- 22 Ocak 2016
- 156
- 661
- 103
Oyyy masallah kuzucuga ya ne kadar da masum bakmis. Hayirli olsun Allah anali babali buyutsun canim. Yine cok heveslendim dogumaya fotolari gorunce :)Kızlaaar
Daha yeni fırsatım oldu. Alıntılayamadım yazdıklarınızı okudum çok mutlu oldum
Hastaneye geldiğimizde sancım 140 lardaydı, düzenliydi ve doğum başlamıştıebe suni verelim normal yap dedi ama yok çok tırstım
Apar topar aldılar beni. Sabah 8:10da doğdu paşam
Alınan süslenen hiçbir şeyi gözünüz görmüyor. Bir ara ağrıdan çığlık atarken bile bebişe bakınca hepsini unuttum
Öyle güzel ki
Sütüm hemen geldi ve benim vampir ciddi anlamda sömürüyor. Vampirliğinin hakkını veriyor oğluşum
Çok şükür iyiyiz3000 gr doğdu rüzgar doğum hikayemizide ilk fırsatta yazacağım, cidden komik oldu hahaha
Eki Görüntüle 1877664 Eki Görüntüle 1877665
Ne güzelsin sen öyle maşallah rüzgara Allahım nazarlardan korusunKızlaaar
Hastaneye geldiğimizde sancım 140 lardaydı, düzenliydi ve doğum başlamıştıebe suni verelim normal yap dedi ama yok çok tırstım
Alınan süslenen hiçbir şeyi gözünüz görmüyor. Bir ara ağrıdan çığlık atarken bile bebişe bakınca hepsini unuttum
Öyle güzel ki
Sütüm hemen geldi ve benim vampir ciddi anlamda sömürüyor. Vampirliğinin hakkını veriyor oğluşum
Çok şükür iyiyiz3000 gr doğdu rüzgar doğum hikayemizide ilk fırsatta yazacağım, cidden komik oldu hahaha
Canım yaa ne güzel yazmışşsın şuan senin gibi olmayı çok isterdm bende normal doğum yanlısı biri olarak :) bir avazda kurtulmşsun resmen darısı bzmde başımıza çok dua et bize de olurmu minnağınıda öp kok bzm içinnKızlar selam. Geçmiş sayfalara çok dönemedim umarım herkes iyidir.
Bizim doğum hikayelerini anlattığımız forum başlığını bulamadım. Hazır zaman bulmuşken burada anlatmak istedim.
Kasılmalarımın başlangıcına hepiniz şahit oldunuz. Çarşamba gecesi 1 gibi adet ağrısından biraz şiddetli ritmik kasılmalarım başladı. Normalde hiç kimseyi rahatsız etmeyecek boyuttaydı ama araları 5 dk olduğu için o gece pek uyuyamadım. Sabah kontrol için hastaneye gittik ve nst de doğruladı sancıları ve 1 cm açıklığım oluşmuş. Eve gittik ve aynı şiddetteki sancılar akşam 9 a kadar devam etti. Akşam üstü biraz daha şiddeti arttı ve araları yine 5 dk. O arada ebeyle sürekli iletişim halindeydik. Ebe kliniğe çağırdı beni nst ve açıklık muayenesi için. Açılma 1-2 cm ve aynı şiddette çıktı. Bebeğin başı da yukarda. Bizi eve gönderdi sabah 11-12 gibi biraz sıkışmaya başlarsın kötü olduğunu hissettiğin anda gelirsin dedi. Eve döndük, anahtarı çevirdik ve birden suyum bacaklarımdan boşaldı. Doktorumu aradım, bu açıklıkla suyunun gelmesi beklediğimiz bir şey değil sen hastaneye gel, sana bir epidural takıp biraz uyumanı sağlayalım sabah da açıklık artmaya başlar doğuma alırız dedi. Gittim epidural takıldı ama bir türlü geçmedi sancılar. Ağrılarım var diyorum ohoo daha ne ağrıların olacak 2 cm sin sen 7-8 cm de duramazsın diyorlar. Ama bendeki kasılma artık şiddetli baskı şeklinde geliyor ve arası 3 dk da bir. uyuşma testi yaptılar ve epiduralin beni uyuştırmadığına karar verdi anestezi doktoru. Bu sefer kateteri çıkarıp tekrar epidural doz yapıldı ve morfin de katıldı. Ama ben yine aynı giderek artıyor sancılarım. Tamam dedim öleceğim ben herhalde 4-5 cm olan açılmamda bu haldeysem kesinlikle beni uyutup sezeryana alın dedim. Gözünüz korkmasın bu arada sonunu okuyun.Sonra birden benim tuvaletim geldi dedim. Ebem açıklığı kontrol ederken bir de ne görsün, 10 cm açılmışım ve bebeğin kafası gözüküyor! O yüzden aldığım epiduraller hiçbir işe yaramamış çünkü doğum başlamış çoktan. Beni hemen oradan aldılar doğumhaneye getirdiler. Eşim de ben epidural takılıp geleceğim diye beklerken hemşireler koşun karınız doğuruyor diye apar topar çağırmışlar. Sonrası 5 dk içinde oldu. Üç ıkınmayla kucağımdaydı bebeğim. Epizyotomi olmadı ufak bir iki sıyrık oldu o da sıkıntı yaratmadı. Benimkine şok doğum diyorlarmış meğerse. Ben de kendimde yaşayınca öğrendim. :)) Hemen kucağıma almak çok güzeldi. Eşim de göbek kordonunu kesti. Şimdi karşımda uyuyor minik kuşum. Hemen toparladım kendimi. Görenler doğum yapmışsın demiyorlar. Normali sezeryani bir kenara en önemli olan sağlıkla gelmeleri. Ben çok dilemiştim Allah nasip etti ama sezeryan olsa da hiç önemli değil. Bir gülüşleri dünyaya bedel. Hepinizin bebeği sağlıkla gelsin inşallah da burada doğum günlerini kutlama planları yaparken de bulalım kendimizi. :)
Ayy ağza dudaklara yanaklara bak maşallah canm maşallah ne tatlı görünüyor
Oy maşallah paşama tam laz uşağı yav
Hayırlı uğurlu olsun bitanem. Doğdu doğacak derken şimdi kucaklarımızdalar,verene şükürler olsun.Bi ara bi görüştürelim şunları.
Masallah canim allah anali babali saglikla büyütmeyi nasip etsin insallah, ,,Kızlaaar
Öyle güzel ki
Gozunuz aydin allah anali babali buyutsun insallah darisi basimiza hepimizin; )Kızlar selam. Geçmiş sayfalara çok dönemedim umarım herkes iyidir.
Bizim doğum hikayelerini anlattığımız forum başlığını bulamadım. Hazır zaman bulmuşken burada anlatmak istedim.
Kasılmalarımın başlangıcına hepiniz şahit oldunuz. Çarşamba gecesi 1 gibi adet ağrısından biraz şiddetli ritmik kasılmalarım başladı. Normalde hiç kimseyi rahatsız etmeyecek boyuttaydı ama araları 5 dk olduğu için o gece pek uyuyamadım. Sabah kontrol için hastaneye gittik ve nst de doğruladı sancıları ve 1 cm açıklığım oluşmuş. Eve gittik ve aynı şiddetteki sancılar akşam 9 a kadar devam etti. Akşam üstü biraz daha şiddeti arttı ve araları yine 5 dk. O arada ebeyle sürekli iletişim halindeydik. Ebe kliniğe çağırdı beni nst ve açıklık muayenesi için. Açılma 1-2 cm ve aynı şiddette çıktı. Bebeğin başı da yukarda. Bizi eve gönderdi sabah 11-12 gibi biraz sıkışmaya başlarsın kötü olduğunu hissettiğin anda gelirsin dedi. Eve döndük, anahtarı çevirdik ve birden suyum bacaklarımdan boşaldı. Doktorumu aradım, bu açıklıkla suyunun gelmesi beklediğimiz bir şey değil sen hastaneye gel, sana bir epidural takıp biraz uyumanı sağlayalım sabah da açıklık artmaya başlar doğuma alırız dedi. Gittim epidural takıldı ama bir türlü geçmedi sancılar. Ağrılarım var diyorum ohoo daha ne ağrıların olacak 2 cm sin sen 7-8 cm de duramazsın diyorlar. Ama bendeki kasılma artık şiddetli baskı şeklinde geliyor ve arası 3 dk da bir. uyuşma testi yaptılar ve epiduralin beni uyuştırmadığına karar verdi anestezi doktoru. Bu sefer kateteri çıkarıp tekrar epidural doz yapıldı ve morfin de katıldı. Ama ben yine aynı giderek artıyor sancılarım. Tamam dedim öleceğim ben herhalde 4-5 cm olan açılmamda bu haldeysem kesinlikle beni uyutup sezeryana alın dedim. Gözünüz korkmasın bu arada sonunu okuyun.Sonra birden benim tuvaletim geldi dedim. Ebem açıklığı kontrol ederken bir de ne görsün, 10 cm açılmışım ve bebeğin kafası gözüküyor! O yüzden aldığım epiduraller hiçbir işe yaramamış çünkü doğum başlamış çoktan. Beni hemen oradan aldılar doğumhaneye getirdiler. Eşim de ben epidural takılıp geleceğim diye beklerken hemşireler koşun karınız doğuruyor diye apar topar çağırmışlar. Sonrası 5 dk içinde oldu. Üç ıkınmayla kucağımdaydı bebeğim. Epizyotomi olmadı ufak bir iki sıyrık oldu o da sıkıntı yaratmadı. Benimkine şok doğum diyorlarmış meğerse. Ben de kendimde yaşayınca öğrendim. :)) Hemen kucağıma almak çok güzeldi. Eşim de göbek kordonunu kesti. Şimdi karşımda uyuyor minik kuşum. Hemen toparladım kendimi. Görenler doğum yapmışsın demiyorlar. Normali sezeryani bir kenara en önemli olan sağlıkla gelmeleri. Ben çok dilemiştim Allah nasip etti ama sezeryan olsa da hiç önemli değil. Bir gülüşleri dünyaya bedel. Hepinizin bebeği sağlıkla gelsin inşallah da burada doğum günlerini kutlama planları yaparken de bulalım kendimizi. :)
Sabah ac karnina iki kasik pekmez.gece sut muz.porotein hergun.sabahlari iki yumurta kasar ve yesillik yersen bir haftada toparlar.merak etme.ben iki haftada 600 gr aldirdim bu sekilde.hic stres yapma cok normalYaaaa neden böyle oluyor yaa bebek 2 hafta önceki kilosundan 5o gram vermiş 2450 gr dı bugun 2400 çıktı kan tahlili ve nst oldum öğleden sonra tekrar gidicez haftaya perşembe cuma alırız ama zayıf bi bebek olucak dedi. Peki solunum sıkıntısı çekermi kuveze girermi dedim öğleden sonra daha detaylı görüşelim dedi. Neden böyle oldum bilmiyorum ama çöktüm birden tansiyonum yükseldi evde yatıyorum şimdi. ben ne yapıcam şimdi
Canim her seyden once sakin ol tansiyon cok onemli dusurmeye calis sarimsakla falan. Allah saglik versin kilo dogunca da alir. Hatta sen onu tombik yaparsin. Takilma kilosunaYaaaa neden böyle oluyor yaa bebek 2 hafta önceki kilosundan 5o gram vermiş 2450 gr dı bugun 2400 çıktı kan tahlili ve nst oldum öğleden sonra tekrar gidicez haftaya perşembe cuma alırız ama zayıf bi bebek olucak dedi. Peki solunum sıkıntısı çekermi kuveze girermi dedim öğleden sonra daha detaylı görüşelim dedi. Neden böyle oldum bilmiyorum ama çöktüm birden tansiyonum yükseldi evde yatıyorum şimdi. ben ne yapıcam şimdi
Allahm maaaşallah yaa ben böyle tatlı bi vampir görmedim hayrlı olsun canım,her bebek fotoğrafna gözlerim doluyo,bu güzel aile resmi hiç bozulmasn inşallah hep böyle mutlu olunKızlaaar
Öyle güzel ki
üzülme canım arkadaşım 35+2 de cumartesi doğum yaptı 2500 kg,bebek gayet sağlıklıydı,moralini bozma 37.haftanada girmişssin küveze girmez olumsuz düşünmeyelim,sakin ol annesiYaaaa neden böyle oluyor yaa bebek 2 hafta önceki kilosundan 5o gram vermiş 2450 gr dı bugun 2400 çıktı kan tahlili ve nst oldum öğleden sonra tekrar gidicez haftaya perşembe cuma alırız ama zayıf bi bebek olucak dedi. Peki solunum sıkıntısı çekermi kuveze girermi dedim öğleden sonra daha detaylı görüşelim dedi. Neden böyle oldum bilmiyorum ama çöktüm birden tansiyonum yükseldi evde yatıyorum şimdi. ben ne yapıcam şimdi
Gozunuz aydin Allah anali babali buyutsunKızlaaar
Öyle güzel ki
Cnm bizim de önce yeşil sulu idi simdi sarı sulu bazen katı sulu karışık yapıyor doktoru aramıştık ishal mi diye normal deditecrübeli annelerden fikir bekliyorum. bebeğim ilk 10 gün hep sapsarı kaka yapıyordu . bu beş gündür sarı yine var ama aralarda yeşilimsi renk de var. normal mi ??? bu konuda fikri olan var mı ??
Iyiki dogmusum der gibi :) keyfi yerinde masallah
Oy maşallah paşama tam laz uşağı yav
Hayırlı uğurlu olsun bitanem. Doğdu doğacak derken şimdi kucaklarımızdalar,verene şükürler olsun.Bi ara bi görüştürelim şunları.
Ay maşallah bebişe cok tatlı Allah bağışlasın Allah analı babalı büyütsünKızlaaar
Öyle güzel ki
Bende bu hafta dr.a gittigimde bebek 15gun onceye gore zayif cikti sonra olce olce 100gr almis ciktiYaaaa neden böyle oluyor yaa bebek 2 hafta önceki kilosundan 5o gram vermiş 2450 gr dı bugun 2400 çıktı kan tahlili ve nst oldum öğleden sonra tekrar gidicez haftaya perşembe cuma alırız ama zayıf bi bebek olucak dedi. Peki solunum sıkıntısı çekermi kuveze girermi dedim öğleden sonra daha detaylı görüşelim dedi. Neden böyle oldum bilmiyorum ama çöktüm birden tansiyonum yükseldi evde yatıyorum şimdi. ben ne yapıcam şimdi
canım gözün aydın ağrın sancın varmıydı ki bianda suyun geldiArkadaslar dun gece 2.5 ta suyum geldi.malesef adanaya gidemedim.ve dogumum nigdede oldu.cok korktum..gece uykumdan uyandim ve bir anda butun su bosaldi.esim ve annem acilen hastaneye getirdi.4.11 de sezeryan ile alin bebek dunyaya geldicok sukur.doktor muayne etti hersey normal dedi.sadece kizim aglamiyor hic topuk kani aldilar o zaman bile aglamadi..surekli uyuyor.meme verdik sutum henuz yok.2 kez mama verdik.simdi tekrar vericez...lutfen bana dua edin arkadaslar..ihtiyacim var buna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?