2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben zorla vermedim canım. Anlatamamis olabilirim. Ama gönlünü almış oluyordum öyle söyleyeyim.

Seninkinin değerleri dusuk demekki. Evet o ilacı biz bile zor iciyoruz. Çok çok kolay gelsin...

Bu arada kızlar aşı sonrası kızım ateşlendi. Dusmuyor bugün 3. Gün. Ve 38 kusurlerde...Allah ım sifamizi versin inşaallah...
Cok gecmis olsun canim insallah toparlar tez vakitte.

Yok sen zorla verdin gibi algilamadim, umarim son care ben oyle yapmak zorunda kalmam anlaminda soyledim :)

Doktor da sasirdi degerlerin bu kadar dusuk olmasina. Gurbuz tosun gibi cocuk. Herseyi yer, istahli. Et ve sebze agirlikli besleriz neden boyle oldu biz de anlamadik. Doktoe benim sutume bagladi olayi ama bilemiyorum. Bi ara ben de baktiracagim acaba benim depolar da mi bos diye.

Ben zorla vermedim canım. Anlatamamis olabilirim. Ama gönlünü almış oluyordum öyle söyleyeyim.

Seninkinin değerleri dusuk demekki. Evet o ilacı biz bile zor iciyoruz. Çok çok kolay gelsin...

Bu arada kızlar aşı sonrası kızım ateşlendi. Dusmuyor bugün 3. Gün. Ve 38 kusurlerde...Allah ım sifamizi versin inşaallah...
doktora mı götürsen acaba cnm 3 gündür düşmüyorsa :KK43: bizde ateş yapmadı bu aşılar herkeste farklı ilerliyor. biz hiç kullanmadık kan ilacı değerleri de kullanmamamıza rağmen çok iyi çıktı. pekmez çok içiyor. 4. ayından beri hergün hiç günü şaşmadan veriyoruz.

doktora mı götürsen acaba cnm 3 gündür düşmüyorsa :KK43: bizde ateş yapmadı bu aşılar herkeste farklı ilerliyor. biz hiç kullanmadık kan ilacı değerleri de kullanmamamıza rağmen çok iyi çıktı. pekmez çok içiyor. 4. ayından beri hergün hiç günü şaşmadan veriyoruz.
Çok sağol cnm. Her asi sonrası oluyor artık ne yapmam gerekiyor biliyorum. Dusmeyen ateşse ve 38.5 üzeri ise gel dedi Dr. Bizimki dusuyor sonra çıkıyor. Öyle. Bugün daha çıkmadı gece belli olur inşallah...

Pekmez çok önemli. İyi yapıyorsun.

Kızlar benim kız anne demiyor ya...Bugün sosyal hizmetlerden bi çocuk hastamdi. Çocuk anne dedi bana nasıl duygulandim. Hiç bi çocuk annesiz kalmasın!

Cok gecmis olsun canim insallah toparlar tez vakitte.

Yok sen zorla verdin gibi algilamadim, umarim son care ben oyle yapmak zorunda kalmam anlaminda soyledim :)

Doktor da sasirdi degerlerin bu kadar dusuk olmasina. Gurbuz tosun gibi cocuk. Herseyi yer, istahli. Et ve sebze agirlikli besleriz neden boyle oldu biz de anlamadik. Doktoe benim sutume bagladi olayi ama bilemiyorum. Bi ara ben de baktiracagim acaba benim depolar da mi bos diye.
Sağol canım Allah razı olsun.

Canım kan değeri için beslenmede dikkat edilmesi gereken hususlar var. Bazı insanlar hassas oluyor. Belki bu durum söz konusudur.

Kızlar bakıyorum da bizim aşıyı iki kol bir bacaktan yaptılar yaa iki tane kolundan yapılan hiç duymadım.. Koldan olunca zaptetmek çok zor. Kıpırdamaması gerekiyor. Bizimki aşıdan sonra bir buçuk saat aralıksız ağladı hiç böyle olmamıştı en son yorulup sızdı. Ve üç gün kucağımdan inmedi.

Sağol canım Allah razı olsun.

Canım kan değeri için beslenmede dikkat edilmesi gereken hususlar var. Bazı insanlar hassas oluyor. Belki bu durum söz konusudur.
Canim eger vaktin varsa bu hususlari daha detayli yazabilir misin??

Benim bildigim mercimek, semizotu gibi yuksek demir iceren besinleri sut urunleriyle karistirmamak. Bunu yapiyoruz. Her gun yogurt, peynir, yumurta, kiymali sebze yemegi, tahilli ekmek vs yiyor. Baska neler onerirsin dikkat etmem gereken??

Kızlar bakıyorum da bizim aşıyı iki kol bir bacaktan yaptılar yaa iki tane kolundan yapılan hiç duymadım.. Koldan olunca zaptetmek çok zor. Kıpırdamaması gerekiyor. Bizimki aşıdan sonra bir buçuk saat aralıksız ağladı hiç böyle olmamıştı en son yorulup sızdı. Ve üç gün kucağımdan inmedi.
Bizde iki kol bir bacak oldu.hatta hemşireye de bacaktan olmayacak mıydı diye sordum bile.evet kola daha zor yapilmasi.sonrasinda baya ağladı uyuyup kaldı.hafif ateş oldu.

Canim bizimki damla degil su anda, flakon sisenin yarisini sabah yarisi aksam icirmem lazim. Kokusunu aldigi an kacmaya calisiyor :) artik yerinde tutmak da cok zor. Agzina zorla hic birsey tikistirmadim simdiyw kadar, yine yapmak istemiyorum. Ama son carem o kalirsa yapacak birsey yok.
Bizim çok çok düşük çıkmadı değerleri.her gun ac karnina bir tatli kaşığı ver dedi .
Benim son çare olarak mecburen böyle ya:KK43: neler denedim nelerr. Ama kanmiyor artık kaşığı yada siringayi gördüğünde anlıyor....

Canim bizimki damla degil su anda, flakon sisenin yarisini sabah yarisi aksam icirmem lazim. Kokusunu aldigi an kacmaya calisiyor :) artik yerinde tutmak da cok zor. Agzina zorla hic birsey tikistirmadim simdiyw kadar, yine yapmak istemiyorum. Ama son carem o kalirsa yapacak birsey yok.
Acaba yiyecekle karışmıyor mu Canım o ilaç onu bir araştır zararı yoksa öyle kullan. Hiç içmemesindrn iyidir

Acaba yiyecekle karışmıyor mu Canım o ilaç onu bir araştır zararı yoksa öyle kullan. Hiç içmemesindrn iyidir
Ilik tarhana corbasina karistirdim ama baskin bir tadi var, cocuk yemekten de sogudu :) dun aksam balkonda kuslari izletirken normal tatli kasigi ile verdim icti :) ama 2 kasik vermem lazimdi, ikinci kasigi dudaklari buzup neden bama bunu yapiyosun bakislari atarak icti kuzum :)

Allah caresiz dert vermesin de en buyuk sorunumuz kan ilaci olsun..

kızlar bebeklerinize çerez veriyor musunuz. doktor ara sıra verebilirsin dedi. biz sadece kahvaltıda bir bütün ceviz veriyoruz yoğurduna karıştırarak. fındık badem kaju verebilirsin. tabi karışık ise hepsinden bir tane en fazla 2 tane şeklinde dedi. daha hiç vermedim. ben denemedim. ufak ufak bıçakla kesip ver rende yapma dedi.

Canım ya yememek çok büyük problem kısmen bizde yaşıyoruz bunu.Allah yardımcımız olsun.duzelirler inşallah bir an evvel.
Sorunumuz sadece yemek te değil doğduğu günden beri uyku sorunu var gecede on defa filan kalkıyo uymadığı içinde gelişmiyor olabilir. Alt değiştirmek işkence gibi asla bırakmıyo her defasında yıkayıp ayakta dururken yada yürürken bağlamaya çslışıyorum. Ama herşeye rağmen çok tatlı oğlum Rabbim hepimizin evladını bağışlasın

kızlar bebeklerinize çerez veriyor musunuz. doktor ara sıra verebilirsin dedi. biz sadece kahvaltıda bir bütün ceviz veriyoruz yoğurduna karıştırarak. fındık badem kaju verebilirsin. tabi karışık ise hepsinden bir tane en fazla 2 tane şeklinde dedi. daha hiç vermedim. ben denemedim. ufak ufak bıçakla kesip ver rende yapma dedi.
Aslında önde 4 dişi olan bir bebek çok rahat parcalayabilir. Ama biraz pratik istiyor :) ben bir kere fındık verdim bikaç parçaya bölüp. Ağzında epey bi dolandirdiktan sonra öylece yutmayı tercih etti :)

Canim eger vaktin varsa bu hususlari daha detayli yazabilir misin??

Benim bildigim mercimek, semizotu gibi yuksek demir iceren besinleri sut urunleriyle karistirmamak. Bunu yapiyoruz. Her gun yogurt, peynir, yumurta, kiymali sebze yemegi, tahilli ekmek vs yiyor. Baska neler onerirsin dikkat etmem gereken??
Geç oldu kusura bakma canım. Tabii ki yazarim. Hatta mesajını okuyunca dâhiliye uzmanı arkadaşa sordum ki yanlış olmasın. Yani bunları iyi bir dahiliye uzmanı söyledi bilgine :)

Öncelikle eti çok yemesi gerekiyormuş. Yemeklerden bir saat önce ya da sonra sut ve yoğurt vermelisin. Yemek yedikten 15 dk sonra elma ve c vitamini içerek meyve yemeli ve vitaminler tok iken verilmeli. Kan ilacını demir kaşık ile vermemelisin. C vitamini eksik olursa demir emilimi olmuyor o yüzden günde en az 4 Ogün c vitamini.

Aklıma gelirse gene yazarım...

Canım ben 6.ayda yarım ceviz, 9 ayda tam bir ceviz artı 2 badem, 1 yaşında 1 tam ceviz 2badem ve 2 fındık öğle çorbasindan yarım saat sonra veriyorum. Kuruyemişi çiğ veriyorum mutlaka! Beyin gelişimi için mutlaka vermek gerekiyor. Cam rende de rendeleyip kaşıkla veriyorum.

M miumao yani yemek esnasında yoğurt, sut, anne sütü de dahil yok. Hemen sonra da yok. Bir saat en az arası olmalı. Kan ilaci verirken mide boş, vitamin verirken dolu olmalı. Bol et ve c vitamini. İlaçlardan mideyi korumak için yemekten sonra bir dilim elma. C vitamini olarak limon yeşil biber marul verebilirsin.

Ilik tarhana corbasina karistirdim ama baskin bir tadi var, cocuk yemekten de sogudu :) dun aksam balkonda kuslari izletirken normal tatli kasigi ile verdim icti :) ama 2 kasik vermem lazimdi, ikinci kasigi dudaklari buzup neden bama bunu yapiyosun bakislari atarak icti kuzum :)

Allah caresiz dert vermesin de en buyuk sorunumuz kan ilaci olsun..
Amin canım inşallah. Alışır içer bir şekilde

Ben ceviz, badem, kaju, üzüm ara sıra çekirdek bile veriyorum çok seviyor. Ama ceviz ve bademi ezerek veriyorum kahvaltıda. Niye öyle dedi ki rende yapınca vitaminimi azalıyor acaba

Kızlar kansızlık heleki demire bağlı ise zeka gelişimini olumsuz etkiler. O yüzden ayrıca dikkat edilmeli bence.

Kızlar kansızlık heleki demire bağlı ise zeka gelişimini olumsuz etkiler. O yüzden ayrıca dikkat edilmeli bence.
Canim cok tesekkur ederim :)
Sanirim bizim en buyuk hatamiz yogurdu genelde ogunleriyle beraber yemesi ve c vitamini almamasi. Soyledigin herseyi dikkate alacagim, cok tesekkurler :)

X