• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Canım teacher de geldiğinde cevaplar ama ben yine de söyleyeyim. Evet öyle oluyor hazır yoğurtla mayalandığında. Hatta benim bildiğim bu sünen yoğurtla mayalarsan o daha bir sünüyor :/
Sağol canım nohut mayası deneyeyim bari ben çünkü kesinlikle olmadı 2-3 kere denedim hep sündü

Ayyy ne güzel hareketler yapıyorlar yahu :)) yiyesim geliyo hepsini. Sevda da ellerini çırpar gibi yapıyo almak istiyo güya ona doğru atılıyo :)

Ellerine sağlık canım. Süner güzel olmaz keçi yoğurdundiyorlardı demek o diyenler yapamamış :))

Yoğurt konusunda iyiyimdir canım evlenmeden önce de mayalardım ana ocağındq :D ayy yok çok güzel oldu ben tadını da sevdim zaten koyun keçi peyniri alırdık hep..

Yoğurt konusunda iyiyimdir canım evlenmeden önce de mayalardım ana ocağındq :D ayy yok çok güzel oldu ben tadını da sevdim zaten koyun keçi peyniri alırdık hep..
Ana ocağı diye bi yarışma vardı oraya mı katılmıştın :) ben evlendiktwn sonra öprendim mayalamayı. Ama her seferinde yoğurdun üstünde 3 parmak su kalıyor. O suyu süzmrkle uğraşıyorum. Sebebi ne olabilir ki.

Ana ocağı diye bi yarışma vardı oraya mı katılmıştın :) ben evlendiktwn sonra öprendim mayalamayı. Ama her seferinde yoğurdun üstünde 3 parmak su kalıyor. O suyu süzmrkle uğraşıyorum. Sebebi ne olabilir ki.

Ayy yok kız ana evinde yani :D iyice kaynatıp sütü alıyorum ocaktan mayaladıktan sonra hiç kıpırtadmıyorum, ağzınada süzgeç koyup öyle sarıyorum sulu olmuyor canım benimki.

Günaydın Kızlar,

Herkesi öpüyorum.

yapraq yapraq bu hafta sonu giremedim pek,yazdıklarını şimdi okudum,sen diyet yapınca daha iyi oldu dimi.sende 3 gun kuralıyla dene birşeyleri,bazen annedende geçen antikorlar yüzünden alerjen gösterebliyormus,belki yavaş yavaş sebzelerden tekrar başlarsın,biz öyle başladık,brokoli çorbasını çok güzel yiyor,prinçunlu mamada yapıyorum onuda yiyor,döküntülerimiz normal seviyede,kakamız koyu,kabız mı anlamıyorum.

ThankfulNovember ThankfulNovember canım,doğal süt bulabilirsen onu alıp kaynat ama günlük süt veya pastorize süt bulursan onu kaynatma sadece ılıştır,kaynattığın zaman sümüksü gibi oluyır,ayrıca mayalayıp fırına at,60 dereceye ayarla 2 saat bekle,sabah sana miss gibi tava yoğurdu olur.

B Began nabıyorsun canım,bende arada bir girebiliyorum,çalışmaya başladım,annem bakıyor Alp'e,yuvarlanıp gidiyoruz. Senin kızçeler nasıl. Küçük hayata adapte oldu mu?

Kizlar bebisler icin yogurt mayalayinca kucuk kavanozlarda 3, 4 tane bir kereden mayalayabilirsiniz. Ben bizim mayaladigimda kavanozlarda mayaliyorum, ayri ayri oldugu icin en son acilan bilr ilk gunki gibi, birde yaptiginiz kabin uzerine havlu kagit koyarsaniz ustunde su birikintisi olusmuyo, bilginize:)

Günaydın Kızlar,

Herkesi öpüyorum.

yapraq yapraq bu hafta sonu giremedim pek,yazdıklarını şimdi okudum,sen diyet yapınca daha iyi oldu dimi.sende 3 gun kuralıyla dene birşeyleri,bazen annedende geçen antikorlar yüzünden alerjen gösterebliyormus,belki yavaş yavaş sebzelerden tekrar başlarsın,biz öyle başladık,brokoli çorbasını çok güzel yiyor,prinçunlu mamada yapıyorum onuda yiyor,döküntülerimiz normal seviyede,kakamız koyu,kabız mı anlamıyorum.

ThankfulNovember ThankfulNovember canım,doğal süt bulabilirsen onu alıp kaynat ama günlük süt veya pastorize süt bulursan onu kaynatma sadece ılıştır,kaynattığın zaman sümüksü gibi oluyır,ayrıca mayalayıp fırına at,60 dereceye ayarla 2 saat bekle,sabah sana miss gibi tava yoğurdu olur.

B Began nabıyorsun canım,bende arada bir girebiliyorum,çalışmaya başladım,annem bakıyor Alp'e,yuvarlanıp gidiyoruz. Senin kızçeler nasıl. Küçük hayata adapte oldu mu?
maşallah Alp paşaya. çalışan anne olmak da zor ama şanslısın güvenli ellerde oğluşun.

bizim ufaklık da kıskanmaya başladı galiba. ablaları kucağıma alınca çırpınıyor bağırıyor bana gelmek için :)
tek sıkıntı uykusuzluk hala :)

Tabi emiyor canım. Bugünü anlatayım sana.

Sabah 7 de kalktı emzirdim. 9 gibi azıcık emdi uyudu. 9.30 gibi uyandı emzirdim. 1 gibi emzirdim uyudu. 2 gibi kalktı bu sefer bir yemek kaşığı avokado ile hero baby ile muhallebi yaptım doyana kadar onu yedi. Dışarı çıktık 6 gibi eve geldik emzirdim. 7.30 da yarım muz ezip verdim 8i geçiyordu emzirdim uyudu.

Yoğurdu da ben şöyle mayalıyorum canım. Aldığım sütü süzüyorum kaynatıyorum kepçeyle köpürtüyorum. Sonra serçe parmağımı içinde 7 ye kadar sayacak şekilde tutabiliyorsam mayalıyorum. Üzerine süzgeç ya da şu yağ sıçratmazlar oluyor ya onlardan kapatıp 3 kat sarıp sabaha kadar bekliyorum. Sabah dolaba koyup en az 1 gün bekletiyorum. 1 litre süt için bir silme yemek kaşığı yğurt yeterli olur. Yoğurdu önce temcereden biraz süt alıp iyice aç sonra yavaşça kaymağı bozmadan deliklerden döküp nazikçe karıştır. (Ben de şuanda süt kaynatıyorum :))Eki Görüntüle 1943178

MinikPiranha MinikPiranha
canım yoğurdu inek sütünden mi keçi sütünden mi yapıyorsun,bir çok yerde ek gıda aşamasında keçi sütünden yoğurdun daha besleyici olduğunu okumuştum. doktora sormayı unutmuşum bir türlü karar veremedim kafamda deli sorular :110:

maşallah Alp paşaya. çalışan anne olmak da zor ama şanslısın güvenli ellerde oğluşun.

bizim ufaklık da kıskanmaya başladı galiba. ablaları kucağıma alınca çırpınıyor bağırıyor bana gelmek için :)
tek sıkıntı uykusuzluk hala :)
Ya gril sorma bizimkide uykuda problemli,deriksiz uykusu yok,1 saatte bir tepesindeyim gece,dalmayı öğrenemedi bir türlü. Zombi gibi oluyorym sabah

Ayy yok kız ana evinde yani :D iyice kaynatıp sütü alıyorum ocaktan mayaladıktan sonra hiç kıpırtadmıyorum, ağzınada süzgeç koyup öyle sarıyorum sulu olmuyor canım benimki.
:D

Benim yanlışım ırda o zaman. Ocakta mayalayıp sonra alıyorum duracağı yere. Bir dahakine ben de kıpırdatmıyım

canım yoğurdu inek sütünden mi keçi sütünden mi yapıyorsun,bir çok yerde ek gıda aşamasında keçi sütünden yoğurdun daha besleyici olduğunu okumuştum. doktora sormayı unutmuşum bir türlü karar veremedim kafamda deli sorular :110:
Ben yoğurdu kendimiz için yapıyorum canım. Srvdaya alerji yaptı vermeyeceğim bir süre. Keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş bulabilirsen çok iyi olur ama şuan hamilelermiş biraz zorlanabilirsin bulmakta. Bulana kadar inek sütünden mayalarsın sende. İnşallah alerji olmaz miniğin. Ben üzülüyorum yiyemediği için

Doktorumuz eğer bulabilirsek tercihinin keçi sütü olduğunu söylemişti ama mevsim itibariyle çok zor bulmak çünkü hayvanlar hamile, şans eseri bulduk biz.

Ben yoğurdu kendimiz için yapıyorum canım. Srvdaya alerji yaptı vermeyeceğim bir süre. Keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş bulabilirsen çok iyi olur ama şuan hamilelermiş biraz zorlanabilirsin bulmakta. Bulana kadar inek sütünden mayalarsın sende. İnşallah alerji olmaz miniğin. Ben üzülüyorum yiyemediği için

Nasıl belirtileri oldu canım sevdada, denize vermeye başlayınca dikkat edeyim bende.

@yapayalnız1 kargom geldi canım. Sevda sevdi şimdilik oynuyor bakalım inşallah sıkılmaz.

Almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Piyasadaki kitaplardan bir farkı yok. Kargo dahil 15 tlye geliyor.

Vardem sayılar dişlikli hışırtılı kitap yazarsanız arama motoruna bulursunuz.

Nasıl belirtileri oldu canım sevdada, denize vermeye başlayınca dikkat edeyim bende.
Ağzı ve dudakları bem beyaz oldu aynı pamukçuk gibi. İlk önce anlamadım yoğurttan olduğunu vermeye devam ettim ağzındaki yaralar da arttı dudakları patladı beyaz beyaz. Grill söyleyince bıraktım yoğurt vermeyi, bir kaç güne de düzeldi çok şükür. Yoğurt vermeye başladığımın 2. Günü belirtiler başlamıştı. İnşallah olmaz Deniz miniğinde de bol bol kalsiyum alır güzellij

Back