• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Öncelikle doğum yapmış tüm annelerin gözü aydın allah beneklerinizi size bağışlasın. Ve biz doğumu bekleyenlere de Allah bi avazda doğurmayı nasip etsin. Bi sorm var dün gece ağrıdan dolayı uyumadım karın ve kasık ağrısı sanki iç organlarım çıkacakmıs gibi alta duğru zorluyordu ama şimdi hiç bişi yok normal mi acaba
Ben de her gece bu gece doğacak heralde diyorum ama sabah geçiyor canım. Akşama kadar ayakta olduğumuzdan oluyor sanırım
Arkadaslar dun gece 2.5 ta suyum geldi.malesef adanaya gidemedim.ve dogumum nigdede oldu.cok korktum..gece uykumdan uyandim ve bir anda butun su bosaldi.esim ve annem acilen hastaneye getirdi.4.11 de sezeryan ile alin bebek dunyaya geldicok sukur.doktor muayne etti hersey normal dedi.sadece kizim aglamiyor hic topuk kani aldilar o zaman bile aglamadi..surekli uyuyor.meme verdik sutum henuz yok.2 kez mama verdik.simdi tekrar vericez...lutfen bana dua edin arkadaslar..ihtiyacim var buna
Çok fazla mamaya yüklenmeyin derim ilk günden. Mama çok uzun süre tok tutuyor ve seni emmesine gerek kalmadan uyutuyor. Allah kolaylık versin. Bebeğin hayırlı olsun canım
Suyum gelmiyor sadece o leke geliyor. Doktor zaten çok yakın dogumun dedi bu hafta ici gelebilir olmazsa cumartesi suni sanci verip dogumu baslatcak az az geliyor leke simdilik agrim yok. Yarina kadar gecmezse ariyim ben doktorumu en iyisi :bicak:
Canım doğumun da yakınmış, çatı muayenesinden sonra normal nişanın gelmesi. Endişelenme bence. Gelen su olsa 24 saat içinde doğuyormuş genelde bebekler. Gerçi kayınvalidem eşime hamileyken 2-3 gün susuz beklemiş hastanede. Sonra doğum olmuş. Ama nişan öyle değil zaten
Canim oturma banyolarini ihmal etme tarif etmislerdir herhalde. Ben ogluma hamileyken cok ciddi sorun yasamistim. En iyisi o. Kremini de sur ama kritik olan disari cikan varsa onlari icerde tutabilmek. Eldiven takip kremle tikistir aksi halde makat kasildikca onlar daha cok sisip aciyacaklar.

Bir de tuvalate cikmayi ihmal etme hic. Sonra daha cok ikinmak zorunda kalirsan daha buyuk problem. Tez zamanda gecer insallah canim.

Gozun aydin canim saglikla buyusun hayirli evlat olsun insallah. Beslenmesi mama ile saglaniyorsa uyumasini dert etme. Hastanede ve kontrol altindasiniz bosuna evham yapma. Bol su ic uyu dinlen. Bebek uyanip emmiyorsa pompayla sag mutlaka. Uyndikca da mamadan once gogsunde tutmayi denersin. Hava musaitse ten temasi da senin sutunun gelmesi acisindan yrarli olur. Bebisin sana temasini saglayabilirsin.

Bastan sesleri kedi gibi cikiyor zaten aglasalar bile. Cayirtilar 10-15gunden sonra basliyor rahat ol. O zaman da bi sussalar diye bakicas. Doktorlar normal diyorsa guven ve dinlen bence :)
Tecrübeli insanın hali başka, maşallah sana. Kızın ve oğlun iyiler inşallah olbeycim

Canim hangi kurumdasin?
Bana su izin olayinin mantigini anlatir misin?
Can'ım bEnim özel sektör uygulamayı anlatayım 32 dolduğunda çalışabilir raporu aldım 37 dolduğunda çalışamaz raporu alcam böylece bu 5 haftamı doğum izni olarak kullancam toplam 16 hafta Hakkı'mız var ama işte Bayram'a denk gelmesi ilginç oldu doktor herhalde bayram sonrası yazacak çalışamaz raporunu onu sorcam haftaya gittiğimde doğum olduğunda doğum raporunu da işyerine vercem bizim işyeri sgk ile halledecek sen çalışıyormuşsun izne ayrıldın mı:anneadayı:

Arkadaslar dun gece 2.5 ta suyum geldi.malesef adanaya gidemedim.ve dogumum nigdede oldu.cok korktum..gece uykumdan uyandim ve bir anda butun su bosaldi.esim ve annem acilen hastaneye getirdi.4.11 de sezeryan ile alin bebek dunyaya geldicok sukur.doktor muayne etti hersey normal dedi.sadece kizim aglamiyor hic topuk kani aldilar o zaman bile aglamadi..surekli uyuyor.meme verdik sutum henuz yok.2 kez mama verdik.simdi tekrar vericez...lutfen bana dua edin arkadaslar..ihtiyacim var buna
Gözün aydın maşallah kızına miss gibi Bebek kokuyordur şimdi:21: darısı başımıza

Cnm hayırlı olsun sürpriz bir Bebek daha cok şükür kucağına almışsın ağlamaması daha güzel değil mi zaten sürekli uyuyorlar karınları tok olsun yeter ki anormal bir durum mu varmış ?

Can'ım bEnim özel sektör uygulamayı anlatayım 32 dolduğunda çalışabilir raporu aldım 37 dolduğunda çalışamaz raporu alcam böylece bu 5 haftamı doğum izni olarak kullancam toplam 16 hafta Hakkı'mız var ama işte Bayram'a denk gelmesi ilginç oldu doktor herhalde bayram sonrası yazacak çalışamaz raporunu onu sorcam haftaya gittiğimde doğum olduğunda doğum raporunu da işyerine vercem bizim işyeri sgk ile halledecek sen çalışıyormuşsun izne ayrıldın mı:anneadayı:

Dogum izni icin hangi hafta giderseniz kalanini yaziyorlar. Mesela 34 te gittiniz. 37 ye 3 hafta var 3 hafta daha calisabilir raporu veriyorlar. Bayram sonu gitmenizde bir sorun olmaz bir sey de degismez hafta olarak

Tecrübeli anneler bizim göbek bağımız düştü hastaneden hic pansuman alkolle temizleme vs birşey söylenmedi ne yapmak lazım kendi kendine kuruyor mu? Bir de göğüs yarası için lansinoh kullanıyorum acı cekiyorum emzirirken başka etkili bir yol var Mıdır pek iyileştirici etkisini göremedim sürekli emzirdiğim için belki tekrar açılıyor ama :/

Tecrübeli anneler bizim göbek bağımız düştü hastaneden hic pansuman alkolle temizleme vs birşey söylenmedi ne yapmak lazım kendi kendine kuruyor mu? Bir de göğüs yarası için lansinoh kullanıyorum acı cekiyorum emzirirken başka etkili bir yol var Mıdır pek iyileştirici etkisini göremedim sürekli emzirdiğim için belki tekrar açılıyor ama :/
cnm orayi kuru tutman gerekio bana doktor alkol ve gazli bez tarzi bi sprey verdi ama benimki daha gobek bagini dusurmedi...cnm once gogsune buzlu torba koy emzirmeden once sicak torba koy;) zeytinyagi da koyuyorum ben bir de emzirdikten sonra yika nemlendir biraz zor ve zahmetli ama mecburuz :(

Düştük den sonrada bir süre göbeğine dikkat etmen canım kuru tutman lazım her banyodan sonra kurula içini.
Göğüs ucun içinde hindistan cevizi yağı çatlaklar ve yaraya iyi geliyor canım zade vital markanın iyi olduğunu duymuştum. Sürdükten sonra emzirebiliosun bebeğe hiç bir zararı yok. Bir diğeri bir damla kendi sütünü etrafına sürüp kurumasini bekledikten sonra göğsünü kapatmak. Göğüs pedini sık sık değiş nemli kalması da iyi deil..
Umarım en kısa zamanda geçer canım..

Garmastan kremi arkadaşım tavsiye etti onu dne istersen

cnm orayi kuru tutman gerekio bana doktor alkol ve gazli bez tarzi bi sprey verdi ama benimki daha gobek bagini dusurmedi...cnm once gogsune buzlu torba koy emzirmeden once sicak torba koy:KK66: zeytinyagi da koyuyorum ben bir de emzirdikten sonra yika nemlendir biraz zor ve zahmetli ama mecburuz :KK43:

Düştük den sonrada bir süre göbeğine dikkat etmen canım kuru tutman lazım her banyodan sonra kurula içini.
Göğüs ucun içinde hindistan cevizi yağı çatlaklar ve yaraya iyi geliyor canım zade vital markanın iyi olduğunu duymuştum. Sürdükten sonra emzirebiliosun bebeğe hiç bir zararı yok. Bir diğeri bir damla kendi sütünü etrafına sürüp kurumasini bekledikten sonra göğsünü kapatmak. Göğüs pedini sık sık değiş nemli kalması da iyi deil..
Umarım en kısa zamanda geçer canım..

Garmastan kremi arkadaşım tavsiye etti onu dne istersen
Cok teşekkürler deneyeyim bunları inşallah biri iyi gelir de keyifle emzirebilrimm
Yarın doktor kontrolümüz var göbeği için tavsiye alayım kuru tutmaya özen gösteriyorum ama yine biraz sıvı görüntü var belki pansuman gerekiyordur ;)

Tecrübeli insanın hali başka, maşallah sana. Kızın ve oğlun iyiler inşallah olbeycim

Iyiyiz sukur canim. Simdi rahat zamanlar tek derdimiz beslemek. Gazlar cazlar baslamadan dinlenelim biraz.

Dua eden arkadaslarin hepsinden allah razi olsun..bebegim birazda olsa memeyi aldi.ilk basta gelen sari sut biraz geld onu emmeye calisti.denemeye devam edicem insallah.

Ohhh super canim. Sakin ilk gunleri baz alma sut sivilastikca daha cok gelecek daha rahat emecek. 5-6 gun civari hersey daha kolay olacak insallah. Cok cok opuyoruz sizi

Bizim de dun dustu yenidogan odasini aradim hastanenin hafif kanama vardi cunku. Alkol damlatip gazlibezle silin dediler. 1 gun sonra yikayabilirsiniz dediler. Ama ben yrinki kontrolden sonra yikayacagim. Biraz disari cikik bence bizim gobek zamanla oturur mu yoksa yakmak mi gerekir doktora sorcagim.

Lansinoh iyidir aslinda ama bu kez ucunda su balonu gibi bisi olustu cok aciyo :) zeytinyagi suruyorum ucuna kapatmadan birz bekletip pedle kapatiyorum. Simdilik acisini aliyo gibi. Bi dene istersen

Gittim canim dun. Agri kesici igne vurdular birkac saat rahatlatti sonra yine ayni. Bir suru agri kesici hap krem ve fitil verdi. Gunde 3 defa oturabilecegin sicakta suya otur sonra bol krem sur dedi. Afedersin gaz cikarmak bile sikinti. 2 gundur wc cikamiyorum zaten. Korkuyorum cunku. Ustune oturdugumda bile sizliyor. Sicak su torbasina su koyup ayaklarimin altina koyuyorum acayip rahatlatiyor. Tavsiye ederim insallah sende de ise yarar
o acıyı çok iyi biliyorum 2010 bu yüzden ameliyat oldum. kaç yıldır hiç sıkıntım yoktu hamileyken bile olmadı.şimdi olması can sıkıcı. dikkat et Dr dediklerini uygula yoksa çok zor.geçmiş olsun canım

Iyiyiz sukur canim. Simdi rahat zamanlar tek derdimiz beslemek. Gazlar cazlar baslamadan dinlenelim biraz.

Ohhh super canim. Sakin ilk gunleri baz alma sut sivilastikca daha cok gelecek daha rahat emecek. 5-6 gun civari hersey daha kolay olacak insallah. Cok cok opuyoruz sizi

Bizim de dun dustu yenidogan odasini aradim hastanenin hafif kanama vardi cunku. Alkol damlatip gazlibezle silin dediler. 1 gun sonra yikayabilirsiniz dediler. Ama ben yrinki kontrolden sonra yikayacagim. Biraz disari cikik bence bizim gobek zamanla oturur mu yoksa yakmak mi gerekir doktora sorcagim.

Lansinoh iyidir aslinda ama bu kez ucunda su balonu gibi bisi olustu cok aciyo :) zeytinyagi suruyorum ucuna kapatmadan birz bekletip pedle kapatiyorum. Simdilik acisini aliyo gibi. Bi dene istersen
Tşkler cnm zeytinyağını deneyeceğim mutlaka bizim de göbek dışarda biraz küçük bir havuz görüntüsü var :) kanama normalmiş galiba bizde olmadı ama

Kızlar ilk günler göğüs ucu catlak skntim benimde oldu zeytinyagi sürüp ped koyuyordum. Doktorum lanolin krem yazmış bir iki kez kullandim cok iyi geldi. Bir de göğüs pedi yerine aventin göğüs kalkanini kullaniyorum ben uçları kaybolmuyor hem de delikli oldugu icin hava alıyor akan süt kıyafetime gelmiyor. Çok memnunum çok şükür

Kızlar merhaba, sabah kahvaltıdan sonra bulaşık makinasına eğildim kalkarken çok şiddetli sancı girdi kasıklarıma, çığlık attıracak seviyede, eşim koştu hemen yanıma, oturttu, nefes egzersizleri filan biraz rahatladım ama epey ağlattı beni o kasılmalar, zaten geceden beri artmıştı ağrılarım, öğlen 12 ye kadar düzensiz devam eden sancılar oldu, doktora gittik, hem ebe hem doktor açıklık kontrolü yaptı, 2 cm açıklık varmış, arada 70 e çıkan sancılar olsa da çok düzensizdi geneli de 25 deydi sancıların, yani doğum sancıları değildi, yalancı kasılmalardı. Doktor isterseniz bu gece kontrol altına alalım sizi, ama bekleyebildiğimiz kadar bekleyeceğiz dedi, istemedim, evimize geldik, peçeteye sürekli pembe leke geliyor, nişan mı, yoksa açıklık kontrolü olduğu için mi bilmiyorum, beklemedeyiz.
A Alin lina bebeğini kucağına almışsın ne mutlu size, tebrik ederim, hayırlı olsun canım, ömrü güzel, bahtı açık olsun, sevgiler:KK200:

Back