Sağol canım.Cnm cok gecmis olsunumarim hemencik düzelir sen de cok uzme kendini lutfen bebek bu hasta olmasi da normal bence hem artik buyuduler daha gucluler çabucak atlatir insallah. Pirinc değil de pirinç unu olabilir mi o ?
Pirinç dedi canım, ama neden demek bile gelmedi aklıma.
Mis gibi sebze işte, pirinç ne kadar gerekli ki.
Kaka sorunundan hemen sonra söyledi de ondan bağımsız da olabilir.
Sahi sizin kaka ne durumda, aynı mı gidiyor?
Emmedi emmedi hem de nasıl emmedi.Cok gecmis olsun canim. Biz de ayni durumdayiz, bebegim bronsiolit oldu. Babasi gripti ondan bulasti. Pazartesi basladi oksurmeye, doktora gittik ventolin verdi gunde dort kez. Baska bir ilac vermedi.
Bir hafta-on gun surebilir dedi.
Kuzum oksurmekten ve burun tikanikligindan rahatsiz, eskisi gibi ememiyor yine de bize gulmeye calisiyor.
Doktor emmeyebilir bu durumda hic zorlamayin dedi, bir de bu viral kokenli hastaliklar barsak florasini degistiriyormus. Mukuslu ve yesil kaka normal dedi ve kuzum iki gun hakikaten yesil kaka yapti.
Onlar hasta olmasin valla icim parca parca kac gundur
Allah devasız dert vermesin ama küçük çocuğun her türlü hastalığı zor, çocuk ayrı yıprandı biz ayrı.
Size de çok geçmiş olsun, inşallah güçlenene kadar hiç hasta olmazlar.
Sormamışım işte doktora, ben şu an hasta olmasından ziyade genel direncini kaybeder diye çok korkuyorum.Gecmiş olsun tatlişkom eşden bişey gelmio maaşesef enes 3 günlükken antibiyotik aldı teyzesi 5 gün boyuncahiç kafanı takma bunlar olacak yaşicaz pirinci bende anlaöadım valla bilemedim şimdi beonşit ile başka bişey bronşiolit bronşit olan cocuklarda hastalık tekrar sdiyor galiba ama umrarım senn bebeğin öyle olmaz cünkü bronşit değil bronşiolit tekrarı olmaz inşallah canım
İnşallah olmaz tekrar.
Yavrum 3 günlükken hasta mı olmuştu, neden verildi antibiyotik?
Allah bağışlasın onları bize.
Ufak tefek şeyler bunlar ama insan üzülüyor.
Sağol canım.Hazir sen demissen bende ekliyim canim,antibiyotik tuh kaka degil bu kdar abartmayin,gercekten bronsitee tabiki antibiyotiksiz iyilesemez,ama her hastalikta antibiyotik kullanmak vucuda zarar verebrilir,az dozunda gerekli durumlarda kullanilan antibiyotik hayat kurtaricidir,bu kadar mesafeli olmak dogru degil diye disunuyorum,ciddi bir durum ko antiboyotik aliyor sonrasa iyilesecek diye dusunun. Antibiyotik aliyor diye durumu vahimlestirmek yanlis olabilir. Tabiki sik kullanim olmamasi her zaman daha iyidir. Benim kardesim he bronsitti her aksam hastanedeydik,antibiyotikle buyudu. Ayni evde yasiyoruz,ben bu yasima kadar hastalik gormedim,antibiyotik hic kullanmadim,kulandigim zaman manyaklasirim,inanin ben antibiyotige sizden de daha katiyim. Ama bu benim durumumla ilgili,ben hic hastalanmadim hic bilmem atesimin olduguni,annemde dernhix doktora gitmedim aende diye,ama kardesimde hep hastanedeydik surekli hastaydi. Bu bir ihmal degil ben kesinlikle oyle oldugunu dusunmutorum.bazi vucutlar cok hassas,bazilarida tas gibi yere goge koy birsey olmaz. Ayni havayi soluyup ayni yemegi yiyp iki insan nasil bu kadar farkli olabilir degil mi?.kahvetelvesi canim simma canini buda gecer. Cani sagolsin,gelecek gunlerinizi dusunun saglikli sihhatli olsun,bunlar viz tirs olsun ona. Umutlu ol. Takma kafaya,hersey bizim icin
Burcu antibiyotik tabii ki gerekli ama inan hangi durumda gerekli ben çözemiyorum.
Çözmesi gereken ben değilim, ben reçeteyi uygulaması gerekenim ama insan karşıdaki 10 yıl da okumuş olsa çelişkiye düşüyor.
Antibiyotiğin bi işe yaramadığı bi bünyem var, her kış gittikçe artan dozlardan sersemliyorum.
Ama geçen sene kullanmadım inan bu kışı şu ana kadar rahat geçiriyorum tabi çalışmamamın etkisi de var bunda.
Bu yüzden antibiyotik deyince uzun uzun düşünüyorum ve korkuyorum.
Sağol canım Allah razı olsun.kahvetelvesi cnm Rabbim sifa versin kuzuna cabuk atlatir insallah . bizim kizda 3. Ayinda bronsit oldu bronsiolit demedi bize galiba direk bronsit dedi maalesef bizde bir hafta boyunca antibiyotik kullandik hatta iki kez de kortizon iceren bi ignesi var ondan oldu anca oyle kendins geldi ben cok ah vah ettim ama elden de bisey gelmedi cocuk iste hasta ola ola buyuyecek bende cok kendimi yedim durdum hatta buraya da yazdim bakamıyor muyum ben bi cocuga diye ama bakmakla alakalı degil maalesef @nymeria-burcu nun dedigi gibi bunye meselesi kendini sikma ilaclari duzenli kullan ancak oyle atlatabiliolar maalesef
Ben kendimi suçlamayı bıraktım artık sonuçta viral bi şey biz ne kadar ne yapabiliriz ki.
Hasta insanların kucağına verme tamam ama bu yeterli değil, %100 koruma diye bir şey yok ve kendimi suçlayarak gereksiz yıprandığımı fark ettim.
Biz yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Allah korusun meleklerimizi, elimizden gelen bu kadar demek ki.
Kızlar tekrar teşekkür ediyorum.
Eşimle konuştum zor da olsa ikna oldu, ilaç kullanmamaya karar verdik.
İnat ediyorum gibi görünmesin, sadece çocuğun artık iyileşme sürecine girdiğine inanıyorum.
Ilaclarına elim gitmedi açıkçası, tüm gün araştırdım nerdeyse, yarım bilgi çok tehlikeli farkındayım ama bi sefer annelik güdülerimle hareket edeyim.
Ihlamur, adaçayı vs desteklemeye çalışıyorum.
Yüksek yatırıyorum, burnunu temizliyorum.
Bu aralar beni en çok mutlu eden şey kusmasıydı ama artık kusmuyor.
Halbuki kusabilse çok daha çabuk iyileşecek.
Sert öksürük geçti, burnu daha kolay açılıyor.
İnşallah pişman olmam.