- 21 Eylül 2008
- 2.761
- 1.891
Upuzun bir aradan sonra selam herkese. Ortalıkta kimsecikler yok. Bebelerimizle beraber dertleri de büyüyor :). Zaman anlamadan hızla akıp gidiyor ve hiçbir şeye yetişilmiyor sanki. Buraların cıvıl cıvıl olduğu günleri özlüyorum. Çok güzel, çok değerli insanlar tanıdım burada. Sık sık olmasa da reelde görüşmeye devam ediyoruz bir kaç kişi, telefonla da keza. @Litchi sayesinde whatsApp grubu parçalandı epey bir zaman önce :)). Benim kuzum 34 aylık oldu ama hala bezli :)). 19. ayında söylemeye başlamıştı ara ara, herkes kolay alışır falan diyordu ama ısrarla wc'yi de lazımlığı da reddediyor. Tuvalet burada diyerek poposuna vuruyor :)).ben wc den çıkarken bana anne korktun mu diye soruyor. 2-3 defa ağlayarak yaptı, sanki korku filmi izliyor gibiydi dehşet içinde, çişine bir bakışı vardı içler acısı :)). Artık anne ben kakamı yapıyorum, anne ben çişimi yapıyorum diye söyleyerek koltuğun yanına oturarak işini hallediyor :).MaRaL_ gibi Kadir Tuğcu takipçisiyim ve 4 yaşına kadar zorlanmaması gerektiğini, tuvalet eğitiminin kedi-köpek yavrularına verildiğini söylüyor, genlerinde kodlanan zamanda kendiliğinden hallolacağını söylüyor, ben de bekliyorum :))). Malum babasından uzakta, görüşüyorlar ara sıra Skype ile. Ben sabahçıyım, en geç 2'de evde oluyorum, bol bol vakit geçiriyoruz, onun dışında hala annem bakıyor sağ olsun. Yeme olayı da eskisi gibi değil, sinir ediyor çoğu zaman beni bu konuda ama onda da zorlamıyorum, rahat anne :). Allah'ım bu günlerimizi aratmasın, idare ediyoruz öyle böyle. Hepinizi öpüyorum kuzularınızla beraber. Hep iyi olun, çok iyi olun inşaallah. dadera sen Kocaeli'ndeydin değil mi? Beklerim :).
Saglik ocagindan geldik 98cm 15.5 kilo ustuyle.e ne var bunlarin yaisnda 15 kg daha ne olsun dunku bebek :)
benim buyuk oglum 10 kg ydu bu aylarda , sen zayif çocuk gormemisn :)
yasa gore pers,ntiline bakcaksin, çocugun boyu uzunsa çita gibi durabilir dogru
buyukler gibi dusun boyu 1.80 olan biriyle 1.60 olan insan ayni kiloda olsa goruntu nasil olur
ikside 80 kg olsa
biri direk gibi olur biri azcik obeze kaçar :)
çocuklarda oyle, boyu 100 cM vardir en az deilmi?
abur cubur bebe biskuvisi yle durmuyorsa bi sorun yokdurSaglik ocagindan geldik 98cm 15.5 kilo ustuyle.
Persentile baktim iyiymis hakikaten. Ama sağlıksız. Sebze falan hic yok kahvalti etmez sacma sapan bir düzeni var.
Sağlıksız mıSaglik ocagindan geldik 98cm 15.5 kilo ustuyle.
Persentile baktim iyiymis hakikaten. Ama sağlıksız. Sebze falan hic yok kahvalti etmez sacma sapan bir düzeni var.
Yani beslenme sistemi sağlıksız.Sağlıksız mı
Benim kızım 90 ancaktır kilosu da 12,6 ama sağlıklı.
Kardeştendir bütün huysuzluğu yemek konusunda hiç gitme üstüne
Sut icmiyor mesela ne yaptiysam icmedi.ev yogurdu kasar peyniri,yagli sut (gunluk veriyorum ) guzel yariyor
Aynısı benimki de. Yumurta ağzına sürmüşlüğü belki iki belki üç defa. 6 aylıkken fln onlar da. Süt içmez ancak muzlu fln olacak. Kuruyemiş yiyor ama kuruyemiş çok faydalı hele kavrulmamışı. Krep yemez kuru şeyleri seviyor pankek belki. Peynir de aynı bebekken bile yutmadı tükürdü sadece kaşar yiyor. Yani herkesin bir zevki var napalım sağlıklı olsunlar da.Yani beslenme sistemi sağlıksız.
Ispanak yemez
Kabak yemegi patates yemegi vs hicbirsey yemez. Oyle et ister kofte ister.
Corba yaparim icmez.
Cok iyi gunundeyse sadece tarhana.
Abur cubur olarak çikolata var.duramiyor yemeden.
Bide kuruyemis cok yer. Fındık fistik badem ne bulursa.
Yani sağlıksız derken sağlıkli beslenmiyor bakımında.
Kahvalti yok mesela yumurta ölse yemez peynir agzina surmez. Omlet krep cart curt hayatta. Bi salatalik yer bide findik ezmeli ekmek oldu bitti:/
Biraz içim rahatladi çoğu çocuk böyle heralde. Büyüdükçe düzelir inşallah.Aynısı benimki de. Yumurta ağzına sürmüşlüğü belki iki belki üç defa. 6 aylıkken fln onlar da. Süt içmez ancak muzlu fln olacak. Kuruyemiş yiyor ama kuruyemiş çok faydalı hele kavrulmamışı. Krep yemez kuru şeyleri seviyor pankek belki. Peynir de aynı bebekken bile yutmadı tükürdü sadece kaşar yiyor. Yani herkesin bir zevki var napalım sağlıklı olsunlar da.
Et yoğurt ve kuruyemiş düzenli yiyince yeter bence.
Oğlum yer herşeyden dengeli şekilde. Kız seçici çıktı. Ben de yıllarca et yumurta yemedim kokuyor diye. Hiç iyi değil ama napalım eldeki çocuk buBiraz içim rahatladi çoğu çocuk böyle heralde. Büyüdükçe düzelir inşallah.
Beratta öyle sırf karbonhidrat besleniyor sizinki en azından kuruyemiş ve et yiyor biz de oda yok bi tavuk etini yiyor et olarak sebze yoğurt filan asla yemez sadece pilav patates tavuk makarna ve meyvelerden sadece muz akşamları da yatmadan önce bir biberon süt içiyor hep böyleydi bebekliğinden beri hala da böyle eskiden çıldırıyordum elimden bişey gelmeyince kabullendim boyu kilosu yerinde ve sağlıklı Allaha şükür bununla avunuyorum sadeceBiraz içim rahatladi çoğu çocuk böyle heralde. Büyüdükçe düzelir inşallah.
Benim ikinci daha iştahlı oldu ablasinin tam tersi :/ ikinci küçükken zorla alissin:)Beratta öyle sırf karbonhidrat besleniyor sizinki en azından kuruyemiş ve et yiyor biz de oda yok bi tavuk etini yiyor et olarak sebze yoğurt filan asla yemez sadece pilav patates tavuk makarna ve meyvelerden sadece muz akşamları da yatmadan önce bir biberon süt içiyor hep böyleydi bebekliğinden beri hala da böyle eskiden çıldırıyordum elimden bişey gelmeyince kabullendim boyu kilosu yerinde ve sağlıklı Allaha şükür bununla avunuyorum sadece
İşin kötüsü mertte öyle hiç sebze yemiyor abisinin yediklerini zevkle yiyor onun yemediği hiçbişeyi o da yemiyor işim çok zor ama zorlayamıyorum mertte daha rahatım istediğini yediriyorum ben de istemediğini yemiyor zorlamıyorum beratta zorladım da ne oldu sonuç ortada
Evet canim kocaelideyim ben de beklerim. Bi gorusme ayarlayabiliriz aslinda.Upuzun bir aradan sonra selam herkese. Ortalıkta kimsecikler yok. Bebelerimizle beraber dertleri de büyüyor :). Zaman anlamadan hızla akıp gidiyor ve hiçbir şeye yetişilmiyor sanki. Buraların cıvıl cıvıl olduğu günleri özlüyorum. Çok güzel, çok değerli insanlar tanıdım burada. Sık sık olmasa da reelde görüşmeye devam ediyoruz bir kaç kişi, telefonla da keza. @Litchi sayesinde whatsApp grubu parçalandı epey bir zaman önce :)). Benim kuzum 34 aylık oldu ama hala bezli :)). 19. ayında söylemeye başlamıştı ara ara, herkes kolay alışır falan diyordu ama ısrarla wc'yi de lazımlığı da reddediyor. Tuvalet burada diyerek poposuna vuruyor :)).ben wc den çıkarken bana anne korktun mu diye soruyor. 2-3 defa ağlayarak yaptı, sanki korku filmi izliyor gibiydi dehşet içinde, çişine bir bakışı vardı içler acısı :)). Artık anne ben kakamı yapıyorum, anne ben çişimi yapıyorum diye söyleyerek koltuğun yanına oturarak işini hallediyor :).MaRaL_ gibi Kadir Tuğcu takipçisiyim ve 4 yaşına kadar zorlanmaması gerektiğini, tuvalet eğitiminin kedi-köpek yavrularına verildiğini söylüyor, genlerinde kodlanan zamanda kendiliğinden hallolacağını söylüyor, ben de bekliyorum :))). Malum babasından uzakta, görüşüyorlar ara sıra Skype ile. Ben sabahçıyım, en geç 2'de evde oluyorum, bol bol vakit geçiriyoruz, onun dışında hala annem bakıyor sağ olsun. Yeme olayı da eskisi gibi değil, sinir ediyor çoğu zaman beni bu konuda ama onda da zorlamıyorum, rahat anne :). Allah'ım bu günlerimizi aratmasın, idare ediyoruz öyle böyle. Hepinizi öpüyorum kuzularınızla beraber. Hep iyi olun, çok iyi olun inşaallah. dadera sen Kocaeli'ndeydin değil mi? Beklerim :).
Merhaba bende ilerleyen zamanlarda belki 3. Düşüneceğim ama şuan kesinlikle hayır beni dümdüz ediyorlar vallahi sinir hastası oldum bizimkinde kısa boylu gerçi anası babası kısa kilosu 15,5 falan herşey yiyor ama miktar olarak az yiyor gerçekten yaş aralığı kısa olunca ikisine de yeterince ilgi veremiyorsun bölünüyor elimden geleni yapıyorum artık olduğu kadar yaş 30 oldu dedin ya sana şuan uçmak istedim ben 38 yaşımda doğururum artık yaş 35 oldu bizdeMerhabalar, biraz aşağı yukarı okudum sorunlar aynı diyelim.. 3 yaşını bitirdik şükür boyu uzun kilosu 16, öyle lop lop yiyen bi çocuk değil en büyük sıkıntım bu( çok hareketli gece gündüz hiç durmuyor.. hayırlısı ile 3. Olsun istiyorum ama kıyamıyorum oğluşuma en azindan 2 sene okul derdi olmaz 5. Yaşında gonderirim diye düşünüyorum... eşim karşı zaten istemiyor kendisi ama bende bir daha olsun zaman geçmeden diyorum yaş 30 oldu artık :))) inşallah hayırlısı olur :))