Ha bu arada bişey unuttu, hergün yarım avokado veriyorum.Kizlar rica etsem bebislerinize ek gida neler veriyorsunuz.nasil veriyorsunuz.mesala 1 gunluk verdiginiz gidalari yazarmisiniz.lütfen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ha bu arada bişey unuttu, hergün yarım avokado veriyorum.Kizlar rica etsem bebislerinize ek gida neler veriyorsunuz.nasil veriyorsunuz.mesala 1 gunluk verdiginiz gidalari yazarmisiniz.lütfen.
Ahh Rabbim şifalar versin size de. Çok zor şu ateş. Çatlamış mı damağı? Bizimkinin aşırı sertleşti ama patlamadı daha. Isırıyor kuvvetli artık.
Çok sağol canım.
Ben 11 aylık diş çıkarmışım çok sıkıntı da yapmamışım. Eşim de aynı. Bu kız kime çektiyse ahh kızlar çok zormuş evladın hasta olması. Gece zangır zangır titriyordu, 39,5 oldu ölecek sandım resmen. Duşa sokarken nasıl dualar ediyorum.. Düşüremedik çünkü ateşi. Off Rabbim! Dedim ona geleceğine bana gelsin. Şifalar versin Allah tüm hastalara..
kim demişti mayaladığınız yoğurdun üzerine peçete koyun diye
peçete koydum 2 kat, uçlarnıı dışarı sarkıttım. sen peçete suyu em uçlarından da şıpır şıpır damlat.
Canim benim ilk bebek.tecrübem yok.kizim 3 gün sonra 6 aylik olacak.bende 10 gün önce başladim.ama rast gele.yani bir siralamasi varmi bilmiyom.sabahlari yumurta sarisi verdim.cevizle birlikte. 3 dk haşlayip kayisi kivamindan az civik.2 3 kez elma armut muz püresi verdim cam rendede rendeleyip.yogurt hic vermedim.annemlerde kaliyorum.dogal yogurt da var.yogurt icin günlük taze cay bardagina mayalayip verin diyorlar.normal annemlerin tencereye mayaladigi 3 4 günluk yogurttan versem olurmu.Cnm mrb. Ben hergün bir kez 1 su bardağı yoğurt içine de bebe bisküvisini 2 tatlı kaşığı katıp veriyorum ve 1 kez de 1 çay bardağı meyve püresi veriyorum. Bazen meyve püresi vermeyip yerine çorba veriyorum.
Sadece bunları veriyorum az mi çok mu bende pek bilmiyom :)
Canim benim ilk bebek.tecrübem yok.kizim 3 gün sonra 6 aylik olacak.bende 10 gün önce başladim.ama rast gele.yani bir siralamasi varmi bilmiyom.sabahlari yumurta sarisi verdim.cevizle birlikte. 3 dk haşlayip kayisi kivamindan az civik.2 3 kez elma armut muz püresi verdim cam rendede rendeleyip.yogurt hic vermedim.annemlerde kaliyorum.dogal yogurt da var.yogurt icin günlük taze cay bardagina mayalayip verin diyorlar.normal annemlerin tencereye mayaladigi 3 4 günluk yogurttan versem olurmu.
Canim 3,4 kez verdim yumurta sarisini alerji olmadi cok şükür.yumurtayi biraz daha kati yaparim o zaman.kayisi kivaminda.yogurt icin doktorda bana keci sütünden mayala ver dedi.ama bulundugum yerde keci sútú bulamadim.inek sútünden yogurt versem olnazmi.birde gun icinde ne kadar veriyonuz yogurt 1 kase fazlami olur.Yumurta sarısı ve ceviz alerjen besinler canım 8. aydan önce başlamasaydın keşke bazı doktorlar 1 yaşını bekleyin diyorlar kuruyemiş için, birde bebişlerin yumurtası baya katı olacak mikrop kalmasın diye, önce yoğurt ve sebzelerle başlayın diyor doktorlar. Ben şimdilik sadece yoğurt veriyorum keçi sütünden, küçük kavanozlara mayalayıp taze taze veriyorum
Cnm annenin yaptığı yoğurt olurda ama 3-4 ekşi olduğu için bebekler pek yemek istemez. Yapabilirsen her 2 günde mayalayip yedir. Arkadaşı n dediği gibi keçi sütü bulsan harika olur. Yoksa da inekle idare etsin :) bence püre filan ver artık ben 5. Ayda vermeye başladım püre ve yoğurt ve çorbayı :) kafana göre takıl. Bu arada ceviz ve yumurta sormak gerek sanki erken gibi.Canim benim ilk bebek.tecrübem yok.kizim 3 gün sonra 6 aylik olacak.bende 10 gün önce başladim.ama rast gele.yani bir siralamasi varmi bilmiyom.sabahlari yumurta sarisi verdim.cevizle birlikte. 3 dk haşlayip kayisi kivamindan az civik.2 3 kez elma armut muz püresi verdim cam rendede rendeleyip.yogurt hic vermedim.annemlerde kaliyorum.dogal yogurt da var.yogurt icin günlük taze cay bardagina mayalayip verin diyorlar.normal annemlerin tencereye mayaladigi 3 4 günluk yogurttan versem olurmu.
Vala cnm keçi sütü olsa dediğin gibi en iyisi keçi yoğurdu ama bulmak zor biraz.Yumurta sarısı ve ceviz alerjen besinler canım 8. aydan önce başlamasaydın keşke bazı doktorlar 1 yaşını bekleyin diyorlar kuruyemiş için, birde bebişlerin yumurtası baya katı olacak mikrop kalmasın diye, önce yoğurt ve sebzelerle başlayın diyor doktorlar. Ben şimdilik sadece yoğurt veriyorum keçi sütünden, küçük kavanozlara mayalayıp taze taze veriyorum
Canim 3,4 kez verdim yumurta sarisini alerji olmadi cok şükür.yumurtayi biraz daha kati yaparim o zaman.kayisi kivaminda.yogurt icin doktorda bana keci sütünden mayala ver dedi.ama bulundugum yerde keci sútú bulamadim.inek sútünden yogurt versem olnazmi.birde gun icinde ne kadar veriyonuz yogurt 1 kase fazlami olur.
Cnm annenin yaptığı yoğurt olurda ama 3-4 ekşi olduğu için bebekler pek yemek istemez. Yapabilirsen her 2 günde mayalayip yedir. Arkadaşı n dediği gibi keçi sütü bulsan harika olur. Yoksa da inekle idare etsin :) bence püre filan ver artık ben 5. Ayda vermeye başladım püre ve yoğurt ve çorbayı :) kafana göre takıl. Bu arada ceviz ve yumurta sormak gerek sanki erken gibi.
Vala cnm keçi sütü olsa dediğin gibi en iyisi keçi yoğurdu ama bulmak zor biraz.
Cnm 1 kez köy yoğurdu bulup aldım ve süt bulup aldım kaynatıp o yoğurttan mayaladim ve hep öyle kendi yaptığım yoğurttan mayalıyorum.Kızlar yoğurdu nasıl yapıyorsunuz maya olarak ne kullaniyorsunuz ben günlük şişe sütü ilitip maya olarak da babymix yoğurt kullandim ama yogurdum vıcık vıcık oldu
Canim ben dedim, ben kavanozlarin ustune koyuyorum, havlu kagit tum suyu crkiyo ve yogurtdum kalin oluyo, demek senin cok suluymus, yada kabin mi buyukkim demişti mayaladığınız yoğurdun üzerine peçete koyun diye
peçete koydum 2 kat, uçlarnıı dışarı sarkıttım. sen peçete suyu em uçlarından da şıpır şıpır damlat.
kıızımın size ilk mesajı tiyseler =)
xa<<<<<<<<<<<<<j<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<nb<<u
Canım MinikPiranha için anlattım bak sen de. Ama aşaması da şöyle: günlük sütü kaynatmamıza gerek yok diye biliyorum umarım doğrudur bu yüzden biraz ısıtıp parmağımla anlamaya çalışıyorum 5e kadar sayana kadar falan parmağım yanmıyorsa tamamdır sonra kavanozları altlarında havluyla kalorifere alıp yerinden oynatmadan sütü katıyorum üstüne ayrı bir yerde yaptığım şu karışımı daha önce yaptığım yoğurdu ısıttığım sütten biraz alarak mayayı da ekleyip yaptığım karışımı azar azar ekliyorum sonrası piranhaya anlattığım gibi. 5 saat sonra falan buzdolabına alıyorum orda da 5 saat kalması yeterli oluyorKızlar yoğurdu nasıl yapıyorsunuz maya olarak ne kullaniyorsunuz ben günlük şişe sütü ilitip maya olarak da babymix yoğurt kullandim ama yogurdum vıcık vıcık oldu
CANIM BENİM KIZ YOĞURT YİYEMİYOR YA BEN HAFTALIK TENCEREYE MAYALIYORUM. ŞOKTAKİ PROBİYOTİK MAYAYI BİLİYORUM BİR KERE DENEMİŞTİM ONU DA BECEREMEMİŞTİM SULU OLMUŞTU YİNE =) ELİMİN AYARINDA SORUN VAR BENİM HERALDE. DERECEYİ DE BULAMADIM NERDE KİM BİLİR SICAKLIĞINI AYARLAYAMIYORUM GALİBMinikPiranha canım ben minik kavanozlarda mayalıyorum ve üstüne havlu peşeteyi ikiye katlayıp koyuyorum kavanoz kapağını öyle kapatıyor sonra iki kat havluya sarıp kalorifer üstüne koyuyorum hiç sulanma falan olmadı hatta taş gibi oluyo yoğurt. Bu arada günlük şişe sütle mayalıyorum ve toz probiyotik maya aldım şok'tan. İlk gün sadece süte onu koydum ertesi yaptığımda biraz yaptığım yoğurttan biraz yine maya ve şimdi üçüncü kez yapıcam yine biraz yoğurt yine biraz maya sonra artık hep yaptığım yoğurttan. Çünkü 2-3 kez mayayla karıştırın sonra probiyotik olmuş olur diye okudum.
maşallah ne güzel tutmuş afiyet olsun şifa olsun Ata Beye =) ben de deneyeceğim kalorifer üstünde mayalandırmayı anlattığın gibi.=)Canım MinikPiranha için anlattım bak sen de. Ama aşaması da şöyle: günlük sütü kaynatmamıza gerek yok diye biliyorum umarım doğrudur bu yüzden biraz ısıtıp parmağımla anlamaya çalışıyorum 5e kadar sayana kadar falan parmağım yanmıyorsa tamamdır sonra kavanozları altlarında havluyla kalorifere alıp yerinden oynatmadan sütü katıyorum üstüne ayrı bir yerde yaptığım şu karışımı daha önce yaptığım yoğurdu ısıttığım sütten biraz alarak mayayı da ekleyip yaptığım karışımı azar azar ekliyorum sonrası piranhaya anlattığım gibi. 5 saat sonra falan buzdolabına alıyorum orda da 5 saat kalması yeterli oluyor
Eki Görüntüle 1952312
Anladım tatlım ben normalde de çok hazır yoğurt almam hep mayalarım kendimize de aktivanın küçük ambalajlarda probiyotik yoğurtla var ya onla yaparım açık inek sütüyle ama evet sıcaklığı iyi ayarlamalı bu arada cam ağzı kapaklı büyük saklama kabım var onda yapıyorum ve altına battaniye serip kabı koyuyorum sütü yoğurdu orada ekliyorum hiç oynatmadan ayrıca 3 lt süt için yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı şeker de atıyorum hatta tuz keser derler ama kesilmiyor o da hep taş gibi olur. Sıcaklığa dikkat et bakalım bi de dediğim gibi yerinden oynatmadan ve çelik vesairedense böyle büyük camın varsa dene istersenCANIM BENİM KIZ YOĞURT YİYEMİYOR YA BEN HAFTALIK TENCEREYE MAYALIYORUM. ŞOKTAKİ PROBİYOTİK MAYAYI BİLİYORUM BİR KERE DENEMİŞTİM ONU DA BECEREMEMİŞTİM SULU OLMUŞTU YİNE =) ELİMİN AYARINDA SORUN VAR BENİM HERALDE. DERECEYİ DE BULAMADIM NERDE KİM BİLİR SICAKLIĞINI AYARLAYAMIYORUM GALİB
tupperwere ın yoğut kapları var ya onlardan sipariş ettim teyzeme annem gelirken getirecek( heheh 20 sinde annemler yanıma gelyor da :)))Anladım tatlım ben normalde de çok hazır yoğurt almam hep mayalarım kendimize de aktivanın küçük ambalajlarda probiyotik yoğurtla var ya onla yaparım açık inek sütüyle ama evet sıcaklığı iyi ayarlamalı bu arada cam ağzı kapaklı büyük saklama kabım var onda yapıyorum ve altına battaniye serip kabı koyuyorum sütü yoğurdu orada ekliyorum hiç oynatmadan ayrıca 3 lt süt için yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı şeker de atıyorum hatta tuz keser derler ama kesilmiyor o da hep taş gibi olur. Sıcaklığa dikkat et bakalım bi de dediğim gibi yerinden oynatmadan ve çelik vesairedense böyle büyük camın varsa dene istersen