2015 Şubat Anneleri

Merhaba hanımlar. Hayırlı bayramlar. Uzun süredir bakamadım baya yazı vardır dedim ama kimsecikler bişey yazmamış. Biz tuvalet eğitimine başlayalı 1.5 ay oldu. Son 1 haftadır hiç kaçırma olmadı sadece. Çok zorlandım zorlandık ama başardık çok şükür. 15 günde alışıp sonra 1 hafta yine yeni başlamışız gbi altına yapmaya başladı. Ama sebebi kardeş kıskançlığıydı. Her sabah lardeşime bez bağlıyorsun banada bağla diyerek uyandı direndi inat etti ama pes etti sonunda çok şükür. Tekrar başa döndüğümüz zaman ümidi kestim ama yine alıştı çok şükür. Gece kaçırmaları için yatılı yurtlarda görev yapmış bi tanıdığım uyumadan önce uyuduktan 45 dakika sonra , 1 saat sonra , 2 saat sonra, sabaha karşı ve uyanır uyanmaz tuvalete götür dedi ama çok şükür o kadar gerek kalmadı size lazım olur belki bu bilgi. Konuşup bezi çıkardık ve bi daha hiç takmadım gecede gündüzde dışardada. İlk zamanlar 10 dakikada bi soruyordum çişin kalan varmı diye yarım saatte bide oturtuyordum çiş yada kaka yaparsa el sallamalar baybaylar alkışlar vs. Bide sifonu ona çektirmem ve sabunla ellerini yıkamak onu heveslendiriyordu. Çişi olmadığı halde 3 dakikada bi giriyordu sabrettim her seferinde soktum 2 damlada olsa çiş yaptı yavaş yavaş tutmayada başladı. Geceleride bi yatırmadan bide uyuduktan 2-3 saat sonra yaptırıyorum bide uyanır uyanmaz. Ama sırrı şu bana göre yatmadan 2 saat önceden beri sıvı tüketmemek. Sıvı şeyler tüketirse kaçırıyor genelde. Bunlar çiş eğitimi hallerimiz. Bide 2-3 yaş sendromu var Kardeşini hiç kıskanmayan çocuk üstüne çıkıyo çiğniyo çocuğu kıskançlıktan. Bu hallerinden çok muzdaribim nasıl davranacağımı bilmiyorum. Kardeşini görmezden gelsem kıyamıyorum zaten abisi kadae ilgi şevkat göremedi çocuğum. Gereken ilgiyi verince abisi çığrından çıkıyo. Daha şimdiden böyleysek bi kaç yıla neler yaşayacağız kim bilir.
İkinci kızına hamile olan arkadaşım hayırlı olsun rabbim kucağına almak nasip etsin sağlıkla. Başkalarının lafınada bakma sen sağlık olsun hayırlı olsun önemli olan o. Banada diyolar bu büüydü bi tanede kız doğur diye (abi 2.5 kardeş 1 yaşında) kız olcağının garantisi olsa bugün hamile kalırım diyorum bende. Allah bunlara sağlık versin kızı erkeğimi var. Kız evlat çok isterdim ben ama Allah bana iki erkek verdiğine göre vardır bi hikmeti. Tekrardan hayırlı bayramlar boş bırakmayın buraları

merhaba hanimlar
biz bezi birakdik çok sukur 15 gun sonunda kolay kolay kaza yapmiyor
ama ben okul için bezi biraktirmistim dun aradi ogretmen okulda yer yok dedi
yikildim resmen :))))) bezide bosu bosuna birakmis olduk iyimi:))

aglamalrda eh iste kendi evimizde daha iyyiz tr gibi degil idare edip gidiyoruz

pireli m kazaniz mubarek olsun :)
ya bisey diycem benimki gece uyandirdimmi hayatta isemiyor agliyor zirliyor ben de artik denemiyorum valla ugrasamam onun çenesiylee :)

Kizlar herkese selam Insaallah herkes iYidir Son havadisler nedir hep kacirdim hamile olan vardi galiba MaRaL_ Sen bilirsin anlat kiz. Bende 4 ay turkiyede kaldim ilac gibi geldi büyük Oglan orada konusmayi soktu Ama erzurumda kaldigimoz icin siveli konusuyor bazen onu duzeltmeye calisiyorum tuvalet egitimi veremedik cok yer Ve ev degistirdik otelde falan kaldik Simdi Yeni basladim öazimlik aldim Bakalim ne olacak kucugumde Sunnet oldu narlozdan zor uyandi Olduk dirildik cok sükür iyi Simdi Bizde hberler boyle

Birde bizim kardes kislamcligimiz var Hergün tartakliyor kardesini ne yapacagim kiziyorum bagiriyorum guzellikle anlatiyorum Yok Yok sabah baaliyorum etme Yavrum vurma Oglum itme kardesimi demektwn bogazim agridi

yok be gulum kimse gelmiyor bende gelmiyorum
havadis yok bende :)
yeni eve geçtinmiydii nasilsiniz

yok be gulum kimse gelmiyor bende gelmiyorum
havadis yok bende :)
yeni eve geçtinmiydii nasilsiniz
Oh be hele sükür bir cvp geldi Iyiyiz Biz kis havalarina girdik durumumuz kötü Hergün disarda sokaktaydi Simdi Yine park istiyor neyseki evin onunde kücük bir yer var oraya götürüyorum ma ygmurlar basladi Burda soguk allhtan oyuncaklariyla Daha Iyi oynuyor kendi kendine Evet tsindik epey bir Eve benzedi Siz Nasilsiniz
Marl Bise büyük kücügü cok hirpliyor Hergün Kizip bagirmktan yoruldum ne ypyim

buyuugu krese postala :)))

saka saakaa kafasina gozune zarar vermemesine dikkat et,laftan anlamaz benimki anlamiyor valla yapma dedigimi inadina yapiyor
yanlarindn ayrilma,kuçuk kendini koruyana kdr sen giz kulak olacan mecbur
bneim buyuk kiz di dokunmaya kiyamazdi,oglan buyudukça onu hirpalmaya absladi bende buyuge kizmaya absladim zamanla kendini koru diye

simdi ikisi berbaer karate ye giidyor yakindir birbirilerini sakatlamalri kedi kopek gibi butun gun kavga ediyolar valla :))

Anaaammmmm burası ne kadar boş böyle inanamıyörüm tövbe tövbe.. kızlar sizi çok özledim. Bebeklerimiz beraber büyüdü, mamasıydı kakasıydı kusmuğuydu uykusu uykusuzluğu hep birlikte yaşadık. Ne Harika bi deneyimde ya benim için taaa Fransa'lardan Almanya'lardan tut kocaelilerden çık her yerde bi kaderdaşım vardı burada. Vayyyy be bi zamanlar bir saatte kaç dayfa bildirim dolardı da okuyacam diye gözüm akardı, bi elimde Tuna emerken :) MaRaL_ @AyazBeyaz yeb4 dadera BRBM MİNNOŞLARIM NEREDESİNİZ?? nickini tam hatırlayabildiklerim bunlar, diğer arkadaşları da biliyorum da büyük harf küçük harf çizgi mizgi tam ayrıntıyı bilemedim şimdi :)
Biz iyiyiz Tuna danacığı ile okul bakıcı ev hayatı son gaz devam ediyor. Çiş meselesini taaaa yazın hallettik. Çok büyütmüştüm gözümde ama Tuna'nın öğrenesi varmış herhalde, iki günde öğrendi hiç yatağa kaçırmadı. Bide o kadar alez malez almıştım :)) inatçılık ısırma ve vurma dışında bi sorunumuz yok. Artık çocuk oldu, bebeklik bitti. Ama hala bi bebek görünce o günlerini özlemiyor değilim. Keşke biraz daha uyuşabilseydim de daha mutlu ve keyifli geçirseydim bebekliğini. Ama sanırım ne kadar keyifle geçirirsen geçir unutacağız o hallerini, yada ne kadar zor geçerse geçsin zorlukları da unutacağız anlaşılan.. şimdi her gün resim yapıyor, yavaş yavaş makasla kesmeyi öğrendi. Hamurla oynamayı hiç sevmiyor, iğreniyor, aynı anası öyle işte. Her ne kadar instagram falan olsa da hatta bazen vatsaptan yazışsak bile buranın kocamaaaaan bi anısı var, tadı bambaşka. Ay şu an kendimi ilkokulunu yıllar sonra ziyaret eden ergen duygusallığında hissettim öptüm bacılar!

Slm merycim benimde aklima geldi n 3yillik arkadasligimiz vae nerdeYse cok Güzel Di Ama Hala buralaedayiz kopmadik arada yazarlar Insaallah Bizde tuvalet egitimine tam baslayamadik uzun. Bir tatil yaptim Cünkü basladim bir Ara tuttu kabiz oldu

Hebeleciğim tuvalet eğitiminden ben çok korkmuştum, özellikle dediğin gibi kaka olayından, tutmasından, bizimki hayret ki çok kolay oldu. Hiç bilmediğim bir konu, bide önemli kişilik gelişimi açısından falan işte.. senin baya zor olmuş, yer değişikliği, çocuğun hazır olmadı, sürekli takip etmek çok önemli. Senin de aksi gib her şey üst üste gelmiş. İnşallah kolayca atlatırsınız. Yen'i evin nasıl memnun musun? Eşyaların istediğin gibi oldu mu? :)

HOSGELDIN sekerim ozlemisim kiz seni yazinla gululmsemeyi:) ben anca eline makasi yemek yeisn diye evriyorum :))))))
arkadasimdan biber salçasi sitedim aci getirmis mecbur kullanicam çocuk alisik deil bu araalr ona ugarsiyorum ilk zmanalrdaki yeme sorunu gibi resmen, gerçi bizde yeme sorunu olamdida neysee

iki hafta boyunca oyun grubuna goturdum her gun bir saat alissin diye orada abirkaiyorudm,full agliyordu ilk 7 gun
son uç gun oynamaya absladi dun baya iyiymis nerdeyse hiç aglamamis
kapicinin teki benimki kapiyi açtirmiyor ben git deyip duiuryor buyukler okula giderken bakalim insallah biraz orda mutlu* olur evde hiç mutlu deil hep agliyor
havalar sogudu , buyuklerin okulu geri tatile girecek iki haftaya kara dusunuyorum ne aktivite yaptirsam diye, su an karateye gidiyolar, aslinda kuçukken daha kolay

buyuklerin haftada dort gun karate kursu,birer gun odev yardimi, bir gun de turk okulu var ,camiye gondermek istiyorum bakalim belki baslatirim sehrin obur ucunda

hakan evde oturup agliyor baska zorlugu yok :))))

Ay şifremi unutmuşum iyi mi yazmaya yazmaya :) arada bakıp yazmadan çıkıyorum yazan olmayınca mery60 sağol canım iyidir biz de yuvarlanıp gidiyoruz çocuklarla taşındık biz de eşimin okulunun lojmanına tayin istedik sadece ankarayı tercih etti o da gelmedi daha buralardayız yani gidecez derken iyice yerleştik buraya berat iyi aynı tuvalete alıştık artık ama geceleri kaldırmasak yapıyor yatağa yememesi aynı sebze çorba yoğurt filan yemiyor hala artık hiç zorlayamıyorum zaten istediğini yiyor ve kabızlığı tam gaz devam bu arada senin instagramdaki kahvaltılarına özeniyorum ama beratı öldürsen onları yemez hala kahvaltı karışımı yiyor yumurta süt peynir bal ekmek karışımı yani mertte iyi şükür iyice hareketlendi artık o da üç tane dişi çıktı yürüteciyle koşuyor otururken poposunun üzerinde istediği yere gidiyor yemesi de aynı abisi gibi sebze çorbalarını yediremiyorum zorluyorum yoğurt filan yemiyor ancak pişavla karıştırırsam biraz
Beratta kıskanmaya başladı kardeşini büyüdükçe kıskançlığı ortaya çıkıyor vurup kaçıyor saçını çekiyor mertin bazen de seviyor öpüyor ama özellikle akşam babası eve gelince vuruyor merte benle yalnızken daha iyiler bizden de böyle işte haa bu arada 1 ay sonra ücretli öğretmenliğe başlicam eşimin okulundaki anasınıfında beratı kendimle götürcem merte bakması için de birini çağırıcaz artık bakalım kaynanam veya kayınbabam gelir bakmak için

Gunaydin canlarim MaRaL_ @AyazBeyaz mery60 yeb4 BRBM ve aklima gelmeyen tum guzel arkadaslarim cok ozledim sizi ve buralari. Cocuklar buyudukce mesguliyetimiz artti galiba. Cunku unutmak degil bu hic unutmuyorum ben sizi hep aklimdasiniz. Yavrumu birakip ise gittigim bi gunun sabahindan sesleniyorum size. Bu danaciklar artik ne tatli oldular yaa hepsine ayri bayiliyorum instada goruyorum cogunuzu. Onlar buyudukce biz de buyuyoruz resmen eskiden kimsenin beni yerimden kaldiramayacagi kadar yorgunken bile sirf bisey istedi diye kalkip yapmakmis analik meger. Cok degisik bisey benim gibi tembel bi insan icin. Yalniz icimdeki tembell tam da serbest birakmis degil beni cunku tuvalet egitimine baslayali 3 hafta oldu hala gece egitimine bi baslayamadim neyi bekliyosam artik hayirlisi:)
Keske yakin olsak da bi kahve esliginde dertlessek arada. Cok ozluyorum. Ne guzel arkadasliklar kurduk burda hic aklima bile gelmezdi. Yine daldan dala kondugum bi yazinin daha sonuna geldim. Opuyorum kocaman

Selam kızlar bebişler büyüdükçe dertleri de artıyor büyüseler de rahatlasam diye birşey olmuyor onu anladım
Sabahtan akşama kadar hatta uyumaya geçerken bile kavga ediyor benimkiler o onu itiyor o onu birbirlerine vuruyorlar bağırıyorlar oyuncak hatta tv kavgası ediyorlar ne güzel işe başlayacaktım haftada 20 saatlik bir molam olacaktı kendim için ama olmadı oğlum lcd televizyonun ekranını patlatmış 6 saatlik yokluğumda çalışsam ne olurdu Allah’ bilir

Yaa kızlar ne kadar özlemişim.. ben arada bir bakıyordum kimsenin yazmadığını görünce bende yazmıyordum. yine bakayım dedim bu sefer herkes yazmış :) ve sanırım yine hepimizin sorunları birbirine benziyor 3 yıldır olduğu gibi :) gerçekten ne çok şey paylaşmışız, her şeyi birlikte yaşamışız, tecrübe etmişiz. bizi bizden iyi kimse anlamamış. hepinizi tek tek etiketleyemiycem şimdi gerçi 10 kişi grçmeyiz ama :) sizi çok seviyorum ve aklımdasınız

bizde de değişen durumlar var tabiiki. bazı şeyler iyiye giderken bazıları kötüye gidiyor, hayat da böyle zaten hep. Begüm genel olarak iyi, artık cidden büyük adam gibi konuşuyor, öyle cümleler kuruyor ki şok oluyoruz. bu yaşta gözlemlemeleri çok güzel oluyor. geçen gün arabada o anlamasın diye marketten ice cream alalım dedi eşi , begüm de ice cream dondurma demek dedi biz cidden şok olup birbirimize baktık o an var ya halimizi biri görmeliydi anlamak için biz öğretmedik işte istemesek de yemek yerken ya da zor durumlarda video izlemesine izin veriyoruz. asla vermem yapmam diyen büyük konuşuyomuş vallahi. mesela biz anne olmanın en net öğrettiği şey büyük konuşmamak oldu.

tuvalet eğitiminden ben çok dertliyim aslında ilk her şey güzel başladı. hala çişten yana bi sıkıntımız yok. hele gece bir kere bile işemedi. kaldırmıyorum da gece 12 saat uyuyo ve tutuyo hiç kaçırmıyo maşallah. ama işte kaka mevzusunda çok dertliyim ne olur bi fikir verin.

gittikçe daha kötüye gidiyo, hep altına yapıyor kakayı. yapacağı vakitler oturtuyorum lazımlığa yapmıyor, aonra gidiyor altına yapıyor. güzel güzel anlattık, ödül verdik, sürekli anlattık örneklerle videolarla, çok üzüldüğümü söylüyorum olmuyor, sevdiği külotları var artık çöpe atıcam diyorum olmuyo, sert bi şekilde uyarıyorum olmuyor, küsüyorum olmuyor, bi ara bayağı kızdım olmadı, o da yanlış biliyorum ama çarem kalmadı. artık normalleştirdi gerçekten. ilk zamanlar daha iyiydi, ağustosun başında başlamıştık. korkmuyor tubalete yapmaktan hatta yaptığı zamanlar hoşuna gidiyor çok. alıp klozete atıyoruz sifonu kendi çekiyor byby yapıyor. mutlu oluyor yani yapunca ama neden yapmıyor anlamıyorum. çaresiz kaldım çok ne yapmam gerekiyor artık bilmiyorum

cuma istanbula gidicez hep beraber eşimin kuzeninin düğünü var. eşim kv falan bi hafta kalıp dönücekler ben biraz daha kalıcam sonra. iyi olacak bana da çok daraldım bu aralar. kış da geliyor yavaş yavaş. büyüdükçe evde oyalamak daha zor oluyor. oyuncaklarından sıkılıyor doğal olarak. kağıda renkli kalemlerle karalamayı ve hamur yapmayı seviyor. dönünce de parmak boyası alıcam onu sever mi bilmiyorum. onun dışında kitaplarla ilgilenmeyi çok seviyor. özellikle sesli kitaplara bayılıyor. bazen bi kitabı alıp kendi kendine masal uyduruyor okur gibi yapıyor :) ve tabiiki bebekleri vazgeçilmezi. doktor olup muayene ediyor, altını temizliyor falan. özellikle benim ona dediklerimi o bebeklerine diyor. mesela küloda kaka yapılmaz tuvalete yapmalısın diyor bebeğine, ah bi de kendi uygulasa

seneye eylül ayında kreşe göndermek istiyorum bi aksilik olmazsa. çalışmasam da evde ona yetemiyorum çünkü onun kendi yaşıtlarıyla vakit geçirmeye ihtiyacı var. yalnız büyüyor çok üzülüyorum, etrafta hiç arkadaşı yok hep büyüklerle vakit geçiriyor. seneye bende çalışmayı düşünüyorum. çalışırsam yarım gün kreş yarım gün de babaanesi baksın artık bi zahmet, doğmadan önce hep bakarım bakarım diyodu. çalışmasam da göndericem haftanın bi kaç günü.

paylaşmayı bilmiyor, yaşından dolayı mı bilmiyorum ama normal diyorlar bu yaşta. aksi bi çocuk değil ama çok mızmız. artık onun huyu olduğuna karar verdim. canı sıkılınca bile ağlıyor. bazen ruhum daralıyor o ağlamalarına vallahi. hiç tehlikeli şeyler yapan bir çocuk değil, dışarda elimi bırakıp da gitmesi yok mesela ya da bi yerlere tırmanıp atlaması zıplaması yani kısacası kendine zarar verebilecek hareketleri yok. çok temkinli. huyuna gidersen hatta çok hanım hanım bi kız :)) ama işte bizimkinin kötü tarafı da çok mız mız. bazen ağladığı şeyleri görseniz inanın şok olursunuz. inşallah bu da bi dönemdir de geçer..

vallahi 2 buçuk yıldır bu da bi dönemdir geçer diye diye bi hal olduk sanırım bu dönemler hiç bitmeyecek :) ama tabiiki bebekliğine göre çok daha iyi ve kolay şu zamanları. ah hep beraber neler yaşadık eskiden. anne baba olmak çok zormuş. büyüyünce daha da zor diyorlar gerçi.
beni en çok endişelendiren şey de nasıl bir gelecek sağliycaz bu ülkede çocuklarımıza. eğitimden tut da her şeye kadar berbat oldu bu ülke. vallahi kardeş yapmak içimden gelmiyor ama sırf o yalnız büyümesin diye bir çocuk daha düşünüyorum ilerde. ama kesin kararım en az 5 yaş olsun aralarında. eskiden bişeyler dürtüyodu erkenden yapsam çıksa aradan diye ama artık o düşünce tamamen gitti :) o da çocukluğunu azıcık yaşasın canım :))

ay öyle işte benden haberler. cidden hepinizi özledim, burda dertleşmeyi çok özledim. artık çok yazamadak da kopmayacağımızı biliyorum. iyiki varsınız

ha bu arada emziği bıraktı bizimki. buna şok oldum çünkü gerçekten inanılmaz düşkündü emziğe. nasıl bıraktırıcam diye karalar bağlamıştım hatta cesaret edemiyordum. ama kendiliğinden oldu.

geçen haftaya kadar ben 20 gün boyunca belimden fizik tedaviye gittim. bel fıtığım coşmuştu yine ama ağrılarımın asıl sevebi omurgamın hafif yamulmuş olmasıymış. bi de o çıktı başımıza. çaresi yok ömür boyu dikkat edicekmişim. sürekli yüzme ve pilates. neyse işte 20 gün fizik tedavi verdi bana. bende her gün Begümü babaanesine bırakıp tedaviye gittim. babaannesindeyken hep onunla oyun oynadığı ve istediği her şeyi yaptırdığı için emzik aklına gelmedi ordayken. eve gelince de aklına gelmiyodu sadece uyurken veriyordum. sonra bi gece yatırırken unuttum emziğini. bakiyim napıcak dedim vermedim ve hiç bişey demeden uyudu ve ben şok oldum tabii. sonra denedim yine ertesi günler hiç istemedi. sadece bi iki gece emmem nerde diye sordu bende artık emzik yok sen onu yırtmıştın ya o da çöpe gitti, sen artık büyüdün dedim. tabii ağladı biraz :) bir iki gece öyle azıcık ağladı ve unuttu. bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim. babaannesinin neden olduğu en hayırlu şey oldu :)) şükür bunu da atlattık. bi de şu kaka mevzusunu çözsek süper olacak

Merhana 2015 subat anneleri 2.gebeligimi dusunuyorum ama henuz basarili olamadim bende cok sey paylasmistim bu topicte hala bisiler yazilmis gorunce sevindim valla

Insaallah Hala eksiklwrimiz var Tabi Ama Güzel oldu memnunum simdilik

yasemin sna bisoiru sorucam bu kadar zamandir kaka yapmasina ansil sabredebiliyorsn
3 gunudr benimki ilk gunlere dondu, krestekilere sorup geri bez takicam dayanacak takatim kalmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…