• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
hayırlı olsun fatoşcum inşallah kolay alışır bakıcısına senin de gözün gönlün arkada kalmaz.
oh ne güzel şifa olmuş tüm aile bireylerine, daim olsun inşallah=)
atağı atlattınız mı siz ne güzel bizim atak bitmedi gitti. 2-5 hafta sürebilir diyor 2 hafta bitti hala aynı,bakalım ne zaman bitecek neler katacak kızıma bu atak=))
Amin canım inşallah. Ay evet ÇOK ŞÜKÜR atlattık ama 2 hafta sürdü birkaç gün geçti de hatta. İnşallah sizin atak ta bitiversin kuzucuklar hep iyi olsun inşallah

B Began canım merhaba. Senin diş için tarifin vardı. Nasıldı? İşe yarıyor muydu?
merhaba canım.
evet işe yarıyor. eskiden ağrıyan dişe karanfil koyarlarmış.
1 yemek kaşığı zeytin yağına 3-4 damla karanfil yağı damlatıp damaklarına sürüyordum.

Vaay cok iyiymis cnm :) hangi siteden almistiniz bende alayim kizima ? Faydasi oldu mu Ata'ya da?
Valla oldu canım ya ki ben gaz döneminde almamıştım ne yalan söyliyim moda olmuş bişi diye bakıyordum ama günde 4-5 önlük değiştirirken sadece salya için şimdi hiç önlük takmıyoruz bi de dediğim gibi uykusundan eli ağzında çığlık çığlığa uyanmaları da bitti tots and more sitesinden aldım canım instagramda da var

zrtec diye bir damla canım,kurdejen dökenlerde genelde çok büyük faydası oluyor. Kaşıntıyı kesip huzursuzluğu kesiyor,bizde egzama olduğu için,maalesef hala damlayı kullanıyoruz.

Benim oğlan çok yiyordu hep söylüyordum bliyorsunuz,ama kilo alımı hep sınırdaydı,3420 doğmasına rağmen,yaşıtlarından daha düşük kilosu vardı,alerjisi tespit edildiği ay,ek gıdaya başladığımızda 850 gr aldı doktro bile şaşırdı,bu kadar hareket etmesine rağmen çok kilo almıştı. Dün kontrolümüz var, bu sefer 1,100 kilo almış,biz hepten şok olduk. Alerji olduğu için kilo alamıyordu,alerji mamasıyla beslenince çok güzel kilo almış oldu. Üstelik 3 hafta alerjik mamasını doğru düzgün içmedi,tadını beğenmediği için içmedi bile. Şuanda 68 cm 8350 kilo oldu. Doktorumuz gayet memnun,7 aylık bebek ölçülerinde dedi. Yürüteç işinide söyledim,artık koyuyorum nabıyım durmuyor dedim,5-10 aralıklarla birşey olmaz,ama işte fazla koymamaya çalışalım dedi.

Bu arada maşallahınızı alalım. Alp'in dün tam 6. ayı bitti,yarı yılımızı yaptık. Ciddi değişim geçirdik.Eki Görüntüle 1951312

Bu arada çocuğum esmer falan değilmiş,doğar doğmaz virüs kaptığı için,4 ay boyunca kara-sarı bir rengi vardı.Şimdi saçları kumrala döndü,tenide beyazlaştı.
Maşallah ya çok tontik bişey bu bizimki de sarılığı vardı 4 aylıkken ancak attı çocuğum yeni yeni beyazlaştı dediğin gibi. Bizim sarılığımızda anne bebek kan uyuşmazlığındandı. Canım bu alerji damlası da kilo almasını sağlıyormuş dün bi alercik diye bi blog var orda okumuştum. Bende günde sadece bi kere çorba veriyorum birde meyve rendeleyip veriyorum. Daha tam anlamıyla geçmedik ek gıdaya. Ayın 17si tam 6 aylık olacak Azra kuzum,bakalım kilo alımı nasıl olacak. Biz mamayı da aldık biberon tutmadığı için öyle veremiyorum ama çorbasına katıp vermeye başlıcam. Sen mama hariç çorbalarını falan nasıl veriyosun canım? Yani bi günlük beslenmesi nasıl Alp kuzunun? Maşallah iyi kilo almış bu arada

Selam canlar nasılsınız ara ara girip bakabiliyorum artık. Ve haftada iki gün de iş hayatına geri dönüyorum kısmetse Salı günü bakıcı başlayacak Ata için Salı ve Perşembe günleri. Bikaç hafta alıştırma süreci yapıp önümüzdeki ay başlıycam. Bu arada bizde diş miş te yok halen ve 26. Hafta atağını kötü geçirdik diş sanmıştım ve kehribar kolye de var neden böyle diyordum ama kolyenin de günahını almışım :) diş değil atakmış. Valla bu arada kehribar kolyeyi kayınvalidem de aldı Ata'daki salya bitişini ve uykusundan eli ağzında ağlaya ağlaya diş kaşıma hallerinim bittiğini gördükten sonra. Kv göğüs kanserş yaşadı iki defa 2 göğsü de alındı koltuk altı lenfleri de alındı ve normalde Ata'yı bile kucaklayamıyor kollarının acısından ama kolyeden sonra şoktayız hoppala yapıyo çocuğu kucağında :) bunu gören kp de bileklik aldı diz ağrıları için henüz bikaç gün oldu takalı bakalım ona nasıl etki edicek
Canım nerden aldınız kolyeyi? Bende almak istiyorum ama orjinalliğinden şüphe duyuyorum

Yaa iki gündür deniz de çok mız mız zar zor uyuyor, sürekli ağlıyor ne bulsa ağzına sokuyor kuzum, az önce ateşli gibi geldi ölçtüm 38e dayanmış üstünü incelttim azıcık da calpol verdim, sanırım dişleri zorluyor...
Ahh Rabbim şifalar versin size de. Çok zor şu ateş. Çatlamış mı damağı? Bizimkinin aşırı sertleşti ama patlamadı daha. Isırıyor kuvvetli artık.
merhaba canım.
evet işe yarıyor. eskiden ağrıyan dişe karanfil koyarlarmış.
1 yemek kaşığı zeytin yağına 3-4 damla karanfil yağı damlatıp damaklarına sürüyordum.
Çok sağol canım.

Ben 11 aylık diş çıkarmışım çok sıkıntı da yapmamışım. Eşim de aynı. Bu kız kime çektiyse :( ahh kızlar çok zormuş evladın hasta olması. Gece zangır zangır titriyordu, 39,5 oldu ölecek sandım resmen. Duşa sokarken nasıl dualar ediyorum.. Düşüremedik çünkü ateşi. Off Rabbim! Dedim ona geleceğine bana gelsin. Şifalar versin Allah tüm hastalara..

nymeria-burcu nymeria-burcu canım mamayı bugün açtım armut rendelemiştim onun içine katayım diye. Allah'ım o nasıl pis bişey. Tadına bakayım dedim midem kalktı. Kızım önce yedi son kaşıkta midesi kalktı bir kustu ama önceden çorba içmişti o bile çıktı. Maşallah Alp'e inşallah hep içer. Ay Allah kuzulara şifa versinde gerek kalmasın böyle şeylere.

Ahh Rabbim şifalar versin size de. Çok zor şu ateş. Çatlamış mı damağı? Bizimkinin aşırı sertleşti ama patlamadı daha. Isırıyor kuvvetli artık.

Çok sağol canım.

Ben 11 aylık diş çıkarmışım çok sıkıntı da yapmamışım. Eşim de aynı. Bu kız kime çektiyse :KK43: ahh kızlar çok zormuş evladın hasta olması. Gece zangır zangır titriyordu, 39,5 oldu ölecek sandım resmen. Duşa sokarken nasıl dualar ediyorum.. Düşüremedik çünkü ateşi. Off Rabbim! Dedim ona geleceğine bana gelsin. Şifalar versin Allah tüm hastalara..

Çok geçmiş olsun minik kuzuya canım, henüz çatlama yok ama göğsümü falan sıkıştırıyor sıpa.

bluetweety bluetweety yazmışsın canım nerden aldığını yeni gördüm. Bende bakıyım. Kolyesini mi takıyor Ata? Gün boyu boynunda mı duruyor uykuda falan nasıl kullanıyosunuz?
Kolye canım. Gündüz uykularında boynunda gece de ayak bileğine takıyorum banyo dışında hiç çıkarmıyorum

kim demişti mayaladığınız yoğurdun üzerine peçete koyun diye :(
peçete koydum 2 kat, uçlarnıı dışarı sarkıttım. sen peçete suyu em uçlarından da şıpır şıpır damlat.

güzel elif tatlı elif anneni neden bu kadar yoruyorsun.

canım hakkını yemeyeyim benim kızım gece uyumadığı zaman gündüz uyuyor 2 saat uyanmıyor bir sefer ama ben uyuyamıyorum işleri halletmeye çalışıyorum.

Sevda kuzusu akıllı uzmuyor annesini :) bizimki 30.dkda uyaniyor kronometre gibi maşallah :)

Valla oldu canım ya ki ben gaz döneminde almamıştım ne yalan söyliyim moda olmuş bişi diye bakıyordum ama günde 4-5 önlük değiştirirken sadece salya için şimdi hiç önlük takmıyoruz bi de dediğim gibi uykusundan eli ağzında çığlık çığlığa uyanmaları da bitti tots and more sitesinden aldım canım instagramda da var

Ben de cok inanmiyordum ama boyle ise yaradigini duyunca almak istiyorum bir umut belki o iyi gelir benim kiza :)

Ben de cok inanmiyordum ama boyle ise yaradigini duyunca almak istiyorum bir umut belki o iyi gelir benim kiza :)

Günaydınlar güzel annişlere ve tatlı mi tatliş bebelere :) inş herkes iyidir bebişleri ile. Rahatsız olanlara da acil şifalar diliyorum.
Kızlar ben salıncakli mama sandalyesi siparişi verdim p.tesi elime ulaşır sanırım. Kullanan var mı aranızda , inş boşuna almamışım :) geçen arkadaşıma gittim orda bebişimi koydum sallayınca çok hoşuna gitti ondan aldım. Umarım işime yarar .

Kizlar rica etsem bebislerinize ek gida neler veriyorsunuz.nasil veriyorsunuz.mesala 1 gunluk verdiginiz gidalari yazarmisiniz.lütfen.
Cnm mrb. Ben hergün bir kez 1 su bardağı yoğurt içine de bebe bisküvisini 2 tatlı kaşığı katıp veriyorum ve 1 kez de 1 çay bardağı meyve püresi veriyorum. Bazen meyve püresi vermeyip yerine çorba veriyorum.
Sadece bunları veriyorum az mi çok mu bende pek bilmiyom :)

Back