2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
İyi bayramlar kızlar :KK200:
Biz bu bayram ilk kez bebekle otel tecrübesi edindik ve temmuzdaki 1 haftalık yazlık tatilimizi iptal etme kararı aldık :KK70: biraz daha büyüsün..
Bunun dışında bebeğim genelde herkesi yabancıladı aileden kimseye gitmiyor hep tek başıma uğraştım. Kalabalıkta rahat etmeyi umuyordum halbuki. :işsiz:
Çorbaya dönen uyku ve yemek düzenimizi de dönüşte toparlicaz artık inşallah :)

Kızlar, benim oğlan 3 4 gecedir gece 4 ten sonra uyur vaziyette oturup yatağını yastığını okşuyor avuç içi ile daireler çizerek durmadan okşuyor. doğal olarak bu da benim uyumamı engelliyor. Bebeği böyle bir şey yapan var mı. ve oldukça uzun sürüyor bu yaptığı abuk sabuk hareketler. pazarte gecesi 2 saate yakın sürdü. yatıyor, yattığı yerde yüz üstü yatağı okşuyor. yüzüyor gibi yapıyor kollarını. yüz üstü bacaklarını kaldırmadan elleriyle bu hareketleri yaparak yukarı doğru tırmanıyor kafası Taki yatağının parmaklarına çarpana kadar. çarpınca kıpırdaması duruyor ve hareketsiz popoyu havaya dikerek öylece yatıyor. ben bacaklarından aşağı çekiyorum. gene yüzüyormuş gibi (bacak ve kolları) yukarı çıkıp kafasını çarpıyor yukarı ve kıpırdama yine duruyor. ne demek bu anlamış değilim. uyuyor bunu yaparken. ilk kez bu gece yapmadan uyudu ya.

Gözün mü korktu :) korkmasın. Bu bebeğine ve anne babaya göre değişiyor. Birine zor gelen başkası için problem olmayabilir. Bizim zorlanma sebebimizin birincisi bebeğim çok zor yemek yiyor. Türlü oyun ve şaklabanlık yapıyorum ağzını açsın diye. Dışarda bi türlü yediremiyorum. İkincisi de tatilde bebeğin çok fazla ıvır zıvıri oluyor hep elin kolun dolu geziyorsun yok ıslak mendili yok önlüğü oyuncağı atistirmaliklari şapkası.. devamlı bi çantadan eşelenme hali :KK70: kahvaltıya bile 2 ayrı çantayla iniyorduk. Bunlar bana zor geldi. Başkası için sorun olmayabilir. Bana da gece uyutmak çok zor gelmedi mesela yerini yadirgamadi. Araba yolculuğu çok rahat geçti vs. İnşallah güzel tatilleriniz olur zorluklarını değil hep güzel anıları hatırlarsınız. O taraflarda bildiğim yer pek yok ama çocuklu ailelerin genelde belek tercih ettiğini duymuştum.

Kızlar Bebek arabası olarak ne aldınız ne tavsiye edersiniz? Ben normalde travel sistem düşünüyordum da sonradan tam yatan Bebek arabası yada bastın aldan daha mı kullanışlı olur acaba dedim ? Travel alanlar da sonradan ağır geliyor dşye bastına geçiyormuş iki tane birden arabaya da gerek yok gibi geliyor, bir de benim ailem hep şehir dışında kendim arabaya çocupu koyup bir yere gidemem eşimle arabayla gideriz bir yere güdecek olsak bile parka avm e falan sizce bana Hagi'si daha uygun olur marka absşyelerşnşz neler? Aklımdaki markalar: baby2go, macleren, mamas papas, chicco lite Wayne, casual, bunlar Hakkı'nda yorumu olan bir yerden duyan?

Kızlar Bebek arabası olarak ne aldınız ne tavsiye edersiniz? Ben normalde travel sistem düşünüyordum da sonradan tam yatan Bebek arabası yada bastın aldan daha mı kullanışlı olur acaba dedim ? Travel alanlar da sonradan ağır geliyor dşye bastına geçiyormuş iki tane birden arabaya da gerek yok gibi geliyor, bir de benim ailem hep şehir dışında kendim arabaya çocupu koyup bir yere gidemem eşimle arabayla gideriz bir yere güdecek olsak bile parka avm e falan sizce bana Hagi'si daha uygun olur marka absşyelerşnşz neler? Aklımdaki markalar: baby2go, macleren, mamas papas, chicco lite Wayne, casual, bunlar Hakkı'nda yorumu olan bir yerden duyan?
Bunu soran herkese aynı şeyi yazıyorum. Travel sistem fonksiyonlu ama çok ağır hantal oluyor, her aracın bagajına sığmıyor. Tavsiyem baston yada tam yatar normal bir bebek arabası almanız. Araç koltuğunu ayrı alırsınız. Ve kesinlikle kanguru diyorum. Saydığın markalara çok para vermektense en iyisinden bir kanguru al aynı paraya. Özellikle ilk aylarda dışarıda gürültüden korkuyor bebekler arabada durmuyor. Bebeğiniz çok kilolu olmazsa uzun sürede kullanırsınız. Pratik olur tek başınıza istediğiniz yere gidersiniz bebişle :KK66: araştırmanın yapıp bunu bir değerlendir derim

Kızlar, benim oğlan 3 4 gecedir gece 4 ten sonra uyur vaziyette oturup yatağını yastığını okşuyor avuç içi ile daireler çizerek durmadan okşuyor. doğal olarak bu da benim uyumamı engelliyor. Bebeği böyle bir şey yapan var mı. ve oldukça uzun sürüyor bu yaptığı abuk sabuk hareketler. pazarte gecesi 2 saate yakın sürdü. yatıyor, yattığı yerde yüz üstü yatağı okşuyor. yüzüyor gibi yapıyor kollarını. yüz üstü bacaklarını kaldırmadan elleriyle bu hareketleri yaparak yukarı doğru tırmanıyor kafası Taki yatağının parmaklarına çarpana kadar. çarpınca kıpırdaması duruyor ve hareketsiz popoyu havaya dikerek öylece yatıyor. ben bacaklarından aşağı çekiyorum. gene yüzüyormuş gibi (bacak ve kolları) yukarı çıkıp kafasını çarpıyor yukarı ve kıpırdama yine duruyor. ne demek bu anlamış değilim. uyuyor bunu yaparken. ilk kez bu gece yapmadan uyudu ya.
Ayni benimki :)) uyurken yapmiyor ama uykuya dalana kadar tamamen ayni vaziyette. Kafasi besige carpana kadar yuzustu tirmanir gibi popoyu dikerek gidiyor sonra oyle uyuyor ben de bir anlam veremiyorum. Sonra pozisyonunu duzeltiyor kendi. Uykuya daldiktan sonra normal. Ha uyurken bazen oturur pozisyona geciyor etrafina bakip aglamaya basliyor.

Biz casual otto trona kullanıyoruz ve çok memnunum. Katlaninca uçak kabinine alınabilen nadir pusetlerden. Küçücük oluyor. Çok hafif. Arka kısmı tam yatabiliyor. İlk aylar için ana kucağı var üstüne monte ediyorsun. Tam travel sistem denemez. Mantık olarak chicco liteway Plus gibi. Eksileri çok hafif olduğu için dikkatli olmazsan hızlı donuslerde savrulabiliyor. Bir de puset kısmında bebek uyuduğu zaman ayakları aşağı sallanmaya devam ediyor :) fakat bu bastonlarda da böyle sanırım.

cnm ben pierre cardin travel sistem kullandım. hantal ve ağır oluyor. fakat amortisörleri olduğu için araba hiç sarsılmıyor. kaldırımdan inerken tümsekten geçerken hiç sarsmıyor. ben 12 aydır kullandım. pişman olmadım. her arabanın bagajına sığmıyor. dediğim gibi ağır yalnız aşağı indirirken parça parça indirdim. şimdi 1 haftadır baston arabaya geçtik. çok hafif. ama üzerinde hiç uyumak istemiyor. ya da büyüdüğü için uyumuyor bilemiyorum. yani tercih senin hem tavsiye ederim sarsma olmadığı için hiç uyanmıyor o arabada uyarken. ama çok ağır cnm.

Canım benimki baby2go. Çok kullanışlı bir araba. Tek dezavantajı parçalı olmasi; taşırken zor oluyor ve çok yer kaplıyor . Eger evinde asansör varsa ya da düz ayak cikabiliyorsan bu dediklerim de sorun değil bence. Onun dışında bebek için ideal. Çok rahat eder. Fiyatı da uygun bin ₺ civarı alabilirsin.

Benim kızın da benzeri garip davranışları var. Hatta bugün hat safhada idi, yatakta ayakta öylece duruyor. Uyutmadi da. Uyku bizde hep sorun. Allah sağlık versin, geçecek inşallah.

canım bebekler dönem dönem huy değiştiriyor galiba bzimki bi ara gece kalkar otururdu aynı zamanda uyurdu yatırırdım tekrar şimdi dediğin gibi popoyu havaya dikiyor yatağın bi ucundan bi ucuna 40 kez dönüyor sabaha kadar geçen hafta boyunca ateş huysuzluk neredeyse bir haftada bir gecelik uyku yoktu şimdi değişti gece lambasında uyumuyor karanlıkta neredeyse sabaha kadar uyuyor bir kere kalkmaya başladık geceleri

Merhaba hanımlar.Bu ayın 26'sında doğmalıydı oğluşum ama hala doğmadı. . . 40+3 oldum bugün. 4 gündür düzenli bir şekilde hastaneye gidiyorum. Açılmam yok, sancım yok, suyum gelmedi, nişan da gelmedi... Nst sonuçlarım güzel çıkıyor. Ultrason sonuçlarımda iyi.. Doktorum kendi sancınla gelmesini bekleyelim gelmezse pazartesi günü (3 Temmuz 2017) 'nde alırız bebeği dedi. Düşünüyorum da suni sancı mı kabul etmeliyim yoksa direk sezaryen mi diyeyim.. Tabiiki de en önemlisi bebeğim için sağlıklı olan hangisiyse o. Fakat ben ilk baştan beri heeeep normal doğum istiyorum.. Suni sancıyı saatlerce yiyip, fayda görmeden sonradan sezaryene girmekte kötü bişey :olamaz: Ben direk sezaryen mi diyeyim yoksa şansımı deneyip suni sancı mı isteyeyimm. ? Akıl verin bana.. Bebek doğum kanalına girmiş dediler bugün. Ne anlama geldiğini pek anlayamadım yaniii. Doğum yakın mı demek oluyor ??

Merhaba hanımlar.Bu ayın 26'sında doğmalıydı oğluşum ama hala doğmadı. . . 40+3 oldum bugün. 4 gündür düzenli bir şekilde hastaneye gidiyorum. Açılmam yok, sancım yok, suyum gelmedi, nişan da gelmedi... Nst sonuçlarım güzel çıkıyor. Ultrason sonuçlarımda iyi.. Doktorum kendi sancınla gelmesini bekleyelim gelmezse pazartesi günü (3 Temmuz 2017) 'nde alırız bebeği dedi. Düşünüyorum da suni sancı mı kabul etmeliyim yoksa direk sezaryen mi diyeyim.. Tabiiki de en önemlisi bebeğim için sağlıklı olan hangisiyse o. Fakat ben ilk baştan beri heeeep normal doğum istiyorum.. Suni sancıyı saatlerce yiyip, fayda görmeden sonradan sezaryene girmekte kötü bişey :olamaz: Ben direk sezaryen mi diyeyim yoksa şansımı deneyip suni sancı mı isteyeyimm. ? Akıl verin bana.. Bebek doğum kanalına girmiş dediler bugün. Ne anlama geldiğini pek anlayamadım yaniii. Doğum yakın mı demek oluyor ??
Merhaba, benim 40+0 a kadar sancim bile çıkmamıştı. Normal doğum istedim ve bunun için yuruyustu platesti vs hazırlıktan yapmıştım . Buna rağmen açılma 3 cm günümde oldu. Doktorum bir hafta bekliyelim dedi ama akşam aradı tekrar fikri değişti, sabah gittiğimde 4 cm idi. İlginç ki hiç agrim sancim yoktu. Sonra suni ile rahat olur dedi. Ki öyle de oldu 3.5 saatte çok rahat bi doğum yaptım şükür.

Benim suni sanciyi ilk taktiklarinda kızımın kalbi duruyordu. Sonra normale dönünce tekrar deneyecegiz, bebek kaldiramazsa sezeryan dedi doktorum. Zaten suniyi öyle şuursuzca vermiyorlar. Her şeyin bi yasal zemini var.

O an sezeryan vs hiç düşünmedim. Kızımi kaybetme korkusu çok kötüydü.

Sana tavsiyem doktoruna ve ebene güven. Hayırlısı olsun. Bebeğin ve sen sağlıklı olun doğum şekli hiç önemli değil.

Merhaba, benim 40+0 a kadar sancim bile çıkmamıştı. Normal doğum istedim ve bunun için yuruyustu platesti vs hazırlıktan yapmıştım . Buna rağmen açılma 3 cm günümde oldu. Doktorum bir hafta bekliyelim dedi ama akşam aradı tekrar fikri değişti, sabah gittiğimde 4 cm idi. İlginç ki hiç agrim sancim yoktu. Sonra suni ile rahat olur dedi. Ki öyle de oldu 3.5 saatte çok rahat bi doğum yaptım şükür.

Benim suni sanciyi ilk taktiklarinda kızımın kalbi duruyordu. Sonra normale dönünce tekrar deneyecegiz, bebek kaldiramazsa sezeryan dedi doktorum. Zaten suniyi öyle şuursuzca vermiyorlar. Her şeyin bi yasal zemini var.

O an sezeryan vs hiç düşünmedim. Kızımi kaybetme korkusu çok kötüydü.

Sana tavsiyem doktoruna ve ebene güven. Hayırlısı olsun. Bebeğin ve sen sağlıklı olun doğum şekli hiç önemli değil.

Çok çok teşekkür ederim. Ama sizin açılmanız varmış sonrasında suni almışsınız. Benim hiç açılmam yok doktorum sancıyı çok uzun süre çekerim diye almadı doğuma. Sezeryanı acil durumlarda sevmeyen bir doktor o yüzden bekletiyor hala. Hiç açılmam olmadığı halde suni verirlerse ortalama ne kadar sancı evresi sürer ki? Çevrenizde tanıdığınız birileri varmı açılması hiç yokken suni alan? Birde suni sancı ve Epidural kullanılabilir mi? Yani açıklık 8-10 cm olduktan sonra Epidural yapılır mı ki.. Belki çok saçma bi sorudur diye utandım da soramadım doktora

Çok çok teşekkür ederim. Ama sizin açılmanız varmış sonrasında suni almışsınız. Benim hiç açılmam yok doktorum sancıyı çok uzun süre çekerim diye almadı doğuma. Sezeryanı acil durumlarda sevmeyen bir doktor o yüzden bekletiyor hala. Hiç açılmam olmadığı halde suni verirlerse ortalama ne kadar sancı evresi sürer ki? Çevrenizde tanıdığınız birileri varmı açılması hiç yokken suni alan? Birde suni sancı ve Epidural kullanılabilir mi? Yani açıklık 8-10 cm olduktan sonra Epidural yapılır mı ki.. Belki çok saçma bi sorudur diye utandım da soramadım doktora
Canim ben 40+2de dogum yaptim. Ne acilma ne sanci hic birseyim yoktu. Kontrole gittigim gun suyun azalmis dediler ve suni sanci almaya karar verdim. 4 saatte 4 cm acildim. 4cmden sonra epidural aldim. Epidural aldiktan yaklasik 1 bucuk saat sonra 3 ikinmada bebegimi dogurdum.

Ben suni sanciyla sansini dene derim. Bebek dogum kanalina inmis zaten, insallah sag salim alirsin kucagina.

Oyle ya da boyle onemli olan senin ve bebeginin saglikli olmaniz.

X