• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Canım MinikPiranha MinikPiranha için anlattım bak sen de. Ama aşaması da şöyle: günlük sütü kaynatmamıza gerek yok diye biliyorum umarım doğrudur bu yüzden biraz ısıtıp parmağımla anlamaya çalışıyorum 5e kadar sayana kadar falan parmağım yanmıyorsa tamamdır sonra kavanozları altlarında havluyla kalorifere alıp yerinden oynatmadan sütü katıyorum üstüne ayrı bir yerde yaptığım şu karışımı daha önce yaptığım yoğurdu ısıttığım sütten biraz alarak mayayı da ekleyip yaptığım karışımı azar azar ekliyorum sonrası piranhaya anlattığım gibi. 5 saat sonra falan buzdolabına alıyorum orda da 5 saat kalması yeterli oluyor
Eki Görüntüle 1952312
Teşekkürler tatlım sanırım benim de elimin ayarı yok bi yoğurt makinası alayım en iyisi bi de soktaki mayadan alıp deniyeyim tutar inşallah

tupperwere ın yoğut kapları var ya onlardan sipariş ettim teyzeme annem gelirken getirecek( heheh 20 sinde annemler yanıma gelyor da :)))
o da işe yaramazsa cam alayım bir tane o daha uygun ne de olsa. buradan öğrenmiştim kıpırdatmadım son sefer ama yine bayağı sulu oldu. telefonum da yok ki çekip atayım. üzeri kaymak tutmuş, kaymağın altı iki parmak su, tencerenin yanları bir parmak su.
Canim dedigin kaptan benimde var
Bence evdeki 1 litrelik kavanozlari dene
Su konserve yaptigimiz yarim yada bir lutrelik cam kavanizlar varya onlar
Bende de kabim buyuk olunca sorun oluyo, o yuzden bir kactane cam kavanozda yapiyorum, hepsi farkli kavanoarda oldugu icin 10 gun sonra bile acsa ilk gunki gibi tadi

merhabalar ,
uzun zaman oldu oku oku bitiremedim yüzlerce sayfa geride kalmışım,ücretsiz izne ayrıldım fırsat bilip annemlere kaçtım izmir havası aldım geldim misss gibi.. bi ay kaldım nerdeyse.. aile candır tazelendim döndüm valla:)

bu arada 25inde 6.ayı dolduruyoruz,10 gün erken doğduğu için onu da bekleyeceğim ve blw ye başlamaya niyetliyim,blw turkiye grubu takip ediyorum kitabı okudum ama neler olacak merak ediyorum.Eşim de çok destek. İnşallah blw yi becerebiliriz ve oğlum kendi kendine özgür iradesiyle yer içer keyfince ve ilerde de yeme içme beslenme kilo falan problemi olmaz...Benim ömrüm diyetle geçtiği için yavrum da aynı sıkınıtıyı yaşamasın diye tüm çabam.
Blw ye başlayanlar var mı? Tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.. mama sandalyesi,bolca önlük, buharda pişirme aparatı, yere muşamba örtü edinmeli...peki uygulamada işler nasıl gidiyor neler gerekiyor merak ediyorum.
Sevgiyle..

Canim dedigin kaptan benimde var
Bence evdeki 1 litrelik kavanozlari dene
Su konserve yaptigimiz yarim yada bir lutrelik cam kavanizlar varya onlar
Bende de kabim buyuk olunca sorun oluyo, o yuzden bir kactane cam kavanozda yapiyorum, hepsi farkli kavanoarda oldugu icin 10 gun sonra bile acsa ilk gunki gibi tadi
O KAP İŞE YARAMIYOR MU YANİ, BEN YOĞURT İÇİN OLUNCA ÖZEL APARATI VAR ÜZERİNİN FALAN SANIYORUM HEM VAR MI ÖYLE BİRŞEYİ.
BİTANE CAM KAVANOZDA DENEYEYİM BARİ DEDİĞİN GİBİ. SAĞOL CANIM YAZACAĞIM SONUCU SANA =) İNŞALLAH BU SEFER TUTTURURUM

Benim yoğurt makinem var a101e gelmişti 3 yıl önce 45 tl falandı 7 tane cam kavanozu var 3 günde bir yağıyorum ben walla ucuzundan bi yoğut makinesi yapamayanlara mükemmel bizimkilrr alışık haxır yoğurda tabi tatlı o mayayı bi arkadaştanaldım ama hazıra göre azcık ekşi oluyo ya biz alışamadık ama bebişeveriyorum ek gıda sorunumuz var yemiyor ağz6nı bile açmıyor elna armut havuç suyu denedim yoğurt denedim babymix bile aldım onuda yemedi ondan yarı kendi mayamla yarı onla yoğurt mayaladım uzuyo ve tadı köyü bence patates patayes havuçla 3er gün çorba yaptım bugün balkabağı püresi yapayım diyotum toplsanız bir öğün 1 tatlı kaşığı yiyor

O KAP İŞE YARAMIYOR MU YANİ, BEN YOĞURT İÇİN OLUNCA ÖZEL APARATI VAR ÜZERİNİN FALAN SANIYORUM HEM VAR MI ÖYLE BİRŞEYİ.
BİTANE CAM KAVANOZDA DENEYEYİM BARİ DEDİĞİN GİBİ. SAĞOL CANIM YAZACAĞIM SONUCU SANA =) İNŞALLAH BU SEFER TUTTURURUM
Canim ozel aparati yok, benim kullandigimda yok en azindan, insallah bi defa olacak, haber ver:)

KIzlar benim de yogurtlarım olmuyor ama sulu da olsa yediriyom gözdeye ne olur ki binşey olmaz heralde??? Bit de cam kavanozda değil cam saklama kabında mayaladım:)

Kızlar yoğurdunuzun sulu olmasının nedeni sıcak mayalamanız. Eli sıcağa alışık olanlar benim gibi sıcak mayalıyo o da sulu oluyo,hatta azıcıkta ekşi olabilir. Dereceniz varsa mutlaka 41-42 derece arası mayalayın taş gibi olur. Derece yoksa eczaneden alıverin şu beş liralık koltukaltı ateş ölçerlerden iş görüyo o da

tupperwere ın yoğut kapları var ya onlardan sipariş ettim teyzeme annem gelirken getirecek( heheh 20 sinde annemler yanıma gelyor da :)))
o da işe yaramazsa cam alayım bir tane o daha uygun ne de olsa. buradan öğrenmiştim kıpırdatmadım son sefer ama yine bayağı sulu oldu. telefonum da yok ki çekip atayım. üzeri kaymak tutmuş, kaymağın altı iki parmak su, tencerenin yanları bir parmak su.
Bana neden cevap vermiyorsun? :KK61:
merhabalar ,
uzun zaman oldu oku oku bitiremedim yüzlerce sayfa geride kalmışım,ücretsiz izne ayrıldım fırsat bilip annemlere kaçtım izmir havası aldım geldim misss gibi.. bi ay kaldım nerdeyse.. aile candır tazelendim döndüm valla:)

bu arada 25inde 6.ayı dolduruyoruz,10 gün erken doğduğu için onu da bekleyeceğim ve blw ye başlamaya niyetliyim,blw turkiye grubu takip ediyorum kitabı okudum ama neler olacak merak ediyorum.Eşim de çok destek. İnşallah blw yi becerebiliriz ve oğlum kendi kendine özgür iradesiyle yer içer keyfince ve ilerde de yeme içme beslenme kilo falan problemi olmaz...Benim ömrüm diyetle geçtiği için yavrum da aynı sıkınıtıyı yaşamasın diye tüm çabam.
Blw ye başlayanlar var mı? Tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.. mama sandalyesi,bolca önlük, buharda pişirme aparatı, yere muşamba örtü edinmeli...peki uygulamada işler nasıl gidiyor neler gerekiyor merak ediyorum.
Sevgiyle..
Ben varım canım 3 gün oldu. Mama sandalyesi ikea çabuk temizlensin diye aldım. Tepsi kısmını strec ile kaplıyorum. 2 tane önlük aldım biri ikea komple naylon kollu biri de lcw faaliyet önlüğü. Kolsuz. Lcw daha iyi diğeri ile tam tutamadı. Yere muşamba yerine çöp poşeti kesip koydum isim bitince atıyorum. Büyük sofra kağıdı da olabilir ya da gazete. Buharda pişirme aparatı @bluetweety tencere almış. Bernardo. Bende tencere kapağı gibi kullanılan silikon bir aparat aldım. Gelince resmini atarım.

Püf noktalar bebek ne aç ne tok olacak. Emdikten 1 saat sonra mesela. Biz kahvaltı ederken kuruyoruz sofrayı onu da oturtuyorum bakıyor bize. Yumurta sarısı ve havuç denedik henüz. İlk gün daha ilgili gıdalara 2 3. Günler daha az yedi. İlk 2 hafta tamamen minciklasa bile sıkıntı yok. Çünkü onun ne olduğunu keşfediyor. Bir de gözünüzü dikip bakmayın çok onun yerine yemek yiyin. Öğürme oluyor büyük parça alınca gayet normal. Kakasinda da yiyecekler çıkıyor. Biz memnunuz. Devam şimdilik.

D daisyishere
Canim benim ilk bebek.tecrübem yok.kizim 3 gün sonra 6 aylik olacak.bende 10 gün önce başladim.ama rast gele.yani bir siralamasi varmi bilmiyom.sabahlari yumurta sarisi verdim.cevizle birlikte. 3 dk haşlayip kayisi kivamindan az civik.2 3 kez elma armut muz püresi verdim cam rendede rendeleyip.yogurt hic vermedim.annemlerde kaliyorum.dogal yogurt da var.yogurt icin günlük taze cay bardagina mayalayip verin diyorlar.normal annemlerin tencereye mayaladigi 3 4 günluk yogurttan versem olurmu.
Buradan bakabilirsin ayına ne uygun.
bebeklere hangi ayda ne yedirilir.jpg

Bana neden cevap vermiyorsun? :KK61:

Ben varım canım 3 gün oldu. Mama sandalyesi ikea çabuk temizlensin diye aldım. Tepsi kısmını strec ile kaplıyorum. 2 tane önlük aldım biri ikea komple naylon kollu biri de lcw faaliyet önlüğü. Kolsuz. Lcw daha iyi diğeri ile tam tutamadı. Yere muşamba yerine çöp poşeti kesip koydum isim bitince atıyorum. Büyük sofra kağıdı da olabilir ya da gazete. Buharda pişirme aparatı bluetweety bluetweety tencere almış. Bernardo. Bende tencere kapağı gibi kullanılan silikon bir aparat aldım. Gelince resmini atarım.

Püf noktalar bebek ne aç ne tok olacak. Emdikten 1 saat sonra mesela. Biz kahvaltı ederken kuruyoruz sofrayı onu da oturtuyorum bakıyor bize. Yumurta sarısı ve havuç denedik henüz. İlk gün daha ilgili gıdalara 2 3. Günler daha az yedi. İlk 2 hafta tamamen minciklasa bile sıkıntı yok. Çünkü onun ne olduğunu keşfediyor. Bir de gözünüzü dikip bakmayın çok onun yerine yemek yiyin. Öğürme oluyor büyük parça alınca gayet normal. Kakasinda da yiyecekler çıkıyor. Biz memnunuz. Devam şimdilik.

Eneeeee 0-0 ne yazdın kız farketmedim ki. telefoum bozuldu benim onu mu diyosun yoksa, cmdan silkeledim çalışıyor aslında ama ekranı kap kara gözük müyor hiç bişey

Ay ne bileyim canım ya havalar soğuyana kadar ki o zamanlar lavaboya sığıyordu kaka yaptığında hep lavaboda yıkardım ama artık siliyorum ve dediğim gibi gün aşırı mutlaka banyo yapıyo ama ne bilim işte sanki kaka kokuyo :KK47:
Canim ek gıdaya geçtiği için kokuyor normal. Havalar ısınsın yıkarız yine. Bu arada kehribar kolye için +1 bizde de salya vs kalmadı.

Yaa çok kötü olmuş. Bende Neva ile resim attım sana cevap yok. Üzüldüm. Kustu mu bana dedim. :cry:
olur mu öyl e şey canım neden küseyim ben sana =) bildirim geliyor dırıt dırıt göremeyince sinir oluyorum, hatta son görülmem açık arada eşimden girip bakıyorum telefonu kurcalarken vatsapa falan girmişim :D

aaaa sizin burda tanıdığınız bir telefoncu vardır belki. tanıdık birilerini bulmak istiyoruz yaptırmak için. garanti dışı kaldı kullanıcı hatasından ötürü. 1500e almıştık daha bir sene bile olmadı yaptırmak istiyorum iphone 5s

Yoğurt mayalayan için de ben mayayı ekledikten sonra kapak kapatmıyorum. Onun yerine süzgeç kapatıp ince bir bezle örtüyorum. Sabaha kadar bekliyor. Sonra da dolapta kapağı kapalı 1 gün. Hem tas gibi hem de tatlı bir yoğurt oluyor
ben de süzgeç koyuyorum luneciğim, ama yine olmuyor taş gibi. kavanozda deneyeceğim bir dahakine. inşallah daş gibi bol kaymaklı olur o sefer =) atacağım ben de kavanozu ters çevirip fotoğrafını

olur mu öyl e şey canım neden küseyim ben sana =) bildirim geliyor dırıt dırıt göremeyince sinir oluyorum, hatta son görülmem açık arada eşimden girip bakıyorum telefonu kurcalarken vatsapa falan girmişim :KK70:

aaaa sizin burda tanıdığınız bir telefoncu vardır belki. tanıdık birilerini bulmak istiyoruz yaptırmak için. garanti dışı kaldı kullanıcı hatasından ötürü. 1500e almıştık daha bir sene bile olmadı yaptırmak istiyorum iphone 5s
Telefoncu yok maalesef tanıdığımız ya.
O bebek ne oldu çıktı mı yoğun bakımdan? Adı neydi ki? O bebek kalacak.:halay:

Back