2015 Şubat Anneleri

kızlar bugün bi tarif denedim Begüm bayıldı bayağı yedi. anlatayım sizde denersiniz belki.

karnabaharı yemeleri için güzel bi çözüm.
orta boy bi karnabaharı haşlayın iyice yumuşasın. güzelce püre haline getirin. suyunu güzel süzmüş olun.
1 buçuk su bardağı galeta unu ya da toz ekmek içi, maydonoz, taze soğan, 2 yumurta, tuz kırmızı biber kara biber istediğiniz kadar. güzelce yoğurun. biraz dolapta bekletin ben az beklettim şekil vermesi zor oldu.

elinizi yağlayıp köfte gibi açıp ortasına kaşar rendesi koyup kapatın, köfte şeklini verip tepsiye koyun. 200 derecede kızarana kadar pişirin. hamuru cıvık olabiliyo biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz. bizde çok beğendik karnabahar tadı hiç gelmiyo. Begüm 4 büyük parça yedi bayağı hevesle.

Sağol canım amin. Sen ne yaptın ilk il günü zor geldi mi? Duru ne yaptı? Ay bana her pazartesi bi daralma geliyor, önceden böyle hissetmezdim. Bu sene ne olduysa Pazartesi'ler zor geliyor. Mandalina canavarı demek durukuşu :)) dilim dilim olunca hoşuna gidiyor herhalde bıdıkların, kışın mandalina yazın üzüm canavarı oluyorlar :))
Canim cok zor geldi valla hep ozledim Durukusumu. Izindeyken cok uysaldi cunku. Simdi yine hircinlasti. Dondu orjinaline:) Meyve seviyo bıdıslar. Abur cubur niyetine yesinler bol bol.

Kızlar iyi akşamlar nasıl gidiyor bakalım?

Size bişi sormak istiyorum.. ayazın uzun zamandır poposu pişik oluyor ve bir türlü geçmiyor.. kaşıntı da var hatta dün gece kaşıntıdan uyuyamadı, bu da mantar mı acaba diye geçirdim aklımdan.. bugün yatırmadan bezini açtığımda da bi baktım hafif soyulmaya başlamış Ppopsu.. çok üzüldüm.. öantar kremi kullandım olmadı, sudokrem ve farklı kremler denedim Yok geçmiyor ne yapsam sizce? Doktora götürsem ciddiyeye mi götürmeliyim yoksa çocuk doktoruna mı?

Şu bez olayı bir bitse de rahatlasak ne oluyorsa bu bezlerden oluyor zaten hassas cildi..
Yavrum ya kiyamam nasil oldu poposu? Neden soyulmus acaba. Huzursuz ediyodur kuzucugu.

dadera dadera bu çocuklar genelde hep aynı şeyleri mi severler ya :) bi de bu konuşmaya yeni başlamış halleri çol tatlı..

dediğin gibi hissetti bence işe gideceğini. ne yapmış bugün nasıl geçmiş?

mery60 mery60 ya Tunanın hareketleri dansları beni bitiriyor hele kendi etrafında dönerek dans etmesi var ya resmen bayılıyorum küçük adam ya :))
siyah turp hani lu sert olan beyazı da var normalde di mi? siyahı çok yararlıymış diye duydum bende ama içini oyup nasıl bal koyucaz onu anlamadım. inşallah iyi gelir canım..

@AyazBeyaz ben mustelanın pişik kremini kullanıyorum her zaman çok iyi geldi. kıyamam acıyodur da :KK43: saf zeytinyağ sür canım, olmadı bence cildiyeye götür.
Bizimki babannesiyle genelde sakin canim pek zorlamiyo onu ama ilk aksam ozellikle cok hircindi. Biz eve gelince basliyo delilikler. Sen neler yapiyosun canim annenler sizde dimi hala?

Mandalinayı beratta çok seviyor ama yemeyi değil mıncıklayıp suyunu üstüne pijamalarına akıtmayı seviyor :KK43: lekesi de geçmiyor tüm zıbınları turuncu kalıyor bir dilimini bari yese zoruma gitmez o lekeler her seferinde istiyor yiyecekmiş gibi ben de bi umut veriyorum yer diye olduğu gibi suyunu çıkarıyor artık eline veresim gelmiyor poposudaki bezini bile ıslatıyor suyuyla nasıl sıkıyorsa kıvırcık :KK35:
Eneeemmm:) Duru da bu ara oyle yapmaya basladi sanki. Manniii manni diye tutturuyo bi veriyorum yemiyo oynuyo resmen. Bayiliyodu halbuki. Ben de tek tek veeiyorum eline artik. Allah kolaylik versin canim hamile halinle ugrasiyorsun.

yok canım annem uzakta benim ve her zaman gelemez. ben kafayı yerim. planlarım var zaten. bi tane daha yaparsam hemen kızım için iyi ama benim için fena olur.

zaten eşimin gözü acaip korktu, ikinciyi düşünmek bile istemiyorum diyor :) arayı açmayın diyenlere de aşırı sinirleniyor :)
Hmm haklısın sen de bakabileceğin zaman olmalı tek başına zor olur hayırlısı olsun canım Allah gönlündekini versin inş :)

Eneeemmm:) Duru da bu ara oyle yapmaya basladi sanki. Manniii manni diye tutturuyo bi veriyorum yemiyo oynuyo resmen. Bayiliyodu halbuki. Ben de tek tek veeiyorum eline artik. Allah kolaylik versin canim hamile halinle ugrasiyorsun.
Akıllı bıdıklar bunlar :) sağol canım amin hepimize kolaylık versin Allah inş

yedi mi canım? çektin mi fotoğrafını? işe yaradı mı peki? öksürük için di mi bu? ay ne çok soru sordum :KK57:
ne var ne yok sizde bakalım?
Canımcım öksürükte ses kısıklığı da gitti şükür. Dün gece hiç uyanmadan uyudu:KK57: işe yaradı demek ki. Ya Can'ım fotoğraf çekmeye hiç vaktim olmadı. Ama sana internetten yapılışının linkini atıyorum.
http://pekmarifetli.com/oksuruk-icin-balli-turp-kuru-nasil-yapilir

Siz napıyorsunuz peki annen kardeşin minnoş nasıllar?

yok canım annem uzakta benim ve her zaman gelemez. ben kafayı yerim. planlarım var zaten. bi tane daha yaparsam hemen kızım için iyi ama benim için fena olur.

zaten eşimin gözü acaip korktu, ikinciyi düşünmek bile istemiyorum diyor :) arayı açmayın diyenlere de aşırı sinirleniyor :)
Eşim de aynı düşüncede :)) önceden çok çocuk olsun derdi, Tuna bütün düşüncelerini değiştirdi :))

Canımcım öksürükte ses kısıklığı da gitti şükür. Dün gece hiç uyanmadan uyudu:KK57: işe yaradı demek ki. Ya Can'ım fotoğraf çekmeye hiç vaktim olmadı. Ama sana internetten yapılışının linkini atıyorum.
http://pekmarifetli.com/oksuruk-icin-balli-turp-kuru-nasil-yapilir

Siz napıyorsunuz peki annen kardeşin minnoş nasıllar?
olsun canım tarif yeterince açık aklımda olsun bu inşallah gerek kalmaz tabii.
çok sevindim iyi olmasına bence işe yaradı. böyle doğal çözümleri çok seviyorum. artık bal da tüketebildikleri için öksürüğe balla çok çare var.

iyiyiz biz canım biraz gezdik anlattım bugün işte Begüşün hallerini :) sıkıntı yok evdeyiz genellikle hava güneşli ama sert bi soğuk var. olsun yan yanayız ya önemli olan o.

Eşim de aynı düşüncede :)) önceden çok çocuk olsun derdi, Tuna bütün düşüncelerini değiştirdi :))
erkekler yaşayınca anlıyolar tabii biz yine tahmin edebilmişizdir önceden başımıza gelecekleri :) ben eşimin ısrarlarına dayanamadım yoksa 1 yıl daha hiç düşünmüyodum. "nolucak yaa herkes yapıyo herkes bakıyo çok zor değildir " aynen bu cümleleri kurmuştu :))

aman neyseki eşlerimizle bu konuda aynı fikirdeyiz ya hemen bi tane daha yapalım diye ısrar etseler bi de onla uğraş :)

Bizimki babannesiyle genelde sakin canim pek zorlamiyo onu ama ilk aksam ozellikle cok hircindi. Biz eve gelince basliyo delilikler. Sen neler yapiyosun canim annenler sizde dimi hala?
senden ayrı kalmak istemiyor ama mecbur napıcaksınki :KK43: sıkma canını elbet alışacak. sen yanında olduğunda iyi vakit geçir yeter , ki zaten öyle yapıyorsun.

biz iyiyiz canım annemler bende evet. kardeşim cumartesi dönecek. annemde sonraki cumartesi. şimdilik düşünmüyorum tadını çıkarıyorum :)

@AyazBeyaz im nasil oldu ayzazin pisigi

1- Sabunlu sıcak su ile temizle.
2- %3 Eau boriqu ile nemlendir.
3- Günde 2 defa "Ultralan" pomat, geri kalan larında "Oksitin" pomat sürulecek

eczanede hazirlatilan eau borique

MaRaL_ MaRaL_ maralcım bence sen Emrenin durumunu biraz abartıyorsun anne olarak. yani haklısın tabiiki bir anne hemen en kötüsünü düşünür :) ayazbeyazın dediği gibi çocuk büyüyor ve enerjisini bi şekilde atmalı. bana inan o yaştaki erkek çocuklarının çoğu öyle.

ben çok fazla çocuklu ortamda bulundum kuzenlerim hep benden büyüktü ve hepsinin çocuğu var. gördüğüm çocukların hallerini sana anlatsam belkide Emre yanında hafif kalır :)) niyeyse erkek çocukları her zaman daha hareketli daha enerji dolu oluyorlar.

dediğin gibi daha hareketli bi aktiviteye yönlendirebilirsin futbol gibi. hoşuna gidiyorsa daha da güzel olur.
ne biliyim canim ya
ablasinda hiç bi sekilde oyle seyler gormedigim için endiselendim
aslinda dune kdr sorun etmiyordum hiç çocuklar hep yaramaz olur fln diyordum ama bilmuyorum iste
seker beynini komut ediyor o yuzden istediginde dyramiyorsun fln dedim bakalim simdilik iyi gidiyor bugun leyva disinda sekerli bisey yemedi ekmek bile yemedi, onuda kepek ekmegi alicam
sutde de kafeib var diyol azaltirim ama kesemem onu
kefir deniycem onu severse keserim insallah sutu de

ama çok zor digerleri yeyip içiyor ben niye yapamuyorum diyor yavrum :KK43:
deniycem sekeri azaltip
yararini bilmiyorum da zarari olmaz ona eminim sekeri kesmenin :)

ruyamda hamileymisim 3 çocuk den sonra
agla agla biu hal oldum kafayi yiyordum tam uyandimm:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

bu sabah lastikli çarsaf aldim banyoya koymustum yikandsin diye
nerden gorduyse gitti onu aldi geldi deminden beri ugrasiyor sonunda basardi paketini açmayi :)
keske çocuk olsak dunyalar onun oldu açmayi basardi dioye :))))

senden ayrı kalmak istemiyor ama mecbur napıcaksınki :KK43: sıkma canını elbet alışacak. sen yanında olduğunda iyi vakit geçir yeter , ki zaten öyle yapıyorsun.

biz iyiyiz canım annemler bende evet. kardeşim cumartesi dönecek. annemde sonraki cumartesi. şimdilik düşünmüyorum tadını çıkarıyorum :)
Eve dondugumde uyutana kadar nerdeyse sadece onla ilgileniyorum canim.
Dusunme tabi canim tadini cikar. Okudum cok guzel vakit gecirmis begus. Yerim onu. Masallah kiskanmamis da. Ilerde kardesi olunca da kiskanmaz fazla bence

X