2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Haklisin canim oyle yapayım. Peki nette okuduğum kadariyla once sebze suyu sonra puresi diyor oyle mi yapmali? Ay bu ek gida ne zormus

Onu bilmiyorum canım ya.
Benim doktor sebze püresine zeytinyağı karıştırıp 1 çay kaşığı ver demişti başlangıç olarak.
İçine birkaç da pirinç demişti ama pirinçsiz yapmıştım ben.

Bende bugun havuc suyunu verdim. 3 gun suyunu verip sonra da puresini vereyim dedim

Masallah sevda kuzusuna. Canim ek gidaya nasil basladin sen? Yani sebze meyveleri once tek tek tattirdin mi? Bir de nasil tattirdin?
Sağol canım. Sevda zaten çok hevesliydi ek gıdaya. Sofrada bizim yediğimiz yemeklerin suyundan veriyordum önce 5. Ayında da yoğurtla başladım. Bir yemek kaşığı yoğurt verdim bir gün ertesi gün yoğurdunun içine elma rwndeledim. Ama sevdanın ağzı yara oldu hep sonra kestim yoğurdu. Sebze haşlayıp vermeye başladım. Patates ve havuçla başladım. Bir küçük patates bir küçük havuç haşlayıp haşladığım suda blendrdan geçirip içine biraz zeytin yağı koyarak veriyorum. Bir yaptığım çorbayı 2 max. 3 gün veriyorum her gün yedireceğim kadar ısıtarak. Sonra ıspanak, pırasa, soğan, karnabahar ve en son da dün bezelye verdim. Bir sebzeyi bir çorbada deniyorum eğer tepki göstermezse diğer sebzelerle karıştırıp veriyorum.

İlikli kemik alıp kaynattım buz torbalarında dondurdum bir kaç gün sonra da onlardan atacağım çorbasına.

Kahvaltıda da ağZına sürüyorum çoğu şeyden. Bazen pekmez bazen yumurta bazen peynir. Kahvaltıda katkısız ne varsa onlardan işte. Bir de hero baby nin toz maması var suyla karıştırııp veriyorsun sevda onu çok seviyor. Akşan üzeri ondan veriyorum. Mğlen bu saatlerde de çorbasını veriyorum.

Doktor ek gıdayı memeden önce istediği kadar ver ver dedi.

Canim mesela ben bugün 1 cay kasigi havuc suyu verdim suyunu mu vermeye devam edeyim yoksa havucu az suda hastayip pure mi yapip vereyim? Bir de miktarini ne kadarla başladın? Sonra nasil arttirdin? Ayy kafam cok karisik cok soru sordum yine

Canim mesela ben bugün 1 cay kasigi havuc suyu verdim suyunu mu vermeye devam edeyim yoksa havucu az suda hastayip pure mi yapip vereyim? Bir de miktarini ne kadarla başladın? Sonra nasil arttirdin? Ayy kafam cok karisik cok soru sordum yine
Canım senin kuzu daha 5 aylık bile olmadı. Şimdi ufaktan tattırmaya başla 5 ayı geçince haşlayıp vermeye başlarsın bence. Zaten kendileri belli ediyor ne kadar yiyeceklerini. Mesela sevda mıhallebiden yaklaşık 3-4 yemek kaşığı yiyor ama bitince ağlıyor daha fazla istiyor. Şekerli olduğu için daha fazla vermiyorum. Ama çorbayı ucu ucuna yiyor. Önce 3 kaşıkla başladım. Sonra yavaş yavaş artırdım şuan 7 kaşık kadar çorba içiyor ama daha fazlasını da istemiyor.

Ama bence sen biraz daha bekle tam olarak ek gıdaya geçmek için. Şimdi doya doya emsin minnoş:)

Canım sebzeleri hep aynı yöntemle mi veriyosun? Haşlayıp blenderda ezip yağ katıp öyle mi? Ağustosun kaçında doğmuştu sevda? Ek gıdadan korktum ama iki hafta kadar sonra patatesi deneyim diyorum

Haklisin canim oyle yapayım. Peki nette okuduğum kadariyla once sebze suyu sonra puresi diyor oyle mi yapmali? Ay bu ek gida ne zormus
Kuzum benim dr püre hallinde ver dedi doymassa pirinçte ilave edebilirsin dedi ama tadımlık oldugu için ben piriç atmıyorum henüz sebzelerin kendi tadını alsın eğer beğenmesse zeytinyağı koyabilirsin yada fındık kadar tereyağıda olabilir dedi

Ayy bu ek gida olayi beni korkutuyr valla. 17 agustos dogumluyuz. Oglum pek hevesli aslında ufaktan geçsem istiyorum bende.

Yok cnm niyetim cay kasiginin ucuyla tadina baktirmak o da 5.ay dolunca. Zaten doktor kontrolumuz var o zaman doktora da sorucam. Aslinda kilo alimi iyi pek gecesim de yok ama herkes sonra yemez gec diyor benimde kafam karisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…