- 28 Ocak 2014
- 8.399
- 17.401
- 298
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
@yapayalnız1 kargom geldi canım. Sevda sevdi şimdilik oynuyor bakalım inşallah sıkılmaz.
Almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Piyasadaki kitaplardan bir farkı yok. Kargo dahil 15 tlye geliyor.
Vardem sayılar dişlikli hışırtılı kitap yazarsanız arama motoruna bulursunuz.
Ağzı ve dudakları bem beyaz oldu aynı pamukçuk gibi. İlk önce anlamadım yoğurttan olduğunu vermeye devam ettim ağzındaki yaralar da arttı dudakları patladı beyaz beyaz. Grill söyleyince bıraktım yoğurt vermeyi, bir kaç güne de düzeldi çok şükür. Yoğurt vermeye başladığımın 2. Günü belirtiler başlamıştı. İnşallah olmaz Deniz miniğinde de bol bol kalsiyum alır güzellij
Kizlar ben daha önce hic yogurt mayalamadim ama yasadigim sehirde günlük ev yoğurdu satan bir yer var yogurdumuzu hep oradan aliriz yani market yogurdu degil. Simdi kendim mayalayim diyorum ama evdeki yogurt biraz ekşi olmuş mayalasam güzel olur mu ki bilemedim ?
Almadım canım. Begendiysen bende alayım inşallah; ))
Mayalanir, ama tadi biraz eksi olur, ben o tadi sevmedigim icin tatli yogurttan mayalamayi tercih ediyorum. Birde tek kapta yapmak yerine birkac tane kavanozda yapsan, 2 haftaya kadar tadi degismiyor, birde ustune havlu kagit koy canim, kalip gibi oluyor, yaparsin canim, bu arada kefirde cok saglikli, tavsiye ederim, bi donem surekli yapiyordum simdi yapmiyorum, ilk mayam cok guzeli hep dagittim, dagittiklarimda bozmus, istedigim gibi maya bulamazsam internetten isteyecem, gerci ziraat fakultelerinde de oluyor, bence kefiride dene bagisikligi guclendiriyom ben ek gida da zamani gelince vericem ve hep de devam edecem insallahKizlar ben daha önce hic yogurt mayalamadim ama yasadigim sehirde günlük ev yoğurdu satan bir yer var yogurdumuzu hep oradan aliriz yani market yogurdu degil. Simdi kendim mayalayim diyorum ama evdeki yogurt biraz ekşi olmuş mayalasam güzel olur mu ki bilemedim ?
Mayalanir, ama tadi biraz eksi olur, ben o tadi sevmedigim icin tatli yogurttan mayalamayi tercih ediyorum. Birde tek kapta yapmak yerine birkac tane kavanozda yapsan, 2 haftaya kadar tadi degismiyor, birde ustune havlu kagit koy canim, kalip gibi oluyor, yaparsin canim, bu arada kefirde cok saglikli, tavsiye ederim, bi donem surekli yapiyordum simdi yapmiyorum, ilk mayam cok guzeli hep dagittim, dagittiklarimda bozmus, istedigim gibi maya bulamazsam internetten isteyecem, gerci ziraat fakultelerinde de oluyor, bence kefiride dene bagisikligi guclendiriyom ben ek gida da zamani gelince vericem ve hep de devam edecem insallah
Bizim kız çok huysuz ya, gece ağlamaları çığlıkları arttı malesef galiba dişten , sabahları buluyor uyumamız .. biraz yıprandım bu ara inş bir düzene girer artık ..
Yaa benimki bayadır sag sol donuyor ama 5de baslamayi düşündüm ne bileyim :) oh masallah begumume :)
Kilosu iyi diye 6 bile erken dedi bana asm :) ama 6da baslayalim dedik. Rabbim guc versin zor ek gida olayi memeyi ac sut ver kadar basiti yokmus :)
Doktorun ilk ne ile basla dedi? Meyve yogurt mu sebzemi canim?
Bi kaç kere arka arkaya mayalayınca doğal oluyor canım yoğurt, her seferinde biraz ayır mayalık sorun olmaz, her mayaladığın daha lezzetli oluyor.
Ben de eksi tadı sevmiyorum yarin yogurtcudan maya alayim bari veririm demişti. Az önce evdeki yogurttan ufak kavanoza yaptim denemelik bakalim nasil olacak :) kefiri ben de severim hamileyken falan hep içtim. Ama bir kere denemek icin yaptim beceremedim yada maya iyi degildi bilmiyorum. Ben de vermek istiyorum kızıma kefir mutlaka :) bu arada senin kuzunun uykulari nasil var mi gelişme
Canım şöyle ki kakası sarıya döndü kan görmüyorum artık fakat hala ishal gibi ve mukuslu. Ne zaman düzelir ki tamamen? Şu kakamız normale dönse yavaş yavaş denicem bazı şeyleri. Ama en son vücudu kabarıpta ürtiker olduğunda omuzlarında egzama gibi pütürlü pütürlü şeyler vardı onlar geçti şükür.Günaydın Kızlar,
Herkesi öpüyorum.
yapraq bu hafta sonu giremedim pek,yazdıklarını şimdi okudum,sen diyet yapınca daha iyi oldu dimi.sende 3 gun kuralıyla dene birşeyleri,bazen annedende geçen antikorlar yüzünden alerjen gösterebliyormus,belki yavaş yavaş sebzelerden tekrar başlarsın,biz öyle başladık,brokoli çorbasını çok güzel yiyor,prinçunlu mamada yapıyorum onuda yiyor,döküntülerimiz normal seviyede,kakamız koyu,kabız mı anlamıyorum.
@ThankfulNovember canım,doğal süt bulabilirsen onu alıp kaynat ama günlük süt veya pastorize süt bulursan onu kaynatma sadece ılıştır,kaynattığın zaman sümüksü gibi oluyır,ayrıca mayalayıp fırına at,60 dereceye ayarla 2 saat bekle,sabah sana miss gibi tava yoğurdu olur.
B Began nabıyorsun canım,bende arada bir girebiliyorum,çalışmaya başladım,annem bakıyor Alp'e,yuvarlanıp gidiyoruz. Senin kızçeler nasıl. Küçük hayata adapte oldu mu?
Sütü nereden aldın canım kaç senedir yoğurt mayalarım hiç dediğin kadar sulanmadıAna ocağı diye bi yarışma vardı oraya mı katılmıştın :) ben evlendiktwn sonra öprendim mayalamayı. Ama her seferinde yoğurdun üstünde 3 parmak su kalıyor. O suyu süzmrkle uğraşıyorum. Sebebi ne olabilir ki.
Ben gunduz uyutamiyorum
Gecede 12 lere dogru esim uyutuyo, kucaginda salliya salliya uyutuyo
Gece yaklasik 2 saatte bir kalkiyo
Ac oldugu icin uyaniyo, uzun sure emmiyo cunku gunduz 3-4 dakka emiyo, gece 10-15 dakika
Kefir yaptiginda hic metal kullanma, o zaman mayada cogaliyo, guzelde oluyo, ayni sehirdr olsaydik, ben bulunca cogaltip sana verirdim
Birde kizin biraz ses cikarinca hemen alma, belki rutin sesleridir, gercekten agliyip uyanmissa mudahele et, ben her seste aliyordum
Kitabim bitti, yatir kaldir yapicam bende ama kendime cok guvenmiyorum, esimin evde oldugu gun yapmak istiyorum ama esimde sanki korkuyo:) kizim kendine kendine yapsa ne iyi olur
AynenAh keşke canım :) sen hangi şehirdeydin? Keşke kuzular kendilerinden ogrenseler şu uyuma işini. Gündüz hic mi uyumuyor o zaman çok huysuz olmuyor mu? Bizimki 30dk da olsa uyuyor ara ara. Yok canim dogal sesi değil maalesef bekliyorum ses artmaya devam ediyor. Bende uyanmadan alip emziriyorum. Insallah gecicidir çünkü çok zorluyor bu durum
Allah kolaylik versin canim, zamanla duzelecek, saat basi kalkmasi normal degil, belki hizli buyue donemindedir, belki tam doymuyordur, kitaba gore her gece farkli saatlerde kalkiyorsa karni ac yada hizli buyume doneminde, hep ayni saatte kalkiyorsa hatali ebeveynlikten kalkiyor, aliskanliga donusmusAh keşke canım :) sen hangi şehirdeydin? Keşke kuzular kendilerinden ogrenseler şu uyuma işini. Gündüz hic mi uyumuyor o zaman çok huysuz olmuyor mu? Bizimki 30dk da olsa uyuyor ara ara. Yok canim dogal sesi değil maalesef bekliyorum ses artmaya devam ediyor. Bende uyanmadan alip emziriyorum. Insallah gecicidir çünkü çok zorluyor bu durum
Slm cnm ben adanada yasamiyorum ama annemler adanada gecenlerde bir ay kaldim orda kizim hastaydi baya bi sordum sorusturdum metro hastanesinde imadettin gökten bi de ozel adana hastanesinde mualla potas i tavsiye ettiler benim kizim cok kustugu icin reflu dalinda uzman olan doktora götürdüm seyhan baskentte tuba karsantiozu diye bi doktor ama guzel ilgilendi baya uzun tutuyo icerde her seyine bakio cok da sevecen bi bayan annem annem diye konusuyo:) goturmek istersen bu doktorlardan birine goturebilirsin cnmKizlar aranizda adanada yasayanlar bana adanada iyi bircocuk doktoru tavsiye edebilirmi.