• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kizlar istanbuldan evimize döndük dun aksam. Icim çok buruktu alismisim kalabaliga simdi yalni kalmak zor geldi. Esim de gece çalışıyor bakalim napicaz :( benim kizin istanbul bursa derken düzeni iyice değişti gece 3-4 u buluyor uyumasi bunu nasil duzeltebilirim fikrinize ihtiyacim var. Bids bugun uyutuyorum 5dk sonra aglayarak uyaniyor. Evi mi yadirgiyor anlamadım. Normalde 3de de yatsa aglamazdi ama dun gece cok ağladı anlamadim bende :(

Kızlar merhaba, bende 22Ağustosda oğluşuna kavuşmuş bir anneyim..
Oğluşum pazar günü 5.ayı doldurmuş olacak.
Benim sorum şu ek gıda olarak nasıl ve ne'li muhallebiler yapıyorsunuz?? Ya da muhallebiler yapan varmı?? Ek gıda menülerineze ihtiyacım var..
Canim benim oglusumda 5 bucuk aylik. Canim ben patates havuc ispanak pirinc karisimi sebze corbasi, yine icine biraz pirinc atarak un corbasi verdim. Birkac gun oncede tarhana corbasi verdim ama fazla yemedi ayrica kustu heralde agir geldi. Bizim ek gidalarimiz simdilik bole canim:kk77:

Kızlar bu kvlidelere nasıl uygun bir dille kendi istediğimiz isimleri koymak istiyoruz diyeceğiz yaaa :) islami olarak isim koyarken en büyük hak annenin diye bir şey duydum :0) ama ikna edebilir miyim bilmiyorum.. Bu isim meselesi yüzünden kendim gidip habersiz doğurup ismini tc kimliğine yazdırıp gelesim var sırf :)
Kızlar bu mesajı hamileykene buraya yazmışım bugün okudum ve güldüm ama endişemde haklıymışım, kv olay yaptı kızıma koyduğum adı söylemeyeceğini deyip durdu, ben de inadına koydurdum eşime de ya olacak ya olacak dedim şimdi paşa paşa söylüyor, kvnin bekar bir 3. Oğlu var şimdiden onun doğmamış kızına ben isim koyacağım diye yerini yapıyor, bunu da yazasım geldi yakşamlar :)))

Kız hayırlı olsun ek gıda bizde başladık ama bizim dr yumurta demedi havuç patates ıspanak kabak bal kabağı pırasa elma rtmut yoğurt tarhana corbası ve yayla corbası ben daha dün başladım elmayla 3 gün kuralı olaak şekilde 1 dilim rendeliyp yedirdim azmı çokmu bilmilyorum 1 dilim alerji için sırayla deniycem sonra sebzeleri karıştırıcam haa birde zebzenin içine pirinç koybilirisim dedi tereyağı fındık kadar zayda zeytinyağı 1 tatlı kaşığı dedi gecede muhaallebi yarım çay bardağı
Ay ben bıraktım galiba :/
Emziremiyorum çocuğu neden emziremiyorsam, suçu ek gıdaya attım.
Doktor ısrarla sebze dedi ben az elma suyu verdim arada, ama 1 kere.
Ondan mı oldu dedim toptan bıraktım, şu emmeme tehlikesini atlatıp başlıcam.
Pirinç ne için ya tok tutsun diye mi, bağırsak hareketleri için mi?
Bana da dedi birkaç pirinç diye de ben nedenini sormamışım.

Bazen bebekler meme reddi yapabiliyor
Bu aralar bende bundan muzdaribim
Gececek insallah, benim kizimda gun icinde meme reddiyapiyor, ac ve ac oldugi icin agliyo, ama memede tutmuyo, cok sukur gece elini emmeye baslayinca emziriyorum, aslinda gun icinde uyusa, uyudugu an acikirsa ve elini emerse o zaman emzirebilirim. Bu aralar surekli bir yaza girsek bu bebisler biraz daha buyuse diyorum. Surekli farkli sorunlar yasiyoruz. Uyumuyor, yok kakasi mukuslu, yok hiriltisi var, yok meme almiyor. En kotusu de meme almamasi, memeyle herseyi atlatmasi daha kolay. Rabbim bizlere saglikli bir sekilde bebislerimizi emzirmeyi nasip etsin

IMG_20170119_083952_124.JPG Günaydın herkese benim minigin alnı sakaklari zaman zaman böyle minik sivilcemsi şeylerle kizariyor aile hekimi olabilir dedi başka bir doktor alerjiden bahsetti ama alerjik egzama daha farklı değil mı böyle koyu pembe genelde yanaklarda olmaz mı ki öyle dedi diye diyet de yaptım bi ara değişen bir şey olmadı bir gidiyor bi geliyor bazen sıcağa bağlıyorum bilemedim ki

Sizde nasıl ortaya çıktı? Çocuk doktoruna mı gitmemiz lazım bunun için yoksa bi alerji polikliniğine mi?

Yoğurt falan da vermeyim o zaman. Ne yedircez bu kuzulara benimki biberonda tutmuyor. İnek sütüne alerjisi olsa ben kutu kutu süt tükettim ankarada sütüm kesilmesin azalmasın diye o zamanda olmaz mıydı?
O kadar sütü içtikten sonra çocuk o kadar tepki vermiş olmalı,şu saatten itibaren kendinde süt ürünleri yumruta kullanma,hele ki çocuğa yoğurt sakın verme. Alerji basit birşey değil,

Mutlaka kendi doktoruna önce git,o seni sevk etsin.baştan hikayeni anlat ve özellikle ne yedikten sonra bunlar oldu diye açıkla. Bir an önce git.

Pirinç tok tutsun diye ama zorunlu değil biz tadımlıkla başladık sadece sbezeleri tek haşlayıp 3 gün kuralına uyuyoruz alerji yapacakmı diye havucsa havuc sadece tadımlık bitincede yani sebzeler yoğurt yapıcam en son muahllebi sonrada karıştırarak çorba falan işte buda 45 günü bulur sanırım:) bugün havuctayız bakalım

Bazen bebekler meme reddi yapabiliyor
Bu aralar bende bundan muzdaribim
Gececek insallah, benim kizimda gun icinde meme reddiyapiyor, ac ve ac oldugi icin agliyo, ama memede tutmuyo, cok sukur gece elini emmeye baslayinca emziriyorum, aslinda gun icinde uyusa, uyudugu an acikirsa ve elini emerse o zaman emzirebilirim. Bu aralar surekli bir yaza girsek bu bebisler biraz daha buyuse diyorum. Surekli farkli sorunlar yasiyoruz. Uyumuyor, yok kakasi mukuslu, yok hiriltisi var, yok meme almiyor. En kotusu de meme almamasi, memeyle herseyi atlatmasi daha kolay. Rabbim bizlere saglikli bir sekilde bebislerimizi emzirmeyi nasip etsin
Bu meme reddi yordu beni ya.
6 saat emmezse mi uyumayan çocuk.
Ne zaman isteyecek diye bekledim, 6 saat sonra aklına geldi.
Hadi o neyse, huysuzluk yapmamıştı.
Uykudan ölüp bitiyor, aç olduğunu da biliyorum, ama ne emiyor ne uyuyor.
Amin, huzurla emzirebilmek istiyorum, ne keyifliydi.
Allah yardımcın olsun senin de.

Pirinç tok tutsun diye ama zorunlu değil biz tadımlıkla başladık sadece sbezeleri tek haşlayıp 3 gün kuralına uyuyoruz alerji yapacakmı diye havucsa havuc sadece tadımlık bitincede yani sebzeler yoğurt yapıcam en son muahllebi sonrada karıştırarak çorba falan işte buda 45 günü bulur sanırım:) bugün havuctayız bakalım
Ben 3 gün kuralı falan bakmamıştım :)
Ama havuç alerji yapmıştı mesela bi daha vermedim, yoğurdu devam ettim.
Şimdi onu da bıraktım.
Acelem yok ya blw'ye dönerim belki, sütüm yetsin yeter ki.

merhaba agustos anneleri . benim bebegim son üç gündür her gece saat bası aglayarak uyanıyor emmeden yatmıyor . diş mi cıkarıyor diyoruz acaba .aanızda öyle olan varmı
2 veya 3 gün yaptı benimki öyle.
Saatte, yarım saatte, 15 dakikada kalktı.
Diş falan da gelmedi.
Geçicidir inşallah.
Diğer ihtimal doymuyor olabilir, benimki buydu sanırım.
Belki susuyor olabilir.

Şimdi onu da bıraktım.

Diş falan da gelmedi.
Geçicidir inşallah.
Belki susuyor olabilir.
tesekkur ederim

Yogurdu günlük mu mayaliyorsunuz arkadaşlar ve bebisler için sütü kaynatip buzluga atsam sonra çıkartıp mayalasam olur mu böyle yapan var mi?

Son düzenleme:

Şimdi onu da bıraktım.

Diş falan da gelmedi.
Geçicidir inşallah.
Belki susuyor olabilir.[/Qelifte havucu tükürmüş sevömemiş aceleye gerek yok zaten ak gıda olayı gıcık bişi yaa alerji olacakmı olmıcakmı sürekli kontrol

Blw mi yapıyorsun yoksa suyunumu veriyosun

Yogurdu günlük mu mayaliyorsunuz arkadaşlar ve bebisler için sütü kaynatip buzluga atsam sonra çıkartıp mayalasam olur mu böyle yapan var mi?
Canım neden buzluğa atacaksın ki? Günlük sütten mayalıyorum 1 kilo sütü 3 farklı kaba. Normalde her gün birini açıp verecektim 3 günde bir yoğurt mayalayacaktım ama hiç ekşimedi o yüzden üst üste iki gün aynı kaptan verdim. Yani 1 kilo yoğurt 1 mayalsmaya 6 gün yetti.

Şu yatır kaldır dediğiniz metottan bir daha bahsedebilirseniz çook sevinirim
Selam canım şöyle: uykusu geldiğinde takip et saate bağlı kalma tepkilerini incele esneme göz ovuşturma vs bunlar oluşunca yatağına yatır kullanıyorsa emzik ver başla pışpışlamaya ağlayacak ağlamasına çok izin verme al kucağına sakinleştir sustu mu sakinledi mi hiç bekletme fazla kucakta hemen yatağa geri. Tekrar ağladı tekrar al tekrar tekrar ilk zamanlar eğer belli bi rutine sahip değilseniz yani düzeni yoksa 1 saat falan uğraşman gerekebilir sabırla tekrarla mutlaka uykuya geçecektir ve 3 günün sonunda baya bi yol katedilir. Ancak bu güne kadar olan alışkanlığı da önemli nasıl uyuyordu? Sallanarak? Memede? Vs belli bi alışkanlığı değiştiriceksin kolay olmayacak ama sabır

Kızlar biz de bugün itibariyle yavaştan ek gıdaya geçtik. Ata 9 Ağustos doğumlu ve biliyorsunuz blw yapacaktım elimde patladı :KK70: gerçi desteksiz oturur oturmaz geçicem hemen blwye de sadece ek gıdaya tam 6 ay bitmeden geçmeyi kesinlikle düşünmüyordum. Ancak dün dr kontrolü vardı ve az kilo alıyor biliyorsunuz kilo takıntım yok ama enerji kaybı olup kalori ihtiyacı varmış fazla kalori yakıyormuş o nedenle sabah öğle arasında meyve öğlen sebze akşam Kaşık maması ver dedi dr ben de yarı blw yarı Fatoş usulü Biraz da dr tavsiyesi derken şöyle başladım. Buharda patates haşladım sütümden sağıp yarım öay kaşığı da zeytinyağı çatalla ezdim verdim bu arada eğimli blw kaşığıyla verdim ve kendi tutmasını sağladım desteksiz oturamadığı için de eğimli ana Kucağında oturttum baya bi yüzünü buruşturdu ama 2 kaşık falan yedi akşam da 60cc formül süt ile 2 ölçek kaşık maması hazırladım tamamı bitince ağladı memeye zor yetiştirdim onu baya sevdi. Meyveyi bir hafta sonra başlıcam sanırım şimdilik hepsine birden geçmek istemedim belki daha da sonra şimdilik 3 gün kuralıyla biraz sebze deniycem akşam da kaşık maması miktarını arttırıcam bizde durumlar böyle:ukala:

Kızlar biz de bugün itibariyle yavaştan ek gıdaya geçtik. Ata 9 Ağustos doğumlu ve biliyorsunuz blw yapacaktım elimde patladı :KK70: gerçi desteksiz oturur oturmaz geçicem hemen blwye de sadece ek gıdaya tam 6 ay bitmeden geçmeyi kesinlikle düşünmüyordum. Ancak dün dr kontrolü vardı ve az kilo alıyor biliyorsunuz kilo takıntım yok ama enerji kaybı olup kalori ihtiyacı varmış fazla kalori yakıyormuş o nedenle sabah öğle arasında meyve öğlen sebze akşam Kaşık maması ver dedi dr ben de yarı blw yarı Fatoş usulü Biraz da dr tavsiyesi derken şöyle başladım. Buharda patates haşladım sütümden sağıp yarım öay kaşığı da zeytinyağı çatalla ezdim verdim bu arada eğimli blw kaşığıyla verdim ve kendi tutmasını sağladım desteksiz oturamadığı için de eğimli ana Kucağında oturttum baya bi yüzünü buruşturdu ama 2 kaşık falan yedi akşam da 60cc formül süt ile 2 ölçek kaşık maması hazırladım tamamı bitince ağladı memeye zor yetiştirdim onu baya sevdi. Meyveyi bir hafta sonra başlıcam sanırım şimdilik hepsine birden geçmek istemedim belki daha da sonra şimdilik 3 gün kuralıyla biraz sebze deniycem akşam da kaşık maması miktarını arttırıcam bizde durumlar böyle:ukala:

Kasik mamasi nedir canim ya ? Hayirli olsun benden bugun yarin basliycam 2.donem calisabilirim o yuzden en azindan tadimlar bitsin istiyorum. Bende her sebzeyi 3 gun kuraliyla vereyim diyorum alerjisi var mi yok mu anlamak için. Sonra da yogurt ve sebze veririm diye düşündüm. Benim sut sagma makinam yok ya alayim en iyisi sebzeleri inceltmek icin hemen geçiş zor olur gibi

Slm cnm. Umarım iyisindir. Ben günde 5 kez sağıyorum ve toplamda 350-400 cc çıkıyor(sütüm çok az benim). 350-400 cc de mama yiyor benimki. Yani seninki ile yaklaşık aynı :) 4 ay 22 günlük benimki 64 cm 6500gr şimdi. Yani bence fena sayılmaz. Bu arada cnm ne zamandan beri günde 3 kez sağıyorsun , çok az değil mi 3 kez sağma. Ben 5 kez sağdığım halde millet aç sağıyorsun diyo. Hiç meme tutmuyor mu senin ki? Benimki artık ağzına bile almıyor :KK43:

Meraba canım iyiyim teşekkür ederim umarım sen ve bebişinde iyisinizdir. Benim kızım da artık beni emmiyo ve çok haraketli memede tutmak imkansız yani ayrıca üniversite okuyorum canım o yüzden okul zamanı 3-4 kez sağıyorum simdi tatildeyim günde6-7 kez sağıyorum:21::KK200:

Back