• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kizlar cok acil onerinize ihtiyacim var. Yarin dogum var ve benim bugun biraz bogazim agrimaya basladi sanki grip olucak gibiyim. Bebisimle ilk gunlerimi hasta gecirmek istemiyorum :hasta: En etkili ne yapabilirim sizce ?

DidemGullu DidemGullu işe yaramasına çok sevindim canım ben hergün 3/4 kere kremlenince haliyle o da baya kaşıntı yapmıştı ama duş ve serinlik çok iyi gelio kesio hemen göbeğim kaşındıgında akşamları tshirtü sıyırıorum esinti gelince hemen kesilio...teyzeleride boşver jenerasyon farkı die bişey var bunu yediremeyen böle konuşuo :KK47:

Amin canim:) ben yarin devletteki dr a gitcem. Ctesi de ozele bakalim ne diyecekler
Hadi bakalım haberlesiriz burdan seninle gün ola hayrola :halay:

DidemGullu DidemGullu işe yaramasına çok sevindim canım ben hergün 3/4 kere kremlenince haliyle o da baya kaşıntı yapmıştı ama duş ve serinlik çok iyi gelio kesio hemen göbeğim kaşındıgında akşamları tshirtü sıyırıorum esinti gelince hemen kesilio...teyzeleride boşver jenerasyon farkı die bişey var bunu yediremeyen böle konuşuo :KK47:
Ahahah yolun ortasında kaldırırım tişörtü dayanamazsam :halay:Aynen canım duymayacaz artık negatif teyzeleri de yapacak bisey yok :110:

Kizlar cok acil onerinize ihtiyacim var. Yarin dogum var ve benim bugun biraz bogazim agrimaya basladi sanki grip olucak gibiyim. Bebisimle ilk gunlerimi hasta gecirmek istemiyorum :hasta: En etkili ne yapabilirim sizce ?
Oncelikle hayırlı olsun canım inşallah kolay bi dogumun olur.Ben grip olacagimi hissettigim an kuşburnu marmeladı içerim bilmem bilir misim onu ama bana ii gelio.Hamileyken de kordondan bebeğe gecmio diye aferin yazmisti doktor o da ii geldi bana. Ama sana tavsiyem doktoruna sormadan hicbisey alma sonucta yarin dogumun var özel bi durumdasin

Herkese merhabalar arkadaşlar az önce hastahaneden geldim bugün biraz korkutucu bir gün oldu benim için ufak bi baygınlık geçirdim Allahtan eşim evdeydi ambulansla hastahaneye götürdüler şekerim çok düşmüş serum taktılar tahlil yaptılar günde 4 Lt ye yakın su içtiğim halde vücudum susuz kalmış doktor öyle dedi şuan daha iyiyim şükür yarın kendi doktorumda kontrolüm var bakalım o da detaylı muayene edicek arayıp bilgi verdim kendime gelince aklım çıktı bebegime bişey olucak diye keyfi yerinde beyfendinin kıpır kıpır içerde :)Allahım sağlıcakla kucağıma almayı nasip etsin inşallah

tecrübeli anneler benden bıktı biliyorum. ama napayım . kızlar bebeğimde gaz olmaması için kabız olmaması için rahat kakasını yapması için ekstra ne yemeliyim. ne yememeliyim ??
Canim tecrübelilerdem duyduguma göre sadece şunu biliorum ki mısır bebekte inanılmaz gaz yapıyo.. Bu konuda tecrübeli olan anneler mutlaka goreceklerdir.Kokla yerimizr minigi :anne:

Oluştu canım, doğumumun en kolay kısmıydı ıkınmak. Hatta akıllarda kötü çağrışım yapmasın diye anlatmak istemedim ama benim yaşadığım çok ekstrem olduğu için kimse kendiyle özleştirmemeli. Bebeğin başı 6 cm e kadar yukardaydı bir anda 10 cm açılma olup baş aşağı vurmaya başlayınca malum doğum erken başladı. Ebe de bu kız doğurmaz sabaha diye doktoruma siz geç gelin demiş ve ben ıkınma hissim gelmeme rağmen doktoru fazladan 20 dk bekledim. Bilenler bilir geldiği anda ıkınmamak için zor tutuyorsun kendini ve ebe ben ıkındıkça ben doğrmayayayım diye bebişin başını tuttu. Neyse ki orada da aldığım nefesler devreye girdi de atlattık. Ama kesinlikle 5 dk geç kalınsaydı ebe doğurturdu beni. Demem o ki bu işin matematiği yok arkadaşlar. Bizler insanız ve doğumlar bir olsa da reaksiyonlar bambaşka. En sürprizine de hazırlamak gerek kendimizi. Benim bu noktada nefes çalışmaları bol bol işime yaradı. Kesinlikle hafife almayın onu derim. Doğumum kısa sürdü belki ama zor kısımları da normalinden daha zordu bence(son 1 saat), bir anda baskı yemeye başladığımdan ötürü. Ve itiraf ediyorum son anlarda sezeryana alın beni diyen güruhun içine ben de girdim. İyi ki dinlememişler beni çünkü hayatımın pişmanlığını yaşardım o noktadan sonra. Hemen hayata karışabiliyorsunuz doğumdan sonra. Dezavantajı hemen ayaklandığınız için lohusalıkta pek adam yerine konulamayabiyorsunuz aileler tarafından. :KK70: yatan pijamalı lohusa değilim ben başladım evimin işini görmeye ve yardıma ihtiyacım yok imajı verdim. Keşke verseydim bu da ayrı bir pişmanlık konusu çünkü lohusa lohusadır, bir süre destek kesinlikle gerekiyor. Neyse bunlar da bambaşka konu başlıkları. Zamanı geldiğinde bunu da konuşuruz. :KK70:
Aynısını kızımda yaşamıştım. Ikınma hissi gelmişti ve ebe ıkınma ıkınma doktor geliyor yolda diyordu. O kadar çok istiyordum ki ıkınmayı :d doğurayım ben diyordum. Dediğin gibi ben de doktoru bekledim. Geldiği gibi de doğmuştu. Oğlumda ıkınmaya fırsat olacak kadar bekleyemedik belki de. Su geliyordu ve kakasını yaptığı anlaşılıyordu renginden. Açıklık 8cmdi. Karnıma bastırmak zorunda kaldılar. İnşallah bu sefer gelir o his ve kolay olur
Her durumda normal doğum dediğin gibi yatmayı gerektirmiyor çok. Hatta bir iki tane dikişim vardı ben misafirlere oturayım derken atmıştı dikiş. Doktora gittim gerek yok tekrar demişti. Ama bence de mümkün olduğu kadar yatmalı. Bakan varsa yemeği, bebeğin banyosunu vs onlara havale etmeli. Yatsaydım diyor insan sonradan. Bu arada geç değil henüz, yatabilirsin :d

Herkese merhabalar arkadaşlar az önce hastahaneden geldim bugün biraz korkutucu bir gün oldu benim için ufak bi baygınlık geçirdim Allahtan eşim evdeydi ambulansla hastahaneye götürdüler şekerim çok düşmüş serum taktılar tahlil yaptılar günde 4 Lt ye yakın su içtiğim halde vücudum susuz kalmış doktor öyle dedi şuan daha iyiyim şükür yarın kendi doktorumda kontrolüm var bakalım o da detaylı muayene edicek arayıp bilgi verdim kendime gelince aklım çıktı bebegime bişey olucak diye keyfi yerinde beyfendinin kıpır kıpır içerde :)Allahım sağlıcakla kucağıma almayı nasip etsin inşallah
Canım çok gecmis olsun 4 litre su fazla deil mi ya nasıl ictin o kadar masallah ben 2 bucuk litre su içince duşa bile giremiorum sudan soguyorum Kan sekerin omceden de düşüyo muydu kuzum sebebi neymis acaba suyla bi ilgisi yoktur demi?

Benim bebeğim kız canım evet, hep erken gelir diyorlardı ama 1.5 cm açılma ile 5 gün bekleyen de 1 ay bekleyen de varmış. tabi gönlüm bi an önce gelmesinden yana ama. Sen de yaz mutlaka yarından sonra detayları :)
Yazarım tabiki de ne zaman geldiği önemli değil sağlıcakla gelsin diyorum artık ama doğan bebekleri okuyunca ah bizimki de bi gelse diyorum :)

Kızlaaar:KK200:
Daha yeni fırsatım oldu. Alıntılayamadım yazdıklarınızı okudum çok mutlu oldum:KK200:
Hastaneye geldiğimizde sancım 140 lardaydı, düzenliydi ve doğum başlamıştı :KK70: ebe suni verelim normal yap dedi ama yok çok tırstım :KK70:
Apar topar aldılar beni. Sabah 8:10da doğdu paşam:KK46:
Alınan süslenen hiçbir şeyi gözünüz görmüyor. Bir ara ağrıdan çığlık atarken bile bebişe bakınca hepsini unuttum:KK200:
Öyle güzel ki:nazar:
Sütüm hemen geldi ve benim vampir ciddi anlamda sömürüyor. Vampirliğinin hakkını veriyor oğluşum :KK70:
Çok şükür iyiyiz:dua: 3000 gr doğdu rüzgar :KK45:doğum hikayemizide ilk fırsatta yazacağım, cidden komik oldu hahaha :KK70:

Eki Görüntüle 1877664 Eki Görüntüle 1877665
çok tatlı maşallah, sağlıklı mutlu olsun hep gülsün Rüzgar bey hoşgelmiş canım sana da çok geçmiş olsun, tez zamanda iyileşirsin umarım.

Canım çok gecmis olsun 4 litre su fazla deil mi ya nasıl ictin o kadar masallah ben 2 bucuk litre su içince duşa bile giremiorum sudan soguyorum Kan sekerin omceden de düşüyo muydu kuzum sebebi neymis acaba suyla bi ilgisi yoktur demi?
Normalde de çok severim su içmesini ama gebelikte daha çok dikkat ettim doktorum her kontrolde söyler bol su en az 3 Lt iç diye :) ama yine bile yetmemiş ki susuz kalmışsın dedi acil doktoru
Şekerim önceden de düşüyordu ama hiç böyle bayılmadım gebelikte de takip ediyordum hep ölçüm cihazım var ama bu sefer anlamadım bile kahvaltıya oturmuştuk bi kötü hissettim çok kalp çarpıntım oldu tansiyon aletiyle onu ölçmeye çalışıyordum gerisi yok eşim tutmuş sandalyeden düşerken şuan iyiyim ama çok şükür

Oncelikle hayırlı olsun canım inşallah kolay bi dogumun olur.Ben grip olacagimi hissettigim an kuşburnu marmeladı içerim bilmem bilir misim onu ama bana ii gelio.Hamileyken de kordondan bebeğe gecmio diye aferin yazmisti doktor o da ii geldi bana. Ama sana tavsiyem doktoruna sormadan hicbisey alma sonucta yarin dogumun var özel bi durumdasin

lalola lalola sıcak süt pekmezli canım ben bu kış hamileyken hastalandım boğazım yırtılıodu resmen çok iyi geldi ,2/3 kere yapıodum ama grip oldugundan 3 haftada geçti hastalık

lalola lalola geçmiş olsun limonu sık ve direkt suyunu iç çok şükür bütün kışı bu şekilde atlattım ne zaman genzim yansa boğazım ağrısa grip gibi olucak olsam hep bunu yaptım ve ertesi güne hiç bişeyim kalmadı

Tesekkur ederim arkadaslar ,yani doguma girecegim zamana nasil rastladi gercekten inanamiyorum:KK57:

Hanımlar ben doğurmak istiyorm artık kaldıkça çok korkuyorum bu perşembe 37.hafta bitiyo kontrlümde var bu perşembe dr desem suni sancı verse bebekte bi sıkıntı çıkmaz bence serkajlıyım ciğrer geliştiriciyi23 24 .haftalarda yapmıştık ciğeri gelişmiş gecen hafta 3 kilo olmuştu siz ne diyorsunuz erken mi sizce

tecrübeli anneler benden bıktı biliyorum. ama napayım . kızlar bebeğimde gaz olmaması için kabız olmaması için rahat kakasını yapması için ekstra ne yemeliyim. ne yememeliyim ??

Sabah akşam bir tatlı kaşığı kimyonu suyla yutarsan gaza çok iyi gelir Çok faydasını görmüştüm ben

Canim kimyon cayi icebilirsin gaz icin, bide ben bebise 2-3damla badem yagi veriyorum arada.

Back