2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

Benim kargoda geldi bizim kizda sevdi gerci suan herşey onun için diş kasiyici :) bu arada Sevda kuzusu 6 aylik olacak masallah ya ne cabuk geçti zaman :) emekleme falan var mi ?

Kizlar ben daha önce hic yogurt mayalamadim ama yasadigim sehirde günlük ev yoğurdu satan bir yer var yogurdumuzu hep oradan aliriz yani market yogurdu degil. Simdi kendim mayalayim diyorum ama evdeki yogurt biraz ekşi olmuş mayalasam güzel olur mu ki bilemedim ?

Ayy inşallah bişi olmaz da gönül rahatlığıyla veririm.

Çok ekşi değilse mayaladığın yoğurdun tadını ekşi yapmaz canım, ekşilik dışında yoğurtta bi sıkıntı olmaz...

Mayalanir, ama tadi biraz eksi olur, ben o tadi sevmedigim icin tatli yogurttan mayalamayi tercih ediyorum. Birde tek kapta yapmak yerine birkac tane kavanozda yapsan, 2 haftaya kadar tadi degismiyor, birde ustune havlu kagit koy canim, kalip gibi oluyor, yaparsin canim, bu arada kefirde cok saglikli, tavsiye ederim, bi donem surekli yapiyordum simdi yapmiyorum, ilk mayam cok guzeli hep dagittim, dagittiklarimda bozmus, istedigim gibi maya bulamazsam internetten isteyecem, gerci ziraat fakultelerinde de oluyor, bence kefiride dene bagisikligi guclendiriyom ben ek gida da zamani gelince vericem ve hep de devam edecem insallah

Ben de eksi tadı sevmiyorum yarin yogurtcudan maya alayim bari veririm demişti. Az önce evdeki yogurttan ufak kavanoza yaptim denemelik bakalim nasil olacak :) kefiri ben de severim hamileyken falan hep içtim. Ama bir kere denemek icin yaptim beceremedim yada maya iyi degildi bilmiyorum. Ben de vermek istiyorum kızıma kefir mutlaka :) bu arada senin kuzunun uykulari nasil var mi gelişme

Kızlar tecrübeli anneler bana bir fikir verin yardım edin nolur benim kiz geceleri 15dk da bir uyanıyor ağlayarak mesela uyandı emzirdim kendisi birakinca yatagina koyuyorum aradan en fazla 15dk geçiyor ağlayarak uyanıyor tüm gece böyle yorulunca yarim saat bir saat uyuyor arada. Onun dışında sürekli yat kalk yapıyoruz. Nedendir niyedir anlam veremiyorum. Doktora sordum yorum bile yapmadi cuma günü devlet hastanesine goturucem bir de. Yani bir sebebi olmali dimi ?

Bizim kız çok huysuz ya, gece ağlamaları çığlıkları arttı malesef galiba dişten , sabahları buluyor uyumamız .. biraz yıprandım bu ara inş bir düzene girer artık ..

Bizde de aynı durum var sanırım diş yaklaşıyor aynen. Gunduzleri de hic biraktirmiyor kendini fazla yoruluyorum bu ara...

Acelesi de yok canm zaten oturur elbet... sagol canm masallah bebiklerimize
Ek gida evet biraz daha ugrastirici ama baslanicak elbet eninde sonunda :)

Biz ilk sebze corbasi basladik canm, ondan iki hafta sonra yogurt ekledik. Meyveyi en son dedi doktorumuz tatliya cabuk alisir digerlerinde zorlanir dedi.

Bi kaç kere arka arkaya mayalayınca doğal oluyor canım yoğurt, her seferinde biraz ayır mayalık sorun olmaz, her mayaladığın daha lezzetli oluyor.

Ben de yorukoglunun dogal yogurt yazan yogurdundan mayalamaya baslamistim, 3-4 kereden sonra gerceken gitgide dogallasti. Kendi mayamla devam ediyorum surekli.

Ben gunduz uyutamiyorum
Gecede 12 lere dogru esim uyutuyo, kucaginda salliya salliya uyutuyo
Gece yaklasik 2 saatte bir kalkiyo
Ac oldugu icin uyaniyo, uzun sure emmiyo cunku gunduz 3-4 dakka emiyo, gece 10-15 dakika
Kefir yaptiginda hic metal kullanma, o zaman mayada cogaliyo, guzelde oluyo, ayni sehirdr olsaydik, ben bulunca cogaltip sana verirdim
Birde kizin biraz ses cikarinca hemen alma, belki rutin sesleridir, gercekten agliyip uyanmissa mudahele et, ben her seste aliyordum
Kitabim bitti, yatir kaldir yapicam bende ama kendime cok guvenmiyorum, esimin evde oldugu gun yapmak istiyorum ama esimde sanki korkuyo:) kizim kendine kendine yapsa ne iyi olur

Canım şöyle ki kakası sarıya döndü kan görmüyorum artık fakat hala ishal gibi ve mukuslu. Ne zaman düzelir ki tamamen? Şu kakamız normale dönse yavaş yavaş denicem bazı şeyleri. Ama en son vücudu kabarıpta ürtiker olduğunda omuzlarında egzama gibi pütürlü pütürlü şeyler vardı onlar geçti şükür.
Ek gıdaya başlayınca kaka koyulaşıyo ya seninki ondan mı öyle ki? Canım sen yaptın yedirdiğin şeyleri bana da de. Pirinç unu mamasını nasıl tatlandırıyosun?

Sütü nereden aldın canım kaç senedir yoğurt mayalarım hiç dediğin kadar sulanmadı

Ah keşke canım :) sen hangi şehirdeydin? Keşke kuzular kendilerinden ogrenseler şu uyuma işini. Gündüz hic mi uyumuyor o zaman çok huysuz olmuyor mu? Bizimki 30dk da olsa uyuyor ara ara. Yok canim dogal sesi değil maalesef bekliyorum ses artmaya devam ediyor. Bende uyanmadan alip emziriyorum. Insallah gecicidir çünkü çok zorluyor bu durum

Aynen

Allah kolaylik versin canim, zamanla duzelecek, saat basi kalkmasi normal degil, belki hizli buyue donemindedir, belki tam doymuyordur, kitaba gore her gece farkli saatlerde kalkiyorsa karni ac yada hizli buyume doneminde, hep ayni saatte kalkiyorsa hatali ebeveynlikten kalkiyor, aliskanliga donusmus
Benim kizimin gun icinde uykusu var, esniyo ama uyumuyo, uyumadigi icin de huysuz oluyor
Gece uykusu senikine gore daha iyi, en azndan saat basi degil, 2 saatte bir:) oda gun icinde yeterince doymadigi icin uyaniyo
Aslinda benim kizim kasigi seviyo, gun icinde sagip versem belki de tum sorum ortadan kalkacak, ama bu defada meme reddi yapar diye korkuyorum, onu da yasadim cunku, o beni daha cok uzuyor

Kizlar aranizda adanada yasayanlar bana adanada iyi bircocuk doktoru tavsiye edebilirmi.
Slm cnm ben adanada yasamiyorum ama annemler adanada gecenlerde bir ay kaldim orda kizim hastaydi baya bi sordum sorusturdum metro hastanesinde imadettin gökten bi de ozel adana hastanesinde mualla potas i tavsiye ettiler benim kizim cok kustugu icin reflu dalinda uzman olan doktora götürdüm seyhan baskentte tuba karsantiozu diye bi doktor ama guzel ilgilendi baya uzun tutuyo icerde her seyine bakio cok da sevecen bi bayan annem annem diye konusuyo:) goturmek istersen bu doktorlardan birine goturebilirsin cnm

Gunaydin kizlar nasilsiniz gorusmeyeli umarim sizler de tatli bebislerde iyisinizdir . biz bu aralar cok dengesiziz maalesef kimi gece cok iyi uyuyoz cok iyi dedigim de 12 de yatio 8 bucuk da ayakta bir iki kez kalkio gece . Bazi geceler de mesela bu gece gibi yarim saatte bir aglayarak uyanio sanki donmek istio donemio ondan huzursuzlanio gibi geldi biraz izledim de gece derdi ne ki diye :) boyle huzursuzlandigi zamanlar sadece benim yanimda uyuyo mumkun degil besiginde yatirmak kocayla da iyice akraba olduk yine ayri ayri takilioz :)
Bu arada ek gida seruvenimiz hic de iyi gitmio meyve konusunda sikintimiz yok iyi yiyo en cok muzu sevdi ama muz kabiz etti aksam neler cekti yapacam diye yavrum . fakat yogurt corba gibi seyleri sevemedi henüz yuzunu burusturuyo zorla versem de kusuyo ardindan umarim alisir zamanla gece uykusu duzelsin belki ac kaliodur diye sutlu piricli kasik mamasi aldim onu da istahli yemiodu aksam icine bir cay kasigi kadar pekmez karistirdim daha iyi yedi sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…