• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kendileri belli ediyor dimi ek gıdaya hazır olduklarını maşallah :)

Keçi sütü bulduğun için çok şanslısın ya ben hala bulamadım. Keçiler hamileymiş yavrulayacaklarmış :KK70: ay ben anne keçinin sütünü nasıl alıcam ki bebesine yetsin sütü dimi ama :)) biz 3 gün sonra 6. Ayı bitiriyoruz çok şükür :) artık et kıyma ne gerekiyorsa vereceğim

Afiyet bal şeker olsun sevda kuzusuna canım, bizim kız çok fena yaa ağzını şapırtadıyor kaşık görünce heyecanlanıyor, sıpa ne versem yiyecekmiş gibi duruyor :D ayy ben de bulamıyordum hayvanlar hamile diye ama süt peynir aldığımız yerde tesadüfen varmış hemen almış eşim...

Herkese Merhaba .Biz de bugün yoğurtla ek gıdaya giris yaptık :kk77: 15 Ağustos doğumlu Pelin hanım 5.ay kontrolünde 64 cm 6675 gram olunca doktorumuz ufaktan başlayalım dedi.Şimdilik 3 gün kuralıyla günde tek sefer olarak başlıyoruz. Dün gece Sütasin günlük sütüyle küçük kavanozlara yoğurt yaptım. Çok lezzetli ve kıvamlı olmuş. Minnagim yedi bakalım biraz .Şimdi takipteyim .Umarim alerji dokunma gibi şeyler olmaz :dua: 3 gün yoğurttan sonra sebzeye geçicez.
Bende günlük sütle yoğurt mayaladım arkadaştan aldım mayayı ama sulu oldu küçük kavanozlara makinede yaptım sen ilk maya olarak ne kullandın daha vermedim bebişe ben bu hafta tekrar yapıp vercem

Selamlar kızlar ve tatlı bebişler. Sizinle bişey paylaşmak ve fikrinizi almak istiyorum. Ben evde hiç iş yapamıyorum. Bebeğim huysuzdu bu zamana kadar. Yeni yeni düzelmeye başladı. Bu süre zarfında ev işlerine hiç vaktim olmadı. Hep eşim yardımcı oldu. Şimdi uyuyo kuzum bi işin ucundan tutayım diyorum elim kolum kalkmıyor. Bi çöp kaldırasım gelmiyor. Ev çok dağınık. Ama önce kendimi toplamam lazım. Ne yapabilirim sizce. :temizlik:

Aynen canim bizimkiler dalmayi bilmiyor. Benim kiz 30dk sonunda kurulmuş saat gibi uyanıyor. Gece uykusuna geçiş çok zor oluyor. Nasıl duzelecek ne yapmali bilmiyorum yatir kaldiri denemeye korkuyorum cok aglar diye ama baska da yolu yok gibi duruyor :KK43: benim esim gece çalışıyor o yuzden daha da zorlaniyorum tek olmak cok zor ve yorucu :KK43:
Bizimki gece çalışmıyor ama bi kere en ufak yardımını görmedik

Bizimki gece çalışmıyor ama bi kere en ufak yardımını görmedik

Ayy o daha kötü canım ya :( gerçi benim eşim de gece calisinca gündüz evde oluyor o da hic yardim etmiyor. Az once kizdim daha ben hizmetci miyim diye 5dk geçmedi esofmanini koltuğun kenarina sıkıştırmaya çalışıyor. Ters ters bakinca götürdü yerine koydu. Sabahtan beri yeni oturdum 1 saat sonra işe gidecek zaten :(

mama sandalyesi tavsiyeniz varmı 50 den başlıyor 650 ye kadar var abartırsanız 1200 bile var alanlar kullananlar tavsiye istiyorum

Bende günlük sütle yoğurt mayaladım arkadaştan aldım mayayı ama sulu oldu küçük kavanozlara makinede yaptım sen ilk maya olarak ne kullandın daha vermedim bebişe ben bu hafta tekrar yapıp vercem
Ben evde pınarın yoğurdu vardı onunla mayaladim.Tamamen doğal yoğurt yapmak isterdim.Ama imkanlar böyle :anne::KK43:

Kızlar yogurt mayalarken 1 kilo sute ne kadar mayalik yogurt koyuyorsunuz? Ben de yarin ilk defa mayaliycam cok heyecanliyim :)

mama sandalyesi tavsiyeniz varmı 50 den başlıyor 650 ye kadar var abartırsanız 1200 bile var alanlar kullananlar tavsiye istiyorum

Ben kullanmiyorum henuz almadim da ama tecrubeliler hep kolay temizlenebilir olmasi az yer kaplamasindan dolayi ikea antilop onerdiler bizde ondan alacagiz

maşallah sana.
anneliğe çabuk uyum sağladığını düşünüyorum, ben ilk kızımda sudan çıkmış balık gibiydim.
sen maşallah sakin ve olağan davranıyorsun bebeğine. telaşlı aceleci hallerin yok.
41 kere maşallah.

benim kız da ek gıdaya başladı ama kustuğu için henüz ağırlık vermedim. uykusuzum hala :)
Çok çok mutlu oldum mesajına :) tecrübeli bir anneden bunları duymak sevindirdi beni teşekkğr ederim :-*

3 bebekle nasıl başa çıktığına hayret esiyorum maşallahın var Allah daha da güç kuvvet versin inşallah. Ne zamandır girmiyordun bugün yazacaktım sana ki sen erken davranmışsın :)

MinikPiranha MinikPiranha canim emiyor dimi ayni zamanda? Bir gunun ogun siralamasi nasil bi anlatirmisin
Tabi emiyor canım. Bugünü anlatayım sana.

Sabah 7 de kalktı emzirdim. 9 gibi azıcık emdi uyudu. 9.30 gibi uyandı emzirdim. 1 gibi emzirdim uyudu. 2 gibi kalktı bu sefer bir yemek kaşığı avokado ile hero baby ile muhallebi yaptım doyana kadar onu yedi. Dışarı çıktık 6 gibi eve geldik emzirdim. 7.30 da yarım muz ezip verdim 8i geçiyordu emzirdim uyudu.

Yoğurdu da ben şöyle mayalıyorum canım. Aldığım sütü süzüyorum kaynatıyorum kepçeyle köpürtüyorum. Sonra serçe parmağımı içinde 7 ye kadar sayacak şekilde tutabiliyorsam mayalıyorum. Üzerine süzgeç ya da şu yağ sıçratmazlar oluyor ya onlardan kapatıp 3 kat sarıp sabaha kadar bekliyorum. Sabah dolaba koyup en az 1 gün bekletiyorum. 1 litre süt için bir silme yemek kaşığı yğurt yeterli olur. Yoğurdu önce temcereden biraz süt alıp iyice aç sonra yavaşça kaymağı bozmadan deliklerden döküp nazikçe karıştır. (Ben de şuanda süt kaynatıyorum :)) IMG_6607.JPG

Afiyet bal şeker olsun sevda kuzusuna canım, bizim kız çok fena yaa ağzını şapırtadıyor kaşık görünce heyecanlanıyor, sıpa ne versem yiyecekmiş gibi duruyor :D ayy ben de bulamıyordum hayvanlar hamile diye ama süt peynir aldığımız yerde tesadüfen varmış hemen almış eşim...
Ayyy ne güzel hareketler yapıyorlar yahu :)) yiyesim geliyo hepsini. Sevda da ellerini çırpar gibi yapıyo almak istiyo güya ona doğru atılıyo :)

Ellerine sağlık canım. Süner güzel olmaz keçi yoğurdundiyorlardı demek o diyenler yapamamış :))

tugbayhan tugbayhan canımm basılsın. Mehmet Ali çirkini yoruyor mu seni girmiyorsun ne zamandır. Nohutla da maya yapılıyo Luneciğim anlatmıştı. Dığal olsun istiyorsan onu bir denesene

Back