bende hala bant var cnm...cikmadan once hemsire pansuman yapti su gecirmez bant koydu o sekilde taburcu etti...bi kac gun sonra gidecem iste banti cikaracaklar..sen estetik dikis mi oldunCanim benim doktor 3.gun banyo yapabilirsin dedi.yani bugun...bende erken mi diye korktum..dogum yapan arkadaslarima sordum..sorun yok..herkesin dkktoru ki 3 . Gun yapin diyor ortalama..benim kafama su takildi..benim bugun banti cikarttilar 24 saat dolmustu..banyoyuda ayakta yap dediler...bant falan yok..batikon falan surulmeyecek..direk dus..arkadaslar bantla yikanmis..yada sera sarip yikanmislar..bana direk yap dediler..oyle yapicam artik
aminn cnm ins herkes sagsalim kavusur bebisineHer sabah topiğe bakarken acaba yeni bir bebiş aramıza katıldı mı diye bakıyorumbu sabahki haber @kucukpisi den geldi, ne güzel heyecan yapmadan anında gelmiş Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canm gözünüz aydın, darısı biz bekleyenlerin başına
İnşallah canm ben normal doğum bekliyorum ve daha 4 hafta var beni o kadar bekletme diyorum bazen sizleri gördükçe bende kavuşmak istiyorum kızımaaminn cnm ins herkes sagsalim kavusur bebisinecok guzel bir duygu gercekten miss kokuyorlar yaa Allh isteyen herkese yasatsin bu kutsal duyguyu ins
Kızlar dün benim oğlan bekleyemeydi. Akşam bebek bezi almaya gittik. Sancım vardı birden arttı. Apartopar acile gittik. Kendi doktorum Allahtan orada ve başka hasta için ekibiyle gelmiş. 4 cm açıklık vardı. Ama bebek dönmedi zaten. Ve sezeryan olacaktım. Bir baktım şok içinde sezeryan oldum. Şimdi oğlum yanımda agrilaruim var ama o sağlıklı şükür iyiyiz.
Hepinize selamlar.
Oluştu canım, doğumumun en kolay kısmıydı ıkınmak. Hatta akıllarda kötü çağrışım yapmasın diye anlatmak istemedim ama benim yaşadığım çok ekstrem olduğu için kimse kendiyle özleştirmemeli. Bebeğin başı 6 cm e kadar yukardaydı bir anda 10 cm açılma olup baş aşağı vurmaya başlayınca malum doğum erken başladı. Ebe de bu kız doğurmaz sabaha diye doktoruma siz geç gelin demiş ve ben ıkınma hissim gelmeme rağmen doktoru fazladan 20 dk bekledim. Bilenler bilir geldiği anda ıkınmamak için zor tutuyorsun kendini ve ebe ben ıkındıkça ben doğrmayayayım diye bebişin başını tuttu. Neyse ki orada da aldığım nefesler devreye girdi de atlattık. Ama kesinlikle 5 dk geç kalınsaydı ebe doğurturdu beni. Demem o ki bu işin matematiği yok arkadaşlar. Bizler insanız ve doğumlar bir olsa da reaksiyonlar bambaşka. En sürprizine de hazırlamak gerek kendimizi. Benim bu noktada nefes çalışmaları bol bol işime yaradı. Kesinlikle hafife almayın onu derim. Doğumum kısa sürdü belki ama zor kısımları da normalinden daha zordu bence(son 1 saat), bir anda baskı yemeye başladığımdan ötürü. Ve itiraf ediyorum son anlarda sezeryana alın beni diyen güruhun içine ben de girdim. İyi ki dinlememişler beni çünkü hayatımın pişmanlığını yaşardım o noktadan sonra. Hemen hayata karışabiliyorsunuz doğumdan sonra. Dezavantajı hemen ayaklandığınız için lohusalıkta pek adam yerine konulamayabiyorsunuz aileler tarafından.yatan pijamalı lohusa değilim ben başladım evimin işini görmeye ve yardıma ihtiyacım yok imajı verdim. Keşke verseydim bu da ayrı bir pişmanlık konusu çünkü lohusa lohusadır, bir süre destek kesinlikle gerekiyor. Neyse bunlar da bambaşka konu başlıkları. Zamanı geldiğinde bunu da konuşuruz.
Canım günaydın. Benim bayramda kasintidan dolayı şüphelendiler tahliller yapıldı çok şükür alerjik çıktı ama kolestazi öyle hafife alınacak birşey değil doğuma kadar gidiyor karaciğer enzimlerinde artış oluyor. Ondan muhakkak Dr una git tahlil yapsınlar bazı Dr lar bebeği alıyorlar. Seni korkutmak istemiyorum ama gidip tahlil yaptırıp icini rahatlatirsin.Kızlaaaarrr yardımGram uyumadım kaşınmaktan!! Kolestazi midir neyse bu şey nasıl geçecek bilen duyan yaşayan Allah için çıldıriciiim! Hamileligin son haftası olurmuş önemli değilmiş! Değil tamam da kaşınıyorummm! Uykuya hasret
nasil bir hareket yaptin cnmGozun aydin canim, saglikla buyusun kuzucun :)
Lohusalik kismina kesinlikle katiliyorum. Ben de ilkine gore daha hizli iyilesiyorum derken onceki gun cok sacma bi hareket yaptim. Dun kontrolum vardi tum dikislere kan oturmus deli gibi de agrim var. insan kendini yetebilecek saniyor ama hem fiziksel hem ruhen destege ihtiyacimiz oldugu kesin.
Ben onceki gun itibariyle resmen basa dondum
ayy gecmis olsun kuzum vallahi kaşın kaşın helak oldum yarın kontrolüm var benim doguma da kayinvalidem girecek tecrübeli bi ebe, simdi onlarda kaliorum sürekli takip ediyo degisiklikleri.Dayan biraz daha dedi ama cok zor bu kasintilara dayanmak.Ben de baktim biraz netten de cidden ilerleyen aşamaları tehlikeli olabiliomus Allah korusun.Bugun duramazsam gidicem artık. 38+3 teyim zaten almamiz lazim derseler de hayir demem bebeğim saglikli dogsun da.Allah hepimize sağ salim bi nefeste doğumlar nasip etsin.Canım günaydın. Benim bayramda kasintidan dolayı şüphelendiler tahliller yapıldı çok şükür alerjik çıktı ama kolestazi öyle hafife alınacak birşey değil doğuma kadar gidiyor karaciğer enzimlerinde artış oluyor. Ondan muhakkak Dr una git tahlil yapsınlar bazı Dr lar bebeği alıyorlar. Seni korkutmak istemiyorum ama gidip tahlil yaptırıp icini rahatlatirsin.
Kotdon kanını bende düşündüm canm.biyolog bir arkadaşım var bu konularla ilgili onun yorumu şu şekilde,kumar gibi birşey diiyorGünaydın arkadaşlar, çoğu arkadaşımızın doğumu oldu, ve çok yakında kalanımızın gerçekleşecek. Kordon kanını saklattınız mı? Ben daha yeni düşünmeye başladım bu konuyu ve bir an önce karar vermem gerek. Dün Onkim'den fiyat teklifi aldım. Orada hem kordon kanı hemde kordon'u saklamak için iki ayrı bilgi yazıyordu. İkisini birden saklatmalı mı ya da sadece kordon kanı yeterli mi? Bilgi sahibi arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Bu arada herkes bir şekilde kasılma falan yaşıyor bende tık yok. Her gün 30-40dk yürüyorum, her gün duş alırken sıcak su tutuyorum göbeğime. Bu cuma çatı'ya bakacaklar belki o hızlandırır. Hurma yemeğe başlasam mı ne dersiniz kızlar?
Aminn canim cok tesekkur ederim soğuk duşu bi deneyim simdi.Vallahi dedigin gibi cekilecek is deil ama bebeklerimiz için mecburDidemGullu canım ben aylarca çektim hala ara ara çok olmasada oluyor,alerjikm bi bünyem oldugu için doktora gitmedim,kendi kendime yöntemler buldum netten okudukca beni duş çok rahatlatıyor,soğuk duş birde klima altında oturunca sadece iç çamaşırla 2/3 saat oturuodum bi ara vücud sakinleşiodu yani bana iyi gelenler bunlar Allah yardımcın olsun çekilir iş deil
Amin canım inşaallah. İyi ne güzel tüm tedbirler yanında. Kaşıntı çok zor gerçekten gunlerce uyuyamamistim elim ayağım kasinmaktan sismisti. Buz koyuyordum yanıyordu çünkü kasidigim yerler. Yediklerinde de dikkat et su içmeyi de biraz arttir canım. İnşaallah ciddi birşey degildir. Masaallah ne güzel ileri haftalara da gelmissiniz :) sağlıcakla kalayy gecmis olsun kuzum vallahi kaşın kaşın helak oldum yarın kontrolüm var benim doguma da kayinvalidem girecek tecrübeli bi ebe, simdi onlarda kaliorum sürekli takip ediyo degisiklikleri.Dayan biraz daha dedi ama cok zor bu kasintilara dayanmak.Ben de baktim biraz netten de cidden ilerleyen aşamaları tehlikeli olabiliomus Allah korusun.Bugun duramazsam gidicem artık. 38+3 teyim zaten almamiz lazim derseler de hayir demem bebeğim saglikli dogsun da.Allah hepimize sağ salim bi nefeste doğumlar nasip etsin.
evet kayinvalidem olmasa dakkada bir hastanedeydim eminim telaşe memuruyum da birazAmin canım inşaallah. İyi ne güzel tüm tedbirler yanında. Kaşıntı çok zor gerçekten gunlerce uyuyamamistim elim ayağım kasinmaktan sismisti. Buz koyuyordum yanıyordu çünkü kasidigim yerler. Yediklerinde de dikkat et su içmeyi de biraz arttir canım. İnşaallah ciddi birşey degildir. Masaallah ne güzel ileri haftalara da gelmissiniz :) sağlıcakla kal
ayy gecmis olsun kuzum vallahi kaşın kaşın helak oldum yarın kontrolüm var benim doguma da kayinvalidem girecek tecrübeli bi ebe, simdi onlarda kaliorum sürekli takip ediyo degisiklikleri.Dayan biraz daha dedi ama cok zor bu kasintilara dayanmak.Ben de baktim biraz netten de cidden ilerleyen aşamaları tehlikeli olabiliomus Allah korusun.Bugun duramazsam gidicem artık. 38+3 teyim zaten almamiz lazim derseler de hayir demem bebeğim saglikli dogsun da.Allah hepimize sağ salim bi nefeste doğumlar nasip etsin.
Evet iyiki burası varevet kayinvalidem olmasa dakkada bir hastanedeydim eminim telaşe memuruyum da birazaz önce soğuk su tuttum vücuduma ii geldi galiba biraz diner gibi oldu. Valla bu platform bin yaşasın senin kaçıncı hafta canim sona yaklastin mi inşallah?
Aay ayniyiz valla bayram haftasina kalmaz bence kuzum tahmini dogum tarihim 12 eylül demisti o zamanki mardinden bi doktor.Hatta bi de dalga gecti erkek olursa adını da kenan evren koyun diye cok şaptirik doktorlar varCanim ben de 38+3 teyim sukur kasintim yok ama ben de artik dogsun diyorum. Bayram haftasina gecikmesinden korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?