• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Cnm cok gecmis olsun :KK43: umarim hemencik düzelir sen de cok uzme kendini lutfen bebek bu hasta olmasi da normal bence hem artik buyuduler daha gucluler çabucak atlatir insallah. Pirinc değil de pirinç unu olabilir mi o ?
Sağol canım.
Pirinç dedi canım, ama neden demek bile gelmedi aklıma.
Mis gibi sebze işte, pirinç ne kadar gerekli ki.
Kaka sorunundan hemen sonra söyledi de ondan bağımsız da olabilir.
Sahi sizin kaka ne durumda, aynı mı gidiyor?

Cok gecmis olsun canim. Biz de ayni durumdayiz, bebegim bronsiolit oldu. Babasi gripti ondan bulasti. Pazartesi basladi oksurmeye, doktora gittik ventolin verdi gunde dort kez. Baska bir ilac vermedi.
Bir hafta-on gun surebilir dedi.
Kuzum oksurmekten ve burun tikanikligindan rahatsiz, eskisi gibi ememiyor yine de bize gulmeye calisiyor.
Doktor emmeyebilir bu durumda hic zorlamayin dedi, bir de bu viral kokenli hastaliklar barsak florasini degistiriyormus. Mukuslu ve yesil kaka normal dedi ve kuzum iki gun hakikaten yesil kaka yapti.
Onlar hasta olmasin valla icim parca parca kac gundur
Emmedi emmedi hem de nasıl emmedi.
Allah devasız dert vermesin ama küçük çocuğun her türlü hastalığı zor, çocuk ayrı yıprandı biz ayrı.
Size de çok geçmiş olsun, inşallah güçlenene kadar hiç hasta olmazlar.

Gecmiş olsun tatlişkom eşden bişey gelmio maaşesef enes 3 günlükken antibiyotik aldı teyzesi 5 gün boyunca :KK43: hiç kafanı takma bunlar olacak yaşicaz pirinci bende anlaöadım valla bilemedim şimdi beonşit ile başka bişey bronşiolit bronşit olan cocuklarda hastalık tekrar sdiyor galiba ama umrarım senn bebeğin öyle olmaz :KK43: cünkü bronşit değil bronşiolit tekrarı olmaz inşallah canım
Sormamışım işte doktora, ben şu an hasta olmasından ziyade genel direncini kaybeder diye çok korkuyorum.
İnşallah olmaz tekrar.
Yavrum 3 günlükken hasta mı olmuştu, neden verildi antibiyotik?
Allah bağışlasın onları bize.
Ufak tefek şeyler bunlar ama insan üzülüyor.

Hazir sen demissen bende ekliyim canim,antibiyotik tuh kaka degil bu kdar abartmayin,gercekten bronsitee tabiki antibiyotiksiz iyilesemez,ama her hastalikta antibiyotik kullanmak vucuda zarar verebrilir,az dozunda gerekli durumlarda kullanilan antibiyotik hayat kurtaricidir,bu kadar mesafeli olmak dogru degil diye disunuyorum,ciddi bir durum ko antiboyotik aliyor sonrasa iyilesecek diye dusunun. Antibiyotik aliyor diye durumu vahimlestirmek yanlis olabilir. Tabiki sik kullanim olmamasi her zaman daha iyidir. Benim kardesim he bronsitti her aksam hastanedeydik,antibiyotikle buyudu. Ayni evde yasiyoruz,ben bu yasima kadar hastalik gormedim,antibiyotik hic kullanmadim,kulandigim zaman manyaklasirim,inanin ben antibiyotige sizden de daha katiyim. Ama bu benim durumumla ilgili,ben hic hastalanmadim hic bilmem atesimin olduguni,annemde dernhix doktora gitmedim aende diye,ama kardesimde hep hastanedeydik surekli hastaydi. Bu bir ihmal degil ben kesinlikle oyle oldugunu dusunmutorum.bazi vucutlar cok hassas,bazilarida tas gibi yere goge koy birsey olmaz. Ayni havayi soluyup ayni yemegi yiyp iki insan nasil bu kadar farkli olabilir degil mi?. kahvetelvesi kahvetelvesi canim simma canini buda gecer. Cani sagolsin,gelecek gunlerinizi dusunun saglikli sihhatli olsun,bunlar viz tirs olsun ona. Umutlu ol. Takma kafaya,hersey bizim icin
Sağol canım.
Burcu antibiyotik tabii ki gerekli ama inan hangi durumda gerekli ben çözemiyorum.
Çözmesi gereken ben değilim, ben reçeteyi uygulaması gerekenim ama insan karşıdaki 10 yıl da okumuş olsa çelişkiye düşüyor.
Antibiyotiğin bi işe yaramadığı bi bünyem var, her kış gittikçe artan dozlardan sersemliyorum.
Ama geçen sene kullanmadım inan bu kışı şu ana kadar rahat geçiriyorum tabi çalışmamamın etkisi de var bunda.
Bu yüzden antibiyotik deyince uzun uzun düşünüyorum ve korkuyorum.

kahvetelvesi kahvetelvesi cnm Rabbim sifa versin kuzuna cabuk atlatir insallah . bizim kizda 3. Ayinda bronsit oldu bronsiolit demedi bize galiba direk bronsit dedi maalesef bizde bir hafta boyunca antibiyotik kullandik hatta iki kez de kortizon iceren bi ignesi var ondan oldu anca oyle kendins geldi ben cok ah vah ettim ama elden de bisey gelmedi cocuk iste hasta ola ola buyuyecek bende cok kendimi yedim durdum hatta buraya da yazdim bakamıyor muyum ben bi cocuga diye ama bakmakla alakalı degil maalesef @nymeria-burcu nun dedigi gibi bunye meselesi kendini sikma ilaclari duzenli kullan ancak oyle atlatabiliolar maalesef:KK43:
Sağol canım Allah razı olsun.
Ben kendimi suçlamayı bıraktım artık sonuçta viral bi şey biz ne kadar ne yapabiliriz ki.
Hasta insanların kucağına verme tamam ama bu yeterli değil, %100 koruma diye bir şey yok ve kendimi suçlayarak gereksiz yıprandığımı fark ettim.
Biz yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Allah korusun meleklerimizi, elimizden gelen bu kadar demek ki.

Kızlar tekrar teşekkür ediyorum.
Eşimle konuştum zor da olsa ikna oldu, ilaç kullanmamaya karar verdik.
İnat ediyorum gibi görünmesin, sadece çocuğun artık iyileşme sürecine girdiğine inanıyorum.
Ilaclarına elim gitmedi açıkçası, tüm gün araştırdım nerdeyse, yarım bilgi çok tehlikeli farkındayım ama bi sefer annelik güdülerimle hareket edeyim.
Ihlamur, adaçayı vs desteklemeye çalışıyorum.
Yüksek yatırıyorum, burnunu temizliyorum.
Bu aralar beni en çok mutlu eden şey kusmasıydı ama artık kusmuyor.
Halbuki kusabilse çok daha çabuk iyileşecek.
Sert öksürük geçti, burnu daha kolay açılıyor.
İnşallah pişman olmam.

Sağol canım.
Pirinç dedi canım, ama neden demek bile gelmedi aklıma.
Mis gibi sebze işte, pirinç ne kadar gerekli ki.
Kaka sorunundan hemen sonra söyledi de ondan bağımsız da olabilir.
Sahi sizin kaka ne durumda, aynı mı gidiyor?

Emmedi emmedi hem de nasıl emmedi.
Allah devasız dert vermesin ama küçük çocuğun her türlü hastalığı zor, çocuk ayrı yıprandı biz ayrı.
Size de çok geçmiş olsun, inşallah güçlenene kadar hiç hasta olmazlar.

Sormamışım işte doktora, ben şu an hasta olmasından ziyade genel direncini kaybeder diye çok korkuyorum.
İnşallah olmaz tekrar.
Yavrum 3 günlükken hasta mı olmuştu, neden verildi antibiyotik?
Allah bağışlasın onları bize.
Ufak tefek şeyler bunlar ama insan üzülüyor.

Sağol canım.
Burcu antibiyotik tabii ki gerekli ama inan hangi durumda gerekli ben çözemiyorum.
Çözmesi gereken ben değilim, ben reçeteyi uygulaması gerekenim ama insan karşıdaki 10 yıl da okumuş olsa çelişkiye düşüyor.
Antibiyotiğin bi işe yaramadığı bi bünyem var, her kış gittikçe artan dozlardan sersemliyorum.
Ama geçen sene kullanmadım inan bu kışı şu ana kadar rahat geçiriyorum tabi çalışmamamın etkisi de var bunda.
Bu yüzden antibiyotik deyince uzun uzun düşünüyorum ve korkuyorum.

Sağol canım Allah razı olsun.
Ben kendimi suçlamayı bıraktım artık sonuçta viral bi şey biz ne kadar ne yapabiliriz ki.
Hasta insanların kucağına verme tamam ama bu yeterli değil, %100 koruma diye bir şey yok ve kendimi suçlayarak gereksiz yıprandığımı fark ettim.
Biz yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Allah korusun meleklerimizi, elimizden gelen bu kadar demek ki.

Kızlar tekrar teşekkür ediyorum.
Eşimle konuştum zor da olsa ikna oldu, ilaç kullanmamaya karar verdik.
İnat ediyorum gibi görünmesin, sadece çocuğun artık iyileşme sürecine girdiğine inanıyorum.
Ilaclarına elim gitmedi açıkçası, tüm gün araştırdım nerdeyse, yarım bilgi çok tehlikeli farkındayım ama bi sefer annelik güdülerimle hareket edeyim.
Ihlamur, adaçayı vs desteklemeye çalışıyorum.
Yüksek yatırıyorum, burnunu temizliyorum.
Bu aralar beni en çok mutlu eden şey kusmasıydı ama artık kusmuyor.
Halbuki kusabilse çok daha çabuk iyileşecek.
Sert öksürük geçti, burnu daha kolay açılıyor.
İnşallah pişman olmam.
Allah kolaylık versin canım. Elmalı ıhlamur çayı önerildi bana bende yapıyorum kızıma. Belki sende de işe yarar. Öksürük için. İşe yaradı gibi. Elmayı kabuğuyla birkaç parça, bir iki damla limon, karanfil (ben tedirgin olup çok az koydum) kaynat bunları. Sonra al ocaktan ıhlamur at bir tutam içine. 5 dk öyle demlensin. Süz içir. Tadı olmadığı için içmek istemedi kızım bende biraz pekmezle tadlandırdım. Alerjik reaksiyon göstermedi şükür.

Allah kolaylık versin canım. Elmalı ıhlamur çayı önerildi bana bende yapıyorum kızıma. Belki sende de işe yarar. Öksürük için. İşe yaradı gibi. Elmayı kabuğuyla birkaç parça, bir iki damla limon, karanfil (ben tedirgin olup çok az koydum) kaynat bunları. Sonra al ocaktan ıhlamur at bir tutam içine. 5 dk öyle demlensin. Süz içir. Tadı olmadığı için içmek istemedi kızım bende biraz pekmezle tadlandırdım. Alerjik reaksiyon göstermedi şükür.

Şimdi elma kabuğu-limon-ıhlamur yaptım canım demleniyor, içer inşallah.
Tarçın koyacaktım ben de ama emin olamadım.
O zaman bi sonrakine karanfil koyayım, bi sonrakine tarçın ekleyeyim.
Balgam var mıydı sizde?
Elma öksürük mü kesecek, balgam mı attıracak?

Şimdi elma kabuğu-limon-ıhlamur yaptım canım demleniyor, içer inşallah.
Tarçın koyacaktım ben de ama emin olamadım.
O zaman bi sonrakine karanfil koyayım, bi sonrakine tarçın ekleyeyim.
Balgam var mıydı sizde?
Elma öksürük mü kesecek, balgam mı attıracak?
Öksürdükten sonra bi şeyleri çiğniyordu balgam olmalı onlar. :D bugün daha iyi. Boğazı yumuşatıyor diye tahmin ediyorum. Kesiyor yani çok balgam artışımız olmadı. Pekmez veriyorum bir de bağışıklığına etkisi olur diye düşünüyorum. Bol bol da emzir canım. Mümkünse sen sarımsak tüket sütüne geçsin.

kahvetelvesi kahvetelvesi bizim kaka aynı canım ama düzen olayı kayboldu onceden 3-4 günde bir yapardı. Şimdi bazen her gün yapiyor bazen iki günde bir bende çok onemsemiyorum zamanla düzene giriyor sanırım. Sizde kaka ne durumda? Umarım çabucak iyilesir ya derdini de anlatamiyor kuzular o yuzden daha bi zor :(

Geçmiş olsun tüm bebişlere. Bebişler hasta olduğu zaman insanın bir parçası da kopup gidiyor .Annelik çok zor zanaatmiş,hasta olmasınlar diye deli gibi uğraşmak aman terledi mi aman üsüdü mü aman üstü açıldı mı fena yani.Ama çoook da güzel bir gülüşü insanı eritiyor gerçekten.
Odalarını sık sık havalandırın kızlar.Sütünüz varsa da bol bol emzirin.Burnuda serum fizyolojik çekin yastığa yan yatın bir taraftan verin öteki taraftan çıksın ama baya bir yan yatırın.Sürekli otribebeyle çekmeyin. Burun nemlendirmesini günde 6 kez falan yapın.
Bir de benim bebişim hasta olduğunda hasta olan bebeklere okunan dualardan bol bol okumuştum manevi olarak beni rahatlatmıştı bebikime iyi geldiğini düşünüyorum.Allah'ım şifa versin tüm kuzucuklara.

Öksürdükten sonra bi şeyleri çiğniyordu balgam olmalı onlar. :KK70: bugün daha iyi. Boğazı yumuşatıyor diye tahmin ediyorum. Kesiyor yani çok balgam artışımız olmadı. Pekmez veriyorum bir de bağışıklığına etkisi olur diye düşünüyorum. Bol bol da emzir canım. Mümkünse sen sarımsak tüket sütüne geçsin.
Sabah pekmez verdim ben de.
Emmiyor aksi gibi, sürekli deniyorum ama düşkün değil bu ara.
İyileşirler inşallah hemen.

kahvetelvesi kahvetelvesi bizim kaka aynı canım ama düzen olayı kayboldu onceden 3-4 günde bir yapardı. Şimdi bazen her gün yapiyor bazen iki günde bir bende çok onemsemiyorum zamanla düzene giriyor sanırım. Sizde kaka ne durumda? Umarım çabucak iyilesir ya derdini de anlatamiyor kuzular o yuzden daha bi zor :KK43:
Bizim de değişik, 3 gün de oluyor 6 gün de.
Ben de takılmıyorum artık ona, gününü bile unutuyorum bazen :)

Selam kızlar kaç gündür gündüz uykuları yine sekteye uğramıştı Ata'nın. yarım saat en fazla uyuyup tekrar devam edemiyordu. Dün (bi ara yapıyordum anlatmıştım) o uyuyunca odasında nöbet tuttum yanından hiç ayrılmadım en ufak kıpırtısında pişpişledim ama bi ara pişpiş te yemedi ağladı kucağıma aldım sakinleştirdim kucakta pişpiş falan böyle böyle 2 saat kadar uyudu. Uyandıktan 2 saat sonra falan da 40 dk kadar biraz uzun şekerleme yaptı. Akşam 7de gece uykusuna geçti ve gece 11de uyurken ben alıp emzirdim, 3 gibi mıkırdandı pışpışladım 5te mamaya kalktı ve ardından yine daldı şimdi uyandı ve hiç ağlamadan mutlu uyandı. İnşallah eski düzenimiz gelmiştir :dua::dua::dua: bugün yine odasında nöbete devam :KK70: S Saremmmm canım bak ne kadar düzen kurulmuş olsa da diş huzursuzluğu bozuyor düzeni tekrar toplamaya çalışmak ta gerekiyor

ne zamandır girip okuyamıyorum şimdi işe başladım da okumaya başladım boş oldukça.. maşallah ne kadar büyümüş sevda kuzusu =)
Tocaman oldu :) 5.5 aylık anne diyor benim kızım:)) senin minnakın neler yapıyor alıştı mı yokluğuna, günde kaç milyon kere izliyorsun videolarını :)

@dormicum15 bebeğinde tortikolis şüphesi olan sendin değil mi
Nasıl oldu bebeğin?
Kızım da hafif başını sağa eğimli tutuyor, çok gözüme batmaya başladı.
Sola rahat cevirebiliyor ama dik tuttuğumuzda o kafa hep sağa eğik.. tortikolis böyle bir şey mi?

Ya da bebeği böyle duran var mı?

benim bebeğimde hep sağ tarafa meyilliydi doktor baktı cevirdi diğer tarafa. eğer çevirebiliyorsa sorun yok bebeklerin bi tarafa daha meyilli olması olabilir dedi.

4.ay asimizi olduk
Kizim 3.400 le dogmustu, simdi 5.500:KK43:
Doktorumuz ferrum kullan dedi
Normalde ilac oneren bir doktor degil
Mama verseydin demire gerek gormezdim ama anne sutu aldigi icin taklile gerek yok, demir kullan dedi, em iyiside ferrum dedi
Kullanmak icime sinmiyor ama kullancam galiba
Birdr istersen 6. Ayda pekmez veririsin, o zaman ferrum kullanmazsin, simdi kullan dedi, depolari 6 ay goturmez mi diye de sordum, 4 ay anca yeter dedi
KESKE TEK DOGRU OLSADA KAFAMIZ BU KADAR KARISMASA
Bana gore kilo alimi az ama doktor iyi dedi, mama falan da kullan demedi

oğlumda 4.140 la doğdu su an 6500 daha.. doktor önemli değil diyor.. cok kusuyordu kilo alamıyordu o yüzden şimdi daha az kusması ama bu sefer de cok haraketlendi alamıyor. cok uzun zaman kafaya cok taktım kilo konusunu ama artık düşünmüyorum doktor ne diyorsa o.. demir için doktorumuz doğum kilosu iyi demir eksikliği olduğunu düşünmüyorum bekleyelim başlama dedi.

Kızlar dün misafirlik dönüşü küçük bir kaza geçirdik. tam siteye girdik pattt.ne olduğunu anlamadım . asıl konuya geleyim . biz oğlumla arkadaydik ve pusetinddydi.çok nadirde olsa öne kucağıma alırdım . başa gelince anladım ki kurallara uymak gerçekten hayat kurtarıyor . mesafe kısa zaten diyip one otursaydik düşünemiyorum. allahım esirgesin.bütün gece boyunca defalarca kalktım oğlumu kontrolettim.Rabbim her türlü kötülükten Korusun bizi ve evlatlarimizi .

geçmiş olsun canım, allah bir daha göstermesin.

Cok gecmis olsun canim. Biz de ayni durumdayiz, bebegim bronsiolit oldu. Babasi gripti ondan bulasti. Pazartesi basladi oksurmeye, doktora gittik ventolin verdi gunde dort kez. Baska bir ilac vermedi.
Bir hafta-on gun surebilir dedi.
Kuzum oksurmekten ve burun tikanikligindan rahatsiz, eskisi gibi ememiyor yine de bize gulmeye calisiyor.
Doktor emmeyebilir bu durumda hic zorlamayin dedi, bir de bu viral kokenli hastaliklar barsak florasini degistiriyormus. Mukuslu ve yesil kaka normal dedi ve kuzum iki gun hakikaten yesil kaka yapti.
Onlar hasta olmasin valla icim parca parca kac gundur

geçmiş olsun canım, inşallah geçer en kısa sürede :(

Bebeginize Demir ve d vitamins vitamini veriyor musunuz
d vitamini veriyorum arada unutuyorum ama genelde veriyorum, demir için de doktorumuz bekleyelim dedi, henüz başlamadık.
Na

Nasıl canm işe alıştın mı nasıl alıştın. 1 aydan az var benimde kafamda deli sorular
yarım gün çalışıyorum 8.30 da evden çıkıyorum 14.30 da evde oluyorum. 2. hafta bitiyor bugun, ilk hafta daha zordu ama tam güne geçince nolcak bilmiyorum :(

Tocaman oldu :) 5.5 aylık anne diyor benim kızım:)) senin minnakın neler yapıyor alıştı mı yokluğuna, günde kaç milyon kere izliyorsun videolarını :)
ayyy maşallah sevda kuzusuna yerim onu =) bakmıyorum desem:( süt sağarken bakın diyorlardı, bi kere baktım ağlamaya başladım o yüzden cok bakmıyorum. annem anlık atıyor arada fotosunu öyle sadece..

ama hep ben çalışırım cok zengin olsam bile çalışırım evde duramam derdim. ama evlat olunca öyle olmuyormuş :(

Kizlar basladiniz mi ek gidalara ben iki haftadir elma suyu ve puresine basladim bugun yogurt yedirmeyi bi denicem muhallebi falan yedirebilir miyiz artik 5. Ayimiz bitti 6. Icindeyiz bir de kasik mamalariyla ilgili ne dusunuyorsunuz vericek misiniz bebislere ben oyle bisey olduğunu yeni duydum da :)

benim bebeğimde hep sağ tarafa meyilliydi doktor baktı cevirdi diğer tarafa. eğer çevirebiliyorsa sorun yok bebeklerin bi tarafa daha meyilli olması olabilir dedi.

oğlumda 4.140 la doğdu su an 6500 daha.. doktor önemli değil diyor.. cok kusuyordu kilo alamıyordu o yüzden şimdi daha az kusması ama bu sefer de cok haraketlendi alamıyor. cok uzun zaman kafaya cok taktım kilo konusunu ama artık düşünmüyorum doktor ne diyorsa o.. demir için doktorumuz doğum kilosu iyi demir eksikliği olduğunu düşünmüyorum bekleyelim başlama dedi.

geçmiş olsun canım, allah bir daha göstermesin.

geçmiş olsun canım, inşallah geçer en kısa sürede :KK43:

d vitamini veriyorum arada unutuyorum ama genelde veriyorum, demir için de doktorumuz bekleyelim dedi, henüz başlamadık.

yarım gün çalışıyorum 8.30 da evden çıkıyorum 14.30 da evde oluyorum. 2. hafta bitiyor bugun, ilk hafta daha zordu ama tam güne geçince nolcak bilmiyorum :KK43:

ayyy maşallah sevda kuzusuna yerim onu =) bakmıyorum desem:KK43: süt sağarken bakın diyorlardı, bi kere baktım ağlamaya başladım o yüzden cok bakmıyorum. annem anlık atıyor arada fotosunu öyle sadece..

ama hep ben çalışırım cok zengin olsam bile çalışırım evde duramam derdim. ama evlat olunca öyle olmuyormuş :KK43:
off bu kadar mı zor olur ya bakıcı 1 haftadır bizle kadın gerçekten çok iyi biri onu bulduğumuz için şanslıyım ama oğlum benden ayrı nasıl duracak kocaman bir soru işareti. Biberon almıyor açken deniyoruz ben ortadan kayboluyorum fln yok. Kadıncağız bugün o uyutsun istedi asla ikna olmadı yine ben aldım emerek uyudu. Bu hafta sürekli gördü tanıdı sevdi bakıcısını. Haftaya işe gidiyorum diyip odaya gircem be 30 dk dan başlıcam hafta içinde 2 saate kadar çıkarcam süreyi.
sonraki hafta işe gidiyorum diyip evden çıkcam 3 4 saat e kadar çıkarcam yavaş yavaş süreyi. Ben evde yokken zor olacak ama mecbur alacak biberon ne yapabiliriz yani alışmak zorunda bir şekilde. Ama o kadar zor ki ya ben çocukta yaparım kariyer de cilerdendim ama çocuk olunca iş değişiyor. keşke ücretsiz izin alabilecek bir işim olsa içim çok acıyor. Bir açıdan da bana o kadar bağımlı ki bu bağımlılığı bir şekilde azaltmamız gerekiyor artık.

Kizlar basladiniz mi ek gidalara ben iki haftadir elma suyu ve puresine basladim bugun yogurt yedirmeyi bi denicem muhallebi falan yedirebilir miyiz artik 5. Ayimiz bitti 6. Icindeyiz bir de kasik mamalariyla ilgili ne dusunuyorsunuz vericek misiniz bebislere ben oyle bisey olduğunu yeni duydum da :)
Ben bu hafta basladim canim ek gidaya. Bizimde 5. ayimiz bitti. Simdilik sebze corbasi yapiyorum. Sonrada elma rendeleyip suyunu vermeyi dusunuyorum:kk77:

Back