• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kımse cevaplamadı

Demire ben de henuz baslamadim. Zaten her seyi otomatik yapay vermeyi sevmiyordum, icindeki paraben vs den dolayi tereddutum arttti. Pekmez vermeye basladim, tam karsiligi olmasa da eksikligi baska gidalarla da gidermeye calisacagim. Ben doktorumuza vermeyecegimi soyledim, o zaman 9. Ayda kan sayimi yapariz dedi. Onumuzdeki ay kiyma koycaz sebze corbamiza mesela, bu tarz seylerden demir almamizi saglicaz. Yani secimi bana birakti. 9. Ayki sonuclara gore devam edicez.

Kizlar biz alerjik olduk, ozel mama kullanacagiz,egzamalarimiz var,zaten supheleniyordum, hep soyluyordum hatirlatsiniz,mukuslu kaka falan. Ek gidada yogurt yiyincr tetik verdi, simdi mamayads ayni tepkiui veriyor. Gece uyanmalarimiz ikinmalarimiz hatta gazimiz bundan dolayiymiS,sindirimi bozuyormus.

Demek sebep bulundu canm sevindm aslnda boylece caresi de bulunur. Insallah Alp bebek de sen de rahatlarsinizz. Gecmis olsun canm.

Kızlar kvlere geldik ama bir sorunumuz var :KK43: bize camsiz ara odayi hazirlamislar. Ev doğal gaz orası sicak oluyor diye öyle yapmislar ama benim pek içime sinmiyor havasız sonucta cam yok. Bir de gündüz bile karanlık oluyor çocuk geceyi gündüzü karıştıracak diye ışık açık uyuttum az önce ama tabiki çok zor uyudu ve rahatsız oldu. Gözlerini sıkıp duruyor kuzum. Napsam bilemedim?

Kaç gün kalacaksınız canım?
Birkaç gün idare edilir de 1 hafta falansa çok sağlıklı bir ortam değil.

Bakici yardimindan haberiniz var degil mi?? Brut ucreti 3200 altinda olanlar icin guzel bi uygulama.
Ben som zamanlardanhicbhaberleri takip edemiyorum,burdaki nasil bir yardim bildigini anlatsana canim,en son gorumcem,cocuk bakan anneanne yada babaanneye para vercekmis devlet dedi,onu bile arastiramadim.

Saol tatlim bu arada,bundan sonraki surec cok daha sancili olacak,biraz dinlenip,sonra tekrar kayi gidaya baslica,yine ayni sekil 3 gun kurai ile,neye alerji oldugunu bulmak zor olacak,hayirlisi olsun.

Bende yeni is icin tum gorusmelerimi tamamladim,beni cok begendiklerini soylediler,ay sonuna kadar bilgi iletecekler. Eski is yerime 16 ocakta basliyorum.haber geldiginde de istifami verecegim. Herseyin hayirlisi olsun hepimiz icin. Kelebek siz nasilsiniz aile dirumunuz artik oturdu mu duzeniniz.

Canım çok geçmiş olsun. Önümüzdeki ay başlayacağım bu hafta işe başladı bakıcımız. Çocuk uyuduğunda yemek te yapacak. Asgari ücret artı sigorta toplam 1800 e fln geliyor.

Ooo baya iyiymiş, nerde yaşıyorsunuz canım ücreti baya yüksekmiş. Ev hizmetlerinde çalışanların sigortası çok yüksek değil diye duymuştum ama ne kadar ödeyeceksiniz?

Kaç gün kalacaksınız canım?
Birkaç gün idare edilir de 1 hafta falansa çok sağlıklı bir ortam değil.

10 gün canım :( diğer odalar da çok soğuk oluyor :( elimden geldigince havalandirmaya çalışıyorum gün içerisinde. Insanlarin bu kadar düşüncesiz olmasi da beni sinirlendiriyor işte :( aslında evlerinde ufo var diğer odayi hazırlayıp ufoyu taksalar olacakti ama yapmamislar. Geldigimizde dogalgaz bile kapaliydi eşim açtı

Çok geçmiş olsun canım sana da kuzucuklara da
Teşekkürler canım. İnşallah geçecek.
Gecmis olsun canim:nazar:
Saol canım. İlaçları kullanıyoruz bakalım..iyileşecekler inşallah.
Oyy masallahh Sevdacigaaa... benim kiz da arada diyo saniyorm ama oyle net degill henuz.

Allah yardimciniz olsunn. Insallah en yakin zamanda atlatirsiniz hastaliginizii.

Oyy zor surecler basliyor artik. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
İnşallah kelebeğim.
Kızlar bizim başımızdan da geçti. Geçen haftasonu ateşi yükseldi. İki gün ateşinin 39.5 a çıktığı oldu. Ilık duş, ıslak havlu ile pansuman, sık sık emzirme yaptık. Hastaneye gidersek direkt antibiyotiği basarlar dedik. Düştü. Sadece öksürüğü kaldı. 2 gün sonra saat 2 de uyandı. Mızıldar gibi ağlıyor. Uyuyamıyor bir türlü. Saat 6 da dayanamadık hastaneye acile gittik. Medicana Çamlıca'ya. Nöbetçi çocuk doktoru Yasin bey diye biri vardı. Hemen antibiyotik iğne, fitil ve hava verdi. Bir de ciğer filmi aldı. İnsanın hoşuna gitmiyor ama o durumda diyecek birşey bulamıyor. Bronşit başlangıcı ve kulak iltihabı deri. Sonra bir öksürük şurubu, antibiyotik iğne, nebulizatör denen buhar makinası ile alınan 2 tane de ilaç yazdı. 8 de çıktık hastaneden. Ama halbuki çocuğun iyileştiğini düşünüyordum.

Çocukta uzmanlığını yapan bir arkadaşı aradım. Ağır ilaçlar vermiş. Ya durum ciddi ya da abartmış dedi. Zaten içime sinmiyordu. Öyle detince hiç sinmedi. Normalde gittiğimiz aynı hastanede hülya karaca var onu aradım. Durumu anlattım. Şimdi bir doktordan tedavi olmuşsunuz. Kabul etmişsiniz benim birşey demem etik olmaz dedi sonra ben ısrar edince kabul etti.

Muayene etti. O ilaçları vermeyin. İltihap filan yok, bronşit de değil. Birşeyi yok dedi. Balgaö var ama genizde sırtına pıt pıt yapın bolca dedi. Susuz kalmasın, Ihlamur ve su verin dedi. Bolca da serum fizyolojik ile temizleyin dedi.

Bizim maceramız böyle. Bir balgam hırıltısı var. Ama serum fizyolojik ile temizleyince geçiyor hırıltı. Sık sık temizliyoruz biz de. Bizim maceramız böyleydi. Sizlere geçmiş olsun.

Şimdi anlatınca aklıma geldi. O doktoru şikayet edecektim :mad:

Buarada uzun zamandır giremedim kızlar umarım herkes iyidir.

@goooody @eylulmasal kıxlar siz de işe başlamışsınız gördüğüm kadarıyla? Çocuklara kim bakıyor. Ne kadara anlaştınız? Şartları vs ne bir özet geçseniz ya bana :)
Aynı tablo birimde başımıza geldi ve oğlum gerçekten bronşit oldu malesef :( ikinci kez muayene eden dr akciğer filmini gördü mü? Ne kadar zaman sonra muayene oldu ve antibiyotiği kullanmışmıydınız?
Kımse cevaplamadı
Canım kan ilacının yerini hiç biri karşılamıyormuş malesef. 5 damlası 1 bardak pekmeze denk geliyor gibi bir şey demişti bana dr. O kadar pekmezi de her gün içemeyeceği için :(
Kizlar biz alerjik olduk, ozel mama kullanacagiz,egzamalarimiz var,zaten supheleniyordum, hep soyluyordum hatirlatsiniz,mukuslu kaka falan. Ek gidada yogurt yiyincr tetik verdi, simdi mamayads ayni tepkiui veriyor. Gece uyanmalarimiz ikinmalarimiz hatta gazimiz bundan dolayiymiS,sindirimi bozuyormus.
Canım çok geçmişler olsun. Halinden anlarım. Bende 2 tane var :(

Ooo baya iyiymiş, nerde yaşıyorsunuz canım ücreti baya yüksekmiş. Ev hizmetlerinde çalışanların sigortası çok yüksek değil diye duymuştum ama ne kadar ödeyeceksiniz?
Üsküdar da yaşıyoruz canım evet çok yüksek değilmiş 300 civarı duyduk ama henüz ödemediğim için net bilmiyorum. Bu ay içinde ödücem.

Kızlar kv dem hasta :KK43: kızıma bulaşmaz insallah

İnşallah bulaşmaz canım da dikkat et sen.
Bizdeki hafif bi nezle bulaştığında onlarda daha ciddi bi hastalığa yol açıyor.
Bak 10 gündür hatta nerdeyse 2 haftadır iyileşemedi.
Evi sık sık havalandırın, sen yapamıyorsan eşine söyle.

İnşallah bulaşmaz canım da dikkat et sen.
Bizdeki hafif bi nezle bulaştığında onlarda daha ciddi bi hastalığa yol açıyor.
Bak 10 gündür hatta nerdeyse 2 haftadır iyileşemedi.
Evi sık sık havalandırın, sen yapamıyorsan eşine söyle.

Havalandiriyorum canim bakalim insallah bulasmaz. Evet gercekten biz neyse de onlarda hastalik daha zor dertlerini de anlatamiyor kuzucuklar :(

Aynı tablo birimde başımıza geldi ve oğlum gerçekten bronşit oldu malesef :KK43: ikinci kez muayene eden dr akciğer filmini gördü mü? Ne kadar zaman sonra muayene oldu ve antibiyotiği kullanmışmıydınız?

İlk doktor saat 6 da gördü. İkinci doktor 16 da. İkinci doktor da gördü filmi. Şimdi kurt düşürdün içime. Yarın tekrar mı götürsem acaba

Back