• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Derdimiz bronşiolitmiş.
Antibiyotik başlıyoruz.
Kafamda deli sorular, doktora sormayı unuttum.
Şimdi bronşit/bronşiolit her neyse olması bundan sonra hastalığa daha rahat yakalanacağı anlamına gelir mi.
Mutsuzum.
İhmalden mi oldu dedim hiç ilgisi yok, nezleyken ilaç başlasak bile olabilirdi dedi.
Antibiyotik deyince abartıyorum da abartıyorum nerdeyse ağlayacağım.
Ay ağlıyorum hatta sanırım.

Ek gıdaya geçeyim mi dedim olabilir dedi.
Havuç, kabak vs az pirinç ve zeytinyağı karışımından aç karnına sadece 1 çay kaşığı. Günde 1 kez dedi mi hatırlamıyorum.
O pirincin orda işi ne bilmiyorum.
Takıntılı mıyım onu da bilmiyorum.
O kadar soracak şey vardı ki yarısını unutup gelmişim.

Cnm cok gecmis olsun :( umarim hemencik düzelir sen de cok uzme kendini lutfen bebek bu hasta olmasi da normal bence hem artik buyuduler daha gucluler çabucak atlatir insallah. Pirinc değil de pirinç unu olabilir mi o ?

Derdimiz bronşiolitmiş.
Antibiyotik başlıyoruz.
Şimdi bronşit/bronşiolit her neyse olması bundan sonra hastalığa daha rahat yakalanacağı anlamına gelir mi.
Mutsuzum.
İhmalden mi oldu dedim hiç ilgisi yok, nezleyken ilaç başlasak bile olabilirdi dedi.

Havuç, kabak vs az pirinç ve zeytinyağı karışımından aç karnına sadece 1 çay kaşığı. Günde 1 kez dedi mi hatırlamıyorum.
Cok gecmis olsun canim. Biz de ayni durumdayiz, bebegim bronsiolit oldu. Babasi gripti ondan bulasti. Pazartesi basladi oksurmeye, doktora gittik ventolin verdi gunde dort kez. Baska bir ilac vermedi.
Bir hafta-on gun surebilir dedi.
Kuzum oksurmekten ve burun tikanikligindan rahatsiz, eskisi gibi ememiyor yine de bize gulmeye calisiyor.
Doktor emmeyebilir bu durumda hic zorlamayin dedi, bir de bu viral kokenli hastaliklar barsak florasini degistiriyormus. Mukuslu ve yesil kaka normal dedi ve kuzum iki gun hakikaten yesil kaka yapti.
Onlar hasta olmasin valla icim parca parca kac gundur

Biberonu sonradan tutturan var mı aranızda? Napsak tutturamadık ağzına alıyor ama emmiyor ısırıyor sadece. Napcamı şaştım. Aç mı kalacak bu çocuk. Ayrıca idrar kültürümüz temiz çıktı fakat idrar tahlilinde lökosit var dedi doktor zimax yazdı bi çay kaşığı kadar 10 gün ver dedi. Enfeksiyon mu var dedim sayılmaz dedi ama bi iltihabi durum var çok az da olsa dedi. Aynı tahlili başka hastaneye de vermiştik oranın sonucuda çıksın ona göre alcam ilacı. Hala gaita tahlili veremedik bu arada çiş yapmaya başladı ama kaka yok hala

Derdimiz bronşiolitmiş.
Antibiyotik başlıyoruz.
Mutsuzum.

Gecmiş olsun tatlişkom eşden bişey gelmio maaşesef enes 3 günlükken antibiyotik aldı teyzesi 5 gün boyunca :( hiç kafanı takma bunlar olacak yaşicaz pirinci bende anlaöadım valla bilemedim şimdi beonşit ile başka bişey bronşiolit bronşit olan cocuklarda hastalık tekrar sdiyor galiba ama umrarım senn bebeğin öyle olmaz :( cünkü bronşit değil bronşiolit tekrarı olmaz inşallah canım

Biberonu sonradan tutturan var mı aranızda? Napsak tutturamadık ağzına alıyor ama emmiyor ısırıyor sadece. Napcamı şaştım. Aç mı kalacak bu çocuk. Ayrıca idrar kültürümüz temiz çıktı fakat idrar tahlilinde lökosit var dedi doktor zimax yazdı bi çay kaşığı kadar 10 gün ver dedi. Enfeksiyon mu var dedim sayılmaz dedi ama bi iltihabi durum var çok az da olsa dedi. Aynı tahlili başka hastaneye de vermiştik oranın sonucuda çıksın ona göre alcam ilacı. Hala gaita tahlili veremedik bu arada çiş yapmaya başladı ama kaka yok hala
Geçöiş oldun canım şu dönemde biberonu zor kabul ediyorlar sabret sürekli dene mutlaka tutacaktır :/

Selam kizlar, herkeein bebisini opuyorum,okudugum kadariyla bebisler biraz hastalik gecirmis,acil sifalar olsun hepsine,tez iyilessinler,biz ek gidaya basladik di 5. Aya girerken,ne kadsr yavas yavas tane tane gitsemde bagirsaklar anomali gosterdi,ilk gunlerdeki gaz krizlerimiz geri dondu,gaz ilaclari kullaniyoruz simdi daha iyiyiz,kaka yavas yavas koyilmaya basladi ve buda maalesefki cok sancili bir surecmis. Once kabizlik zannettim ama kabiz degilmis,ek gidanin bagirsaklardaki tepkimesiymis. Ek gidaya tane tane yavas yavas gecin ara verin,bir gunde bir tum lapayi yedirmeyin,ara koyun meyve suyu verin dinlendirin sonra baska birsey yapin.gercekte. Yavas yavas gecmel gerekiyormus,evet cocuklarin hayata gecisleri buyumeleri hep sancili oluyor maalesef buna aismamiz ve sabretmemiz gerekecek,ataklar bizi mahfediyor,4. Ay atagini yeni kapattik,2 hafta sonra 6. Ay atak krizi gelecek yemesi icmesi uyumasi sapitacak bu arada ebnde caismaya basicam zor zamanlar olacak nabaim. Basimiza gelen en kotu sey dedigimiz seyler bile geride kaliyor,yipratmayin kendinizi,bebelerinize sarilin hersey duzene giriyor,pirinc unlu muhallebeyi gece vermrk cok isimi gormedi,daha cok cocucuma zarari oldu,uykusuda kendiliginden duzene girecek,sabretmek lazim,acele edin e sarpa sariyor,gece beslenme araligi 3-4 saat yapti kendiliginden oldu,bosuna pirinc unu ile ugrasmisim hatta,yorguurt alerjisinden sor s hicbisey denemedim vucuttan atmasi koaly olmadi,kati gidaya cok mesafeliyim,ama bu olmak zorunda nabicam bilmiyorum. Tadimin haricinde simdi meyvelerle sansimi denicrm artik.herkrse ataksiz bol gunesli gunler diliyorum. Saglicakla kalin

Gecmiş olsun tatlişkom eşden bişey gelmio maaşesef enes 3 günlükken antibiyotik aldı teyzesi 5 gün boyunca :KK43: hiç kafanı takma bunlar olacak yaşicaz pirinci bende anlaöadım valla bilemedim şimdi beonşit ile başka bişey bronşiolit bronşit olan cocuklarda hastalık tekrar sdiyor galiba ama umrarım senn bebeğin öyle olmaz :KK43: cünkü bronşit değil bronşiolit tekrarı olmaz inşallah canım
Hazir sen demissen bende ekliyim canim,antibiyotik tuh kaka degil bu kdar abartmayin,gercekten bronsitee tabiki antibiyotiksiz iyilesemez,ama her hastalikta antibiyotik kullanmak vucuda zarar verebrilir,az dozunda gerekli durumlarda kullanilan antibiyotik hayat kurtaricidir,bu kadar mesafeli olmak dogru degil diye disunuyorum,ciddi bir durum ko antiboyotik aliyor sonrasa iyilesecek diye dusunun. Antibiyotik aliyor diye durumu vahimlestirmek yanlis olabilir. Tabiki sik kullanim olmamasi her zaman daha iyidir. Benim kardesim he bronsitti her aksam hastanedeydik,antibiyotikle buyudu. Ayni evde yasiyoruz,ben bu yasima kadar hastalik gormedim,antibiyotik hic kullanmadim,kulandigim zaman manyaklasirim,inanin ben antibiyotige sizden de daha katiyim. Ama bu benim durumumla ilgili,ben hic hastalanmadim hic bilmem atesimin olduguni,annemde dernhix doktora gitmedim aende diye,ama kardesimde hep hastanedeydik surekli hastaydi. Bu bir ihmal degil ben kesinlikle oyle oldugunu dusunmutorum.bazi vucutlar cok hassas,bazilarida tas gibi yere goge koy birsey olmaz. Ayni havayi soluyup ayni yemegi yiyp iki insan nasil bu kadar farkli olabilir degil mi?. kahvetelvesi kahvetelvesi canim simma canini buda gecer. Cani sagolsin,gelecek gunlerinizi dusunun saglikli sihhatli olsun,bunlar viz tirs olsun ona. Umutlu ol. Takma kafaya,hersey bizim icin

kahvetelvesi kahvetelvesi cnm Rabbim sifa versin kuzuna cabuk atlatir insallah . bizim kizda 3. Ayinda bronsit oldu bronsiolit demedi bize galiba direk bronsit dedi maalesef bizde bir hafta boyunca antibiyotik kullandik hatta iki kez de kortizon iceren bi ignesi var ondan oldu anca oyle kendins geldi ben cok ah vah ettim ama elden de bisey gelmedi cocuk iste hasta ola ola buyuyecek bende cok kendimi yedim durdum hatta buraya da yazdim bakamıyor muyum ben bi cocuga diye ama bakmakla alakalı degil maalesef nymeria-burcu nymeria-burcu nun dedigi gibi bunye meselesi kendini sikma ilaclari duzenli kullan ancak oyle atlatabiliolar maalesef:(

Bende de aynı dert var canım biberona su koydum eline verdim oynasın ağzına götürüyor ama dişini kaşımak için. Bugün bakıcı denedi çok az içtiğini söylüyor çok kafama takıyorum önümüzdeki ay işe başlıcam vallahi biberon tutsa kafama takmıcam

Benimki bibrron tutmadı kızlar 1 aydır çalışıyorum 4saat bazen 5 saat beni bekliyo elden bişey gelniyo aşlahtan beklediği saatin 2 saatini uyuyo genelde

Slm kızlar bebbeklerinize saglık sıhhat diliyorum. Benim kızım da ne biberon ne emzik tuttu 6. Aydan sonra biberonu tekrar deneyeceğim bakalım ne tepki verecek.. biberon ve emzik almaması cok zor cunku cocugu aurekli canta gibi yanımda taşıyorum. Biberon als 2-3 saat babasına bırakıp bi kfa dagıtırsım en azından. Sizler nasılsınız?

yapraq yapraq ya üzüldüm senin adına yay gibi gerilmesini anlıyorum benim kızımda da var aynı durumları yasadım ben de meme reddi dönemiydi özl. Meme almadı o emmeyince sütüm geri gitti ben de her saat sağdım göğsümü 3. Gün böyle yaptım rezene humana ve boool su içtim . Benim kız hala sadece uykuda emiyo ben de uyutup emziriyorum. O dönem yeter ki emsin diye gece uyumayıp onu besliyodum 3. Aydaydı sanırım. Suan 5. Ayda ama memeyi uyku dısında almıyo ben de sadece utkudayken veriyorum gündüz 4 saatten uzun ayık kalırsa zorla beşiğinde sllayarak uyutup oyle emziriyorum canım. Bugüb elma suyuyla ek gıdaya gectim..

Yok canım ağzına baktım,diş mi patlatıyo diye ona da baktım yok. Bi üç aylık olduğu zaman meme reddetmişti o zamanda lambayı kapatıp ten tene temasla emzirerek çözmüştük. Memeyi tutuyor canım onda sorun yok ama malesef süt yok. Biliyorum psikoloji çok etkiliyo ama sütüm var sütüm var diye diye gezsemde yok malesef. Ki kaç gündür göğüslerim dolu doluydu demekki yetmemiş ya da bilemiyorum noldu. Dua dua yalvarıyorum. Ya sütüm artsın ya bebeğim biberonu tutsun diye. Emiyo ama aç çocuk gr ıslatmamış bezi. Tahlile gönderdiğim idrarı zar zor kabul ettirmiş eşim bu az yetmez olmaz diye almışlar ama inşallah tahlil edebiliriz demişler. Çiş yok kaka dün üç defa yaptı sulu sulu. Ama o kadar emdiği,içtiği su nereye gitti?
Sut yetmiyo olabilir ama bi ihtimalde annem anlatrdi ben iki aylikken ucgun yapmamisim cisimi .doktra gtemsler .kaka yapiyomusum.idrar yolu enfeksiyonu olmusum ondan yapamiyomusum .bide kiz bebklerde vajinaya bakip girisi kontrol ediyolar kapanmamasi gerekmiş .oda cis yapmasini engelliyomus.onden arkaya temzle.demsti doktor bana olmamasi için

Bende de aynı dert var canım biberona su koydum eline verdim oynasın ağzına götürüyor ama dişini kaşımak için. Bugün bakıcı denedi çok az içtiğini söylüyor çok kafama takıyorum önümüzdeki ay işe başlıcam vallahi biberon tutsa kafama takmıcam
Cnm ayni sorun bizde de var yaa tutmuyo biberonu halbuki ilk iki ay mama yemisti biberonla simdi agzina veriorum sadece isirilacak biseymis gibi goruyo sutu de icmio içinden ben de kara kara dusunuyorum ben gelene kadar ac kalacak herhalde:(

Hoşbuldum canım. Senin ve ailenin de yeni yılınızı kutlarız. Yeni eviniz, şehriniz hayırlı olsun. İşlerin kolay gelsin. Benim Güneş Su'yum mızmız bir Bebek olduğundan çok uğrayamıyorum siteye. Aklım hep sizde ama :KK54:Okuyup çıkıyorum bazen. Ev işlerimi bile yapamıyorum. Evi b.k götürüyor çoğu kez. Bunalımlardayım :kızgın: ama dağınıklığa bile alışıyormuş insan :KK47::oha:. Öncelik Bebek oluyor çünkü. Ne yapalım zor zamanın çoğu gitti azı kaldı. Bir an önce büyüse de işe girsem diyorum. Sonra da kızımla doya doya vakit geçireyim diyorum. Herşeye rağmen iyi ki doğurmuşum diyorum. Bir gülücüğü herşeye bedel :KK36: seni ve Sevda'yı öpüyorum kızımla :KK36:
Zaman çabuk geçiyor bak kıcaman oldular bile :) evi ne götürürse götürsün biz evlatlarımızla doya doya vakit geçirelim aramızda kuvvetli bir bağ oluşturalım da

Kızçenin adını unutmuşum ne güzelmiş, Güneş. Allah bahtını da güzel etsin inşallah. Biz de sizi öpüyoruz çokça, kendine iyi bak

Emziriyorum, daliyor, yatagina koyuyorum, 5 dakika ya geciyor ya gecmiyor sonra gozlerini aciyor
Ayrica kizim cokta uyumuyor, kilo alimi az, gece uykusuda iyi sayilmaz, nedeni aclik olabilir, kilo alimida az cunku
Dun kontrole gitmistik, gelecek ayki kontrolde de kilo alimi az olursa, mama takviyesi yapmayi dusunuyorum:KK43:
Gerci annem dene bi bak, gece iyi uyuyorsa sutun yetmiyo diyo
Mamaya alisip memeyi birakmasindan kotkuyorum cunku
Memeyi tutuncaya kadar gobegim catlamisti, biberonla mama damlatip sonra meme veriyordum, mememi almak istemiyoru, yine ayni seyleri yasamak istemedigim icin 1 ay daha bekliyom diyorum
Ayrica cokta dusunmek istemiyorum, bu defa stres oluyorum, uzuluyorum
Allah buyuk, hersey insallah guzel olacak
Evet canım çok ta düşünmemeye çalış o yüzden çok saate değil de çocuğun haline bak dedim saatlere takılmak da geriyor. Evet belki aç olduğundan da uyumuyordur tam emmediğini aç olduğunu hissediyorsan vakit kaybetmeden doktorunuzla görüşün canım benim

Back