2015 Şubat Anneleri

kızlaaaaar canım kızlaaaar burası hiç bu kadar uzun sessiz kalmamıştı, çok özledim ya sizi :KK43: nerelerdesiniz ne yapıyorsunuz? bazılarınızla görüşüyorum ayrıca ama burdan dertleşmeyi özledim. hele MaRaL_ MaRaL_ sen hep yazardın canım herhalde tatildesin ve çok yoğunsun.

.
merhabalarrrrrrr
evet kizlar dun gece geldik sabaha karsi,çok sukur kazasiz belasiz atlattik yolculugumuzu 2 gunumuz yolda geçti zordu ama bitti ..

4 eylul de okullar açiliyor,5 inde hakanin okula gitmesi lazim ama temiz deil
bugun basladim ama hiç umudum yok benim bu çocukdan
çok yoruldum,tek umudum okumla gitmesi benimde nefes almam bu sebebpten, gunde 3 saat bile olsa .. okudum sizinkilerde de varmis ama beniumki çok baska sinir krizleri geçiriyor dunku velet .. sanki ilk gibi sastim kaldim napcagimi bilmiyorum,koyde denizde bursada heryer ama heryerde agladi kendini yerlere atti, o aglayinca ben utandim,utandikça çocugumdan sogudum, tek aglamadigi sure uykusu bide yeme sirasinda,,yemekde pesinde kosarak

herseyden yoruldum haytdan bezdim, inanin buna bakcaginiza 10 çocuk bakarsiniz o kdr yoruyor beni

aksama kdr 10 kere altina isedi ama inadindan biri bile lazimliga denk gelmedi, kalkdigi gibi gidip isiyor
nereye nasil isedigini herseyi biliyor, pipisini tutup çis diyor sorunca
bir kere denk gelse lazimliga gerisi gelecek ama onu daha beceremedik

en kabul etmedigim konu çocuga wc egitimiydi ,hani zorlaamdan kendi istediginde biraksin vs gibi,ama inanin çaresizim baska turlu bu aglamalarini susturamam

bide ev aldik izin için bu sene,insallah hayirlidir yuvam için ..
kiraci girecek simdi bi dahaki izin vakjdine çikmasi için 2 sene sonraya yani
gerçi hakan boyle olursa ben daha bi on sene gitmem bi yere

tatilde bi kadin hastami diye sordu surekli agladigi için uzuldum vede kendime acidim bi an :)
garsonlar zaten canindan bezdi,10 tane çocuk vardi bi benimki ortalikda geziyuordu

Allahinizi sverseniz bi çozum yolu bulan bana da desin
kp komsusu bakkal kadin, buyuk oglumdan için oda aglardi boyle dedi
5 sene oncesini unutmamis kadin demekkki baya bizi dinlemis olmali
kapoiya çikmaya utaniyorudm,çiksam birini gorsem kusura bakmayin fln diyordumn ev 4 katli aile aprtmani ama aprtmaznlar birlesik sanki onlarin evde agliyor gibi ses giidiyirmus

hayat cim hayirli olsun insalalh prensesin

merhabalarrrrrrr
evet kizlar dun gece geldik sabaha karsi,çok sukur kazasiz belasiz atlattik yolculugumuzu 2 gunumuz yolda geçti zordu ama bitti ..

4 eylul de okullar açiliyor,5 inde hakanin okula gitmesi lazim ama temiz deil
bugun basladim ama hiç umudum yok benim bu çocukdan
çok yoruldum,tek umudum okumla gitmesi benimde nefes almam bu sebebpten, gunde 3 saat bile olsa .. okudum sizinkilerde de varmis ama beniumki çok baska sinir krizleri geçiriyor dunku velet .. sanki ilk gibi sastim kaldim napcagimi bilmiyorum,koyde denizde bursada heryer ama heryerde agladi kendini yerlere atti, o aglayinca ben utandim,utandikça çocugumdan sogudum, tek aglamadigi sure uykusu bide yeme sirasinda,,yemekde pesinde kosarak

herseyden yoruldum haytdan bezdim, inanin buna bakcaginiza 10 çocuk bakarsiniz o kdr yoruyor beni

aksama kdr 10 kere altina isedi ama inadindan biri bile lazimliga denk gelmedi, kalkdigi gibi gidip isiyor
nereye nasil isedigini herseyi biliyor, pipisini tutup çis diyor sorunca
bir kere denk gelse lazimliga gerisi gelecek ama onu daha beceremedik

en kabul etmedigim konu çocuga wc egitimiydi ,hani zorlaamdan kendi istediginde biraksin vs gibi,ama inanin çaresizim baska turlu bu aglamalarini susturamam

bide ev aldik izin için bu sene,insallah hayirlidir yuvam için ..
kiraci girecek simdi bi dahaki izin vakjdine çikmasi için 2 sene sonraya yani
gerçi hakan boyle olursa ben daha bi on sene gitmem bi yere

tatilde bi kadin hastami diye sordu surekli agladigi için uzuldum vede kendime acidim bi an :)
garsonlar zaten canindan bezdi,10 tane çocuk vardi bi benimki ortalikda geziyuordu

Allahinizi sverseniz bi çozum yolu bulan bana da desin
kp komsusu bakkal kadin, buyuk oglumdan için oda aglardi boyle dedi
5 sene oncesini unutmamis kadin demekkki baya bizi dinlemis olmali
kapoiya çikmaya utaniyorudm,çiksam birini gorsem kusura bakmayin fln diyordumn ev 4 katli aile aprtmani ama aprtmaznlar birlesik sanki onlarin evde agliyor gibi ses giidiyirmus

hayat cim hayirli olsun insalalh prensesin
hoşgeldin evine :) veeee yeni eviniz hayırlı olsun güzel anılarınız olsun içinde :) seni okurken kendi 10 günlük kars ziyaretimi hatırladım :KK43: çiş dışında herşey aynıydı bende 10 yıl karsa gitmeyi düşünmüyorum :KK43: biz eve döndük sıla inanılmaz ağlak birşey olmuştu... çözüm sabır ve kararlı olmakmış ama akıl kalmıyorki insanda onları yapabilecek :KK43: ama geçti eski mız mız ve nazlı haline döndü şükür .. en son burda belediyenin çocuk merkezinde psikoloğa gittim bana normal yaşının verdiği hareketler ( 2 yaş-3 yaş sendromlar deniliyor ya ) yaşadıklarınız dedi birde beni çok yumuşak bir anne olmakla suçladı :KK43: genelde herkes bunu söylediği için hiç şaşırmadım. çiş olayına biz bu agresiflikler bitince başladık, çok sıkıntılı geçmedi.
ayrıca teşekkürler iyi dileğin için

hoşgeldin evine :) veeee yeni eviniz hayırlı olsun güzel anılarınız olsun içinde :) seni okurken kendi 10 günlük kars ziyaretimi hatırladım :KK43: çiş dışında herşey aynıydı bende 10 yıl karsa gitmeyi düşünmüyorum :KK43: biz eve döndük sıla inanılmaz ağlak birşey olmuştu... çözüm sabır ve kararlı olmakmış ama akıl kalmıyorki insanda onları yapabilecek :KK43: ama geçti eski mız mız ve nazlı haline döndü şükür .. en son burda belediyenin çocuk merkezinde psikoloğa gittim bana normal yaşının verdiği hareketler ( 2 yaş-3 yaş sendromlar deniliyor ya ) yaşadıklarınız dedi birde beni çok yumuşak bir anne olmakla suçladı :KK43: genelde herkes bunu söylediği için hiç şaşırmadım. çiş olayına biz bu agresiflikler bitince başladık, çok sıkıntılı geçmedi.
ayrıca teşekkürler iyi dileğin için
yok cnm çis için daha dun basladim eve gelince, oteki zirtapozluklari çisle ilgisi yok
ama evde daha az agliyor gibi simdilik

bide kendi evim olmayinca yeme ve yuyku duzeni hiç olmadi , birakip gitmek zorunda kaldim uyurken isleirm olunca, uyandi yaninda yokdum bi saat fln , gittikçe bana baglabnmaya absladi boyle olunca wc ye bile birakmiyordu hiç ayrilmiyordu dibimden hakliydi herhalde
eve geldik geçti o kendi ke dine dolbnaiyor evin içinde, markete gidip geliyorum ses etmiyor,TR de imkani yok birakamiyordum kimsede istemiyordu zaten birakmami
biz 40 gun kaldik senin az mis ne guzel :))

Ben kzıma çişini öğrettim. 10 gun oluyor.3 gunde öğrendi.ilk gün hep üstüne yaptı çişi de kakayıda. Bir an umutsuzluğa bile kapıldım ama bezlemedim. 3.cü günü ne yapması gerektiğini anladı ve artık beze elveda dedik.tam 2.5 yaşında

ya bu çocuk 10 dk d abir altina isiyor , sanki illk çocuk gibi arastiryorum , 2 saatte bir lazimliga oturtun diyolar , biz iki saate en az 5 kere altimiza yapîyoz zaten
insalalh ogrenince de boyle olmaz, gunumuz wc de gecer oyle olursa :)
kuvete yapti bi kaç kere ama hiç wc ye ve lazimliga yapmadi oturtuyor yapmak istemiyor :KK43:(
ama sabah kalkdignda bezi kuruydu :))))) tek umudum o kuru beez
insallah az kalmistir ogrenmesine
eve isemesine kesinlikle kizmiyorum ama laizmlikdan kalkip direk kenarina isemesine deli oluyomm :)

ya bu çocuk 10 dk d abir altina isiyor , sanki illk çocuk gibi arastiryorum , 2 saatte bir lazimliga oturtun diyolar , biz iki saate en az 5 kere altimiza yapîyoz zaten
insalalh ogrenince de boyle olmaz, gunumuz wc de gecer oyle olursa :)
kuvete yapti bi kaç kere ama hiç wc ye ve lazimliga yapmadi oturtuyor yapmak istemiyor :KK43:(
ama sabah kalkdignda bezi kuruydu :))))) tek umudum o kuru beez
insallah az kalmistir ogrenmesine
eve isemesine kesinlikle kizmiyorum ama laizmlikdan kalkip direk kenarina isemesine deli oluyomm :)
Ne kadar oldu başlayalı eğitime ? 3/4 gün altına yapmasi çok normal lazimlikta uzun tut oyunlar oyna o sırada eline oyuncak ver bilmiyorum telefon tablet veriyor musun bunlarla orda oturtma süren uzun olsun ama en fazla 30 dk yi aşmayin ,,, bir yandan da işte çislere by by diyelim kakalar tuvalete gibi melodiler soyle tabletten tuvalet eğitimi veren cizgi film ya da işte oyuncakları tanıtan videolar izletebilirsin , ilk bir kaç gün ben alıştırma kilodu kullandım onu bez olarak algilamadi kilot gibi hissetti sonra normal iç çamaşırı giydirdim, simdi bazen küçük kacamaklar oluyor ama lazimliga gidene kadar oluyor bı de bir kaç kere parkta altına yaptı oyundan alikoyamadi kendini aklıma gelenler bunlar Allah yardımcın olsun

Ne kadar oldu başlayalı eğitime ? 3/4 gün altına yapmasi çok normal lazimlikta uzun tut oyunlar oyna o sırada eline oyuncak ver bilmiyorum telefon tablet veriyor musun bunlarla orda oturtma süren uzun olsun ama en fazla 30 dk yi aşmayin ,,, bir yandan da işte çislere by by diyelim kakalar tuvalete gibi melodiler soyle tabletten tuvalet eğitimi veren cizgi film ya da işte oyuncakları tanıtan videolar izletebilirsin , ilk bir kaç gün ben alıştırma kilodu kullandım onu bez olarak algilamadi kilot gibi hissetti sonra normal iç çamaşırı giydirdim, simdi bazen küçük kacamaklar oluyor ama lazimliga gidene kadar oluyor bı de bir kaç kere parkta altına yaptı oyundan alikoyamadi kendini aklıma gelenler bunlar Allah yardımcın olsun
saol canim
yokkk 30 dk mumkunmu orda oturtmak
max 10 dk otumustir oda tv ye dalip

3. gunumuz bugun
daha iyiyiz sabah gore ogle uykusundan once goturdum yapmadi bende yatga koydum,anne çis dedi geri goturdum yapti bu sefer, ben uyumamak için bahane yapti sanmistim ama cidiymis çocugum :)
ondanda temuz kalkdi
uyanir uyanmaz oturtunca yapiyor
olacak gibi pazartesiye kdr biter insallah

oyuna dalmasi çok oluyor çocuklarda 4 yasa kdr bile devam edebilir o kaçamaklar
kaçamak soirun deil çis desin yeter
bide daha bugun hiç kaka yapmadi , gunde bir kere mutlaka yapar kakasini, sabahtan beri gozum ustunde az yana kipirdasa kaka sanip kosturyorum lazimliga
ama daha yapmadi, eger yapmadan uyursa sabaha karsi yada sabah buuyuk bi bombardiman bekliyorum :)) insallah onu denkgetirebilrim lazimliga yoksa valla aglarimm :)))

saol canim
yokkk 30 dk mumkunmu orda oturtmak
max 10 dk otumustir oda tv ye dalip

3. gunumuz bugun
daha iyiyiz sabah gore ogle uykusundan once goturdum yapmadi bende yatga koydum,anne çis dedi geri goturdum yapti bu sefer, ben uyumamak için bahane yapti sanmistim ama cidiymis çocugum :)
ondanda temuz kalkdi
uyanir uyanmaz oturtunca yapiyor
olacak gibi pazartesiye kdr biter insallah

oyuna dalmasi çok oluyor çocuklarda 4 yasa kdr bile devam edebilir o kaçamaklar
kaçamak soirun deil çis desin yeter
bide daha bugun hiç kaka yapmadi , gunde bir kere mutlaka yapar kakasini, sabahtan beri gozum ustunde az yana kipirdasa kaka sanip kosturyorum lazimliga
ama daha yapmadi, eger yapmadan uyursa sabaha karsi yada sabah buuyuk bi bombardiman bekliyorum :)) insallah onu denkgetirebilrim lazimliga yoksa valla aglarimm :)))
Ağlamak çözüm olmayacak :)) 3 günden sonra da kızım bana yanıt vermeye başladı ilk zamanlar snaki beze nasıl 15 dk 30 dk bir yapıyor gibi devamlı çiş yapma gereği duyuyorlar ama bunun sureside uzayacak merak etme gece de altına alez koy ya da alt açma örtülerinden onun üstüne çarşaf ama o görmesin bez zaten hiç bağlama onu çıkar aklından sen :) bezi de artmıssa ortadan kaldır, kaka için de kabız olmamasına dikkat et bu aralar ilk belki altına yapabilir kaka ama başında yakalarsan yine hemen lazimliga oturt orda devam etsin bitmişse yine oturt kaka olunca da orda oturulacagini bilsin , çiş yapınca kaka yapınca beraber dokun by by çislere diye söyleyin :))) yapınca alkış yap onu öven cumleler kullan oğlum çişini kendi yapabiliyor büyüdü artık gibi ,,, hatta çişini yaptığında ya da ilk kakasını evdekilere soyle abisine ablasına hakan çişini kendi yapabildi artık diye hatta babayı telefonla ara onun yanında babası hakan kakasını yaptı diye bunlar benim arkadaşlardan duyduğum ve uyguladığım şeyler umarım faydasını görürsün

Ağlamak çözüm olmayacak :)) 3 günden sonra da kızım bana yanıt vermeye başladı ilk zamanlar snaki beze nasıl 15 dk 30 dk bir yapıyor gibi devamlı çiş yapma gereği duyuyorlar ama bunun sureside uzayacak merak etme gece de altına alez koy ya da alt açma örtülerinden onun üstüne çarşaf ama o görmesin bez zaten hiç bağlama onu çıkar aklından sen :) bezi de artmıssa ortadan kaldır, kaka için de kabız olmamasına dikkat et bu aralar ilk belki altına yapabilir kaka ama başında yakalarsan yine hemen lazimliga oturt orda devam etsin bitmişse yine oturt kaka olunca da orda oturulacagini bilsin , çiş yapınca kaka yapınca beraber dokun by by çislere diye söyleyin :))) yapınca alkış yap onu öven cumleler kullan oğlum çişini kendi yapabiliyor büyüdü artık gibi ,,, hatta çişini yaptığında ya da ilk kakasını evdekilere soyle abisine ablasına hakan çişini kendi yapabildi artık diye hatta babayı telefonla ara onun yanında babası hakan kakasını yaptı diye bunlar benim arkadaşlardan duyduğum ve uyguladığım şeyler umarım faydasını görürsün
çis olayi iyi gudiyor da kaka yapmadi daha
galiba korkuyor
kabiz olmus olamaz dogdugundan beri hiç olmadi dune kdr da deildi
3 gun oldu ha bire gaz çikariyor ama kaka yok :KK43:
karnini agritacak artik altina da yapsa raziyim :KK43:(

çis olayi iyi gudiyor da kaka yapmadi daha
galiba korkuyor
kabiz olmus olamaz dogdugundan beri hiç olmadi dune kdr da deildi
3 gun oldu ha bire gaz çikariyor ama kaka yok :KK43:
karnini agritacak artik altina da yapsa raziyim :KK43:(
Evet altına yapsın gerekirse benim kızım de bu aralar kabız çünkü yeme olayimiz sıfıra indi yerse de katı şeyler istiyor makarna pilav o da kabız yapıyor altına yap diyorum başlıyor sonra lazimliga oturtuyorum,, tabi kaç kere krem sürüyoruz belli değil kreme taktı acıdıkca ,

Kizlar baslamissini tuvalet egitimine biz 3 kere girisimde bulunduk 3unde de vazgectik tuvalet haric heryere yapiyodu. Bi de belki ben evde olsam daha farkli davranir kuzum. Yaz bitmeden halletmek istiyorum sizi okuyunca moral oldu sizde de oyleymis ilk gunler. htc1984 htc1984 hayirli olsun canim Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Cinsiyeti belli mi gecmisi okumadim ama. Herkese opucukler kizlar ozlemisim

Kizlar baslamissini tuvalet egitimine biz 3 kere girisimde bulunduk 3unde de vazgectik tuvalet haric heryere yapiyodu. Bi de belki ben evde olsam daha farkli davranir kuzum. Yaz bitmeden halletmek istiyorum sizi okuyunca moral oldu sizde de oyleymis ilk gunler. htc1984 htc1984 hayirli olsun canim Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Cinsiyeti belli mi gecmisi okumadim ama. Herkese opucukler kizlar ozlemisim
Sıla 'nin sıkıntılı geçmedi tuvalet eğitimi ama arada cisini altına yapiyor neden buraya yaptin diyorum sonra tuvaletede yaparım diyor sonrada beni burdan al diyor alistiktan sonra neden böyle yapiyor anlamıyorum

Canim tebrik ederim ne guzel iki kiz valla cok hosuma gidiyo. Saglikla gelsin insalah
Sağol canım ben mutluyumda cevremdekilerin OLSUN diye başlayan ve teselli içerikli sözleri beni kızdırıyor hatta dün gorumcem 3 erkek olur dedi ben 2. Zor yapıyorum ben memnunum Allah isteyene versin dedim ama hala sinirliyim bu erkek çocuk aşkı beni benden alır oldu

Evet altına yapsın gerekirse benim kızım de bu aralar kabız çünkü yeme olayimiz sıfıra indi yerse de katı şeyler istiyor makarna pilav o da kabız yapıyor altına yap diyorum başlıyor sonra lazimliga oturtuyorum,, tabi kaç kere krem sürüyoruz belli değil kreme taktı acıdıkca ,
altina yapiyordu lazimliga oturtuyum dedim iustemedi agladi o aradada gitti galiba kakasi yani hepsini yapamadi sanki :KK43:
keske ellemeseydim pisman oldum vallaa

ama çis de sorun yok bugun hiç altina yapmadi ,uyaninca yapmis bi kere kuruydu uykuda gidip gidip bakiyorudm uyanir uyanmaz ben olayinca tutamamis herhalde
gayet iyi gidiyoruz yani
kaka yap diye oturtuyom çis yapip kalkiyor , insan oglu nankor valla dun agliyorudm çisini yapmiyor lazimliga diyen bugun yapiyor bu sferde kaka derdine dustum :)))))))))))

Beratta 1 ay önce alıştı tuvalete çok şükür kızlar 2 günde alıştık zor olmadı geceleri de 2 defa çişe kaldırıyoruz kaçırmıyor şükür

Tesekkurler canım , Henüz belli değil bu hafta gidecem Dr a artık söyler en son 11. Haftada gitmiştim

selam haimlar
biz ogredik sayilir;ç,kakasiini sq<oyluyor çisii ben oturtuyom simdilik
uykudada temiz kalkiyor

abisie bez takiyom ona takmadim dunn iyimi :)

Ayy kızlar selam :) bende kimse yazmıyor artık diye uzun zamandır bakmamıştım. MaRaL_ MaRaL_ cım hoşgeldin canım özlettin kendini. anladığım kadarıyla tatilin pek iyi geçmemiş :KK43: evin hayırlı olsun bu arada :)
anlayabiliyorum nasıl zor durumda kaldığını ama bu günler de geçecek deyip kendini avutmaktan başka çaren yok. ben inanıyorum en azından 4 yaşlarından sonra daha kolay olacak her şey. Bende bu tip durumları doktorumuza sordum kafasını yere veya duvara bile vurabilir öfke nöbetlerinde bu yaşlarda hepsi normal dedi.
işte bazısının derecesi çok oluyo Hakan gibi demekki :KK43:

H hayat1977 canım sen öyle diyenlere kulak asma, evladın sağlıklısı ve hayırlısı.. hele iki kız kardeş o kadar güzelki bence muhteşem olacak :)

bu arada kızlar tuvalet eğitimini hepiniz hallettiniz herhalde. bizimde tam 1 ay oldu. ilk gün resmen çıldırıyordum bir kere bile tuvalete yapmadı evin her köşesine yaptı. sonra ben bu işi başaramıycam derken babasına fisher price konuşan tuvaletten aldırdım. birax pahalı ama öyle işe yaradıki. çişini yapınca şarkı söylüyo, klozetin küçük hali şekli. dadera dadera canım seninde aklında olsun cidden çok işe yarıyor.

ama kaka ile ilgili hala sorununuz var. hiç tutmadı hep yaptı. ama donuna :)) bi süre sonra alıştı anne kakam geliyo ya da popoma bişey oluyo diye koşuyo tuvalete ama yetişemiyo. tam çıkarıyorum o ara yapmış oluyo. cidden ellerim çamaşır suyundan mahvoldu. daha yeni yeni tuvalete tutturabiliyoruz kakayı. bi de dizlerini hafif kırıp ayakta yapıyor, o yüzden kakayı yaptığı vakitler lazımlığa oturtmak asla işe yaramıyor, o şekilde yapmuyor. geldiğini söyleyince ya da ben anlayınca koşa koşa gidiyoruz hafif ayakta duracak şekilde yaptırıyorum tuvaletine. ama az yapmadı donuna ve hala tam öğrenebilmiş değil :KK43: bakalım ne yapıcaz bu konuda.

ama çişi hallettik şükür, zaten gece bezine de yapmıyodu en kolay gece oldu. üç gece bezledim sonra tamamen beze elveda dedik. şükür :))

Selam hanımlar. Ben erken dogumla aralık annesiyim. Tuvalet eğitimini maalesef basaramadim. İyice inada bindirdi. İlk önce her sormamda var dedi götürdüm azar azar yaptı. İyi gidiyoruz derken zorunlu yolculuklar çıktı, başka yerlerde kaldık ve bağlamak zorunda kaldım. Tekrar eve dondugumuzde yine başladık eğitime. Bu sefer bazen tuvalete yaptı bazen üzerine. Bazen kendisi söyledi bazen inatla altına isedi. Ben de iyice stres oldum ve üzerine gittim. Sonuç olarak tuvalete gitmeyi tamsmen reddetmeye başladı. Baktım böyle inatlasark olmayacak tekrar beze dönüş yaptım. O da ben de rahatladik. Şimdi söylüyor bazen. Ben de abartılı seviniyorum devam etsin diye ama bezi geri takiyorum. Geceleri yapmıyor şükür. Bakalım ne zaman basaracagiz. Bu arada henüz bir kere bile kaka yapmadı tuvalete. İşim zor gibi.

Hepinize sevgiler...

X