Bu meme reddi yordu beni ya.
6 saat emmezse mi uyumayan çocuk.
Ne zaman isteyecek diye bekledim, 6 saat sonra aklına geldi.
Hadi o neyse, huysuzluk yapmamıştı.
Uykudan ölüp bitiyor, aç olduğunu da biliyorum, ama ne emiyor ne uyuyor.
Amin, huzurla emzirebilmek istiyorum, ne keyifliydi.
Allah yardımcın olsun senin de. .
Hayirli olsun, insallah cok guzel gecirirsiniz bu sureci, kolayliklar diliyorum sanada oglusunadaKızlar biz de bugün itibariyle yavaştan ek gıdaya geçtik. Ata 9 Ağustos doğumlu ve biliyorsunuz blw yapacaktım elimde patladıgerçi desteksiz oturur oturmaz geçicem hemen blwye de sadece ek gıdaya tam 6 ay bitmeden geçmeyi kesinlikle düşünmüyordum. Ancak dün dr kontrolü vardı ve az kilo alıyor biliyorsunuz kilo takıntım yok ama enerji kaybı olup kalori ihtiyacı varmış fazla kalori yakıyormuş o nedenle sabah öğle arasında meyve öğlen sebze akşam Kaşık maması ver dedi dr ben de yarı blw yarı Fatoş usulü Biraz da dr tavsiyesi derken şöyle başladım. Buharda patates haşladım sütümden sağıp yarım öay kaşığı da zeytinyağı çatalla ezdim verdim bu arada eğimli blw kaşığıyla verdim ve kendi tutmasını sağladım desteksiz oturamadığı için de eğimli ana Kucağında oturttum baya bi yüzünü buruşturdu ama 2 kaşık falan yedi akşam da 60cc formül süt ile 2 ölçek kaşık maması hazırladım tamamı bitince ağladı memeye zor yetiştirdim onu baya sevdi. Meyveyi bir hafta sonra başlıcam sanırım şimdilik hepsine birden geçmek istemedim belki daha da sonra şimdilik 3 gün kuralıyla biraz sebze deniycem akşam da kaşık maması miktarını arttırıcam bizde durumlar böyle
Çook teşekkür ederim canım bu arada siz nasılsınız? Uykular ne alemde? :)Hayirli olsun, insallah cok guzel gecirirsiniz bu sureci, kolayliklar diliyorum sanada oglusunada
Canım benim bizde de oldu meme reddi ama geçti uzun sürmez inşallah hemencecik geri dönsün eskisinden daha güzel de emsin inşallahBazen bebekler meme reddi yapabiliyor
Bu aralar bende bundan muzdaribim
Gececek insallah, benim kizimda gun icinde meme reddiyapiyor, ac ve ac oldugi icin agliyo, ama memede tutmuyo, cok sukur gece elini emmeye baslayinca emziriyorum, aslinda gun icinde uyusa, uyudugu an acikirsa ve elini emerse o zaman emzirebilirim. Bu aralar surekli bir yaza girsek bu bebisler biraz daha buyuse diyorum. Surekli farkli sorunlar yasiyoruz. Uyumuyor, yok kakasi mukuslu, yok hiriltisi var, yok meme almiyor. En kotusu de meme almamasi, memeyle herseyi atlatmasi daha kolay. Rabbim bizlere saglikli bir sekilde bebislerimizi emzirmeyi nasip etsin
Canım benim kafam karıştı bu alerji olayında ya. Şimdi senin dediğin gibi çok süt tükettim o ve de verdiğim sütlü elmalı mama birleşince böyle birşey olmuş olabilir ama öncesindede ben hem yoğurt hem süt tüketiyodum, ne kulak arkası kabuklanma ne ishal ne mukus ne egzama ne de vücutta bi kızarıklık döküntü olmadı. Her gün mutlaka iki yumurta tüketiyordum. Şimdiye kadar olmazmıydı bi belirti? Diğer topikte paylaşımlarınızı da okudum inek sütü alerjisi olan annelerin. Yani ben sütü yumurtayı kesiyim de ne fark edecek ki? Kaka normal herşey normal. Gaitada gizli kan bakılacak örnek verdik bugün pazartesi de doktora gitcez. Alerji testi de yapılamaz daha çok küçükler. Alerjinin ne kadar mühim birşey olduğunu alerjikanne'den okudum. Allah yavruları sakınsın. Ama anlamadım ben. Bugün bi arkadaşım geldi oğlu 9 aylık. Bizimki de yoğurt yediğinde yüzü kızarıyo normal o dedi. Benim kızında vücudunda başka hiç bir yeri kızarmıyo yoğurtta sadece ağız çevresi. Ama öbüründe çok kötü oldu.O kadar sütü içtikten sonra çocuk o kadar tepki vermiş olmalı,şu saatten itibaren kendinde süt ürünleri yumruta kullanma,hele ki çocuğa yoğurt sakın verme. Alerji basit birşey değil,
Mutlaka kendi doktoruna önce git,o seni sevk etsin.baştan hikayeni anlat ve özellikle ne yedikten sonra bunlar oldu diye açıkla. Bir an önce git.
Ben ceyrek patates buharda pişirip zeytinyağli püre şeklinde verdim yedi.bi sorun olmadı. 3 gün sonra devam sütü ile yoğurt verdim severek yedi ama sonradan biraz kustu.Elma suyu verdim 3tatlikasigi kadar.yedi.kusmadi.Canim benim oglusumda 5 bucuk aylik. Canim ben patates havuc ispanak pirinc karisimi sebze corbasi, yine icine biraz pirinc atarak un corbasi verdim. Birkac gun oncede tarhana corbasi verdim ama fazla yemedi ayrica kustu heralde agir geldi. Bizim ek gidalarimiz simdilik bole canim
Ama minnak bir kase. Şu kahvaltılık kaplarından var ya bimde falan satılan onlara koyuyorum belli olsun ne yediği diye. Yemek kaşığıyla 6-7 kaşık deyim tam bir kase değil de :) bazen hepsini bşr anda yiyor bazen huysuzlanıyor bir iki saat sonra veriyorum. Dün avokado verdim. Büyükçe bir avakadonun 1/8 ini yedi. Ama gece çok hıysuzdu 1.30 da uyandı 3 te uyudu. Uykusunda da hep ağladı yatağıma aldım sonunda.Öyle çok uykusuz da kalmadım ki canım. Bazenleri uyuyamazdım genelde uyurdum.
Woow 1 kase iyiymiş. Fazla gelmiyor mu?
kitaptan almayi bende istiyorum canım kafana yatan bir şey olursa paylaşırsan sevinirim.Sevda kuzusu hışırtılı şeyleri çok srviyor ona kitap alacağım. Sayfaları kumaştan ve hışırtılı olanlardan. alanınız var mı tavsiye eder misiniz.
Sevdaya diş kaşımak için içi su dolu oyuncaklardan almıştık sevda dişledikçe yanakları kızarıyordu meğer bir yerinden kaçırıyormuş. İçindeki de su değil jel gibi tadı acı bişeymiş. Aklınızda bulunsun dikkat edin iyice kontrol edin alırken
Tamam canım bulursam güzel bişey yazacağım sana. Benim arkadaşım yapıyor canım onları. İnstagram adı @neseli_orgulerim_amigurimi zorluğuna göre değişiyormuş fiyatı canım. Mesela tavşan 35 kuzu 45kitaptan almayi bende istiyorum canım kafana yatan bir şey olursa paylaşırsan sevinirim.
Bir de geçen imstagramda yapılan bebekleri paylaşmasmistin linkini atar misin çünkü çok yapan var .fiyati ne kadar senin aldığınız?
Sevda kuzusu hışırtılı şeyleri çok srviyor ona kitap alacağım. Sayfaları kumaştan ve hışırtılı olanlardan. alanınız var mı tavsiye eder misiniz.
Sevdaya diş kaşımak için içi su dolu oyuncaklardan almıştık sevda dişledikçe yanakları kızarıyordu meğer bir yerinden kaçırıyormuş. İçindeki de su değil jel gibi tadı acı bişeymiş. Aklınızda bulunsun dikkat edin iyice kontrol edin alırken
Evet bizim ciddi huzursuzluğumuz var,en başından beri mukuslu kakamız vardı,ama teşhis için erken olduğunu söylüyordu doktor. Ek gıdaya geçince anlaşılır dedi,nitekimde öyle oldu,ciddi tepki verdi vucudu,şuanda heryeri döküntü içinde. Sürekli nemlediriyorum,zeytinyağı sürüyorum ama iyileşme olmuyor. Bazen gıdasal alerji bazende tensel alerji olabiliyor. Sen yinede gözlemde kal. Daha önce tepki vermemiş olabilir,sonra tepkide verebiliyor.Canım benim kafam karıştı bu alerji olayında ya. Şimdi senin dediğin gibi çok süt tükettim o ve de verdiğim sütlü elmalı mama birleşince böyle birşey olmuş olabilir ama öncesindede ben hem yoğurt hem süt tüketiyodum, ne kulak arkası kabuklanma ne ishal ne mukus ne egzama ne de vücutta bi kızarıklık döküntü olmadı. Her gün mutlaka iki yumurta tüketiyordum. Şimdiye kadar olmazmıydı bi belirti? Diğer topikte paylaşımlarınızı da okudum inek sütü alerjisi olan annelerin. Yani ben sütü yumurtayı kesiyim de ne fark edecek ki? Kaka normal herşey normal. Gaitada gizli kan bakılacak örnek verdik bugün pazartesi de doktora gitcez. Alerji testi de yapılamaz daha çok küçükler. Alerjinin ne kadar mühim birşey olduğunu alerjikanne'den okudum. Allah yavruları sakınsın. Ama anlamadım ben. Bugün bi arkadaşım geldi oğlu 9 aylık. Bizimki de yoğurt yediğinde yüzü kızarıyo normal o dedi. Benim kızında vücudunda başka hiç bir yeri kızarmıyo yoğurtta sadece ağız çevresi. Ama öbüründe çok kötü oldu.
Senim oğlanın pişiği falan da vardı demi? Huzursuzluğu. Bizimki hiç öyle değil. Uykuları falan pek güzel maşallah pişiği yok. Huzursuzluğu yok. Valla aklım karıştı. Bi de şu tahlil sonuçlarını görelim bakalım
Bugün sabah verdi malesef. Dün sütlaç yemiştim akşam da mantı sabahta sadece muz yedim azıcıkta kızımın ağzına vermiştim gece boyu emzirdim ama bişey olmadı sabah çıktı, muhtemelen muzda yaptı. Bugünden başladım ne süt ne yumurta ne çilek ne muz artık yemem tövbe. Vücudu kızadı kabardı doktorumuz atarax vermişti ondan verdim yarım çay kaşığı. O kızarıklıkları geçirdi. Ya bizde de mukuslu kaka vardı ama o kadar azdı ki doktora kaç kere gösterdim önemli değil dedi. Bizim için mukus daha böyle uzayan sümüksü ve çok olursa sıkıntıdır demişti. Valla şu yaşadığımız lanet ilçede adam akıllı bi doktor yok. Burdaki doktorun izni bitiyo beyefendi nasıl ediyosa bi daha izin alıp yine gidiyo. Biz izin için kırk takla atıyoruz. Pazartesi ercişe gidelim diyorum. Sütümü sağıyım biraz pompayla diye düşündüm temizlensin diye. Arkadaştan rica ettim işe yarar inşallah. Valla ek gıdaya falanda geçmiyorum tattırma bile yapmaya korkuyorum. Bizimki biberonda tutmuyo ki ben sütsüz mamalardan versem.Evet bizim ciddi huzursuzluğumuz var,en başından beri mukuslu kakamız vardı,ama teşhis için erken olduğunu söylüyordu doktor. Ek gıdaya geçince anlaşılır dedi,nitekimde öyle oldu,ciddi tepki verdi vucudu,şuanda heryeri döküntü içinde. Sürekli nemlediriyorum,zeytinyağı sürüyorum ama iyileşme olmuyor. Bazen gıdasal alerji bazende tensel alerji olabiliyor. Sen yinede gözlemde kal. Daha önce tepki vermemiş olabilir,sonra tepkide verebiliyor.
Hero baby nin 4+ aylar için mamaları var sadece suyla karıştırılıyor ondan veriyorum arada. 1 yemek kaşığı toz mamaya 3 yemek kaşığı su ile muhallebi yapıp veriyorum. Bugün elma suyu ile deneyeceğim inşallah sever.
Çorbalara soğan sarımsak koyuyor nusunuz. Ben bir arpacık soğan katıyorum bir öğüne ama daha sarımsağı hiç denemedim.
En son bezelye denettim sevdi onu da çok şükür.
Dün yaptığım çorbaya patates karnabahar bezelye üç beşbde pirinç attım.
Hiç riske atma, sebzeyle başla ufak ufak.Kızlar bu ek gidaya yogurtla mi baslamali yoksa sebzelerle mi ? Yogurttan tirsiyorum biraz da cunku kakamiz mukuslualerjimiz olabilir
blv yapıoruz canımBlw mi yapıyorsun yoksa suyunumu veriyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?