boyu şahane zaten bebeğinin nazar değmesin kuzuya. Aşı bir kol iki bacak yapıldı bizde. Şükür ateş falanda yapmadı.kızlar bugün gecikmeli 12 ay aşılarımızı olduk. ben iki bacağa bir kola sanıyordum. 3 aşıyı da bacaklarına yaptılar. sizin de öyle mi oldu. doktor fark etmiyor dedi. ilk kez aşı olurken ağlamadı. anlayamadan oğlum, 3ünü de birden yaptılar. 84 cm 11 kilo oğlum var. :) anne sütü almamasına rağmen gayet sağlıklı dedi ebemiz. çok iyi bakmış babaanne tebrik ederiz bile dediler. beraber gittik kayın validem ile. tiroidi çok az yüksek çıkmıştı tahlillerinde. korkulacak bir şey yok 6 ay sonra yine kontrol ederiz. gayet normal hiç takmayın dedi rahatlattı bizi.
Canım bizim de iki bacak bir kol yapıldı aşılar. 80cm 12 kilo çıktı bebişimiz ama kan değerleri çok düşük çıktı. Kan ilacı başladık. Bu zamana kadar kullanmamıştık hiç. Aslında herşeyi yiyen iştahlı bir bebek, elimizden geldiğince dengeli besliyoruz, ben çok şaşırdım düşük çıkmasına. Doktora da aynı şeyleri söyledim.kızlar bugün gecikmeli 12 ay aşılarımızı olduk. ben iki bacağa bir kola sanıyordum. 3 aşıyı da bacaklarına yaptılar. sizin de öyle mi oldu. doktor fark etmiyor dedi. ilk kez aşı olurken ağlamadı. anlayamadan oğlum, 3ünü de birden yaptılar. 84 cm 11 kilo oğlum var. :) anne sütü almamasına rağmen gayet sağlıklı dedi ebemiz. çok iyi bakmış babaanne tebrik ederiz bile dediler. beraber gittik kayın validem ile. tiroidi çok az yüksek çıkmıştı tahlillerinde. korkulacak bir şey yok 6 ay sonra yine kontrol ederiz. gayet normal hiç takmayın dedi rahatlattı bizi.
kızlar bugün gecikmeli 12 ay aşılarımızı olduk. ben iki bacağa bir kola sanıyordum. 3 aşıyı da bacaklarına yaptılar. sizin de öyle mi oldu. doktor fark etmiyor dedi. ilk kez aşı olurken ağlamadı. anlayamadan oğlum, 3ünü de birden yaptılar. 84 cm 11 kilo oğlum var. :) anne sütü almamasına rağmen gayet sağlıklı dedi ebemiz. çok iyi bakmış babaanne tebrik ederiz bile dediler. beraber gittik kayın validem ile. tiroidi çok az yüksek çıkmıştı tahlillerinde. korkulacak bir şey yok 6 ay sonra yine kontrol ederiz. gayet normal hiç takmayın dedi rahatlattı bizi.
Canım ya yememek çok büyük problem kısmen bizde yaşıyoruz bunu.Allah yardımcımız olsun.duzelirler inşallah bir an evvel.Maşallah bebişlerinize kızlar benim oğlum hiç bişey yemiyor bir yaşından beri memeyide bıraktı hamilelik ten dolayı sütün tadı değişti galiba. Birde biberona başladık kolaya kaçıyo sadece biberon yiyo 73 cm 10 kg
Benim kızımda da eksiklik çıktı.kan ilacı verdi dok.bir ay sonra kontrol e getir dedi demesine de sizin gibiyiz o ilacı icirmek neredeyse imkansız.bir de dökülüyor yada püskürtüyor,oguruyor ...Lekesini de zor çıkarmak.ben de vermemistim Sağlık ocağı nn verdiği damlayi. Çünkü onu da vermeye çalıştım hep midesi bulanmıştı.Canım bizim de iki bacak bir kol yapıldı aşılar. 80cm 12 kilo çıktı bebişimiz ama kan değerleri çok düşük çıktı. Kan ilacı başladık. Bu zamana kadar kullanmamıştık hiç. Aslında herşeyi yiyen iştahlı bir bebek, elimizden geldiğince dengeli besliyoruz, ben çok şaşırdım düşük çıkmasına. Doktora da aynı şeyleri söyledim.
Bana sizin depolarınızda kalmadıysa demir yönünden sütünüzden faydalanamıyordur dedi. Eksikliğin sebebi muhtemelen sizsiniz dedi. 3 ay kullanacağız ilacı, sonra zaten yine kontrolümüz var.
Yalnız ilacı verirken çok zorlanıyoruz, içmiyor sıpa.. Tadına baktım, haklı yani çocuk ama içirmenin bir yolunu bulmam lazım. Önerilere açığım :)
Ben dun son care siringa aldim, bugun onunla vermeyi deneyecegim. Artik yuttugu kadar.. desem de icime sinmiyor :)Benim kızımda da eksiklik çıktı.kan ilacı verdi dok.bir ay sonra kontrol e getir dedi demesine de sizin gibiyiz o ilacı icirmek neredeyse imkansız.bir de dökülüyor yada püskürtüyor,oguruyor ...Lekesini de zor çıkarmak.ben de vermemistim Sağlık ocağı nn verdiği damlayi. Çünkü onu da vermeye çalıştım hep midesi bulanmıştı.
Ben mutfak tezgahı üzerine oturtuyorum(koyar koymaz anlıyor ve feryat figan ağlayıp çırpınma ya başlıyor) koluma yatiriyorum,önlük takıyorum yakasına ve zorlu bir operasyondan sonra içiyorum hemen üstüne de su iciriyorum.cok ağlıyor ama ya(
Ben 4.ay başlamıştım. 8 aylıkken tahlilleri çok iyi çıkmıştı. Kan ilacını bıraktım. Her gün 2-3 kaşık tahin-pekmez yiyor. Bizde de bıngıldak kapanmamış d vitaminine devam edeceğiz. Bir aydır birakmistik.Benim kızımda da eksiklik çıktı.kan ilacı verdi dok.bir ay sonra kontrol e getir dedi demesine de sizin gibiyiz o ilacı icirmek neredeyse imkansız.bir de dökülüyor yada püskürtüyor,oguruyor ...Lekesini de zor çıkarmak.ben de vermemistim Sağlık ocağı nn verdiği damlayi. Çünkü onu da vermeye çalıştım hep midesi bulanmıştı.
Ben mutfak tezgahı üzerine oturtuyorum(koyar koymaz anlıyor ve feryat figan ağlayıp çırpınma ya başlıyor) koluma yatiriyorum,önlük takıyorum yakasına ve zorlu bir operasyondan sonra içiyorum hemen üstüne de su iciriyorum.cok ağlıyor ama ya(
Canim bizimki damla degil su anda, flakon sisenin yarisini sabah yarisi aksam icirmem lazim. Kokusunu aldigi an kacmaya calisiyor :) artik yerinde tutmak da cok zor. Agzina zorla hic birsey tikistirmadim simdiyw kadar, yine yapmak istemiyorum. Ama son carem o kalirsa yapacak birsey yok.Ben 4.ay başlamıştım. 8 aylıkken tahlilleri çok iyi çıkmıştı. Kan ilacını bıraktım. Her gün 2-3 kaşık tahin-pekmez yiyor. Bizde de bıngıldak kapanmamış d vitaminine devam edeceğiz. Bir aydır birakmistik.
Kızlar ben yere yatiriyorum. Damlayi plastik kaşığa damlatiyordum ve aaa hamm hamm yaptiriyordum, güldugunde ilacı dilinin arkasına doğru veriyordum ki öğğ yaptığında çıkaramıyordu. Ağzını açtırmak mesele... döküldü mu çıkmıyor kesinlikle. Bazen açmak istemiyordu. Açmasını sabırla bekliyor oynuyordum...
Ben zorla vermedim canım. Anlatamamis olabilirim. Ama gönlünü almış oluyordum öyle söyleyeyim.Canim bizimki damla degil su anda, flakon sisenin yarisini sabah yarisi aksam icirmem lazim. Kokusunu aldigi an kacmaya calisiyor :) artik yerinde tutmak da cok zor. Agzina zorla hic birsey tikistirmadim simdiyw kadar, yine yapmak istemiyorum. Ama son carem o kalirsa yapacak birsey yok.