2015 Şubat Anneleri

Gonul83 Gonul83 aman allahım hizmete bak ya. bizim ülkede böyle bir şeyi hayal bile edemiyorum. ne güzel olmuş seni çok rahatlatmıştır..

bayağı hastaa olmuş ufaklıkda kıyamam.. sütün iyiki geri gelmiş çok şükür. pes etmemişsin ben olsam aç duramaz diye mama verirdim vallahi tebrik ediyorum. inşallah en kötü hastalığınız bu olur.

yeni eviniz geniş mi? eşyalarını aldın mı?

kızlar resmen şoktayım yahu 2 yıllık kızımı bugün resmen tanıyamadım. bugün bişey oldu sanki çocuğa ya.

asla yapmadığı şeyleri yaptı. çığlık atmalar, sertçe vurmalar, tırmalamalar, laf dinlememeler.. bide bi kudurukluk anlatamam. kuzenlerimin çeşit çeşit çocukları var onlardan gördü sanırım ama neden bugün uyguladı. uzun zamandır öyle bi araya gelmediler. ay korktum yemin ederim ne olur böyle olmasın :KK43:

şu an uyudu ve yarın sabah uyandığında eski Begüm olsun hiç alışık değilim bu haline :KK57: bugün annemin mutfak dolaplarını temizledim onunla pek ilgilenemedim acaba ondan mı böyle davrandı kim bilir.

kızlar resmen şoktayım yahu 2 yıllık kızımı bugün resmen tanıyamadım. bugün bişey oldu sanki çocuğa ya.

asla yapmadığı şeyleri yaptı. çığlık atmalar, sertçe vurmalar, tırmalamalar, laf dinlememeler.. bide bi kudurukluk anlatamam. kuzenlerimin çeşit çeşit çocukları var onlardan gördü sanırım ama neden bugün uyguladı. uzun zamandır öyle bi araya gelmediler. ay korktum yemin ederim ne olur böyle olmasın :KK43:

şu an uyudu ve yarın sabah uyandığında eski Begüm olsun hiç alışık değilim bu haline :KK57: bugün annemin mutfak dolaplarını temizledim onunla pek ilgilenemedim acaba ondan mı böyle davrandı kim bilir.
Can'ım çocuklar ne görürse yapıyor özellikle de kötü olanları. Bu sabah bi çizgi film açtım filmin ikinci saniyesinde karakter kendine tokat attı ( ne manaysa ) daha tam değiştiremeyen Tuna da aynısını kendisine yapmaz mı!! İki yaş manyaklığı Can'ım bunlar, konuş sen onunla emin ol anlıyor sıpalar. Evinize gidince her şey yine eskisi gibi olacak.

Şimdi iyilestik gibi ama çocuklar hala öksürüyor ikiside şurup kullanıyor küçükte çok balgam oldu ateşi 40 lara çıktı Aygin baygindi kaç gün büyüktü ilk kez dudağı ucukladi hastalıktan Kulağında biraz iltihap oldu burun damlası kullanıyoruz halen benim hastayken sütüm bitti nerdeyse mamaya baslicaktik dayandım dişimi sıktım yedim içtim eskiye döndü çok şükür şimdi belediyeden bir pedagog geliyor eve her işime yardım ediyor çocuklarla oynuyor ilgileniyor dışarıya götürüyor bana marketten birşeyler alıyor yarim kalan yemeğime yardım ediyor bulaşık yıkıyor ne istersen yapıyor psikolojik olarak destek veriyor ama dil sorunumuz var o kadar iyi anlaşamıyoruz ama çok iyi biri hissediyorum Arap zaten Alman değil birlikte kuaföre gideceğiz o çocuklarla ilgilenecek daha ne kadar gelicek bilmiyorum aslında süresi doldu ama durumumu vahim gördü demekki endişelenme Hala gelicem diyor annem yaşında kadın çok profesyoneller ya

çok saol canım benim

Geçmiş olsun hepinize. Çocuklar hasta olunca ne kadar üzülüyor insan. İnşallah hemen atlatırsınız. Ya bu verilen hizmet ne kadar güzel birşeymiş. Biraz olsun iyi gelmiştir sana. Adamlar yapıyor yaaa... her şeyi düşünüyorlar. Sistem oturmuş. valla senin adına sevindim :)

hakanla beraber yikandigimi dusunemiyroum ellemedik yerimi koymaz tovbee tovgbeeeeeee:))))
en ufak bi açiklik gorsun tende hemen kosarak eglip dokunuyor oyuna çeviriyor bide sen ay uy dedinmi tamam çatlatana kdr ugrasir :))))))))
:KK70: :KK70: aynı Tuna. oyyyy yerim yaaa :))

meri ben 2. çocuk planına başladım ( gerçi ben hazır hissetmiyorum ama malum yaş 40 ) emzirmeyi bitirdikten sonra Sılayı uyutma işini babaya mı versem diye düşünüyordum birde Sıla bizimle uyuyor onuda çözmek lazım birde bez bırakmak aaayyyyy yazınca bile tedirgin oldum
Kırk mıııı aaa şaşırdım :)) sen hemen yap bi tane o zaman. Hazır olmayı beklersek kimse yapamaz bence :)) babası uyutsun sılayı. Meme için en iyi çözüm o bence, bir haftaya alışırlar.

Can'ım çocuklar ne görürse yapıyor özellikle de kötü olanları. Bu sabah bi çizgi film açtım filmin ikinci saniyesinde karakter kendine tokat attı ( ne manaysa ) daha tam değiştiremeyen Tuna da aynısını kendisine yapmaz mı!! İki yaş manyaklığı Can'ım bunlar, konuş sen onunla emin ol anlıyor sıpalar. Evinize gidince her şey yine eskisi gibi olacak.
kendini tokatlayan bir çizgi film karakteri mi :KK57: anam bi tanede doğru şeyi örnek alsalar da yapsalar mesela yararlı yemek yiyen bir çocuk görünce yeseler, ya da mışıl mışıl uyuyan birini görünce uyusalar di mi?

yok nerde kötü bi davranış bunlar hemen taklit :KK70: neyse evimize dönünce bikaç gün bocalar sonra eski düzenine döner.

senin bugünki paylaştığını gördüm içim titredi resmen o kadar mı soğuk ya orası :KK43:

kizim zamaninda caillou çok modaydi
bi gun kizim agzini koluna sildi napiyorsun dedim 4 yasind afalandi
caillou d aboyle yapiyor anne babasi ona bisey demiyor demisti sok olmustum :KK57::KK57::KK57:

Slm kizlar beni hatirladinizmi:halay: cok uzun zaman oldu girmiyeli bir ara whatsap grubu oldu buralarda pek kimse kalmayinca girmedim.bende ama baya sohbetler ilerlemis sanirim bebisler herkez iyidir umarim:KK19:

Gonul83 Gonul83 aman allahım hizmete bak ya. bizim ülkede böyle bir şeyi hayal bile edemiyorum. ne güzel olmuş seni çok rahatlatmıştır.. çok rahatladım ama 3 saat yetmiyor diyorki bana biraz yat uyu bende diyorumki siz ayaktayken nasıl yatayım hem yemek yapmak zorundayım anlıyorum diyor. Türkiye'de de vardır ama paralı olur burda devlet karşılıyor ama hizmet süresi bitince böyle birşey yapılıyor mu ne kadara geliyor soracağım gerçekten evde bir yardimcinin olması çok iyiymiş kendime çocuklarıma eşime daha kaliteli vakit ayirabiliyorum

bayağı hastaa olmuş ufaklıkda kıyamam.. sütün iyiki geri gelmiş çok şükür. pes etmemişsin ben olsam aç duramaz diye mama verirdim vallahi tebrik ediyorum. inşallah en kötü hastalığınız bu olur. İnşallah canım benim evet açlıktan ağladı üstüne hastaydı ama yettirdim bir şekilde mama versem daha üzülürdüm biliyorumki hastalıktan gitti sütüm iyileşince geri geldi hamd olsun.

yeni eviniz geniş mi? eşyalarını aldın mı? Evimiz geniş ferah güneş alıyor balkonu da var eşya sadece köşe koltuk aldık çocuk odasına krem rengi ve süet yarı yarıya indirimli bulduk yatak olma özelliği eklettik ama nisanda gelecek diğer eşyaları da işte her ay bişe alacağız yavaş yavaş

Geçmiş olsun hepinize. Çocuklar hasta olunca ne kadar üzülüyor insan. İnşallah hemen atlatırsınız. Ya bu verilen hizmet ne kadar güzel birşeymiş. Biraz olsun iyi gelmiştir sana. Adamlar yapıyor yaaa... her şeyi düşünüyorlar. Sistem oturmuş. valla senin adına sevindim :)
çok teşekkürler canım benim

Selam kızlar..

yeb4 yeb4 MaRaL_ MaRaL_ ben ayazla banyoya giriyorum onu ayrı yıkamıyorum.. girerken iç çamaşırı ile giriyorum bu yüzden sıkıntı olmuyor.. henüz bişi farkında değil, 3 yaş sonrası önemli bu tarz konularda cinselliğin geliştiği dönemler o çünkü..
Ayaz sünnet olduğundan beri banyoya girmek istemiyor normalde çok severdi aöa bi korku oluştu, bezini çıkarmak istemiyor su değdiğinde aslında acımasa da acıyabilir diye düşünerek kaçıyor.. ama genel olarak suyla oynamayı çok seviyor..

yeb4 yeb4 birden bire Begüm'ün öyle yapması çok ilginç, acaba o da senin endişelerini ve gitme kaygısını mı yaşıyor ki?

Hırçınlığı zor anam zor.. ayaz evde iyi de dışarıda kendinden gelmiyor bambaşka bir çocuk oluyor ben anlayamıyorum.. gittiğimiz yerlerde kapılara takık sürekli aç kapa yapmak istiyor kapıları, yürüyen merdivene bırak tüm gün iner çıkar, otomatik kapılara takık.. oralardan alınca sanki dövmüşsün gibi ağlıyor yete atıyor kendini ve böğürüyor resmen.. anlayamıyorum.. dün sabah kahvaltıya öğretmen arkadaşa gittik orda iyidi yine ev ortamı ve çocuk vardı ama ili gündür arabalara bakıyoruz mesela araba alacağımız için allahım çocuk kendinden geçiyor oralarda bi görseniz satıcılar koca şaşkın gözlerle bakıyor bize..

Gonul83 Gonul83 çok geçmiş olsun canım, bi daha olmaz inşallah.. oradaki hizmeti düşünüyorum da siz insansanız biz burada neyiz diyesim geliyor gerçekten.. kıymetini bil..

mery60 mery60 canım ne yaptın Doğum gününü? Hazırlıklar var sanırım.. ben daha başlamadım çok iş var.. ben de ki il prens TEMA'sı düşünüyorum ayaz kitabı seviyor peyns diyip getiriyor hep kitabı bakalım hazırlayabilecek miyim.. :))

Selam kızlar..

yeb4 yeb4 MaRaL_ MaRaL_ ben ayazla banyoya giriyorum onu ayrı yıkamıyorum.. girerken iç çamaşırı ile giriyorum bu yüzden sıkıntı olmuyor.. henüz bişi farkında değil, 3 yaş sonrası önemli bu tarz konularda cinselliğin geliştiği dönemler o çünkü..
Ayaz sünnet olduğundan beri banyoya girmek istemiyor normalde çok severdi aöa bi korku oluştu, bezini çıkarmak istemiyor su değdiğinde aslında acımasa da acıyabilir diye düşünerek kaçıyor.. ama genel olarak suyla oynamayı çok seviyor..

yeb4 yeb4 birden bire Begüm'ün öyle yapması çok ilginç, acaba o da senin endişelerini ve gitme kaygısını mı yaşıyor ki?

Hırçınlığı zor anam zor.. ayaz evde iyi de dışarıda kendinden gelmiyor bambaşka bir çocuk oluyor ben anlayamıyorum.. gittiğimiz yerlerde kapılara takık sürekli aç kapa yapmak istiyor kapıları, yürüyen merdivene bırak tüm gün iner çıkar, otomatik kapılara takık.. oralardan alınca sanki dövmüşsün gibi ağlıyor yete atıyor kendini ve böğürüyor resmen.. anlayamıyorum.. dün sabah kahvaltıya öğretmen arkadaşa gittik orda iyidi yine ev ortamı ve çocuk vardı ama ili gündür arabalara bakıyoruz mesela araba alacağımız için allahım çocuk kendinden geçiyor oralarda bi görseniz satıcılar koca şaşkın gözlerle bakıyor bize..

Gonul83 Gonul83 çok geçmiş olsun canım, bi daha olmaz inşallah.. oradaki hizmeti düşünüyorum da siz insansanız biz burada neyiz diyesim geliyor gerçekten.. kıymetini bil..

mery60 mery60 canım ne yaptın Doğum gününü? Hazırlıklar var sanırım.. ben daha başlamadım çok iş var.. ben de ki il prens TEMA'sı düşünüyorum ayaz kitabı seviyor peyns diyip getiriyor hep kitabı bakalım hazırlayabilecek miyim.. :))
ah kiyamam çokmu etkilendiki
benim bi arkadasin oglu 8 yas civari sunnet oldu, ehemsire pansumana gelince birden çekmis yara abndini, çocuk ziplamis resmen, en son hiç yikatmiyor banyoda diyordu 1 yil geçmesine ragmen
ama sizde oyle bisey olmamlistirki , zamanla geçer insallah
o dedigin unlu survivor dr u mu sunnet etti ayazi :)

hakan gece hiç uyumadi tabi bende
uyksiuzlukdan basim agriyor o ne halde kim bilir kuzum
oksurukden burnundan uyyamadi :KK43:
haksiz bitkin oylece otuuryor :KK43:
atesi simdilik37 de çikar aksama dogru hayirlisi bakalim ...

abi si 3 gunde geçirdi buda kisa olur insallah

gelincikgibi gelincikgibi anladım canım iyi oldu öğrendiğimiz sağolasın. ben alıştım öyle yıkamaya zaten gerek kalmıyor girmeme.

Begümü anlamadım canım onada pek bişey yansıtmadım ama.. bence şımardı bayağı. iki dayı anneanne dede hep istediğini yapıyor, hayır demiyorlar (tabii babaannesi kadar değil), birde burdaki çocuklardanda gördü, e tabii 2 yaş sendromuda derken.. inşallah eve gidince düzelir.

Ayaz kuzum benim kıyamam nasıl korkmuşsa demekki.. acımasa bile korku kalmış çok normal, Begüm pişik olduktan sonra geçince bile tutturmuyo aciyo diyo, hele onunki sünnet bide. zamanla unutur bence..

Tatlım vallahi ben şunu anladımki bazı şeyler bizim yetiştirmemizle alakalı değil, gerçekten bazı çocuğun içinde var bu tip haylazlıklar. Ayazda demekki karakter olarak hareketli yerinde duramayan bi çocuk. bunun bizim davranışlarımızla alakası yokki. öyle kabul edip büyümesini beklemekten başka çare yok :KK43: hani evde yada çok yakınında başka çocuk olsa ondan görüp örnek alıyo desek o da değil, yalnız büyüyen bi çocuk ama işte ruhunda var haylazlık :)

gerçekten bebekde olsa çocukda olsa onlarında çok farklı karakterleri var. hani diyorum ya Begüm burda gördü çocuklardan haylazlık yapıyo diye ama yine ayarını kaçırmıyor mesela tehlikeli hareketleri hiç yapmadı. bebekliğinden beride öyle temkinliydi zaten. evdeki merdivenin ikinci basamağından sonrasına asla çıkmadı bir aydır. diğer çocuklar bi geliyo direkt tepesine çıkıyo :) gerçekten içinde olcak çocuğun, senin uyarman hayır demende bi yere kadar.

üzülme yani elbet biraz daha büyüyünce laftan daha iyi anlayacak en azından.. şu an gerçekten en zor yaşları bence.

hakan gece hiç uyumadi tabi bende
uyksiuzlukdan basim agriyor o ne halde kim bilir kuzum
oksurukden burnundan uyyamadi :KK43:
haksiz bitkin oylece otuuryor :KK43:
atesi simdilik37 de çikar aksama dogru hayirlisi bakalim ...

abi si 3 gunde geçirdi buda kisa olur insallah
geçmiş olsun maralcım size hastalık bi geldi mi hepinizi sıradan geçiriyor allah yardımcın olsun :KK43:

kızlar bu akşam ailemle son akşamım. cidden kendim için üzülmüyorum çok, çünkü özledim kocamı ve evimi ama annemlerin Begümden ayrılacak olmalarına çok üzülüyorum. o vedalaşma anı çabucak gelip geçse keşke. gözümün önüne bile geliyor gözlerinin dolması falan :KK43:

off neyse. zaten çok sinir olmuş durumdayım tam son gecemde yatılı misafir çıktı deli oluyorum ya. almanyadan kuzenim ve eşi gelicek işleri varmış bu gece bizde kalacaklar herhalde. son gecemde olacak iş mi ya :KK43: deli oldum deli!

Begümünde bugün burnu ve gözleri akmaya başladı. bide hapşuruyor. inşallah sadece nezledir tam yolculuk üstü hele ateşi çıkarsa mahvolurum.. ilaç vericem biraz toparlar en azından.
geldiğimizde ertesi gün hasta olmuştu sonra maşallah hiç olmadı, şimdi bide giderken oluyo galiba :KK43:

geçmiş olsun maralcım size hastalık bi geldi mi hepinizi sıradan geçiriyor allah yardımcın olsun :KK43:
saol canim
evet maalesef eve girince virus uçunude elden geçiiryor
zar zor iyaalarak meyva kompptu yedirdim hiç biseye agzini açmiyor :KK43: sutu bile içmedi, telefona ölür beni hiç konusturmaz dedesini ariyorum al konus diyom geri bana veriyor teli :KK43:( bi kaç gun surecek artik yapcak bisey yok

gecen yil bu zamanlar havale olmsutu
çok korkuyorum yine olursa diye , sildilik 38 de ama du$up çikiyor galiba
bi oluyor kosuyor abisiyle bi oluyor gidip yatiyor koltuga

X