• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
ya bizimkiler niye vermiyor anlamıyorum tıp da sapıttı doğru bi tanedir yani. reflü yatağı bilmem ne dedi aldık ama yani çocuk dikeyken de kusuyor🤷🏻‍♀️ gaviscon ben de alayım beklemeye gerek yok aslında. sürekli kaçırıyo boğazına yatarken sürekli gözüm üzerinde. ölçü olarak ne önerdi?
Bende de 1i reflu yatagi 2 yatak var ama yine kusuyor. Ve benim kiz kustuktan falan sonra ya da süt içtikten sonra boğazına kaçıyor nefessiz kalıyor. Ben panik oluyorum genelde eşim ters çevirip sırtına vurup nefesini acıyor. Ama geçen hafta eşim yaparken bile çocuğun nefesi açılmadı kıpkırmızı oldu. Ambulans arayacaktık o derece korktuk biz. Ve 1 kilo ustu aylık kilo alımı hani kilo alımı da iyi ama kusma surekli var ve korkuyoruz. Gerçekten doktorlar değişikler. Evet ben de ilac kullanmak istemiyorum ama bir şey olursa korkusu çok kötü. Reçete eşimde, o eve gelince orada yazıyorsa yazarım size de. Allah hepimizin evlatlarını korusun.

Acaba size gaviscon infant mı yazdı?
Bize düz gaviscon yazdı aldık ama oğlumu çok zorladı.İnfant artık türkiyede yokmuş .Bende başka bi doktordan görüş alıp motis aldım ona başlayacağım.
Evet infant yazdı. Bi soracağız bakalım eczanelere. Bir eczane de eşime zor bulunuyor bulduğunda da son kullanım tarihine bak demis. İnşallah bulabiliriz , çünkü doktor yok demedi zor bulunur ama bulursunuz dedi. Bize maflor da yok falan dediler onu da zor olsa da bulduk. Umarım sizin bebege iyi gelir motis 🙏🏿

Herkese selam, umarım tüm bebişler ve anneler iyidir 🍼
Uykusuzlukla ve gazla mücadele ediyorum. 3 gündür kaka yapmadı sürekli ağlıyor beşiğe koyunca uyanıyor pusette uyutuyorum, uykusuzluktan aklımı yitirmek üzereyim 🥲 tavsiye verin nolur
Bir de gaz sancısı için damla öneriniz var mı? Relactaz ve metsil kullandım bi fayda göremedim

Uykusuzlukla ve gazla mücadele ediyorum. 3 gündür kaka yapmadı sürekli ağlıyor beşiğe koyunca uyanıyor pusette uyutuyorum, uykusuzluktan aklımı yitirmek üzereyim 🥲 tavsiye verin nolur
Bir de gaz sancısı için damla öneriniz var mı? Relactaz ve metsil kullandım bi fayda göremedim
Bize bir tık mommy bliss gece iyi geldi bir deneyin isterseniz 1ml veriyoruz günde 8 kere verebilirsiniz dedilerü

Pusette uyutmayın nolur çok tehlikeli hava yolu tıkanabilir ve ortopedik açıdan sağlıksız.

Tamany windsalbe kimyonlu krem ile ayaklarının altını ovabilirsiniz. Türkiye'de bulunabilir mi bilmiyorum. Ben bulamadım.

bi şöyle olduğu yerde uyuyp kalan, yatırınca pıt uyuyan bebem olmadı. kızımda öyleydi bu da böyle bir saat iki saate ancak tam dalıyo🤦🏻‍♀️

Bayrama memlekette gittik bugün 3 buçukta eve geldik. Orda bebem mis gibi uyuyordu. Kucağına alan uyutuyordu. Dedim kırkı çıktı düzeldi. Geldiğimizden beri uyumadı sürekli ağlıyor. Babayla bittik tükendik. Bu çocuğun bize eve garezi mi var ya. Orda ne güzel bebem için kavga ediyorlardı. Bu ne bahtı karalık. Bu çocuğa napcam.

Bayrama memlekette gittik bugün 3 buçukta eve geldik. Orda bebem mis gibi uyuyordu. Kucağına alan uyutuyordu. Dedim kırkı çıktı düzeldi. Geldiğimizden beri uyumadı sürekli ağlıyor. Babayla bittik tükendik. Bu çocuğun bize eve garezi mi var ya. Orda ne güzel bebem için kavga ediyorlardı. Bu ne bahtı karalık. Bu çocuğa napcam.
bence gittiğimiz yerlerde bizim rahatlamış olmamız onlara yansıyor. eve dönünce stres oluyoruz heralde ben annemlerdeyim bikaç gündür su gibi bembeyaz olan süt koyulaştı sarı oldu.

Ya bende ikinci uykusuna çok güzel zamanında geçti hatta hiç zorlaması 2 3 dk da uyudu saat 12. 10 geçiyordu 13.30 da uyandı emdi gaz çıkarmak için uğraşırken uyudu uyandırmak ne mümkün uyuyor hala az önce zor bela göğsümü ağzına verip uykusunun arasında emzirdim. Sabah öksürüp hapşırıyordu burun hırıltısı da var hasta oldu 😕 ben sarımsak falan yesem ona etki eder mi ya sütümden geçer mi onada.
Bizde hastayız 6. Günümüz öksürük henüz geçmedi 😔salgın var rsv virüsü duyuyorum herkesten.İnanın etki eder mi bilmiyorum ama ondan bizede geçti şuan hepşmiz mahvolmuş durumdayız,sütümde azaldı.Dut kurusunu kaynatıp içiyorum enfeksiyona iyi geliyormuş.Hem de süt arttırıyormuş.acil doktoru bol bol emzir dedi burnunu temiz tut dedi.Biz ekstra nebulizatör aldık serum fizyolojik koyup hava veriyoruz balgam atıyor bazen.çok geçmiş olsun.Bebelerimiz çok erken hasta oldular kaç gündür vicdan azabı çekiyorum o öksürdükçr ağladım.
Evet infant yazdı. Bi soracağız bakalım eczanelere. Bir eczane de eşime zor bulunuyor bulduğunda da son kullanım tarihine bak demis. İnşallah bulabiliriz , çünkü doktor yok demedi zor bulunur ama bulursunuz dedi. Bize maflor da yok falan dediler onu da zor olsa da bulduk. Umarım sizin bebege iyi gelir motis 🙏🏿
İnşallah bulursunuz🤍

bence gittiğimiz yerlerde bizim rahatlamış olmamız onlara yansıyor. eve dönünce stres oluyoruz heralde ben annemlerdeyim bikaç gündür su gibi bembeyaz olan süt koyulaştı sarı oldu.
Yok ya. Bebeyle ilgilendiğim yoktu. Zaten meme reddi yaptığı için stres oluyordum. Bu çocuk bizi sevmiyor 😀

bu durumdan bende muzdaribim kızlar ya.Sağıyorum her sağdığım süt su gibi.Çocuk bundan dolayı bence az kilo alıyor ve çabuk acıkıyor.Beslenmeme daha özen göstermeye başladım.İnternette Ravla yağı satılıyor kullanan var mı?

Bizde hastayız 6. Günümüz öksürük henüz geçmedi 😔salgın var rsv virüsü duyuyorum herkesten.İnanın etki eder mi bilmiyorum ama ondan bizede geçti şuan hepşmiz mahvolmuş durumdayız,sütümde azaldı.Dut kurusunu kaynatıp içiyorum enfeksiyona iyi geliyormuş.Hem de süt arttırıyormuş.acil doktoru bol bol emzir dedi burnunu temiz tut dedi.Biz ekstra nebulizatör aldık serum fizyolojik koyup hava veriyoruz balgam atıyor bazen.çok geçmiş olsun.Bebelerimiz çok erken hasta oldular kaç gündür vicdan azabı çekiyorum o öksürdükçr ağladım.

İnşallah bulursunuz🤍
İnşallah rsv falan değildir ya basit bi griptir 2 aylık ve 2 kez hasta oldukendimi çok suçluyorum ben nasıl büyütücem bu bebeği diye aylıyorum sürekli. Yetersiz hissediyorum kendimi

Ya benimki de aksine yapmıyor 4 gündür yapmadı geçen 10 gün yapmamıştı😕 ama çok zorlanıyor sürekli kıvranıyor kuzucum. Geçenki sefer zeytinyağı verdim yarım çay kaşığı öyle yapabildi
Bizde öyle bebek zeytinyağı aldık eczaneden. Doktor dedi günde bir çay kaşığı verebilirsin. Bende hem sütüne koydum. Hem popoya sürdüm. Bugün 6. Gün anca yaptı kakasını. 2 gündür sancısını çekiyordu yavrum. Anca kurtuldu. Hep 4-5 gün sürüyor. Doktor 10 güne kadar normal dedi. Ama okada bekletme gerekirse fitil kullan dedi. Fitil daha denemedim. 🤷🏻‍♀️

Bizde öyle bebek zeytinyağı aldık eczaneden. Doktor dedi günde bir çay kaşığı verebilirsin. Bende hem sütüne koydum. Hem popoya sürdüm. Bugün 6. Gün anca yaptı kakasını. 2 gündür sancısını çekiyordu yavrum. Anca kurtuldu. Hep 4-5 gün sürüyor. Doktor 10 güne kadar normal dedi. Ama okada bekletme gerekirse fitil kullan dedi. Fitil daha denemedim. 🤷🏻‍♀️
Bebek zeytinyağı olduğunu ilk kez duydum biri daha yazdı bu gün ilk fırsatta alırım bende. Neden oluyor acaba ya bu

Bebek zeytinyağı olduğunu ilk kez duydum biri daha yazdı bu gün ilk fırsatta alırım bende. Neden oluyor acaba ya bu
Evet bebek için olanın Asit oranı düşük oluyor. Normal market zeytinyağı verme sakın dedi doktor bana. Çok sancı çekti ama oğlum kıyamam. Kabız da değil aslında. Rengi hardal ve sıvık. Ama zorlanıyor yapmakta neden bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ yapıncada iki bezlik yapıyor 🤣🙈

Yok ya. Bebeyle ilgilendiğim yoktu. Zaten meme reddi yaptığı için stres oluyordum. Bu çocuk bizi sevmiyor 😀
😅😅 nazları bize. yani kendi besin kaynağını reddetmek de ne biliyim 🤷🏻‍♀️ kendileri bilir 😅
bu durumdan bende muzdaribim kızlar ya.Sağıyorum her sağdığım süt su gibi.Çocuk bundan dolayı bence az kilo alıyor ve çabuk acıkıyor.Beslenmeme daha özen göstermeye başladım.İnternette Ravla yağı satılıyor kullanan var mı?
ben biraz beslenmeme dikkat ettim işte annemlerde olduğum için 🤣 hemen fark etti. burda kullananlar vardı ravla yağı mı lohusa yağıydı galiba. baktım bikaç çeşit yağın karışımı gibi. sonra onun yerine badem ceviz falan alıp yiyim dedim.
benim sütüm de baya su gibiydi nerdeyse şeffaf geliyo sağdığım zaman ilk etapta ama baya bi öyle geliyo o yüzden yağ oranı az oluyo vd bence bizim de kilo alımının azlığı bundan.

İnşallah rsv falan değildir ya basit bi griptir 2 aylık ve 2 kez hasta oldukendimi çok suçluyorum ben nasıl büyütücem bu bebeği diye aylıyorum sürekli. Yetersiz hissediyorum kendimi
sormayın bende çok vicdan azabı çektim sütüm azalmaya başladı hemen kendimi toparladım.Biz iyi olmazsak onlarda olmuyor malesef🫶🏼Sizde bir an önce düzelirsiniz inşallah
😅😅 nazları bize. yani kendi besin kaynağını reddetmek de ne biliyim 🤷🏻‍♀️ kendileri bilir 😅

ben biraz beslenmeme dikkat ettim işte annemlerde olduğum için 🤣 hemen fark etti. burda kullananlar vardı ravla yağı mı lohusa yağıydı galiba. baktım bikaç çeşit yağın karışımı gibi. sonra onun yerine badem ceviz falan alıp yiyim dedim.
benim sütüm de baya su gibiydi nerdeyse şeffaf geliyo sağdığım zaman ilk etapta ama baya bi öyle geliyo o yüzden yağ oranı az oluyo vd bence bizim de kilo alımının azlığı bundan.
Bende yarın kuruyemiş alacağım.Aynen şeffafa yakın cidden çocuğa su veriyor gbiyim😔 evet llohusa yağı instagramda reklamını çok görüyorum yorumlarına baktım bazıları uydurma yazmış bazıları çok iyi yazmış bilemedm bende

Ya bende ikinci uykusuna çok güzel zamanında geçti hatta hiç zorlaması 2 3 dk da uyudu saat 12. 10 geçiyordu 13.30 da uyandı emdi gaz çıkarmak için uğraşırken uyudu uyandırmak ne mümkün uyuyor hala az önce zor bela göğsümü ağzına verip uykusunun arasında emzirdim. Sabah öksürüp hapşırıyordu burun hırıltısı da var hasta oldu 😕 ben sarımsak falan yesem ona etki eder mi ya sütümden geçer mi onada.
Bizimki de hasta doktora sordum benim bir şey yemem etki eder mi yok hayır dedi. Yoksa ben de sarımsak falan yiyecektim ama doktor yok diyince gaz riskini almadım

Deme ya 15 gündür bu çocuk böyle. Her emzirmemde kan ter içinde kalıyorum. İki emip memyle kavga ediyor. Başlıyor sinirlenmeye sonra tekrar emmeye çalışıyor hemen geri çekiyor kendini memeyi mıncırıp içli içli ağlamaya başlıyor. Yemin ederim küçücük bebeden şiddet görüyorum şaka gibi. Hala fıldır fıldır gözleri. 8 saattir uyumamış ya. Toplasan 20 dk gözlerini kapa aç yaptı sadece. Şaştım kaldım 💁‍♀️

Nerde dogum yaptınız acaba bende bah a gidiyorum orda yaptıysanız memnun kaldınız mı
Ben doğum için buşra hnm vardı onu tercih ettım o iyiydi medicalpark Gebze'ye gecmiş ama hastane berbat hiç memnun kalmadım hemşire hizmetleri çok kötü daha önce lokma hekim de yaptım ilgi alaka hiç yoktu bah darıca'da b saçlarınıdoktor kadar hastane hizmetinin ne kadar değerli oldugunı gördum bır daha kapısından içeri girmem çok şükür çocuk doktorumuzda lokma hekim kurtköye geldi o yüzden asla göç bır konuda gitmem tavsiye etmem

Back
X