Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Erkek çocuğu o tabi ki hareketli olacak canım hiç endişelenecek birşey Yok bence.. şimdi öğretmenler sınıf düzenini bozduğu için veya derslerine tam istedikleri gibi devam edemedikleri içimin sana şikayet ediyorlar.. Emre şu an çöl hızlı büyüyor ve bu hızlı hormonal değişim de vücudunda enerji birikime yol açıyor.. bası çocuklar bu enerjilerini boşalabiliyorlar evde mesela ama bazıları boşaltmadığı için bu enerjiyi farklı mekanlara taşıyor.. sen ona sadece enerjisini boşaltabileceğiz farklı mekanlar şağlamalısın.. mail adresin var mı? Sana bi yazı göndersem?ayzabeyazim sen seker tuketimi ilgili ne dusunuyorsun bu konuda bi bilgin vrami
seker dedigim ekmek de griyor aslinda karbonhidrat turevi hersey
emre vucudum beni dinlemiyor bozuldu dedi bana
yani ogretmen ona dur dediginde durmak istiyormus ama duramiyormus
boyle bisey mumkunmu .. ne yapayim simdi ben ,dr agotursem guler mi baana
yaramazliklarina kilif uydurmak için bi yalan olabilirmi dogru soyleme ihtimali yuksek miki
ama ben inaniyorum ogluma, evde deli doludur ama disarda sakin dir,yani evdeki gibi rahat dedildir kapidan adim attimi,ne biliyim iste çekingendir biraz benim çocuklar
boynunu bukdu oyle karsimda elimde deil dedi agliycakdim nerderyse
kendimi çok çaresiz hisssediyorum ((
bu arada okumayi sokdu sukur, fransuzca baya zor bi dil ,çok az harf yazildigi gibi okunur ama onlar sonr agelicek birlstiyor su an cumleleri okuyir yavas yavas
onceden çok zorlandi arkaadsi yok diye , simdi geliyor butun sinif benim arkadasim anne diyor, bilye oynuyor, kart oynuyor paylasim yapiyor kaznaiyor kaybediyor , yani gozumde oteki çocuklardan hiç bi farki yok
camiden aliyorum hoca hiç duruduramiyorum diyor, artik oteki çocuklar bile ogrenmis emreyi taklit ediyolar, bi kenarda çalisirken yerde yuvarlanarak çalisiyormus
ogretmen desen çok asiri hareketli diyor
emre elimde deil diyor
niye buyyorki ya bunlar kuçukken ne guzel karnini doyur uyut tamammv ..
Can'ım that sugar film diye arat, yanlış söylemişim. Şimdi okuldayım eve gidince link bulur gönderirimbulamadim cnaim sugar film yazinca
kisa bieolar çikiyor heposide ingilizce
tr yada fr si yokmuki
var tabi canim email adresi gondryiom hemenErkek çocuğu o tabi ki hareketli olacak canım hiç endişelenecek birşey Yok bence.. şimdi öğretmenler sınıf düzenini bozduğu için veya derslerine tam istedikleri gibi devam edemedikleri içimin sana şikayet ediyorlar.. Emre şu an çöl hızlı büyüyor ve bu hızlı hormonal değişim de vücudunda enerji birikime yol açıyor.. bası çocuklar bu enerjilerini boşalabiliyorlar evde mesela ama bazıları boşaltmadığı için bu enerjiyi farklı mekanlara taşıyor.. sen ona sadece enerjisini boşaltabileceğiz farklı mekanlar şağlamalısın.. mail adresin var mı? Sana bi yazı göndersem?
ingilizce canim buldugum 57 dk suuryorCan'ım that sugar film diye arat, yanlış söylemişim. Şimdi okuldayım eve gidince link bulur gönderirim
Evet canım el becerileri iyi maşallah karalama yaparken kalem tutuşu anasınıfındaki çocuklar gibi şu anda resim yapmayı karalamayı çok seviyor ama boş kağıtları çizdikten sonra sıra parkeye ve duvarlara geliyor :) oyun hamuru zannetmiyor bence canım biliyor suyunu sıktığını ve kıyafetlerini ıslattıktan sonra mesela ben mutfaktaysam yanıma gelip suçluluk psikolojisi içinde hiiii deyip elini ağzına koyuyor şaşkın bir ifadeyle ben de çok şaşırmış gibi yapıp kim yaptı diyorum baba dede diyor suçu da onlara atıyor çok akıllılar maşallah :) aynen canım artık vermiyorum zatenSeninkinin el becerileri çok kuvvetli maşallah :)) resim yapmayı da seviyordu dimi? Oyun hamuru mu zannediyor nedir :) verme kız eline o zaman, katı meyve sıkacağın varsa mandalina havuç biraz da zencefili sık, meyve suyu diye yuttur. İçer mi?
Bu arada mandalinanın suyunu sıkıp meyve suyu gibi kandırmayı denedim biraz tadına baktı beğenmedi içmedi canım benim kullandığım bi magnezyum ilacım var doktor verdi bacak kramplarım için onu suya atıp eritip içiyorum tadı ve kokusu aynı fanta gibi oluyor beratta onu istiyor içmek için işte o zaman hızlıca çaktırmadan mandalina sıkmıştım içsin diye içmemişti :) anlayacağın faydalı bişey yemiyor içmiyor nerde sırf karbonhidrat var berat orda :)Seninkinin el becerileri çok kuvvetli maşallah :)) resim yapmayı da seviyordu dimi? Oyun hamuru mu zannediyor nedir :) verme kız eline o zaman, katı meyve sıkacağın varsa mandalina havuç biraz da zencefili sık, meyve suyu diye yuttur. İçer mi?
Beni anlamanız bile rahatlamama yetiyor sağol canım iyi ki varsınızAnladım canım, çok haklısın.. yemek yedirememek büyük bi sıkıntıyken bide yemek seçmesi çok fena.. Tuna da öyle oyunla moyunla filan yiyor ama iyi kötü ayrım yapmıyor. Sen bide hamilesin. Can'ım gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama buraya yazmaktan da çekinme, rahatsız olma.
yedi mi canım? çektin mi fotoğrafını? işe yaradı mı peki? öksürük için di mi bu? ay ne çok soru sordumMüziği seviyor çocik :)) Can'ım ben yaptım bugün o turpu. Kabak oyar gibi oydum kabuğunu falan soymadım. Başını kestim, içini çıkardım, dik dursun diye bi bardağa koydum, birkaç kaşık bal koydum sabaha göreceğiz bakalım. Fotoğrafını atarım.
Dediğin gibi yaptım canım zorladım bir kaç defa ama kendini kusturacak kadar ağladı daha çok karşı koydu ağzından döktü ben de o şekilde yemesinin bir faydası olmayacağını düşündüm ve zorlamadım ondan sonra yani senin dediğin gibi karşı koymadan yeseydi senin kız gibi yine zorlardım da bizimki daha kötüye gidiyor canım zorlayıncaBenim kızım da öyleydi. İlk zamanlar hata ettim kendi yesin parça parça yesin diye yumurta haşladım önüne koydum peynir zeytin filan. Tabiki de yemedi. Köfte kızarttım eline verdim yemedi filan balık öyle.
Ben de birkaç aydır hep sulu şekilde hazırlıyorum.
Mesela yumurta haşlıyorum eziyorum kendi yaptığım peynir yarım muz bunları iyice eziyorum sıcak sütle karıştırıyorum pütürlü muhallebi gibi oluyor. İlk zamanlar oturtuyodum dizime bi kolunu arkaya doğru atıyodum sıkıştırıyodm sol kolumla da diğer elini tutuyodm zorla döküyodm ağzna. Bikaç kaşık aldktan sonra pek itiraz etmiyordu bitiriyordu zamanla alıştı sanırım midesi de genişledi şimdi çizgifilm açıyorum mama sandalyesine koyuyorum yiyor. Diğer öğünlerde de hep çorba oluyor balık kozartıyorum katıyorum çorbasına iyice karıştırıyorum ya da kıymalı çorba yapıyorum böyle böyle yediriyorum akışkan olduğu için.
2 öğün de yoğurt veriyorum yemezse aynen anlattğm gibi zorla yediriyorum sıkıştırıp.
He zorlamak iyi mi değil mi bence şuan iyi çünkü gelişmeye kilo almaya başladı keşke daha önce yapsaydım diğer aylar beslenemedi.
allah yardımcın olsun gerçekten anlattığına göre çok zor bir durum.Dediğin gibi yaptım canım zorladım bir kaç defa ama kendini kusturacak kadar ağladı daha çok karşı koydu ağzından döktü ben de o şekilde yemesinin bir faydası olmayacağını düşündüm ve zorlamadım ondan sonra yani senin dediğin gibi karşı koymadan yeseydi senin kız gibi yine zorlardım da bizimki daha kötüye gidiyor canım zorlayınca
Hah beratta tam o cinsten işte her şeyi denedik yemeyince yemiyor çocuk istediği kadar aç kalsın dediğin gibi değiştiremedik bu huyunu :) demek berat gibi çocuklar da varmış sevinsem mi üzülsem mi bilemedim ... İşte aynen beratın da boy kilosunda sıkıntı yok çok şükür biz de artık zorlamıyoruz sebze filan yedirmek için de sadece acaba vitaminsiz kalıyor mu diye düşünüyorum bazen ama babası da sebze sevmez pek mesela kabak pırasa lahana karnabahar brokoli gibi sebzeleri yemez ben de babasına çekmiş bu konuda deyip rahatlatıyorum kendimi :) sağol canım bu arada ayazın popişi nasıl oldu geçti mi canım götürdün mü doktoraHiç üzülme, bası çocuk öyle ve ne yapsan değiştiremezsin.. bizim okulda bi kız öğrenci bar 5 yaşında ve geleli iki hafta oldu.. annesi ilk geldiklerinde benim kızım muz, çikolatalı süt, çikolatalı ekmek, makarna ve yoğurt dışında hiç birşey yemez demişti .. kadın benden çözüm veya çare beklemiyordu Çinli pes etmiş ne psikologlara götürmüş ama yok inat çocuk.. yemek saatinde kızı her seferinde ben yanıma alıyorum muz ve çikolatalı süt yiyor sadece öğlen.. akşamları grnrlde makarna veya mıs yiyormuş düşün artık.. çocuk zeka olarak diğerlerinden üstün ve boyu posu da maşallah neredeyse diğerlerin iki katı.. takma yanı :))
Evet canım baktırmıştık bir kaç ay önce 10.9 du hafif düşük demişti doktor ama normali yani sınırı 11 miş zaten çokta düşük değil yaniallah yardımcın olsun gerçekten anlattığına göre çok zor bir durum.
doktorlar boyu kilosu iyi diyor çok şükür ama o zaman kiloyu nasıl alıyor sadece karbonhidrattan mı? sen hiç kanına baktırdın mı? için rahat etsin diye bi kan değerlerine baktır o da normalse çocuğu hiç zorlama artık boşver :) ilerde elbet değişecektir diye düşünüyorum ben.
Aynen canım zorlayamıyoruz biz de artık inşallah değişir ilerde dediğin gibi berattan umudu kestim şimdilik yemek konusunda minik kardeş yemek ayrımı yapmaz inş diye umut ediyorum artık :) bol uyku iştah ve sakinlik ver Allahım diyorum bebek için :) berat çok huysuz bu aralar bir de her şeye ağlıyor ve hiçbir şeyden mutlu olmuyorallah yardımcın olsun gerçekten anlattığına göre çok zor bir durum.
doktorlar boyu kilosu iyi diyor çok şükür ama o zaman kiloyu nasıl alıyor sadece karbonhidrattan mı? sen hiç kanına baktırdın mı? için rahat etsin diye bi kan değerlerine baktır o da normalse çocuğu hiç zorlama artık boşver :) ilerde elbet değişecektir diye düşünüyorum ben.
amin :) kanı da normalmiş dert etme o zaman artık sen ne yaptıysan olmadı. bi süre de hiç zorlama bakalım ne olacak.Aynen canım zorlayamıyoruz biz de artık inşallah değişir ilerde dediğin gibi berattan umudu kestim şimdilik yemek konusunda minik kardeş yemek ayrımı yapmaz inş diye umut ediyorum artık :) bol uyku iştah ve sakinlik ver Allahım diyorum bebek için :) berat çok huysuz bu aralar bir de her şeye ağlıyor ve hiçbir şeyden mutlu olmuyor
Güzel olmuş canım açılmış begüşte ne yapsınlar onlara da değişiklik lazım 24 saat dört duvar arasıda yapacak bişeyleri yok enerjilerini atacakları bişey yok evde beratta çok sıkılıyor evde dediğin gibi çocuklarla güzel oynuyorlar kardeşim var 5 yaşında demiştim sanırım annem burdayken onunla çok güzel zaman geçiriyordu berat en azından canı sıkılmıyordu hep teyzesiyle meşguldu oyuncak kavgaları oluyordu aynen o vazgeçilmez tabi her çocuk için :) ama annen yardım edebilirse sana çokta geciktirme bence kardeş işini :) ne kadar çok zaman geçse aradan o kadar zor gelebilir senin içinSelam kızlar nasılsınız bakalım? gerçi hepiniz yazmışsınız ben yazamadım.
pazartesi annemle teyzeme gittik. burdan bir saat kadar sürüyor. kardeşimle eşim kaldı biz gittik sonra ertesi akşam onlar da geldi. hep beraber geri döndük evdeyiz şimdi.
Begüm beni zorlayacak sandım ama dolmuşta bile huysuzluk etmedi. çocuğum meğer çocuk istiyormuş ya. teyzemin 4 yaşında bi de 11 aylık kızları var. özellikle büyüğüyle o kadar güzel oynadıki. belki de ilk kez bi çocukla yakalamaca oynadı. yarım saat durmadan koştu hatta sırtı sırılsıklam oldu ve ben bundan mutlu oldum çok garip ama.
arada bi oyuncakları paylaşamama dışında hiç bi sorun olmadı. abla abla diye habire peşinde dolandı. arada bi küçüğüne de bebet bebet diye sarılıp öpmesi var bi de biberonla beslemesi var anlatamam ya :) küçüğünü kucağıma aldım sevdim bakalım ne yapacak diye umrunda olmadı vallahi. ertesi gün babası geldi çocuk babasına bile bakmadı :) habire çocukların peşindeydi. o kadar oynadıki gündüz 2 buçuk saat uyudu o yorgunlukla. ve çok mutluydu. gerçekten bi an acaba kardeşsiz büyüterek ona kötülük mü ediyorum dedim ama sonra teyzemin halini görünce bu düşünceyi kafamdan hızlıca uzaklaştırdım :)
anneannesi sağolsun bu aralar onun sayesinde dinleniyorum biraz. Begümün bana bazı geceler uyku ve bazen de sebepsiz yere ağlamaları dışında bi zararı yok son zamanlarda. ama bu ağlamaları mızmızlıkları ve hırçınlığı deli ediyor beni. tam sevmediğim çocuk tipiydi eskiden o da geldi beni buldu inşallah bu halleri geçer..
Benim kızım da yaptı öyle hemen kabullenmedi ağladı kaçkere kustu filan ama inatla devam ettim ben bu yemeği yiyeceksin dedim sürekli. Tabi her çocuk bir değil bazen ne yapsan yemez Allah kolaylık versin yemeyen çocuk çok zor gerçektenDediğin gibi yaptım canım zorladım bir kaç defa ama kendini kusturacak kadar ağladı daha çok karşı koydu ağzından döktü ben de o şekilde yemesinin bir faydası olmayacağını düşündüm ve zorlamadım ondan sonra yani senin dediğin gibi karşı koymadan yeseydi senin kız gibi yine zorlardım da bizimki daha kötüye gidiyor canım zorlayınca
yok canım annem uzakta benim ve her zaman gelemez. ben kafayı yerim. planlarım var zaten. bi tane daha yaparsam hemen kızım için iyi ama benim için fena olur.Güzel olmuş canım açılmış begüşte ne yapsınlar onlara da değişiklik lazım 24 saat dört duvar arasıda yapacak bişeyleri yok enerjilerini atacakları bişey yok evde beratta çok sıkılıyor evde dediğin gibi çocuklarla güzel oynuyorlar kardeşim var 5 yaşında demiştim sanırım annem burdayken onunla çok güzel zaman geçiriyordu berat en azından canı sıkılmıyordu hep teyzesiyle meşguldu oyuncak kavgaları oluyordu aynen o vazgeçilmez tabi her çocuk için :) ama annen yardım edebilirse sana çokta geciktirme bence kardeş işini :) ne kadar çok zaman geçse aradan o kadar zor gelebilir senin için