• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Canım benim dönüp bakman inşallah çok kısa zaman sonra olur. Uyku eğitimi (bu adı da hiç sevmiyorum itici geliyor) denemeleri de tutmadı?

Yok cnm denedim yatir kaldiri cok ağladı yapamadım. Iste şimdi 9dan sonra uyansada salliyorum tekrar uykuya dalmasi uzun da sürse daliyor cok şükür. Ama ben yorgunluktan bitiyorum. Insallah en azindan aksam uykusunu böyle boyle erkene cekebilirsem super olacak

Canim cok mu kotu ipek :KK43: benim kızda bugun cok huysuz sanki agri yapiyor disler deli gibi salyamiz var ve kasiniyor sanirim
Çok kötü canım :( 39.2 yi gördük. Ateş düşürücü ile daha iyiyiz. Şükür ki babası evdeydi. Baygın baygın duruyordu yavrum. Ben panik oldum ağladım falan offf :(
Burcunu bir de Casper in evlatlarının çıktı diye biliyorum canım. Geliyor mu sizin dış. Pırasa ver kemirsin yavrucak
Bilmiyorum ki canım

Sen tayin isteyeceksin senin gittigin yere esin gelecek es durumuyla :) bu arada eşim izindeyken rapor aldigi icin müdürü sana buradan gidenr kadar izin yok demiş. Izin alamiyor annem gelecek insallah mart ortasi gibi. Arkadaşlarım var aslinda ama hem hava cok soguk hem de onlar okula gidiyorlar falan yorgun olurlar birde evliler o yuzden gitmek istemiyor insan. Bende evde durmaui seviyorum ama cok yoruldum uykusuzum bir de :KK43: o yuzden aslinda bunaldim
Canım benim adaylık yeni kalkacak ki benim burada 3 sene daha çalışmam lazım. Hem ben tayin isteyemem ki sınıf öğretmeniyim ve puanım şuanda 28,bi sene sonra en fazla 58 olur bu puana bi yer gelmesi mümkün değil. Ben her halükarda eşimi beklemek zorundayım. O da ben gidelim istiyorum deyince benle dalga geçiyo zaten. Hadi sen tayin iste de gidelim diyo,kaç puanın var diyo,puanın kadar konuş diyo :63: eşek işte

Arkadaşlar merhaba lar, buralarda yeni sayılırım. Ağustos annesiyim. Ek gıdaya 15 gün önce geçtik. 2 gündür evdekendi sütünden yoğurt mayaliyorum. Tadı yogurda benziyor ama emin olamıyorum. Aranızda kendi sütünden yoğurt mayalayan var mı? Tarif verebilir misiniz? Bir de tadı nasıl oluyor?
Şöyle bir tahrif buldum yarın deneyecegim. 30 ml anne sütü + 30ml suya 1.5 ölçek mama. Bunlar karıştırılıp 1 tatlı kaşığı yoğurt ile mayalanacak
Sadece kendi sutumle yapınca su gibi oluyor ama yoğurt gibi kokuyor.

Canım benim adaylık yeni kalkacak ki benim burada 3 sene daha çalışmam lazım. Hem ben tayin isteyemem ki sınıf öğretmeniyim ve puanım şuanda 28,bi sene sonra en fazla 58 olur bu puana bi yer gelmesi mümkün değil. Ben her halükarda eşimi beklemek zorundayım. O da ben gidelim istiyorum deyince benle dalga geçiyo zaten. Hadi sen tayin iste de gidelim diyo,kaç puanın var diyo,puanın kadar konuş diyo :63: eşek işte

Ayy bu erkekler ya :) deseydin ben tayin isteyince en azindan tercih dışı gelmez sizinki gibi :) senin puan azmis cnm evet :( benim de az gerci bakalim küçük bir yere cikarsa tayinimiz es durumu da sıkıntı olabilir puan az olunca

Acile gidecektik. Duşa soktuk ilaç verdik onların da yapabileceği bir şey yok. Düşünce ateşimiz şimdilik gitmiyoruz. Sabah İnşaAllah. Lütfen dua edin.

Oyy cnm benim ya şükür ki düşmüş. Ama sen sakin ol lütfen biliyorum insan dokunsalar ağlayacak gibi oluyor o masum masum yatarken senki senin yuregin parcalaniyor ben de yaşamıştım :( ama sakin olmalı daha ne ateşli geceler sabah olacak kim bilir. Rabbim evlatlarımızı korusun

Aynen cnm salyalarini yuttuklari icin mukus olabilirmis ama pisigi bilmiyordum
Pişik ishal den zaten, yani öyle tahmin ediyorum.
Canım gündüz nasıl uyutuyorsun bebeği?
Bizim gündüz uykusu da yarım saat, 1 dakika geçmez.
Uyutup salıncağa alıyorum, yanında nöbet tutuyorum, kıpırdandığı an sallıyorum, günde bir kez bu şekilde uykusunu uzatabiliyorum.
Diğerlerinde naparsam yapayım uyanıyor.
Beşik sallanmasından hiç hoşlanmıyor, sinirleniyor.
Başka yerdeysek de uyutup ayağıma koyuyorum, kıpırdandıkça sallıyorum yine.
Gözler de tülbent var bu arada.
Yine başını bekliyorum, uyuyamıyorum veya iş yapamıyorum ama biraz dinlenmiş oluyorum.

Kızlar yavrular iyi olsun da uyumasın. Kızım çok kötü ateşleniyor. Ölüyorum. Çok fena oluyorum. Dua edin.
Çok çok geçmiş olsun.
Çıkmaz inşallah bir daha ateşi.
Gripti nezleydi insan yine biliyor ne yapacağını da bu ateş zor bir şey, Allah şifa versin yavruna.

Canım alerji damlası ne kullanıyosunuz? Bize doktor öyle bişey vermedi merak ettim.
zrtec diye bir damla canım,kurdejen dökenlerde genelde çok büyük faydası oluyor. Kaşıntıyı kesip huzursuzluğu kesiyor,bizde egzama olduğu için,maalesef hala damlayı kullanıyoruz.
Canım alerjik çocuk hiç kilo almaz söylemi yanlış. Kızımın süt ve süt ürünlerine,yumurta beyazına alerjisi var ama her ay mutlaka kilo aldı. 1400,800,400,500,700 gr şeklinde aldı kiloları. Bende alerji testi yaptırana süt alerjisi çıkana kadar böyle düşünüp kendimi avutuyodum. Alerji olsa huzursuz olur,kilo almaz,egzaması olur,kulak arkası kabuklanma olur,ishal olur,pişik olur diyordum. Hiç biri bizde tam anlamıyla olmadı. Ama malesef alerjik kızım. Ben kakası mukuslu mu doktor dediğimde bana illa ki mukusun uzayıp giden,daha sümüksü bişey olması gerektiğini söyledi. Ama hep kakasında azda olsa mukus vardı. Yani herşey her çocukta aynı olmuyor.

Benim oğlan çok yiyordu hep söylüyordum bliyorsunuz,ama kilo alımı hep sınırdaydı,3420 doğmasına rağmen,yaşıtlarından daha düşük kilosu vardı,alerjisi tespit edildiği ay,ek gıdaya başladığımızda 850 gr aldı doktro bile şaşırdı,bu kadar hareket etmesine rağmen çok kilo almıştı. Dün kontrolümüz var, bu sefer 1,100 kilo almış,biz hepten şok olduk. Alerji olduğu için kilo alamıyordu,alerji mamasıyla beslenince çok güzel kilo almış oldu. Üstelik 3 hafta alerjik mamasını doğru düzgün içmedi,tadını beğenmediği için içmedi bile. Şuanda 68 cm 8350 kilo oldu. Doktorumuz gayet memnun,7 aylık bebek ölçülerinde dedi. Yürüteç işinide söyledim,artık koyuyorum nabıyım durmuyor dedim,5-10 aralıklarla birşey olmaz,ama işte fazla koymamaya çalışalım dedi.

Bu arada maşallahınızı alalım. Alp'in dün tam 6. ayı bitti,yarı yılımızı yaptık. Ciddi değişim geçirdik. 03C62BB0-AFEF-48AC-BDC2-73598CA96D9C.jpg

Bu arada çocuğum esmer falan değilmiş,doğar doğmaz virüs kaptığı için,4 ay boyunca kara-sarı bir rengi vardı.Şimdi saçları kumrala döndü,tenide beyazlaştı.

Pişik ishal den zaten, yani öyle tahmin ediyorum.
Canım gündüz nasıl uyutuyorsun bebeği?
Bizim gündüz uykusu da yarım saat, 1 dakika geçmez.
Uyutup salıncağa alıyorum, yanında nöbet tutuyorum, kıpırdandığı an sallıyorum, günde bir kez bu şekilde uykusunu uzatabiliyorum.
Diğerlerinde naparsam yapayım uyanıyor.
Beşik sallanmasından hiç hoşlanmıyor, sinirleniyor.
Başka yerdeysek de uyutup ayağıma koyuyorum, kıpırdandıkça sallıyorum yine.
Gözler de tülbent var bu arada.
Yine başını bekliyorum, uyuyamıyorum veya iş yapamıyorum ama biraz dinlenmiş oluyorum.

Çok çok geçmiş olsun.
Çıkmaz inşallah bir daha ateşi.
Gripti nezleydi insan yine biliyor ne yapacağını da bu ateş zor bir şey, Allah şifa versin yavruna.

Canim sanki benim kizin düzenini anlattin tipkisinin aynisi :) yani kronometre acsam salisesi bile tam 30.dk dir eminim. Nasıl başarabiliyor merak ediyorum :) ben ayagimda sallayarak uyutuyorum canim. Uyuyunca basinda bekliyorum uyanacak gibi olunca tekrar sallamaya devam ediyorum ama dedigin gibi sadece bir uykusunda uzatabiliyorum digerlerinde naparsam yapayim uyaniyor :( 30dk da uykusunu alamadigi icin de hep mizmiz oluyor. Umarim ileride duzelir gerci duzelir diye diye 6 aylik olduk :) akşam uykumuzda çok sıkıntılı hala :( dün zar zor 10da uyuttum sabah 5de uyandı salla salla yarim saat ugrastim uyudugu 15-20dk :( ne yapmali nasil yapmali bilmiyorum artık ama cok yorgun ve halsiz olduğum icin benim de sabir seviyem düşüyor ve cok sinirli oluyorum :(

zrtec diye bir damla canım,kurdejen dökenlerde genelde çok büyük faydası oluyor. Kaşıntıyı kesip huzursuzluğu kesiyor,bizde egzama olduğu için,maalesef hala damlayı kullanıyoruz.

Benim oğlan çok yiyordu hep söylüyordum bliyorsunuz,ama kilo alımı hep sınırdaydı,3420 doğmasına rağmen,yaşıtlarından daha düşük kilosu vardı,alerjisi tespit edildiği ay,ek gıdaya başladığımızda 850 gr aldı doktro bile şaşırdı,bu kadar hareket etmesine rağmen çok kilo almıştı. Dün kontrolümüz var, bu sefer 1,100 kilo almış,biz hepten şok olduk. Alerji olduğu için kilo alamıyordu,alerji mamasıyla beslenince çok güzel kilo almış oldu. Üstelik 3 hafta alerjik mamasını doğru düzgün içmedi,tadını beğenmediği için içmedi bile. Şuanda 68 cm 8350 kilo oldu. Doktorumuz gayet memnun,7 aylık bebek ölçülerinde dedi. Yürüteç işinide söyledim,artık koyuyorum nabıyım durmuyor dedim,5-10 aralıklarla birşey olmaz,ama işte fazla koymamaya çalışalım dedi.

Bu arada maşallahınızı alalım. Alp'in dün tam 6. ayı bitti,yarı yılımızı yaptık. Ciddi değişim geçirdik.Eki Görüntüle 1951312

Bu arada çocuğum esmer falan değilmiş,doğar doğmaz virüs kaptığı için,4 ay boyunca kara-sarı bir rengi vardı.Şimdi saçları kumrala döndü,tenide beyazlaştı.

Ayy maşallah Alp e :) alamadığı kilolarin acısını çıkartmış kuzucuk :) ayrıca da büyüdükçe çok yakışıklı olmuş ya rabbim bir daha hastalığını yaşatmasın canim cok minikti ve sen cok zor bir sınav atlattın şükür bugunlerinize :)

Ayy maşallah Alp e :) alamadığı kilolarin acısını çıkartmış kuzucuk :) ayrıca da büyüdükçe çok yakışıklı olmuş ya rabbim bir daha hastalığını yaşatmasın canim cok minikti ve sen cok zor bir sınav atlattın şükür bugunlerinize :)
Çok şükür halimize,çok şükür.

Back