Canım benim de karın çevresi 2hafta geriden geliyordu diğer ölçümleri normal, dün benim de kontrolüm vardı bu sefer 3,5 hafta kadar geride çıktı. Ama kilo alımı durmamış, Cumartesi tekrar çağırdı, en fazla haftaya cumaya kadar bekleriz dedi, anne karnında kilo almıyorsa durmasının anlamı yok dedi.
Merhaba kızlar. Çooookkkk uzun Zaman oldu buraya yazmayalı. Çok sıkıntılı süreçler geçirdim. Defalarca hastanede yattım kullandığım ilacın iğnenin serumun haddi hesabı yok. 23. Ve 32. Haftalarda az kalsın doğuruyordum. Ciğer geliştirici iğne bile oldum. Progestanı bile bırakalı bi kaç gün oldu daha. Kötü etkilendiğim için eşim buraya girmemi yasakladı. Ara ara yazışmalara baktım uzaktan da olsa takip ettim sizi. Ne güzel doğumlar başlamış. Allah hayırlı evlatlar etsin inşAllah. Bi kaç gün önce çatı muayenesi oldum çok korkulacak bişey yok olmayanlar korkmasın. Çatım normal doğuma uygun. Ama doğumum tam bayram sonrasına denk geldiği için doktorum Sezeryan yanlısı. Normal istiyosan 40 haftayı bekleriz ama bakarım suyun azalırsa Ağrı'n olursa 7eylülde alırım dedi. Bebeğin ölçümleri arasındaki farkı soranlar olmuş. Oğlumun kafası da 2-3 hafta önden gidiyor. Dr sordum bu ölçülere çok takılma Alman'lar ukraynalılar falan bunları kendilerine göre ayarlamış onu baz alıyoruz dedi. İnanın benim Dr m kadar ince eleyip sık dokuyan her ihtimali değerlendiren bir Dr bulamazsınız. Bide bebeğin pozisyonundan yandan ölçmesi gerekiyormuş tam ölçülmeyebiliyo dedi. Başka bir ölçüm daha yaptı o haftasıyla uyumlu çıktı Neyse çok uzun yazdım. Hepimize sağlıklı doğumlar inşAllah
Kızlar doğum yaptım 5 gibi 2900 50cm doğdu ultrasonda 3400idi yanılma payımız fazla oldu ama sağlıklıyız şükür önemli olan da o mama veriyoruz sütüm yok ama emzirmeye çalışıyorum sürekli orda uyuyor direk göğüs pompası da hayat kurtardı mutlaka alınmalı bence herkese bu duyguyu nasip etsin rabbim
Hayırlı geceler güzel anneler sabırsız bir hamis olarak size danışmaya geldim 2.bebisim olmasına rağmen cinsiyetini çok merak ediyorum rica etsem ilk günden belirtilerinizi ve cinsiyetlerini yazarmsiiniz
Seni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama bende ki tüm belirtiler erkek gibi olmasına rağmen kızım olacak inşallah, rüyalarımda bile erkek görüyordum tabi kızım olmasını çok istiyordum
Baska sorunum yok cnm nu haftaya kadar hersey normaldi bu hafta oyle dedi bakalim hayirlisi insallah toparlar bebisde sagliklica dogar Rabbim hepimize saglikli dogumlar versin
Anneler dogumu kolaylastirmak icin kegel , yuruyus ve comelme disinda pilates topuna oturup biraz ziplama hareketi yapan ya da duyan var mi? Yapsam mi bilemedim
ben yapıyorum canım.topta zıplıyorum doktorda söylemişti,ileri geri kalçalarımı hareket ettiriyorum,daire çiziyorum falan.nette videolardan bakabilirsin.
Genelde 38'i dolunca oluyor çatı muayenesi canım. O yüzden bence dememiştir birşey. Çatı muayenesinin doğumu tetiklediği söyleniyor. Benim hafta cuma bakılcak çatı'ya inş bayramdan önce doğum olur iyice kafama taktım bu konuyu.
İnşallah canm, iyi düşünelim öyle olsun bugün bende aile hekimine gittim hemşire kontrolümü yaparken karnım aşağı inmiş dedi beni de bir heyecan sardı acaba erken mi gelir diye haftaya doktorla randevum var bakalım o ne diyecek artık hafta da bire düşecek kontroller sonrakine çatı muayenesi yapabilir, o çatala çıkmak bende kötü hatıraları hatırlatıyor onun için endişeliyim
selam arkadaşlar hergün bikaç tane geliyo bebişler Allah sağlıklı nasip eder inşallah..dr um geçen haftaki kontrolde normal istiyodun seni niye nefes kursuna göndermedim diye hayıflandı bende çok üzüldüm burda kurs olduğunu düşünemedm sormadım hiç keşke sorsaymışım diye 37 haftadan sonrda kursa almıyolarmış bu kurslara giden varmı inernetten bakıyorum ama bir sürü çeşidi var doğru bir video önerebilecek kimse varmıdır?
Bebeğe 2 takım almıştık yanımıza yetmedi daha fazla koyarsanız iyi olur ilk giydiği hemen batıyor zaten eldiven şapka yedek iyi olur depend külot olan cok iyi gerekli. Gecelik 1 tane yetti ama yedek de alınabilir tabi :) Allah razı olsun iyi Dilek'leriniz için bizde size dua ediyoruz oğlumla teyzeleri :)
Kizlar bugun kontrolum vardi 37. Haftamiza girecez yarin bebek 2 hafta geride dedi biraz kucuk dedi 2600 gr mis aksamlari sutle incir ye dedi oysaki gecen hafta 2800 gr dedi onceki kontrollerimdede gelisimi cok iyi demisti sizce bebek zayiflarmi
Selam anneler. Muayeneden geldik biz. Kilomuz 2 hafta öncesine göre aynı 2900 lerde seyrediyor. 2700-3200 arası gelebilirmiş miniş. Gelişimde bir sıkıntı olmadığı için kilonun artmamasına takılmadı doktorumuz. Zaten son haftalarda yavaşlayabileceğinden bahsetmişti. Başı halen üstte, doğum pozisyonuna inmemiş. Suyu, plasentası da iyi. Çatı muayenesini de oldum bu arada, 1 cm açıklığım çıktı. Rahim ağzında incelmeler var. çatı kemiklerimde de engelimiz yok çok şükür. Şuan normal doğum için her şey uygun gözüküyor. Bu arada muayene olacaklar tırsmasın sakın, çok basit ve 1 dk bile almayan bir işlem. Bu saatten sonra bizim kızın keyfine kaldık biz. :) bu gece de gelebilir veya 41. Haftanın sonuna kadar bekleyebilir(yaklaşık 15 gün). Doğal yoldan ittirir kendini umarım da ilaçla başlatmaya gerek kalmaz. Hayırlısı olsun hakkımızda. :)
sinemnur
bu arada benimkinin kordonlar yine boynunda ama ne bebek için ne doğum için engel değilmiş konuştuğumuz gibi. Kordondan geçen kan akışı ve bebişin kalp atımı değişirse sıkıntı oluyormuş.
Kızlar doğumlar başlamış maşallah benim de ara ara kasılmalar sancı oluyo sabah doktora gitti hafif açılma ve yumuşama varmış nst de sancı yeterince çıksaydı yatıracaktı ama sancı az çıktı gönderdi eve bakalım ne zaman başlayacak sancılar
Seni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama bende ki tüm belirtiler erkek gibi olmasına rağmen kızım olacak inşallah, rüyalarımda bile erkek görüyordum tabi kızım olmasını çok istiyordum