ben de başlayalı 2 hafta falan oldu herhalde ek gıdaya bir ara elma rendeleyip verdim suyunu sevdi ama pütürlü kısımlarını öğürdü hep biraz yedi sadece. Onun dışında yoğurt verdim 3 gün. 3 gün yoğurdun içine azcık muz ekledim. Bugün de 1 tane organik bebek bisküvisi ekledim 2 gün daha öyle veririm. Başladık derken elbette çok yemiyor sadece toplasan bir yemek kaşığı kadar yiyor. İstemiyorsa asla ısrar etmiyorum. Aslında ek gıdaya başladığım için memnunum çünkü 9 günde gördüğünüz üzre pek ilerleyemedik bile yavaş yavaş alışacak galiba zaman alacak alışması.Ben bu hafta basladim canim ek gidaya. Bizimde 5. ayimiz bitti. Simdilik sebze corbasi yapiyorum. Sonrada elma rendeleyip suyunu vermeyi dusunuyorum
Tocaman oldu :) 5.5 aylık anne diyor benim kızım:)) senin minnakın neler yapıyor alıştı mı yokluğuna, günde kaç milyon kere izliyorsun videolarını :)
Kızlar uzun zamandır buraya uğrayamıyorum. Biz çok hastayızAslan'ın en iyi ateşi 37,5 ben desen sürünüyorum! Allahım yardım etsin inşallah.
off bu kadar mı zor olur ya bakıcı 1 haftadır bizle kadın gerçekten çok iyi biri onu bulduğumuz için şanslıyım ama oğlum benden ayrı nasıl duracak kocaman bir soru işareti. Biberon almıyor açken deniyoruz ben ortadan kayboluyorum fln yok. Kadıncağız bugün o uyutsun istedi asla ikna olmadı yine ben aldım emerek uyudu. Bu hafta sürekli gördü tanıdı sevdi bakıcısını. Haftaya işe gidiyorum diyip odaya gircem be 30 dk dan başlıcam hafta içinde 2 saate kadar çıkarcam süreyi.
sonraki hafta işe gidiyorum diyip evden çıkcam 3 4 saat e kadar çıkarcam yavaş yavaş süreyi. Ben evde yokken zor olacak ama mecbur alacak biberon ne yapabiliriz yani alışmak zorunda bir şekilde. Ama o kadar zor ki ya ben çocukta yaparım kariyer de cilerdendim ama çocuk olunca iş değişiyor. keşke ücretsiz izin alabilecek bir işim olsa içim çok acıyor. Bir açıdan da bana o kadar bağımlı ki bu bağımlılığı bir şekilde azaltmamız gerekiyor artık.
Canim, ben ogluma bir kez bile biberon veremedim ama yardimcim ameliyat oldugumda ve arada sirada ise gittigimde bir sekilde veriyor. En son dun vermeye calistim kabul etmedi, yardimcimdan da icmedi, sanirim biz yakinlarindayken biberonu almiyorlar.off bu kadar mı zor olur ya bakıcı 1 haftadır bizle kadın gerçekten çok iyi biri onu bulduğumuz için şanslıyım ama oğlum benden ayrı nasıl duracak kocaman bir soru işareti. Biberon almıyor açken deniyoruz ben ortadan kayboluyorum fln yok. Kadıncağız bugün o uyutsun istedi asla ikna olmadı yine ben aldım emerek uyudu. Bu hafta sürekli gördü tanıdı sevdi bakıcısını. Haftaya işe gidiyorum diyip odaya gircem be 30 dk dan başlıcam hafta içinde 2 saate kadar çıkarcam süreyi.
sonraki hafta işe gidiyorum diyip evden çıkcam 3 4 saat e kadar çıkarcam yavaş yavaş süreyi. Ben evde yokken zor olacak ama mecbur alacak biberon ne yapabiliriz yani alışmak zorunda bir şekilde. Ama o kadar zor ki ya ben çocukta yaparım kariyer de cilerdendim ama çocuk olunca iş değişiyor. keşke ücretsiz izin alabilecek bir işim olsa içim çok acıyor. Bir açıdan da bana o kadar bağımlı ki bu bağımlılığı bir şekilde azaltmamız gerekiyor artık.
Motorola MBP854HD, biz cok memnunuz. Wireless fonksiyonu var cep telefonundan da izleyebiliyorsun.Kızlar telsiz kullananlar marka model onerebilir misiniz?
Bizim doktorumuzda once sebzeyle yani tadi kotu olanlarla baslayalim dediBiz de ek gidaya basladik bayanlarr...
5 bitince basladik , tek ogun sebze corbasi. Patates havuc kabak. Haslayip blenderdan gecirip yedirirken biraz yag koyup iciyoruz. 3 gunde bi yeni bi sebze eklicez. Iki hafta sonra da ikinci ogun olarak yogurda baslicaz.
Bu arada meyve icin bizim doktor once meyveye alisirsa sebze ve yogurdu zor alir dedi once tatsizlardan basliyalim dedi. Mantikli geldi bilginiz olsun.
Canim kaynayan suya havuc patates rendeleyip attim bide ispanak vardi evde birkac yaprak ispanak ekledim son olarakta birazcik pirinc ekledim. Pistikten sonra blendirdan gecirdim ve uzerine saf zeytinyagi doktum. Tadi fena degildi. Sonradan kereviz falanda eklemeyi dusunuyorum.Simdilik kabak falan eklemek istemiyorum sadece mevsim sebzeleri denicem canimben de başlayalı 2 hafta falan oldu herhalde ek gıdaya bir ara elma rendeleyip verdim suyunu sevdi ama pütürlü kısımlarını öğürdü hep biraz yedi sadece. Onun dışında yoğurt verdim 3 gün. 3 gün yoğurdun içine azcık muz ekledim. Bugün de 1 tane organik bebek bisküvisi ekledim 2 gün daha öyle veririm. Başladık derken elbette çok yemiyor sadece toplasan bir yemek kaşığı kadar yiyor. İstemiyorsa asla ısrar etmiyorum. Aslında ek gıdaya başladığım için memnunum çünkü 9 günde gördüğünüz üzre pek ilerleyemedik bile yavaş yavaş alışacak galiba zaman alacak alışması.
Sebze çorbasını nasıl yapıyorsun canım ben de önümüzdeki hafta deneyeyim olmazsa.
Ah canımm. Yine onun için çalışıyorsun ama sen. Çalışmadan evde mutsuz olursun mutsuz bir anne bebeğine ne verebilir. Böyle düşün. Allah berir sabrını, bir zaman sonra da alışırsın zaten :)benim bebeğimde hep sağ tarafa meyilliydi doktor baktı cevirdi diğer tarafa. eğer çevirebiliyorsa sorun yok bebeklerin bi tarafa daha meyilli olması olabilir dedi.
oğlumda 4.140 la doğdu su an 6500 daha.. doktor önemli değil diyor.. cok kusuyordu kilo alamıyordu o yüzden şimdi daha az kusması ama bu sefer de cok haraketlendi alamıyor. cok uzun zaman kafaya cok taktım kilo konusunu ama artık düşünmüyorum doktor ne diyorsa o.. demir için doktorumuz doğum kilosu iyi demir eksikliği olduğunu düşünmüyorum bekleyelim başlama dedi.
geçmiş olsun canım, allah bir daha göstermesin.
geçmiş olsun canım, inşallah geçer en kısa sürede
d vitamini veriyorum arada unutuyorum ama genelde veriyorum, demir için de doktorumuz bekleyelim dedi, henüz başlamadık.
yarım gün çalışıyorum 8.30 da evden çıkıyorum 14.30 da evde oluyorum. 2. hafta bitiyor bugun, ilk hafta daha zordu ama tam güne geçince nolcak bilmiyorum
ayyy maşallah sevda kuzusuna yerim onu =) bakmıyorum desemsüt sağarken bakın diyorlardı, bi kere baktım ağlamaya başladım o yüzden cok bakmıyorum. annem anlık atıyor arada fotosunu öyle sadece..
ama hep ben çalışırım cok zengin olsam bile çalışırım evde duramam derdim. ama evlat olunca öyle olmuyormuş
Alıştırma bardağı deneyin birde benim oğlumda biberon almıyo ama ondan su içebiliyoBiberonu sonradan tutturan var mı aranızda? Napsak tutturamadık ağzına alıyor ama emmiyor ısırıyor sadece. Napcamı şaştım. Aç mı kalacak bu çocuk. Ayrıca idrar kültürümüz temiz çıktı fakat idrar tahlilinde lökosit var dedi doktor zimax yazdı bi çay kaşığı kadar 10 gün ver dedi. Enfeksiyon mu var dedim sayılmaz dedi ama bi iltihabi durum var çok az da olsa dedi. Aynı tahlili başka hastaneye de vermiştik oranın sonucuda çıksın ona göre alcam ilacı. Hala gaita tahlili veremedik bu arada çiş yapmaya başladı ama kaka yok hala
Derdimiz bronşiolitmiş.
Antibiyotik başlıyoruz.
Kafamda deli sorular, doktora sormayı unuttum.
Şimdi bronşit/bronşiolit her neyse olması bundan sonra hastalığa daha rahat yakalanacağı anlamına gelir mi.
Mutsuzum.
İhmalden mi oldu dedim hiç ilgisi yok, nezleyken ilaç başlasak bile olabilirdi dedi.
Antibiyotik deyince abartıyorum da abartıyorum nerdeyse ağlayacağım.
Ay ağlıyorum hatta sanırım.
Ek gıdaya geçeyim mi dedim olabilir dedi.
Havuç, kabak vs az pirinç ve zeytinyağı karışımından aç karnına sadece 1 çay kaşığı. Günde 1 kez dedi mi hatırlamıyorum.
O pirincin orda işi ne bilmiyorum.
Takıntılı mıyım onu da bilmiyorum.
O kadar soracak şey vardı ki yarısını unutup gelmişim.
Cok gecmis olsun canim. Biz de ayni durumdayiz, bebegim bronsiolit oldu. Babasi gripti ondan bulasti. Pazartesi basladi oksurmeye, doktora gittik ventolin verdi gunde dort kez. Baska bir ilac vermedi.
Bir hafta-on gun surebilir dedi.
Kuzum oksurmekten ve burun tikanikligindan rahatsiz, eskisi gibi ememiyor yine de bize gulmeye calisiyor.
Doktor emmeyebilir bu durumda hic zorlamayin dedi, bir de bu viral kokenli hastaliklar barsak florasini degistiriyormus. Mukuslu ve yesil kaka normal dedi ve kuzum iki gun hakikaten yesil kaka yapti.
Onlar hasta olmasin valla icim parca parca kac gundur
Cok gecmis olsun canim kuzucuguna. Bizde de durum iyiye gidiyor, sadece ventolin kullaniyoruz. Burnunu da surekli temizliyorum.Kızlar bizim başımızdan da geçti. Geçen haftasonu ateşi yükseldi. İki gün ateşinin 39.5 a çıktığı oldu. Ilık duş, ıslak havlu ile pansuman, sık sık emzirme yaptık. Hastaneye gidersek direkt antibiyotiği basarlar dedik. Düştü. Sadece öksürüğü kaldı. 2 gün sonra saat 2 de uyandı. Mızıldar gibi ağlıyor. Uyuyamıyor bir türlü. Saat 6 da dayanamadık hastaneye acile gittik. Medicana Çamlıca'ya. Nöbetçi çocuk doktoru Yasin bey diye biri vardı. Hemen antibiyotik iğne, fitil ve hava verdi. Bir de ciğer filmi aldı. İnsanın hoşuna gitmiyor ama o durumda diyecek birşey bulamıyor. Bronşit başlangıcı ve kulak iltihabı deri. Sonra bir öksürük şurubu, antibiyotik iğne, nebulizatör denen buhar makinası ile alınan 2 tane de ilaç yazdı. 8 de çıktık hastaneden. Ama halbuki çocuğun iyileştiğini düşünüyordum.
Çocukta uzmanlığını yapan bir arkadaşı aradım. Ağır ilaçlar vermiş. Ya durum ciddi ya da abartmış dedi. Zaten içime sinmiyordu. Öyle detince hiç sinmedi. Normalde gittiğimiz aynı hastanede hülya karaca var onu aradım. Durumu anlattım. Şimdi bir doktordan tedavi olmuşsunuz. Kabul etmişsiniz benim birşey demem etik olmaz dedi sonra ben ısrar edince kabul etti.
Muayene etti. O ilaçları vermeyin. İltihap filan yok, bronşit de değil. Birşeyi yok dedi. Balgaö var ama genizde sırtına pıt pıt yapın bolca dedi. Susuz kalmasın, Ihlamur ve su verin dedi. Bolca da serum fizyolojik ile temizleyin dedi.
Bizim maceramız böyle. Bir balgam hırıltısı var. Ama serum fizyolojik ile temizleyince geçiyor hırıltı. Sık sık temizliyoruz biz de. Bizim maceramız böyleydi. Sizlere geçmiş olsun.
Şimdi anlatınca aklıma geldi. O doktoru şikayet edecektim
Buarada uzun zamandır giremedim kızlar umarım herkes iyidir.
@goooody @eylulmasal kıxlar siz de işe başlamışsınız gördüğüm kadarıyla? Çocuklara kim bakıyor. Ne kadara anlaştınız? Şartları vs ne bir özet geçseniz ya bana :)
@yapayalnız1kelebek.hill evet kızlar :)) bayağı uzun zamandır diyor hemde. Babası çok kıskanıyor öyle böyle değil. Babannesi de bu niye dede die dillenmedi benim diğer torunlarım dede demişti diyw kıskançlıktan kıvranıyor
Darısı sizin kızçelere :)
Kızlar bizim başımızdan da geçti. Geçen haftasonu ateşi yükseldi. İki gün ateşinin 39.5 a çıktığı oldu. Ilık duş, ıslak havlu ile pansuman, sık sık emzirme yaptık. Hastaneye gidersek direkt antibiyotiği basarlar dedik. Düştü. Sadece öksürüğü kaldı. 2 gün sonra saat 2 de uyandı. Mızıldar gibi ağlıyor. Uyuyamıyor bir türlü. Saat 6 da dayanamadık hastaneye acile gittik. Medicana Çamlıca'ya. Nöbetçi çocuk doktoru Yasin bey diye biri vardı. Hemen antibiyotik iğne, fitil ve hava verdi. Bir de ciğer filmi aldı. İnsanın hoşuna gitmiyor ama o durumda diyecek birşey bulamıyor. Bronşit başlangıcı ve kulak iltihabı deri. Sonra bir öksürük şurubu, antibiyotik iğne, nebulizatör denen buhar makinası ile alınan 2 tane de ilaç yazdı. 8 de çıktık hastaneden. Ama halbuki çocuğun iyileştiğini düşünüyordum.
Çocukta uzmanlığını yapan bir arkadaşı aradım. Ağır ilaçlar vermiş. Ya durum ciddi ya da abartmış dedi. Zaten içime sinmiyordu. Öyle detince hiç sinmedi. Normalde gittiğimiz aynı hastanede hülya karaca var onu aradım. Durumu anlattım. Şimdi bir doktordan tedavi olmuşsunuz. Kabul etmişsiniz benim birşey demem etik olmaz dedi sonra ben ısrar edince kabul etti.
Muayene etti. O ilaçları vermeyin. İltihap filan yok, bronşit de değil. Birşeyi yok dedi. Balgaö var ama genizde sırtına pıt pıt yapın bolca dedi. Susuz kalmasın, Ihlamur ve su verin dedi. Bolca da serum fizyolojik ile temizleyin dedi.
Bizim maceramız böyle. Bir balgam hırıltısı var. Ama serum fizyolojik ile temizleyince geçiyor hırıltı. Sık sık temizliyoruz biz de. Bizim maceramız böyleydi. Sizlere geçmiş olsun.
@goooody @eylulmasal kıxlar siz de işe başlamışsınız gördüğüm kadarıyla? Çocuklara kim bakıyor. Ne kadara anlaştınız? Şartları vs ne bir özet geçseniz ya bana :)
Yani ben de anlamıyorum hem kamuyu bilinçlendiriyorlar viral hastalıklarda antibiyotik almayın diye, hem antibiyotik veriyorlar hemen.Cok gecmis olsun canim kuzucuguna. Bizde de durum iyiye gidiyor, sadece ventolin kullaniyoruz. Burnunu da surekli temizliyorum.
Beni emmemesi sikintiya soktu resmen cis yapmiyordu. Acliktan iyilesemeyecek diye cok hirpaladim kendimi ama bu gun azda olsa emmeye basladi. Kilo verdi tabi bu arada
Hemen antibiyotik verilmesini anlamiyorum, sebebi virus bunu cok iyi biliyorlar oysaki
Ihlamur ben de vermek istiyorum, bu sefer hic emmezse diye cekiniyorum. Ne yapsamki bilemedim
Canım çok geçmiş olsun. Önümüzdeki ay başlayacağım bu hafta işe başladı bakıcımız. Çocuk uyuduğunda yemek te yapacak. Asgari ücret artı sigorta toplam 1800 e fln geliyor.Kızlar bizim başımızdan da geçti. Geçen haftasonu ateşi yükseldi. İki gün ateşinin 39.5 a çıktığı oldu. Ilık duş, ıslak havlu ile pansuman, sık sık emzirme yaptık. Hastaneye gidersek direkt antibiyotiği basarlar dedik. Düştü. Sadece öksürüğü kaldı. 2 gün sonra saat 2 de uyandı. Mızıldar gibi ağlıyor. Uyuyamıyor bir türlü. Saat 6 da dayanamadık hastaneye acile gittik. Medicana Çamlıca'ya. Nöbetçi çocuk doktoru Yasin bey diye biri vardı. Hemen antibiyotik iğne, fitil ve hava verdi. Bir de ciğer filmi aldı. İnsanın hoşuna gitmiyor ama o durumda diyecek birşey bulamıyor. Bronşit başlangıcı ve kulak iltihabı deri. Sonra bir öksürük şurubu, antibiyotik iğne, nebulizatör denen buhar makinası ile alınan 2 tane de ilaç yazdı. 8 de çıktık hastaneden. Ama halbuki çocuğun iyileştiğini düşünüyordum.
Canım çok geçmiş olsun. Önümüzdeki ay başlayacağım bu hafta işe başladı bakıcımız. Çocuk uyuduğunda yemek te yapacak. Asgari ücret artı sigorta toplam 1800 e fln geliyor.
Kımse cevaplamadıNeden demır ılacı kullanmıyorsunuz anneler pekmez muadılı olur mu
Olmuyormuş pekmez muadili yani o kadar demir verebilmen için 1 cay bardağına yakın pekmez vermen gerekirmiş.Ama ben kan sayımı yapılmdan demir ilacına karşıyımKımse cevaplamadı
İstanbul dayım canım burada baya pahalı malesefHangi şehirdesin canım? Bakıcılarda çok pahalı ya gerçekten çalışmamak daha cazip geliyor :) ama yemekte yapacak olması çok çok iyiymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?